login |

Pilot: This Close

2018. 02. 25. 21:33 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egyszerűen eszméletlen milyen mennyiségű jó sorozat van. Nem elég, amit a nagyok szállítanak, jelentsen ez most elég sok ismertebb nevet számotokra, de még a kisebb szolgáltatók is oda tudnak vágni néha. Mint azt most tette a SundanceTV ismét, akik már azért szállítottak pár mesterművet, lásd például a Rectify-t.

A This Close-szal kiszúrtak egy piaci rést, és úgy döntöttek, hogy két siket emberről csinálnak egy őszinte sorozatot. Egyáltalán nem abból a szemszögből, hogy milyen nehéz nekik így az élet, bár nyilván kikerülhetetlen ez a kérdéskör. De annyi biztos, hogy első két rész alapján a végeredmény egy nagyon hatásos dráma lett.

Mint említettem, a történet középpontjában két siket van. Bár egy férfiról és egy nőről van szó, akik ezer éve jóbarátok, de a “will they, won’t they”-dolgot rögtön elvetik azzal, hogy a férfi meleg. Amivel gyorsan ki is kerülik azt, hogy a nő vőlegényének féltékenysége semmiképp se valami gagyi szerelmi háromszöget jelentsen, hanem annál többet, hiszen érdekesebb probléma ha a párod nem hiszi, hogy tényleg át tudod élni a problémáját.

Finomítanám a képet még azzal, az egyik egy kreatívokat menedzselő ügynökségénél dolgozik, előléptetésre vágyva, a másik pedig ismertebb képregénykészítő, aki épp teljesen elakadt a munkájával.

Már alapból érdekes belenézni a főszereplők életébe, hiszen azért akadnak nehézségeik a siketségük miatt, és kicsit előkerül, hogy mégis a világ jelenleg hol áll az akadálymentesítésben, vagy épp a hozzájuk hasonlók kezelésében. Viszont ezt tetézi a kidolgozás, ami teljesen olyan, mintha egy indie filmet néznénk. A jobb fajtából.

Konkrétan csak a pilotot akartam megnézni ehhez az íráshoz, és hiába nem volt semmiféle cliffhanger, mégis elindítottam a második részt is gyorsan. Amikor ilyen érzésem van egyetlen epizód után, annak mindig szörnyen örülök. Az utóbbi napok egész erősek voltak, ami nem meglepő, mert a veszett sok sorozat miatt egyértelmű, hogy egy CollateralBliss kombót követően simán becsúszhat egy remek The Young Offenders-This Close duó is. Hogy is hívjuk ezt most, platina korszaknak? És ki tudja mikor lesz vége. Külön posztot érne, de szerintem a big data miatt idővel itt is lesz egy mélypont, ami a Netflix sorozatain kezd is talán látszani.

Sima 8/10 volt az első két rész. Az érdekes szereplők és a remek kidolgozás miatt nem is tudom, mi helyére tuszkoljam majd be a heti nézősök közé, de érdemes lenne.

3 hozzászólás Ne habozz!

Popeye - 2018. 02. 25. 23:37

Köszönöm! Én ez alapján el is kezdtem, hihetetlen jó dráma!

heidfeld - 2018. 02. 26. 07:10

Köszi az ajánlást, Human! Nagyon érdekesen hangzik, meg fogom nézni.

darw - 2018. 03. 03. 18:52

hmmm…az első két rész szuper, de hol a többi?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz