login |

The Joel McHale Show With Joel McHale

2018. 02. 18. 21:15 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

Visszatért a The Soup! Csak most több káromkodással, hiszen ezúttal a Netflix pénzeli a show-t. Ööö, lehet, hogy sokaknak semmit sem jelent a kezdő mondat, szóval egy picit belemegyek.

Anno Joel McHale a The Soup-ban különböző reality sorozatokat kritizált, cinikusan kiemelve belőlük a legnevetségesebb pillanatokat, némi kontextust adva nekik. Az ember normál gondolkodással leült, és ámult, hogy mi a fenét művelnek pénzért és/vagy hírnévért sokan. Ez tényleg a mély merítéseket jelentette amúgy, nem kifejezetten a Big Brother és hasonló nagyságú realityket, hanem kábeles cuccokat, mondjuk egy tetoválós sorozat 3. spinoffját.

Most 2017-ben pedig… ugyanazt kapjuk, mint régebben. Joel McHale nem csak realityk-ből, hanem rendes, nemzetközi sorozatokból merítve bemutatja, hogy az emberek mennyire mennek le béka segge alá. Nem azt mondom, hogy kutyába, mert ez többnyire a saját választásuk, senki sem kényszeríti őket. Sőt, a “pilot” látszólag a komolyan vettekből szedett elő dolgokat.

Mindezt iszonyat száraz humorral kell elképzelni. Néha jó, néha közepes időzítéssel öntik ránk a poénokat, sz*rva mindenre. Egyszerűen nincs megállás, hogy sokat röhöghessünk valamin, mert már jön is a következő egysoros. És a következő. És a 10. kikacsintás ezek mellé.

Bár a kezdő részben sok ismert arc besegített röviden, ott volt például Alison Brie, Jason Priestley vagy épp Kevin Hart, de gondolom, később már nem ez adja majd el a heti adagot. Az biztos, hogy a Netflix 13 részt már bekért vasárnapi premierekkel, azok után derül ki a folytatás sorsa.

Mondjuk Joel McHale karrierjének ez nem tudom mit jelent, hiszen tulajdonképpen kénytelen volt visszatérni valamihez, amin már elvileg túllépett. Lehet, hogy nem is nagyon hívják sehova, hiába volt a Community egyik sztárja? Persze a The Grean Indoors megvolt, de azon kívül?

A The Joel McHale Show With Joel McHale nem fiktív sorozat, hanem egy heti klipkommentár műsor, szerintem pontozhatatlan, de esélyt érdemes adni neki. Már akinek a fentiek felkeltették a figyelmét. (A fenti 3. képes részen borultam, ami akkor látható amikor 18:47 van hátra a részből.)

8 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 02. 18. 21:22

igen, ez a the soup, ami a klasszikus youtube show. kellemesen elszórakoztatott, el nem tudom képzelni, hogy mi kutatómunka kell ahhoz, hogy ennyire elszállt részleteket találjanak (a koreai szegmens wtf), csak nem néznek meg ilyen sok reality-t pár másodpercért, de.

de.

ezért nem használok facebookot, ezért nem nézek youtube-ot vicces videókért. mert rabbit hole. oké, ez fixen 25 perc, nem fogok tovább klikkelni, de ettől mégiscsak afféle filler tartalom, ami belőhető akkor, amikor az ember nem akar olyat nézni valami zajos közegben, amihez 100% figyelem kell, de otthon nézni csak azért, hogy lássam az adott részt úgy érzem, hogy luxus lenne. max a legjobb szegmenset minden héten. vagy a külön forgatott jelenetet, amilyen most is volt, de ami nem volt annyira jó, a communitys rész bőven elég volt belőle.

az más kérdés, hogy egy heti kérdést megérne az, hogy mi a frászért kell feszülni arra, hogy valamit luxus nézni? úgysem fogok tudni megnézni minden sorozatot, amit akarok. akkor meg miért ne nézzek youtube-sorozatot? miért ne férne bele mondjuk heti 10 óra sorozatozásba 10 kötelező óra helyett mondjuk 9 óra “kötelező” és 1 órányi lazulás?

ehh. aki nem veszi komolyan a sorozatozást, annak érdekes kitekintés lehet egy ilyen. nem azért, mert mchale olyan jókat mondott volna, nálam 30-70% a viccesráta, de így, hogy random youtube klikkelés helyett valaki válogatott nekem pár cuccot, lehet, hogy megérheti megnézni hetente 25 percre. főleg, hogy a realityket és a sorozatokat szeretem, és azok alkották a nagyját. oké, volt egy kis sport is.

ha olyan lenne, mint a tosh.0, hogy csak vicces youtube-videókra gyúrna, akkor feledném.

human - 2018. 02. 18. 22:27

szerintem nem véletlen a vasárnapi premier, a lazítós napon reggeli mellé és hasonló lehet a cél, nem pedig esti kötelez programba kerülés.

LaCRossE - 2018. 02. 18. 22:42

Nem volt rossz, de human jól fogalmazott, szóval ha épp úgy lesz kedvem, a reggeli tea mellé tökéletes.

sdby - 2018. 02. 19. 00:01

Én a The Soupot nem ismertem, de Joel McHale nagy kedvencem volt a Community-ben.

Nekem bejött ez a formátum, meg a száraz humor is.

Viszont elég sokat néztem, és még ma is nézek YouTube (és pár Twitch streamer) contentet – még kb. 10 éve kezdtem el suliban, huh, de rég volt – szóval semmire nincs időm igazán, mert annyi minden érdekel. Nagyon könnyen el lehet benne veszni.

Ez a huszonpár perc viszont simán lecsúszott és jókat mosolyogtam rajta. Én nézni fogom. :)

ldavid - 2018. 02. 19. 19:29

tényleg ugyanaz mint a soup, csak valahogy már nem olyan jó (abban jobb szegmensek voltak)

kár, mert McHale szerintem simán elvinne egy late night szerű showt, akár csak heti rendszerben is.

lalakov - 2018. 02. 19. 20:36

Kíváncsi voltam, mert még sosem láttam ilyet, de nekem a Netflixes önreklámon és a crediten túl más nem volt vicces. Sőt. :( Ha már az egész világon terjeszkedik egy “csatorna”, akkor kinőhetne az “amerika a fasza gyerek és senki más nem létezik” szerepből, mert bántó.

winnie - 2018. 02. 20. 06:58

lalakov: de hiszen épp ezt csinálja a netflix folyamatosan, a sok nemzetközi sorozatával és nemzetközi realityjeivel, és ez a műsor jó példa, direkt nemzetközi cuccokkal is foglalkoztak, mint ahogy amerikaiakkal is, hiszen mégiscsak ők csinálnak egy csomó realityt, amit a világ figyelemmel követ. vagy másra célzol?

(ha arra, hogy amerikai a produkció és a készítők, akkor naná, hogy amerikai szemszögből közelítenek, egy kínain sem kérnénk számon, ha kínaival teszi. de meg lehet nézni, hogy itthon mondjuk hányan néznek kínai sorozatot, koreai kajás beszélgetős műsort, tajvani reality-t vagy argentin standupot a netflixen (mindegyik van))

lalakov - 2018. 02. 20. 15:35

winnie: A 16:30-nál kezdődőre gondoltam, mint amerika az első és más nem létezik.
Más.
Amit 2:05 után mond azt félreértem? Valójában vicc amit én rasszistának értek?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz