login |

Homeland – 7×03: Draw the line

2018. 02. 26. 21:51 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

– It’s bad policy. It’s wrong. It just is.
– I know, but you have to do it, anyway.
– Why?
– Because you won the election.

Nem mondanám, hogy vihar előtti volt a csend a 7×03, hiszen tovább folyt Carrie leépítése, aki továbbra sem viselkedik túl beszámíthatóan és követ el hülyeségeket, de legalább ő is tisztában van ezzel. Más kérdés, hogy a környezete szépen belekényszeríti az örvénybe, aminek (egy ideig) nem lesz jó vége. Kérdés, hogy ezúttal mi lesz a menetrendszerűen érkező 4. részes csavar?

A 7×03 nálam az eddigi epizódok szintjén mozgott, vagyis továbbra is teljesen rendben volt, többek között azért, mert ha egyik-másik szál botladozna, akkor még mindig ott van a többi, ami kompenzálhat. A tovább mögött folytatom.

Mikor fog Carrie végre nemet mondani? Vagy teljesen esélytelen hadakozni azért, hogy az anyja lehessen Franny-nek? Elég szívszaggató volt, ahogy megtiltotta, hogy lássa őt abban az esetben, ha nem sikerülne rendbe jönni.

Az előző rész után a mostani is nyomatékosította, hogy a betegsége még mindig elég nagy mértékben meghatározza őt és a cselekedeteit, abszolút nem beszámítható így, tényleg nem tudom, hogy a saját elhatározásán kívül (ami végülis megvolt…), mi fogja végre “észhez téríteni”, kizökkenteni abból az állapotból, amiben most van.

Nyilván olyan szövetségesre lesz szüksége, akinek nagyobb hasznát veszi, mint az informátorának, és a szálak ismét csak O’Keefe fele mutatnak (bár gőzöm sincs, hogy érhetnének össze), aki időközben fegyveres patthelyzetet hozott össze Saul-lal és az FBI-jal – ilyenre már volt példa az amerikai történelemben (a Waco éppen most megy), és a papírforma azt súgja, hogy még lesz is.

A Fehér Házban pedig azért kiderült, hogy az elnök sem mentes az árnyalatoktól, hiszen nemet mondott Wellington-nak a politikai napirend (Török Gábor büszke lehet rám, hogy ennyit emlegetem mostanság) megváltoztatását célzó taktikai javaslatára, aki ennek ellenére kvázi megpuccsolta őt.

Az ok érthető, de nem értem, hogy mire számít? Komolyan azt hiszi, hogy kimagyarázhatja ezt a helyzetet, hogy ezzel nem követett el politikai öngyilkosságot? Lehet, hogy a 7×04 nem feltétlenül Carrie szálán fog hozni valami csavart, hanem a Fehér Házban?

Ismét csak elég (napi)politikus volt a rész, ismét csak nem hiányzott az összeesküvés vagy a konkrét terroristafenyegetés, bár továbbra is élvezem, amikor kémeset játszanak, még akkor is, ha a körülmények elég furán veszik kim agukat.

10 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2018. 02. 26. 16:04

hú, ez a 3. rész is igen kemény volt…
viszont asszem innentől nem igazán érdekel hogy a továbbiakban nem igazán érdekel hogy hülye karakterek hülye döntéseit nézzem. Nem tudok hinni abban hogy ez az évad innen helyre tud jönni, itt nem kisiklásokról van szó, tök konzisztensen gyenge idáig az egész.

_Peter - 2018. 02. 26. 18:27

a 3. részt most néztem meg. sajnos ez sem sikerült túl jóra. a sztori kedvéért butaságok:
1. összeesküvéses nő otthagyja a nyitott házat és nyitott számítógépet
2. Saul csak kamuzta O’Keefe-nek a körbekerítést, elmegy az ideje erre amikor az elnök tanácsadójának körmére kéne néznie
3. Carrie FBI-os haverja hirtelen mégis segít ez elmegy, amikor bedobta az ex bipoláris témát már erőltetett a love interest húzás

Carrie betegsége ismét ennyire központi téma lesz az évadban?
Saul és Carrie csak három rész múlva fognak először beszélni egymással összerakni a kirakóst?

seven - 2018. 02. 26. 19:35

Nekem ez már nitpick kategória. Egyébként nem volt nyitva a ház, csak az egyik ablak alsó része. Azt meg még nem is tudjuk hogy mennyire van köze hozzá akárminek a csajnak. Szomszédom is nyitva hagyja az ablakját sokszor…

Egyébként egy teljesen átlagos epizód volt számomra.

A Saul/O’Keefe standoff viszont nagyon ígéretes, nem hiszem hogy nyugton maradnak a redneckek.

Geza Kovac - 2018. 02. 26. 20:46

Most már abszolút House of Cards pótlék nekem. Nagyon tetszik. Kedvencebb már szinte mint korábban. Az első évadokat simán meghaladja, nem annyira jöttek be, de a pakisztános, a berlines meg az előző már baromi jók voltak, mostanra meg már teljesen politikai.

bvr - 2018. 02. 26. 22:55

Ja, most vettem észre hogy ennek a résznek is van külön kibeszélője (bár ez talán túlságosan is megemeli a súlyát, rém gyenge, sőt bugyuta ez az évad. Persze ez magánvélemény részemről)

Idézve a bejegyzésből: “Az ok érthető, de nem értem, hogy mire számít?”

Szóval az első rész alatti évadkibeszélőben már írtam a HoC felvetésre hogy ott még a legrosszabb évadok halvány árnyékára sem emlékeztet annyira bugyuta mind motivációs oldalról is, mind pedig hogy ezt egyáltalán hogy lehetne így megcsinálni.

De igaz, várjuk akkor meg a 4. részt, bár erősen kétlem de végül is ne zárjuk akkor ki előre hogy lesz erre a felütésre egy elfogadható folytatás. Meglátjuk.
(persze akkor ezzel a hozzáállással (hátha a következő rész fényében majd értelmes lesz visszamenőleg az előző rész) így mégis végig fogom nézni az egész évadot… :)

Geza Kovacs - 2018. 02. 26. 23:50

Van benne egy adag 24-féle merészség az elnökséggel és kormányzati politikával kapcsolatban. Nyilván ez egy CIA-s krimi/akció/nyomozós nagy formátumú sorozat, itt nem a szakszervezetekkel meg a szenátorokkal fognak vitatkozni.

bvr - 2018. 02. 27. 12:10

@Geza Kovacs: Merészséééég? Erről a “nem vak ez a ló, csak bátor” vicc jut eszembe :)))))

Lajos67 - 2018. 02. 27. 17:58

Engem a Damian Lewis-os évadok nyöszörgése sokkal kevésbé érdekelt, nekem ez a mostani jellege tetszik, Saul legyen tényleg főszereplő, legyen elnök, CIA, ne primkó szájbarágós legyen a történet meg a karakterek, mint a Designated Survivorben, aztán már örülök is.

Kissur - 2018. 03. 07. 18:55

Én most néztem meg a részt, és eddig úgy érzem, hogy mindenféle kamu dolgokkal próbálják meg húzni az időt. A múlt heti hackeres játszma az teljesen felesleges kör volt, max annyi lehetett volna, hogy azért tartóztatják le Carriet, mert összeverte a srácot. Ez a rendőrösdi is elég nagy időhúzás volt. De itt az elején még inkább megbocsátok ilyeneket, mintha a végén lenne. Az ügynökkel meg mintha egy új szerelmi szálat akarnának indítani. Kérlek írók, ne!
O’Keefe kezd nagyon idegesíteni. Hogy lehet legális az, amit csinál?
A Fehér Házban is már itt van a szokásos tégla, mint a 24 összes évadában.
Valahogy jobban élveztem a sorozatot, amikor kis emberek harcait néztem. Most meg már Saul is a Kormány tagja, meg elnöki szinten van az egész.
De még mindig baromira tetszik, és a kedvenc kémsorozatom, de a régebbi évadok jobban bejöttek.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 08. 11:10

A heckeres téma csak azért kellett,hogy végre kidomboríthassák Carrie nőiességét,például azzal hogy csavargathatja csöppet a potmétereit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz