login |

Pilot: The Young Offenders

2018. 02. 21. 21:21 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Na végre egy jó angol komédiáról ejthetek pár szót, amit a BBC Three szállított. Konkrétan borultam a tapló, de szívvel teli humoron.

A cím alapján nem meglepő, hogy pár semmirekellő fiatal bűnözőről szól a sorozat. Legalábbis a pilot azzal kezd, hogy ólmot lopnak a srácok, de lebuknak, és így bicajon menekülnek a zsaruk elől. Másnap a suliban szembe kell nézniük azzal, hogy szorul a hurok, de sok káromkodással és anyai segítséggel ebből is lehet menekvés.

Már a kezdéssel megnyer amúgy a sorozat, hiszen a lopás utáni menekülés ügyes bemutatása volt a kisvárosnak, ahol élnek, és a tettükre való reagálás közben tök jól lefektették a többi karakter alapjait is az írók. De az egész sztori a főszereplő duó barátsága miatt működik igazán, ők töltik meg a hülye dumákat és eszméletlen akcentust élettel.

Az egyedüli amit negatívumnak fel tudnék hozni, hogy a színészek túl idősnek tűnnek. Nem olyan szép, amerikai tinisorozatos szinten, hanem leharcolt, európai fazont hoznak. Leginkább a kisebbet alakító, talpig borostás Alex Murphy furcsa ilyen szempontból, mivel ha jól veszem ki, akkor 16 körülit alakít.

Nem akarok olyasmivel dobálózni, hogy ez az új Skins, de az biztos, hogy most megnézem a már kinn levő további részeket is gyorsan. A Young Offenders azon kevés, mostanság bemutatott angol komédia egyike lett, amit van kedvem tovább nézni. Mondjuk ha valamihez tényleg hasonlítani akarnám, akkor az a Bully játék lenne.

A sorozat filmes múltjáról, az előzetesnél írtunk, szóval már csak a pontszám maradt, ami legyen a pilotra egy 8/10 simán.

8 hozzászólás Ne habozz!

Rocko - 2018. 02. 22. 08:01

angol? dehogy angol, ír.

ahogy látom ugyanazok a szereplők, gondolom a karaktert viszik tovább. felirat vagy nyelvtudás nélkül NE nézze senki.

totoro - 2018. 02. 22. 08:12

Azért idősebbek a karakterek, mert ez egy 2016-ban ugyanezzel a címmel és szereplőkkel készült film alapján készült sorozat.

winnie - 2018. 02. 22. 08:44

totoro: igen, írtuk a posztban a filmes alapot, de ez nem változtat a tényen.

winnie - 2018. 02. 22. 08:49

Rocko: “angol? dehogy angol, ír.”

én inkább azt mondanám, hogy angol-ír, mert itt már benne volt a bbc, mint ahogy a derry girls is inkább angol produkció.

human - 2018. 02. 22. 13:15

ránézésre a film előzménye lehet történetileg, mert arról egy szót sem említenek. Bár tény, hogy nem láttam, de az évad után lehet megnézem majd.

gromit - 2018. 02. 22. 13:22

Én is írnek mondanám kapásból, de hivatalosan tényleg angol-ír koprodukció.
(Ráadásul ezek délen vannak, mármint Cork az Ír Köztársaságban van, míg Derry “angol” felségterület északon (bár jelzésértékű, hogy Derry szerepel a címben, nem Londonderry))

És valóban a film prequeljének nevezik. És már 2. évados berendelés is van.

Ilyen fazonokkal azt gondoltam elsőre, hogy ez nem az én sorozatom lesz, aztán ugyanúgy meglepődtem, mint az Inbetweenersen. Annyira idióta, teljesen váratlanul bejött.

Rocko - 2018. 02. 22. 19:29

winnie a BBC ahogy nézem inkább a háttér dolgokat támogatja a sztori marad ír. :)
lásd a fenti képeken Garda van. :)

gromit: jaja.
lakótársamnak volt egy Fiat Seicentoja. el akarta adni, az első komment rá az volt, hogy Bus Wankers. :D

FrankLuck - 2018. 02. 22. 19:53

Az első rész nekem ennyire azért nem jött be, de a második az érzelmesebb (?) szállal jól működött, így azt hiszem maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz