login |

The Walking Dead: folytatódott a 8. évad

2018. 02. 26. 16:50 - Írta: winnie

76 hozzászólás | kategória: kritika,

Jelentem, ez nem az a rész, ami láttán az évadban eddig csalódók hirtelen hozzáállást fognak váltani, bár nem annyira a minőségre célzok ezzel, hanem inkább arra, hogy valójában ez volt a félévados finálé, csak ugye a 8×08-at a cliffhanger-re akarták kihegyezni, ebben pedig elvarrták az évad elején indított (egyik) sztorit, és fény derült a(z egyik) flashforward, a szakállas Rick-es jelentésére is.

Majd a 8×10-zel (talán) elindulhat egy újabb fejezet, ami simán kétesélyes, akár jól is elsülhet. Ez a rész mindenesetre a cliffből adódóan tartalmazott erős jeleneteket, amiket idióta módon keresztbe vágtak totál érdektelenekkel, nehogy véletlenül emlékezetes maradjon az adott szegmens. És persze a szokásos éjszakai akciójelenetekből is kaptunk egy keveset, mert az eddig is nagyon ment Greg Nicotero-nak.

A 8×09-nek persze inkább a mondanivalója volt most fontos, mármint az abban elhangzottak bírtak jelentőséggel, és ez az egyesek szerint lelkizősnek tartott megközelítés biztos, hogy nem fog általános tetszést kiváltani a nézőkből. Én várakozó (‘majd meglássuk!’) állásponton lennék – ha nem tudnánk nagy bizonyossággal azt, hogy az egésznek úgyis egy újabb összecsapás lesz a vége. Akkor meg minek a késleltetés?

Oké, tudom, a karaktereknek végig kell menniük az úton, de az írók, ha már hűek akarnak lenni a szereplőkhöz, akkor talán másfele kellett volna kanyarítani őket, olyan irányba, hogy érdekesebb történeteket lehessen elmesélni általuk.

Összességében a félévad-kezdés szerintem lehetett volna nagyon jó is, de mégis baromi vontatottra sikeredett, így az összkép megint csak nem lett jobb nálam közepesnél, és nem is nagyon lesz, amíg a jobb részeket érdektelenekkel társítják. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

(Kérünk mindenkit, hogy semmilyen képregényes spoilert ne írjon kommentbe, azokat a képregényes kibeszélőbe érdemes.)

Nem lehet azt mondani, hogy Chandler Riggs ne kapott volna lehetőséget a búcsúzkodásra és a színészkedésre, a jeleneteinek többsége nekem tetszett, főleg amikben Judith-tal volt, azok simán vitték nálam a pálmát.

Rick fia egy zenés kezdést kapott TWD-módra (szeretik az ilyet), ez szokás szerint vállvonós volt, a kontraszt persze látványos, Carl-t pedig jó volt látni még egyszer utoljára bátornak (ami kapcsán megint elgondolkoztam azon, hogy vajon volt-e értelme őt kiírni a sokkfaktoron kívül?). Utána némi szenvedés után megkaptuk az érzelmes hattyúdalt, ami…, ehh, nagyon bosszantott, hogy a rész vagy az évad egyik csúcspontja is lehetett volna, számomra mégis a mélypont lett.

Mi értelme volt Carl jeleneteit keresztbevágni Morgan és Gavin (ki***ott Gavin!) kergetőzésével? Mármint értem, hogy mit akartak esetlenül belénk verni, de a sorozat egyik kiemelt momentumát így számomra tönkretették egy totál érdektelen jelenettel. (Ha már a Királyság, akkor Carol és Morgan éjszakai akciózása, vagyis statisztavadászata sem volt túl izgalmas…, Henry még a végén dettó kevéssé volt hihető, főleg, ilyen prezentálásban.)

Ja, és Carl történetének végére megkaptuk a SzakállRick sztori megoldását. Még szerencse! Én pedig felteszem a kérdést, mert komolyan érdekelne mások véleménye is: tényleg adott annyit ez a fiktív flashforward, ez az álom, hogy kihagyhatatlannak vélték? (Az nekem irreleváns, hogy a képregényesek kedvében jártak vele.)

Mi volt még a részben? Hmm, például az a toldott-foldott, “így jutottak ki Negan-ék” flashback, amit nem hiszek el, hogy most terveztek bemutatni. Ha mégis így volt, akkor elég fura döntés volt lebegni hagyni a dolgot tavaly, mert mostanra már talán a kutyát nem érdekelte a dolog. De ettől még kaptunk választ, szóval éljen.

És kaptunk olyan jeleneteket is, mint amikor Morgan az ajtóhoz csalja a zombikat, hogy azok megebédeljék a Savior-öket – komolyan nem értem, miért vesződnek ilyesmivel, a sok, könnyed zombidara után annyira abszurd látni olyat, amikor pár élőhalott lazán felzabál ugyanannyi, fegyveres embert úgy, hogy azok nulla ellenállást tanúsítanak.

Lehet, hogy hiba volt korábban nerf-ölni a zombikat? Mert így szegény Carl halálát is (látszólag) bénára sikeredett, pedig épp a bagatell mivolta a fontos, hiszen az lenne a lényeg egy ilyen világban, hogy bármikor utolérhet a vég, egy random zombicsata vagy magányos portya is végződhet egy végzetes harapással.

Összességében nem hiszem, hogy a résznek kellett volna a plusz játékidő, ami inkább vontatottá tette a látottakat. Rick-ék földalatti szála azonban működött a mondvacsinált konfliktusok ellenére is, s ezek azért felhúzták a végeredményt, de nem most tért helyes vágányra a 8. évad, az még arrébb van, ha ugyan valamikor sor kerül rá.

Akkor most jön a kegyelem, az irgalom? Ez szép és jó, még akár realisztikusnak is találnám (ideig-óráig), de meglep, hogy ebbe az irányba tartanak, hiszen pontosan tudjuk, hogy bármilyen enyhülés is jön el, az nem lesz tartós – ld. piros szemű Rick. Akkor pedig adja magát a kérdés, hogy why bother? Minek elmenni ebbe az irányba, ha mindenki csak késleltetésként fogja kezelni ezt a sztorit.

Kérdés, hogy ebbe az irányba tartanak-e? Ha pedig nem, akkor vajon újabb megosztottságra kell számítanunk?

ui: miután megírtam a fentieket, a showrunner ebben az interjúban elmondja, hogy a keresztbevágás, miért volt királyság szerinte.

76 hozzászólás Ne habozz!

sasfioka - 2018. 02. 26. 17:07

Winnie, akkor te azt mondod, hogy rick megenyhul negan fele, de aztan jon a piros szemu rick es vegez vele? Nem igazan ertem ezt a reszet a kritikanak.

winnie - 2018. 02. 26. 17:12

én _kérdezem_, hogy akkor most jön-e az enyhülés, illetve megállapítom, hogy ha jön is, akkor sem lehet tartós. (mert ugye vagy enyhül rick, mert hallgat carlra, vagy beint neki, és rákapcsol. gondolom én.)

persze az egész jelenthet egy abszolút más fenyegetést is, más traumát, ami kapcsán előránthatják a tipikus csavart, miszerint rick and negan sitting in a tree k-i-s-s-i-n-g, vagyis a két ellenlábas szüvetségessé válik.

hokkoh - 2018. 02. 26. 17:15

20 perc alatt sikerült végignézni a részt, egyszerűen rengetegszer kellett beletekerni. ez mindent elmond az epizód minőségéről.

nekem Carl nem fog hiányozni, hol van ez már attól, mikor a jó Carl titokban felugrott a furgonra hogy ő majd kinyírja Negant egyedül.

a béke nem fog eljönni, maximum az élők és a zombik közötti béke. na azért a békéért kéne harcolni csak igazán.

sasfioka - 2018. 02. 26. 17:17

Mindenestre en csalodott lennek, ha rick elpuhulna, negan amit tett nem elheti tul, promoban is mondja hogy meg fogja olni. Egyebkent carlt sem ertem, par resszel ezelott es mivel par napot olel fel az elso ket evad meg o tort be, hogy megolje negant. evad elejen meg magyarazza ricknek h bekuljenek ki? Meg ugye most is. Teljesen logikatlan nekem az hogy carl par het leforgasa alatt miert dontott igy.

Szaby59 - 2018. 02. 26. 17:28

+1 ennyi jelenetet még soha nem tekertem át mint ennél a résznél.

Zero - 2018. 02. 26. 17:38

Haha, dettó, 20 alatt lenyomtam:)

Popeye - 2018. 02. 26. 18:37

feleslegesen sok ez az 56 perc.. ja mert félévad premier? gondolom a finálé is megint hosszabb lesz. kérdés: minek? annyiszor akartam kaszálni ezt a szart, de én hülye mindig remélem, hogy jobb lesz. fenét! talán a 9. évadtól, mert új showrunner lesz, ugye?

Skate - 2018. 02. 26. 18:40

Az igazi mazochisták belassítva nézik és kijön egy film játékideje is simán. :D

seven - 2018. 02. 26. 18:57

minek nézitek ha már tekergetitek? Eskü nem vágom. Nagyon sok jó más sorozat van.

a_n_d_r_e_w - 2018. 02. 26. 19:02

Hát akkor eljött az idő, ezt már meg sem nézem, az előzőt is csak tekergetve sikerült. Ébresszetek fel ha ennek a túlnyújtott Neganes agóniának vége, és jön majd új történet.

bellarea - 2018. 02. 26. 19:23

a legutolsó képkockát a levegőben fityegő templomablakkal hogyan kell értelmezni?

Aldo - 2018. 02. 26. 19:32

Ezt a beletekerést én sem értettem sose.
Ilyenkor örülök, hogy a 7. évad elején kiszálltam. Voltak szép pillanatok, de meg kell tanulni továbblépni.

seven - 2018. 02. 26. 19:33

bellarea: sehogy, jól néz ki azt kész. Majd amikor meglátod a fináléban, tudni fogod hogy most fontos jelenet jön.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 19:47

Nem igaz, hogy még mindig itt vannak a “Beletekerve néztem.”-emberek. :O :)

Rick nyilván nem öli meg Negant, ezt jelentette a fiktív Flashforward utolsó jelenete. Azt már nem merem megkockáztatni, hogy az ebben látottak a 8×01-el ellentétben esetleg tényleg a jövőt mutatták.

Ami mindig eszembe jut az efféle sorozatepizódoknál, ahol egy állandó karakter távozik halállal:

Szerintem ilyenkor az epizód végén a készítők megköszönhetnék az együtt töltött éveket, esetleg sok sikert kívánhatnának. De az igazat megvallva még egy sorozatnál sem láttam ilyet.

Csilla0422 - 2018. 02. 26. 19:47

Carl szála nagyon tetszett. Megérdemelte ezt a visszatekintős búcsút. Pacsi azért, amiért megemlékezett a lelőtt fiúról is. Sok erős jelenet volt, de a tesóval való közös részek mindent vittek. Minden tisztelet és elismerést azért, hogy sem apját, sem Michonnet nem tette ki annak a lövésnek.

Nem királyság, hanem oltári nagy baromság volt Morgan szála. Ezzel sikerült egy jeles részből közepest csinálniuk. Gratula!

Az a bohóc és a pacifista idióta eltűnhetne már végre. Carol miatt lett 1-es és nem nulla az a szál…

winnie - 2018. 02. 26. 19:48

“Rick nyilván nem öli meg Negant, ezt jelentette a fiktív Flashforward utolsó jelenete. ”

de…, ezt nem értem. ha fiktív, akkor miért ne ölhetné meg? mások is vannak benne, akik halottak, vagy nem fognak élni x év múlva.

Im91 - 2018. 02. 26. 20:38

A kertben sétáló rész Carl “álma”, csak akkor lehet így ha Rick is így akarja, illetve sikerrel jár. Nem minősíthető flashforwardnak szerintem (ahogy a Lostban volt, mint “kőbe vésett” jövő.)

A piros szemű, vérző Rick viszont feltehetőleg a háborúban sérül meg és az évad utolsó részében láthatjuk, hogyan kerül oda.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 20:42

Ja, és igen, még mindig itt a kérdés:

Miért jár Rick bottal a jóllehet soha be nem következő jövőben?

winnie - 2018. 02. 26. 20:51

miért van nagyszakálla? miért szól queen a háttérben? mert csak. változtat bármin is, ha kapsz választ? másképp fogod gondolni? tessék: mert öreg. mert fáj a lába. mégis mi másért járna bottal? vagy mert fétis – ismét lehet vagy ezer válasz, de a maradék kilencszázkilencvenhetet nem akarom leírni. a lényeg, hogy nem kell, hogy legyen bármi jelentősége annak, hogy egy halott mit álmodott. nincs, mert aki kitalálta, hogy ez legyen a sorozatban, az már nem fogja írni a sorozatot soha többet. vagy mert vannak a jelenetekben vendégszereplő színészek, akiknek x év múlva már jó eséllyel más sorozatokban fognak szerepelni, és nem itt. stb.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 21:00

winnie: Carl elmondta, hogy miképp kézelte el Rick külsejét a békés, vágyott jövőben, de a botról nem beszélt.

“mert öreg”

Judith max. 5 évvel látszott idősebbnek, tehát nem túl valószínű, hogy Rick természetes biológiai okokból kényszerülne rá eme segédeszközre. :)

seven - 2018. 02. 26. 21:03

Sokkal többet képzelsz bele mint az gimple és nicotero tette.

Im91 - 2018. 02. 26. 21:04

A leglogikusabb válasz jelenleg szerintem az, hogy ez egy easter egg a képregényeseknek mert ott ha jól tudom így néz ki a háború után.

zolkó - 2018. 02. 26. 21:08

“Miért jár Rick bottal a jóllehet soha be nem következő jövőben?”

Mert Carl így képzelte? Szerintem ezek mind Carl képzelgései voltak csak. Ezért is mondhatta az apja, hogy megvalósítja Carl “álmát” a jövőről?

Quantumleap - 2018. 02. 26. 21:11

zolkó:

De miért képzelte a kb. 5 évvel idősebb Judith mellé a jelenleg negyvenes éveiben járó apját bottal járóként? Most le lehet hülyézni, de szerintem ez tényleg nem ilyen könnyen tisztázható kérdés. Bár ugye Carl azt is akarja, hogy Ricknek legyen őszebb a haja, és hosszabb szakálla. De ezekre még rá lehet mondani, hogy Rick esetleg direkt így fazonírozza majd magát.

zolkó - 2018. 02. 26. 21:16

Mittudomén. Akár gondolhatta azt is, hogy az apja azért nem úsz meg majd minden sérülés nélkül egy összecsapást Negannel. Lehet hogy Lucille a sérülés oka.

winnie - 2018. 02. 26. 21:17

a sok miért?miért?miért?-ből megint úgy tűnhet, mintha a twd valami nagyon komplex sorozat lenne. szerintem lépjünk tovább a 15+ komment után:)

carl elképzelt egy jövőt. ami nyilván nem valósulhat meg, mert ő már nem él. nyilván, akár meg is valósulhatnak egyes részletei. és lehet, hogy a világon semmi nem fog megvalósulni belőle. ergó, nincs különösebb jelentősége. illetve _szerintem_ nincs. és aki úgy gondolja, hogy van, az nyilván nyugodtan gondolja így, és lehet, hogy végül kiderül, hogy neki lesz igaza, de míg egy szerzői képregény egyedüli írója saját vízióval nyugodtan írhat valós flashforwardot, hiszen ott lesz a payoffnál is, addig egy tévésorozat showrunnerje hiába tenné, meglehet, hogy sosem válthatja be. ahogy fent is olvasható, adtak egy kikacsintást a képregényeseknek, jó eséllyel többé sosem látjuk viszont ezt a timeline-t.

Hegedda - 2018. 02. 26. 21:32

Modoros, valamiért ezt éreztem a rész alatt. Istentelenül vontatott volt, kéne már egy hajóvonták találkozása tilos időszak is :D

Ja meg ugye ami legjobban érdekelt, Judith-é lett a kalap.

tommy - 2018. 02. 26. 21:36

gyenge volt ez is, legrégebbi karakter és nem tudták hatásosra megcsinálni, ment a nyál végig, már fárasztó volt, sokkal jobb lett volna ha a zenés montázst húzzák ki és nem a kidőlt Carlt mutatják végig. amúgy minek írták ki és Enid hol volt??? én tartom a szavam és itt kasza, majd olvasgatom a kommenteket.

“Ezt a beletekerést én sem értettem sose.”

pofon egszerű, a Carl szál érdekelt, a zs kategóriás filler lövöldözést meg minek nézzem?

zolkó - 2018. 02. 26. 21:36

A 7×01 utáni kaszám után megnéztem ezt a részt, mert egyrészt nagyon ráértem ma, másrészt kíváncsi voltam hol tart a történet, és twitteren rengeteg dolog jött szembe Carllal kapcsolatban. Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert az mellett hogy Carltól viszonylag tisztességgel búcsúzott a sorozat, megerősítést is kaptam, hogy nincs mit bánnom a kaszán. Ha ilyen lassú, és kínosan moralizáló ömlengés volt minden rész idén, mint ahogy arról a kibeszélőkben is meggyőződhettem, akkor felesleges pazarolnom az időmet rá.

tommy - 2018. 02. 26. 21:42

ja és a végén bevágott kertész Negan nagyon gáz volt, lassan elfelejti a sorozat hogy szétverte Glennék fejét.

- 2018. 02. 26. 21:45

Igazán nagy lelkierőre és kitartásra vall, hogy nézed még ezt a fosömlenyt. Ilyen metahumán lehetsz :D

Quantumleap - 2018. 02. 26. 21:54

tommy: Más sorozatban is megesett már, hogy egy negatív karakter pozitívvá lett, és összeállt azokkal, akiknek amúgy megbocsáthatatlan kárt csinált. Erre jó példa a Prison Break. De mondhatnám a Game of Thrones-t is, ahol nem egy negatív figura néz ki mostanra pozitívabban a kezdetekhez képest. Öszzetett karakterábrázolás, ennyi. De a TWD-nél maradva, Dwight átállását is láthatólag elfogadják, pedig kinyírta a dokinőt. Belátják, hogy Negan behatása alatt tette.

beforesunset - 2018. 02. 26. 22:17

A mai időjáráshoz tudnám hasonlítani ezt a részt. Persze nincs min meglepődni, megint a sminkes rendezett.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 22:25

Amúgy csak én gondolom azt, hogy jobb lett volna a drámai hatás kedvéért, ha Carl nem hangtompítós, hanem rendes hangzatos lövéssel likvidálja magát, és ennek hatására Rick és Michonne jobban bemozdul drámailag? Vagy valami szimbolikus jelentősége volt a hangtompításnak?

winnie - 2018. 02. 26. 22:41

“Öszzetett karakterábrázolás, ennyi. ”

vagy csak a karakter ide-odarángatása, hogy a történet alakításába illeszkedjen – sorozata válogatja. (és ezért is hasznos írói szempontból a karakterizálás minimalizálása, mert kábé mindent gond nélkül rá lehet kényszeríteni egy karakterre, főleg, ha 1-2 résszel előtte kap valami felvezetést a tette.)

(de nem az jelenti, hogy pozitív lesz valaki, hanem azt, hogy a másik oldal mellé sodródik, mondjuk a velük egybevágó motivációk miatt. nyilván megváltás mindig lehet, de negan erre teljesen esélytelen, főleg úgy, hogy már dwightot is elég hangsúlyosan kipécézték maguknak páran. többek között tara, aki ugyan nem ilyen előélettel, de ugyanúgy oldalt váltott. szóval, ha dwight esélytelen, akkor hiába akarná bárki is befogadni negant, lesz valaki, aki álmában kést ránt és inkább vállalja a következményeket.)

Quantumleap - 2018. 02. 26. 22:48

winnie:

Te is nézed a GOT-t, tehát értheted, hogy mire gondolok. :) Mellesleg, ha Negant bezárják a Morgan által épített cellába, és 2-3 évig csak kenyeret és vizet kap, idővel elég jámbor kezesbárány lehet belőle.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 22:52

De az igaz, hogy Dwightnak még nyilván lesz baja a többiekkel a későbbiekben, talán itt is erre reflektáltak, amikor Michonne először támadta (aztán már könyörgött neki). Én látok esélyt egy olyan részre, ahol jobbára csak ő és Daryl szerepelnek kettesben. Ja, és ugye jön majd egy Negan-eredetepizód? :O

Vilmus09 - 2018. 02. 26. 22:59

A mai részről el is felejtkeztem, ilyen kevéssé még sosem vártam az évad folytatást.
Carl méltó búcsút kapott, a sorozatban nőtt fel a szemünk előtt, neki ez kijárt. Tetszett, hogy visszaemlékezett a fiúra, akit lelőtt, visszaidézte az édesanyját. Az egész rész szólhatott volna róla, a búcsújáról. Bélkihúzós “Punisher” Morgan szála, a vágás, a rendezés rettenetes volt, állandóan megtörte a dinamikát, bagazelizálta a drámát.
Carl jövőképe egy idillikus világról olyan volt, mint egy utolsó kívánság, egy végakarat, szerintem Neagan nem illett bele. Viszont hiányoltam Enidet, kár, hogy tőle Carl nem tudott elbúcsúzni.

peeeety - 2018. 02. 26. 23:06

Nagyon érdekes volt ez a vége.
Kirkman ugye azt írja a képregénye elején, hogy ez Rick története és mindig úgy képzeltem el a végét, hogy Rick egy fa alatt üldögélve pörget végig mindent, ami vele történt. Hiszen már csak egyedül marad, a semmi közepén van, minden átesett már stb.
Úgy gondoljátok ti is, hogy a történet legvégét láttuk? Főleg megspékelve ezzel a kicsit Six Feet Underes életérzésű képbevágásokkal.

Zolecs - 2018. 02. 26. 23:10

hát ez a rész kegyetlen unalmas volt. valahogy egyáltalán nem hatott meg Carl halála..tudom. valószínűleg érzéketlen tuskó vagyok :D de az a sok hegyibeszéd.. elhiszem én hogy kellett a drámai hatás, de nekem inkább már rétestésztának tűnt.. a rész másik fele meg? kiszabadították Ezékielt. Hurrá.

Quantumleap - 2018. 02. 26. 23:14

peeeety: Esetleg Rick a kómából felébredve sosem találta meg Lorit és Carlt, és azóta magában bolyong, néha kétes alakokkal összeakadva? Mert ilyen teóriát is olvastam már. :O

Geza Kovacs - 2018. 02. 26. 23:25

Nekem ez most tetszett. Egész jó volt. Ki kell írtani az összes ellenséget, végre rájöttek.

hokkoh - 2018. 02. 26. 23:35

mi az hogy miként lehet beletekerni? úgy hogy minek húzzam 55 percig ami 20 percbe is belefér. a Carlos ömlengés simán kitett 25 percet a részből, elbúcsúzik, na bumm, ezt én levettem 5 percre a Morganes kutyakomédiakció se érte meg a maga 15-20 percét.

a flash részek meg kb. olyanok hogy vagy lesz bármi jelentésük később vagy totálisan semmi.

ez a szent a béke mese is hülye ötlet, Negan akkora pofont fog kiosztani ha a kezei közé kerül valamelyik Rick alattvaló, hogy a fal adja a másikat.

egyébként baromi kevés sorozat van amit nézek és beletekerek, de a Walking Dead valamiért mindig ezt hozza ki belőlem.

Broen 4. évadját most néztem végig, egyszer nem kellett beletekerni mert volt tétje majdnem minden pillanatnak.

Walking deadben kb. 10 percenként van 1 jelenet aminek hátha van vmi tétje.

tök felesleges a Negan-Rick szálra húzni az egészet, mikor a zombikkal kéne békét kötni, hisz ők az igazi fenyegetés. ő miattuk bomlott le a társadalom és van ez a titkos társaságok, meg bolyongás az erdőben meg minden.

Carlt is egy zombi öli meg, nem Negan. Ricknek rá kell jönnie, hogy a zombik akkor is meg akarják enni ha Negan már rég halott lesz.

Quantumleap - 2018. 02. 27. 08:32

Geza Kovacs: Szerintem pont ellenkezőleg. Arra kezdenek rájönni, hogy érdemes emberségesnek lenni.

dexike3 - 2018. 02. 27. 09:29

winnie: nagyon jó képeket raktál ki, mert pont ezek fogtak meg benne. kíváncsi vagyok a jövőbeli képek melyik évadot takarják majd a 10-11. (ha addig marad a sorozat.)
a legerősebb momentum Carl felnőtté válása volt a végén, amikor a saját sorsát rendezte el.
ami nekem a legnagyobb negatívum volt, az a Királyságban játszódó párbeszédes jelenetek. mindegyik színpadiasnak hatott, mintha valami kamaradarab lenne. azok jelenetek nagyon kilógtam.

Seni88 - 2018. 02. 27. 09:44

A 9. rész megnézését követően felmerült bennem néhány gondolat. Carl ugyebár egy békésebb jövőképről beszélt halála előtt. Ez a vízió csak úgy valósulhat meg, ha előbb az akadályozóival (Negannal és a hozzá hű alvezéreivel) végeznek és a Megmentők maradékával valósítanák meg. A woodbury-sek is csak úgy csatlakoztak, hogy a Kormányzó illetve két hűséges embere angolosan távoztak és persze végeztek néhány lakóval.
Carol és Morgan akciózása nekem tetszett, viszont érdekes, hogy Gavin csak jóval később kapott észbe, hogy nagy baj van. A “kegyelmezzünk meg neki!” résszel viszont nem értek egyet, mivel nem tett semmit azért, hogy Henry bátyjával ne végezzen egyik embere. Úgy érzem jogos bosszú volt a kisfiú részéről, amikor nem kegyelmezett neki sem.
Persze az elkövetkező részek is tartogatnak majd meglepetéseket, hiszen most mindenki Hilltop-ba menekül, amely tudtommal szintén bajban van.

peeety - 2018. 02. 27. 09:53

Szerintem egyértelműen a rész vége itt a legnagyobb kérdés. Ez vajon mi lehetett?
Maga ez az epizód nekem teljesen adta egyébként. A hosszúságát mondjuk valóban indokolatlannak érzem.
A képregény folyását nem ismerem és nem is akarom, de Carl karakterének megölése azért még sok mindent tartogathatott volna. Nem tudom milyen oknál kifolyólag lépték meg a készítők.
Ő nem akarta már? Kapott valamilyen szerepet? Túl gyorsan nőtt és fura lett volna még 5-6 évig a sorozatban tartani?

winnie - 2018. 02. 27. 09:56

“mivel nem tett semmit azért, hogy Henry bátyjával ne végezzen egyik embere. Úgy érzem jogos bosszú volt a kisfiú részéről,”

túllépve azon, hogy bele sem akarok gondolni abba a logikába, hogy ha nem tesz valaki “semmit sem érte”, akkor annak halál a büntetése, gyerek nem bosszult, ergó semmi sem lehetett jogos. neki gőze sincs arról, hogy ki mit tett vagy nem tett a bátyjáért, hogy mi volt gavinnek vagy morgannek a szerepe a halálában (nem volt ott, asszem). neki eleve arról sincs sok fogalma, hogy mi történik körülötte.

winnie - 2018. 02. 27. 09:57

“Nem tudom milyen oknál kifolyólag lépték meg a készítők.”

készítői interjúk: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/02/27/hirkedd-wayward-pines-kasza-porridge-kasza/

nem kell külső ok. valamikor el kell hullani a karaktereknek, ha a történet ezt megkívánja.

krszto - 2018. 02. 27. 10:41

Hát nekem ez most nagyon nem tetszett.
Egyre jobban zavarnak a hülyeségek, ami azt jelenti, hogy valószínűleg egyre kevésbé érdekel.
Carl már igazából meghalt az előző részben, ott volt a “sokk” hatás. Szerintem kár volt erre még rááldozni egy egész részt. Azt meg tényleg nem értem, hogy miért szeretné, ha Negan paradicsomot termesztene a kertjükben. Pár napja még szét akarta lőni (az is milyen szar jelenet volt). Mert az oké, hogy kinyirni Negan-t és utána békében élni a többiekkel, de az a kép, hogy bajtársai fejét szétütő valaki haverkodik a féltestvérével, az nagyon nem illik bele a képbe.

Nosztalgiából az előző hetekben visszanéztme az 1-2 évadot.
Na azok még így másodszor visszanézve is nagyon jók.
Végig benne van a feszültség. A zombik futnak, ajtót nyitnak, kővel törnek be ablakot, kerítést másznak, még a létrával is megpróbálkoznak.
Egy zombira kell 4 baseball ütös ember, hogy hatástalanítsák és mindegyiknek legalább kétszer bele kell ütni a fejébe, hogy ne akarjon tovább menni.
És tényleg azt érzed, hogy bármikor körül vehet egy szereplőt 4-5 db és akkor neki ott vége.

Mostani részekben, meg jön 15 fegyveres, meg 25 zombi és meg sem rémül az ember, mert tudod, hogy kedvenc szereplőd zsebébne úgy is ott van egy fogpiszkáló, amivel aztán úgyis mindet megöli.
Egy 10 éves kisgyerek, meg úgy szúr keresztül egy embert egy partvisnyéllel, mintha a levegőt szúrná.

Sheriff Hood - 2018. 02. 27. 11:22

Számomra ez az egész Carl-dolog megint egy tipikus “térjünk el a képregénytől, hogy ne legyen ugyanaz” szokás szerint szarul megcsinálva. Miért egy random zombiharapás? Emlékeztetőül, hogy bárkit bármikor? Az “üzenet” átverése végett, hogy minden élet egy lehetőség, egy ember megmentéséért is érdemes magad feláldozni? Útmutatás Ricknek? Akárhogy is, béna és súlytalan lett az egész. Gimple szerint ugyanoda akarnak eljutni, ahova a képregény, csak más hangsúlyokkal. Akkor mi értelme van újra és újra fércmunkákra lecserélni Kirkman jól megírt szroriját?

Semmiféle sokkhatást nem éreztem és még csak felkavaró sem volt az egész, nem úgy, mint a 7×01, amit jóformán képkockáról képkockára másoltak, és jobban is működött, még amit hozzáírtak is.

Meg lehetett volna ezt csinálni jól, Carl feláldozhatta volna magát a közösségért is, de akkor ugye nem lehetett volna az “utolsó kívánság” kedvéért a béke irányába terelni Ricket. Az évad végéig maradok, kíváncsi vagyok, életben marad -e Negan és ha igen, merre viszik majd kettőjük szálát az új világrendben.

De Carl után Maggie is megy (két szereplő valódi potenciállal és érdekes karakterívvel) és Negant is kukázzák, mert ő majd nem hallgat az új idők szavára (és miért is tenné? Carl miatt?), akkor Angela Kang-nek valami elképesztően zseniálisat kell alkotnia, hogy érdekeljen a folytatás.

Daryl eddig csak a mély hangon dörmögő badass thug volt ebben az évadban, semmi emlékezetes nem fűződik sem a karakteréhez, sem a színész játékához, így nem tudom, mi indokolja Reedus és Lauren Cohan respektje közötti óriási különbséget, de lelkük rajta.

A végén a kissrác meg megint egy tökfelesleges és hiteltelen “fordulat” volt shock value-ként, mert milyen ostoba emberek engedik már éjjel az ellenség által megszállt területen a faház és a Királyság között kóricálni. Ja, biztos kiszökött, amikor a többiek vére elaludtak, még jó hogy nem járt arra random főhőspusztító zombicsorda…

winnie - 2018. 02. 27. 11:59

Sheriff Hood: a srácot korábban már morgan is látta lopakodni, szóval tudtuk, hogy ott van, felvezették, hogy carollal akar menni. nem mintha jelentene is bármit.

bob - 2018. 02. 27. 12:24

A 6. évaddal én lezártam ezt a sorozatot. Nem is akarom újrakezdeni, de érdekelne, hogy azóta nagyjából mi történt, merre haladt az egész? Valaki összefoglalná röviden?

winnie - 2018. 02. 27. 13:53

bob: minden részről van kritika, amik általában azért nem mélyelemzések, hanem az eseményekről szólnak, szerintem nagyjából képben lehet lenni általuk.

joey - 2018. 02. 27. 14:54

Én csak azé nézem, hogy lássam Negant elpatkolni, no meg a többi szereplőt.

winnie - 2018. 02. 27. 15:27

nem jó indok, mert arra elég egy 2 perces youtube-videó valamikor 2020. tavaszán:)

Wtf twd - 2018. 02. 27. 19:03

Pfffff, hát jah,tele van megint kérdésekkel ez a rész is. Ha komolyan Negan jó fiú lesz akkor azzal elcseszték az egész sorozatot. No meg, nemhiszem hogy ez az álmos jelentet valóra fog válni. Ott az álom elején Carl szelleme suhangat a házban? Wtf? Jah, és kíváncsi vagyok hogy mit fog szolni Negan Carl halálához. Tetszett a “patkoljunk valami emlékezeteset a halálomhoz” című rész no meg Morgan bélkitépős jelenete is epic volt. Dehát Morgan egy állat, mit várjunk tőle? Hát, valahogy sejtettem hogy ilyen lessz a folytatás, dehát most mit tehetünk? Suck…

Ronaldo - 2018. 02. 27. 22:06

hokkoh: Sosem értem a hozzád hasonló a tekergetősöket. Nem nézik meg a filmet(oké, megnézted az 1/3-át), de határozott véleményük van arról amit nem láttak, és még elvárják, hogy komolyan vegyék őket.

Scale - 2018. 02. 27. 22:36

Hjaj, nagyon hosszú volt ez a rész. Felesleges volt majd’ egy órásra nyújtani a részt csak azért, hogy Carl megfelelően elbúcsúzzon. Ritka rétestészta volt a haldoklása is, meg úgy minden, ami most történt. Az egyetlen, aminek örültem, amikor megölte a kisfiú a rosszfiút; az a karakter sosem volt szimpatikus. Már csak a nagybajszú, nagymosolyú Nagenjobbkezet kéne kiírni, és teljes lenne a boldogságom.

Bár jelenleg ott tartok, hogy a Jóban Rosszbant jobban szeretem, jobban leköt, mint a TWD, és ez valahol nagyon szomorú. :(

Enzo - 2018. 02. 27. 22:53

8×09

Ez az egész rész igazából Carl elnyújtott hattyúdala volt, gyónással, elbúcsúzással, minden ami kell. Ha valaki, akkor ő megérdemelt egy rendes búcsúzást, de talán még ezt számításba véve is fölöslegesen volt ez a rész 56 perces.
Az mindenképp pozitív, hogy egy ilyen egyszerű, realista halállal oldották meg – ez egy ilyen világ, simán előfordulhat egy ilyen eset. Carl elég rezignáltan vette tudomásul, hogy meg fog halni, és így azért más fényt kap az a jelenet is, amikor felajánlotta Negan-nek, hogy inkább ölje meg őt. A búcsú Judithtól azért elég érzelmesre sikerült, az ide-oda váltások pedig alapvetően zavaróak voltak, habár éreztem, hogy a párhuzamot/ellentétet akarják sugallni, hogy Carl egy oly régi gyilkosságot is meggyón a halálos ágyán, miközben Morgan halomra öli Gavinék csapatát. (Carl apjához intézett intelmei még lesznek idézve az évadban, úgy érzem.)

Morganról meg Carolról már a franc tudja, hogy a tömeggyilkostól a pacifistáig terjedő skála melyik állapotában vannak épp, botos emberünk ezek szerint az erőszakosabb végén, a bélkihúzásra még szerintem a rutinos TWD-néző is nagy szemeket meresztett, nem csak Gavin.
A templomban egykét jelenetben kicsit olyan érzésem volt, mintha egy Bad Lip Reading jelenetet néznék, ez szerintem minősíti a párbeszédeket. Gavin leszúrása meg abszolút a FAIL kategória, marha hihető, hogy a kisgyerek úgy ledöfi a fickót, mintha egy doboz margarinba nyúlna bele…(a zombiknál még oké, azok rothadnak, de Gavin élt, bakker…arról nem is beszélve, hogy hogyan került oda mögé Henry? meg pont kitakarta őt Gavin mind3 másik résztvevő elől??)

A végén azért megtudtuk, hogy a folyton bevágott jövőkép az Carl látomása volt, és nem flashforward. Hmmm. Negan bevágása elég érdekes, meg az utolsó jelenetet se tudom még hova tenni, játszadoznak itt az idősíkokkal rendesen.

(A tekergetés meg tényleg szánalmas, kaszáld el, mit keresel még itt?)

wrom - 2018. 02. 28. 00:28

Az oké, hogy a konzervek jó ideig elállnak, de abból a csokoládéból, amiből az elején falatozott testvériesen megosztozva Carl és újsütetű cimborája, én biztos nem ettem volna, már kissé avas lehetett…

Quantumleap - 2018. 02. 28. 04:57

Akik azt mondják, hogy gagyi lenne, ha Negan pozitívabb figurává válna, szerintem bele se kezdjenek a Game of Thrones nézésébe! :)

Gábor - 2018. 02. 28. 10:45

Quantumleap: Szerintem sokan nem is tervezzük ;)

Gábor - 2018. 02. 28. 10:47

Enzo: “a bélkihúzásra még szerintem a rutinos TWD-néző is nagy szemeket meresztett, nem csak Gavin.”

Pont, hogy sz@r volt. Majd pont Gavin jesszusol, aki szimplán Negan seggnyaló, azé az emberé, aki meg agyakat ver szét.

Fárasztó már ez az egész.

Vincent Vega - 2018. 02. 28. 11:42

Carl haláltusája órákig tartott? FTWD elején kísérleteztek és ott bőven hamar zombi lett mindenki. Vicc kezd lenni ez a sorozat, pedig a képregény történet remek alapanyag lehetne.

winnie - 2018. 02. 28. 11:53

Vincent Vega: nem volt semmi haláltusa, a tünetek után elég hamar meghalt. én nem emlékszem az ftwd-re, de biztos? nyilván az másik sorozat, azt nem kell ismernie egy walking dead-nézőnek, de korábban már voltak harapások a twd-ben és ha a seb nem halálos, akkor csak a halál biztos, viszont időbe telt, amíg jelentkeznek a tünetek, nem? halottból már elég hamar zombi lehet, bár az is változó volt.

azt viszont kétlem, hogy ezen bármin múlna. mármint a minőség. az, hogy carl itt szerepelt, ráadásul pozitív volt, hiszen a jobb részek fűződtek a nevéhez.

Quantumleap - 2018. 02. 28. 14:08

Bírom, hogy egyesek még mindig képesek azt hinni, hogy Carl nem halt meg. Azt hiszik, hogy Rick csak álmodta vagy képzelte az egészet, és az epizód végén ebből tért magához. Az emberi fantázia határtalan. :)

Scale - 2018. 02. 28. 20:17

@Quantumleap, hát figyelj, Bobby mennyi idő után lépett ki a zuhanyzóból? :D Ha ezt veszed alapul, Rick is álmodhatja az egészet. :D :D

Quantumleap - 2018. 02. 28. 20:33

Scale: 31 epizód után. És az a poén, hogy az volt a Dallas leghosszabb évada. :)

Rit - 2018. 03. 02. 03:03

A Breaking bad fináléja után néztem meg ezt az újabb fost. Hát.. köszi, én be is fejeztem. A legkaszább kasza.

Newzoli - 2018. 03. 03. 11:21

Nem értem az egészet.Mi az asszonnyal massziv mazohisták vagyunk,már az ötödik évadban hagyni kellett volna a francba az egész WD-et..borzalmasan gyenge már,az új részen a párom legalább kétszer belealudt..majdnem én is…áááh..szenvedünk..:))))))

Empir - 2018. 03. 05. 12:15

Sajnos ez a rész is szinte nézhetetlenül unalmasra és csöpögősre sikeredett, tele hibás és béna jelenetekkel.

A karakterek és a készítők is elfáradtak, hijján vannak az új ötleteknek és mintha kicsit elveszítették volna a sorozat eredeti irányvonalát. Jelenleg már lassan ott tartok, hogy a FTWD izgalmasabbnak tűnik, mint az eredeti sorozat.

seven - 2018. 04. 16. 09:50

Istenem, adj erőt hogy a következő évadot már képes legyek nem nézni.

seven - 2018. 04. 16. 09:51

Ja, ez volt a finálékritikám :)

Thomas - 2018. 09. 01. 22:11

Szerintem ez volt minden idők legunalmasabb sorozatepizódja:) Talán kellett volna még +20 perc, hogy Carl haláltusáját részletesebben be tudják mutatni, mert ez így nagyon felületes volt nekem.

Thomas - 2018. 09. 01. 22:14

Jó, azt azért hozzáteszem, hogy engem mindig is nagyon idegesített Carl, és alig vártam, hogy kiírják, örültem is neki az előző részben. Ezt már akár kezdhették volna azzal a jelenettel is, hogy temetik, nem lett volna hiányérzetem. Ezekiel kiszabadítása meg nem ért meg 56 percet az életemből, azon kívül meg más érdemben nem történt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz