login |

Crazy Ex-Girlfriend: vége a 3. évadnak

2018. 02. 20. 15:01 - Írta: Shannen

1 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

I have some things to say, and it’s gonna be brutal.

Nem, nem kell aggódni, ugyanis a Crazy Ex-Girlfriend harmadik évadjának második fele legalább olyan jó volt, mint az első. Az utolsó előtti rész például az évad egyik legjobbja volt szerintem. Az már egy más kérdés, hogy az évadfinálé ehhez képest picit csalódást keltő volt – 8-9/10 körüli szezonátlaghoz képest, a zárás nem volt több 7/10-nél.

A sorozat erőssége, az ötletes képi megoldások és az olykor elszállt, de mindig frappáns dalok mellett, még mindig egyértelműen a jól megírt karakterekben rejlik. Ez lehet, hogy az elején nem volt ennyire egyértelmű, de mostanra sikerült elérniük az íróknak, hogy mindegyikük kapjon annyi árnyalatot, hogy még az irodai kis hármas csipet-csapat se csak kizárólag biodíszletként és egysoros poénforrásként szolgáljon.

Továbbá van nekünk egy szerethető antihősnőnk Rebecca Bunch személyében, aki elsőre egy önző és manipulatív, őrült nőnek tűnhet, aki sose tudja hol van a határ. Valójában azonban ennél sokkal összetettebb személyiséggel rendelkezik, és amellett, hogy hatalmas szeretetéhsége van, még a saját problémáival is meg kell küzdenie.

Három évadon keresztül követtük, ahogy rosszabbnál rosszabb döntéseket hoz, amiket azzal igazolt, hogy ő csak szerelmes. És valahogy tényleg mindig megúszta, hogy valódi felelősséget vállaljon vagy valaki komolyan felelősségre vonja ezekért a tetteiért. Egészen mostanáig.

This time I truly wanna be held responsible for my actions.

Az évad íve most is szépen meg volt, érezhetően tudták a készítők már a kezdetkor, hogy honnan hova akarnak eljutni. A probléma azzal volt, hogy 13 rész erre kevés volt. A tovább mögött spoileresen kicsit kifejtem, hogy ez miért is volt ez kevés.

Az utolsó előtti részre jutott egy időugrás, ami egyszerre segítette a fő történetszálak előregördülését, másrészt lemaradtunk egy halom érdekes mellékszál kibontásáról. Olyanokra gondolok, mint hogy hogyan élte meg Heather a terhességének az első 8 hónapját, hogyan alakult Valencia és barátnőjének a kapcsolata, hogyan dolgozta fel White Josh a szakítást (a kutyán kívül).

Ezekről mind lemaradtunk, bár hozzá kell tenni, hogy a 3×12 Trent-tel és a Valencia-Josh tánccal így is kiemelkedő rész volt.

A finálé 40 perce azonban abszolút nem volt elég, hogy kellően kibontsa azokat a szálakat, amiket felvázolt az elején. Ilyen volt Heather szülése, amikor Josh bevert egyet Nathaniel-nek, vagy akár az, hogy Nathaniel hirtelen mégiscsak szakított a barátnőjével. Egyedül Paula és Rebecca kapcsolata kapott elég játékidőt ahhoz, hogy átérezhető legyen mi is zajlott kettejük között.

Sőt, ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor a rész végén most újfent nyomatékosították a készítők, hogy a sorozat középpontjában egyrészt Rebecca fejlődése áll, másrészt az ő és Paula közti kapcsolat.

So I plead responsible, I mean, guilty.

Még nincs berendelve a következő évad, de reméljük, hogy hamarosan ez is megtörténik, Rachel Bloom-ék ugyanis többször nyilatkozták, hogy alapvetően 4 évadosra tervezték Rebecca történetét, és bár megint olyan helyzetbe írták magukat az írók, ahonnan fogalmam sincs, hogy fognak kikeveredni, de bízom bennük annyira, hogy emiatt ne izguljak túlságosan.

1 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2018. 02. 20. 16:13

Jó évad volt.
Meg kell mondjam, nekem nem folyt olyan egyenletesen, mint a 2.évad, mert itt már többször is úgy éreztem, hogy a cselekmény meg-megtorpan. ez volt rebecca öngyilkossági kísérleténél, nathaniel mint love interest folyamatos visszahozásával, és az időugrásnál is – na, azért nagyon haragudtam.
Ennek ellenére még mindig voltak kiemelkedő pillanatok, remek dalok, és van a karakterekben elég egy negyedik évadhoz.
Reméljük, lesz is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz