login |

A Krypton díszletei

2018. 02. 27. 20:24 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: insider,

Á, egy kis insider, azt mindig is szerettem. A kvázi Superman-előzmény Krypton már csak hetek kérdése és érkezik a Syfy-ra, és nemrég az EW lehozott pár jelenetképet, valamint díszletvázlatot a sorozatból – ezeket láthatjátok itt és a tovább mögött. Egyrészt meg lehet nézni, hogy milyen díszleteket építettek a sorozathoz, másrészt pedig azt, hogy a rajzokat miképp sikerült megvalósítani.

A sorozat főhőse egyébként Seg-El, a szuperhős nagyapja lesz, aki a jelenből küzd egy összeesküvés ellen, mely időutazás révén megpróbálja megakadályozni azt, hogy Superman Superman-nél válhasson. És a legérdekesebb aspektusa tényleg az lesz, hogy megismerhetünk egy másik világot, Krypton-t, amit nem láttunk eddig gyakran. Ondrej Nekvasil, a díszlettervező ezt nyilatkozta:

We were trying to create a world that was believable. The key thing is that on Krypton, all of the people on Krypton look like people on Earth. So, the scale of the set and the scale of the spaces has to be similar to what we know because the people live there.
Because life on the planet is kind of tough, they don’t do designs. If they make something, it’s because they use it and they would like to use it for life. It’s not because they would like to design something. We were trying to stay away from the over-design, over-dressed rooms. We were trying to show that everything has some kind of practical reason for why it’s there.

A tovább mögött a többi kép, a díszlettervező kommentárjaival.

A Magány erődje

What was important is that this place is not just a workshop or laboratory. It’s also some kind of spiritual place for the family. They also keep all the things they’ve invented. Not only the grandfather of our hero, but also his grandfather and his grandfather.
In order to emphasize how important this place is to the House of El, we built a statue, which depicts the first members of the House of El, and decided to chronicle the family’s history in carving on the windows. The figures on the stain-glass windows in the image above aren’t just ornamental. That’s Kryptonese, Krypton’s language, and when translated, it actually lists the names of each family member and a description of their lives. What I like personally is that it almost looks like an abstract graphic, but that it’s actually letters and you can read it if you want. If somebody has time to find out the details, everything makes sense.

Seg-El lakása

Seg’s apartment is based in the poorest part of the city [of Kandor]. It’s actually the basic place, from our point of view. We tried to capture this in how barebones their furniture looks, which we imagined was made from metal sheets that the Els could use to make whatever they need. For us, it’s kind of a metallic mesh of Krypton. It’s very strong material. They can bend it. They can build chairs and tables. From our perspective, that was the cheapest way to build furniture.
When it came to the furniture’s seemingly random pattern, the production turned to the “micro-cosmos” for inspiration. We actually used details from butterflies or details from leaves. We found these textures in nature. We just used them on a bigger scale,” he says, adding that they used steel to build the actual furniture.

Fort Rozz’s War Room

On Krypton, Fort Rozz is still a military base. The concept [of the design] is that it’s very utilitarian. Everything that’s there has to make sense for the people working there. This is why this doesn’t look like your typical military compound with gratuitous computer and monitors.

Kem bárja

It’s a very basic bar. They don’t have money for design. We went to different types of real bars, and in one bar, we saw the concept that somebody just [hung used] bottles above the bar as kind of decoration. So, what about Kem is doing the same thing? He’s just hanging the old bottles from the ceiling.

The Guilded Area folyosója

Seg’s apartment and Kem’s bar are located at the bottom of the city, and the guild areas are located above, closer to the sky. In the world of the show, this corridor — which is one of the city’s many tunnels that allows guild members to travel between buildings with ease (i.e. without having to descend to the poorer sections of the city) — was designed to let as much sunlight in as possible because the sun is an important part of Kryptonian society. It’s a theocratic society, and they believe in the [god] Rao, and Rao is the sun.

13 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 02. 27. 20:41

Szerintem érdemes lenne bedobni a legújabb előzetest amiben szerepel Brainiac is. Mivel felcsigázhat sokakat mivel eléggé durván epic. :D

Itt a link, hogy ne kelljen keresni.

https://www.youtube.com/watch?v=utrMwwtTY7A

rodosto13 - 2018. 02. 27. 23:07

Mit csinál a SG Atlantis 0:46-nál? :D

Quantumleap - 2018. 02. 28. 04:02

Címet javítani! :)

Fury - 2018. 02. 28. 07:19

Remélem, elkaszálják pár rész után. Legkésőbb évad végén.

winnie - 2018. 02. 28. 07:33

szerintem sanszosabb, hogy már a premier előtt berendelik a 2. évadot.

Kati néni - 2018. 02. 28. 07:59

Amúgy nagyon MEHH az egész, mert vagy 5 évvel ezelőtt, amikor kijött a Man of Steel, felskicceltem én is egy Krypton sorozatot, és igen, Krypton volt annak is a címe. Ennyire emlékszem belőle:
– inkább lett volna filozofálgatós scifi, mint a Star Trek, mintsem akciósorozat, persze akciókkal
– ötvözi a különböző Superman-eredettörténeteket, sokat merít a Paul Dini-féle Superman TAS-ből
– a naprendszer körül két bolygó kering, a Krypton, amely Athénra hasonlít, ahol az ész az érték, valamint az Argos (a képregényben Argo és egy város), amely olyan katonaállam, mint Spárta. Mindkét bolygót évmilliókkal ezelőtt egy közös ős “terraformálta” (vajon kik?). A két bolygó népe régóta harcban áll, mindkettőt humanoidok lakják, az argosiaknak durvább vonásaik és robosztusabb testalkatuk van. Az Argosról való Zod.
– a naprendszer Napja kimerülőben van már évezredek óta, ezért sokat háborúzott az erőforrásokért a két nép. A technikájuk még nem olyan fejlett, hogy nagyon hosszú utat tegyenek meg az űrben. Viszont szóba kerül a Föld, mint lehetséges új lakóhely mindkét nép számára. Az argosziak le akarnák igázni a Földet, a kryptoniak jószándékkal érkeznének, megosztanák a fejlett technológiájukat az emberekkel. Valahogyan össze kellene fogniuk, ha túl akarják élni a két bolygó közelgő összeomlását.
– mind a kryptoniak, mind az argosiak népességszáma erősen megcsappant.
– a kryptoniak életéről egy mindenek fölé rendelt mesterséges intelligencia gondoskodik: ő házasítja ki az embereket, ő neveli burokban az új csemetéket stb. Egy picit hasonlít a rajzfilm-béli Brainiacre.
– Az is kiderül, hogy kb. háromezer évvel ezelőtt egy vegyes kryptoni-argosi kutatócsoport már megjelent a Földön, akik keveredtek az emberekkel, viszont már nem tudtak . És a kryptoniak génjei továbbéltek az emberekben: ezért vannak egyes földi lényeknek szuperképességei (pl. Dianának vagy Aquamannek).

Kati néni - 2018. 02. 28. 08:01

az utolsó gondolathoz
– nem tudtak visszamenni

DarkEagle - 2018. 02. 28. 09:38

@Fury: Senki nem kötelez, hogy nézd, szóval nem értem miért zavar ennyire, hogy egyáltalán létezik. :D

@Kati néni: Ez a sorozat jó pár éve köztudatban van már de csak mostanra lett kész. Már ha emlékeim nem csalnak mert jó pár évvel ezelőtt be lett jelentve, hogy terveznek ilyet.

Brainiac egyébként egy az egyben kb olyan mint a képregényben, mutatják is a képregényt a videóban.

Amúgy ezt a Krypton sorit amit leírtál te akartad megírni vagy mi? Mert érdekesen hangzik az tuti. :D

Kati néni - 2018. 02. 28. 09:58

Persze, én írtam, szoktam sorozatterveken agyalni. De ennek a sorozatnak a mentén megírtam már a DC Multiverzum teljes rebootját is. Minden hőst modernizáltam, rajzoltam nekik új hacukákat, sebezhetőbbé tettem Clarkot. Minden mindennel összefügg, már csak a Watchment kellene valami jó ötlettel belepasszintani az egészbe.

Pl. Flash úgy nyeri a szupererejét, hogy egy helyszínen talált kriptonitdarabot vizsgál, ekkor csap bele a villám.

Egész Gothamet az Owlok őrzik évszázadok óta és nem Bruce Wayne az első Batman.

DarkEagle - 2018. 02. 28. 12:07

Szerintem küld el a DC Comicsnak biztos néznének egy nagyot. Lehet megvennék néhány ötleted is. :D

nade - 2018. 02. 28. 14:43

nehogy a dc/superman rajongók annyira megemeljék ennek nézettségét, hogy a jobb sorikat kaszálják miatta (pl expanse)

Mate4182 - 2018. 02. 28. 18:53

Fury : en meg remelem hogy egy sorozatot se tudsz elvezni egy evadnal tovabb mert elkaszaljak amit nezel…

Ez kb a tieddel egyenerteku comment volt.
Mi ertelme igy utalni valamit amirol fingod nincs?
Nem emlekszem, de tuti te voltal az a joszandeku is aki ugyanezt kivanta a Metropolisnak is.

Nem kell valamit elvbol utalni cask azert mert nem Marvel

Kati néni - 2018. 02. 28. 19:19

Ja, DarkEagle, az is eszembe jutott már, hogy mivel Krypton és az Argos ugye sokat merít az antik Görögországból és Rómából, ezt szépen belesimítottam a Föld-1 “történelmébe”: a földi istenek, kiváltképp a görög istenek nem mások, mint kryptoniak és argosziak, akikre az emberfeletti képességeik miatt istenekként tekintettek (aztán persze ezek az emberemlékezetben fennmaradt mítoszok róluk elkezdtek egy kicsit átalakulni). Így nyer értelmet WonderWoman története, illetve Aquaman, aki az Atlantiszról való. Az én verziómban Aquamant (akinek nincsen Arthur Curry-s alteregója) össze akarják házasítani Dianával.

Az öröklődő mágikus képességek az argosziak genetikai sajátosságai.

A Lazarus Pitet szintén a kryptoni telepesek hozták a bolygóra: ez egy olyan “fürdő”, amely a kryptoniakra csupán regenerációs hatással bír, viszont egy egyszerű halandó embert képes a föltámasztani. Jézust is ebben fürösztötték meg, aki szintén kryptoni genommal bír.

Shazam (Marvel kapitány) pedig egy olyan ősi hatalom, amely a különböző argoszi-kryptoni eredetű istenségek/egyedek “adománya”: ha összeillesztenek három kryptoni és három argoszi ásványt és eljárják a szertartást a kiválasztott felett, a kiválasztott megkapja a szuper- és mágikus képességeket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz