login |

My Next Guest Needs No Introduction

2018. 02. 24. 17:40 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow, ,

David Letterman visszatért a talkshow-s műfajba, a Netflix-nek megért 2 millió dollárt alkalmanként, hogy kirángassa nyugállományból a CBS-es The Late Show-ból sok év után kirúgott műsorvezetőt, aki új sorozatával, a My Next Guest Needs No Introduction-nel inkább csak a papírformát hozta.

Papírforma alatt azt értem, hogy aki szereti Letterman-t, az jó eséllyel ezt az interjúsorozatot is szeretni fogja, mert a műsorvezető személye azért kap némi hangsúlyt, nem csak passzív kérdésfeltevő, hanem aktív, reagál, visszacsatol, mesél is magáról (az eddigi mindkét vendég is átfordult egy időre, talán öntudatlanul érdeklődő kérdezőbe). Aki viszont nincs oda érte, vagy számára indifferens (jelen!), azok számára nem sokat adni, hogy ő jelen van.

Ekképp maradnak a vendégek. Az első adásban Barack Obama, a másodikban George Clooney volt a vendég, ismert arcok, sármosak, nem nagyon okoznak meglepetést, viszont kicsit mélyebben megismerhetjük őket, hallhatjuk a gondolataikat mindenféléről. Az érdekes ilyen szempontból a harmadik adás lesz, aminek a vendége Malala Yousafzai lesz, akiről nyilván kevesebben tudják, hogy kicsoda, így el fog dőlni, hogy mennyire befolyásolja a vendég személye a műsor nézettségét.

Mindkét eddigi beszélgetés foglalkozott könnyedebb témákkal, mint ahogy komolyabbakkal is (Obama révén nyilván a politika, Clooney-nál pedig a felesége kapcsán az emberi jogok kerültek szóba), láthatóan az a cél, hogy súlya is legyen a beszélgetéseknek, amik egyébként puritán körülmények között zajlanak egy színpadon, közönség előtt.

A koncepcióba pár hozzá forgatott szegmens is belefér: Clooney-val egy intrót is forgattak hamburgerezéssel, majd pedig családot látogattak, fényképeket nézegetve, szülői sztorikat hallgatva, az Obama-s részhez pedig egy egykori polgárjogi harcossal, John Lewis-szal beszélgetett külön Letterman.

Nincs semmi gond a My Next Guest Needs No Introduction-nal, Letterman intelligens, a vendégei is azok, de igazából csak a témák tervezett végigzongorázását éreztem az eddigi részeken (akár volt előinterjú, akár nem, ez engem mindig zavarni szokott), szokás szerint akkor volt a legérdekesebb a két beszélgetés, amikor a vendég reakciójának köszönhetően kicsit letértek a kijelölt útról.

De mivel ez csak a “nincs gond”-kategória, nem érzem kötelezőnek, ez így nem event-jellegű. Nem volt unalmas egyik beszélgetés sem, de nem veszítettem volna semmit, ha kihagyom őket, így maradok annál, hogy ha a vendég érdekes és az élethelyzetem megengedi, akkor esetleg visszatérjek a MNGNNI-höz, de sajnos azt nem érte el nálam a talkshow, hogy valakit Letterman segítségével akarjak jobban megismerni.

(A műsor minden hónap első péntekén jelentkezik új részekkel, Yousafzai után még Jay-Z, Tina Fey és Howard Stern érkezik majd vendégnek.)

7 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2018. 02. 25. 00:49

Többnyire élveztem az első két részt, Obama és Clooney is érdekes vendég volt még simán hallgattam volna őket. A beiktatott témák viszont nem jöttek be. Érezhetően fel akarják hívni a figyelmet valami komolyra de kicsit egyoldalúnak érzem a bemutatást, csak a vendég fényezésére szolgál. Sajnos a többi vendég nem igazán érdekel, talán még Jay Z-re visszatérek.

idioty - 2018. 02. 25. 08:42

Én még csak Obamába néztem bele, igazából nem érdekel a politika. Bár kedvelem és inkább arra vagyok kíváncsi, hogy milyen ember, de ehhez nem feltétlen kell végignéznem. Clooneyra is kíváncsi vagyok, de szerintem az sem lesz hosszabb 10-20 percnél. A többi közül meg csak Howard Stern érdekel. Bár lehet pár perc erejéig mindbe belenézek majd.

lalakov - 2018. 02. 25. 11:30

Mindkét rész érdekes volt. Kíváncsi vagyok milyen lesz a 3. rész, mivel a hölgyről semmit sem tudok(ok wikipedia).
2 millió egy adásért, nagyon elszálltak az árak még amerikai szemmel is. :( Ekkora sztár volt Letterman(nem láttam egy műsorát sem)?

winnie - 2018. 02. 25. 11:37

kinek mi mennyit ér meg, de azért letterman tényleg intézmény volt, aki egyrészt elismert, másrészt majdnem 25 évig nyomta késő esti talkshow-s műsorvezetőként. nekem ugyan cseppet sem jön be a stílusa, sosem voltam oda érte, de kisebbségben vagyok.

Mate4182 - 2018. 02. 26. 06:51

Engem pont hogy Tina Fey epizodja erdekelne a legjobban, nagyon birom azt a not.

David Lettermant cask azert ismerem mert anno a Sum 41 (kanadai zenekar) csomo dalukat nala jatszottak :D

Phoenix - 2018. 02. 26. 20:34

Bocs a kérdésért, de ezek elérhetőek a magyar netflix kínalatában is?
Köszi.

winnie - 2018. 03. 03. 15:29

persze. szinte minden netflixes sajátgyártás elérhető nálunk is, kivételt képez 1-2 európai sorozat, a feltámasztott sorozatok, és talán még némelyik dreamworks animation sorozatos filmadaptáció pár szezonja.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz