login |

Pilot: Living Biblically

2018. 02. 27. 18:28 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ebből drámát kellett volna csinálni, komolyan feldolgozni a vallás kérdését a jelenlegi társadalomban. Mert sitcomként a sorozat egyszerűen nem működik, főleg nem a szokásos CBS-es, többkamerás megvalósítással.

A Living Biblically alapötlete az lenne, hogy a főszereplő a legjobb barátja halála és a terhes felesége miatt elhatározza, hogy változtat az életén: elkezd a Biblia szerint élni. Ami azért manapság nem kis vállalás, hiszen olyanok vannak benne, hogy meg kell kövezni a feleségét megcsalót. Vagyis a pilotban ez kerül elő, meg az ősi öltözködési szabályok.

Mivel komédiáról van szó, így természetesen a poénokhoz szükség van a túlzásra, csak hát ezek nem működnek. Egyrészt, mert sokszor közük nincs a valósághoz, másrészt mert… nos, azért, mert gyengék. Mostanában már nem sok CBS-gyártást nézek, de amikor valamiért elém kerül egy, akkor azért néha el szoktam mosolyodni rajtuk. Hát ezen nem igazán sikerült.

Nyilván a stílus velejárója, hogy nehezen indulnak be ezek a sorozatok, de amiknél már az elején sem látszik, hogy szórakoztatni fogja az embert, abba nem érdemes időt feccölni. Pedig szerintem működhetne a kérdés, még akár komédia szintjén is, hogy mit jelent vallásosan élni jelenleg, csak éppen az itteninél kicsit őszintébb szögből kéne ránézni.

Konkrétan a főszereplőt a kitűzött céljában támogató pap volt a legszimpatikusabb a történetben. Neki az a véleménye, hogy a Könyv szellemiségét elég követni, és törekedni arra, hogy jó emberek legyünk, már az is sokat dob a világon. Lehet, hogy nem egy keresztény író alkotta meg a figurát?

Igazából nem akarnék több sort pazarolni rá, mert szerintem ez legfeljebb közepes 2018-ben. Ennyi sitcommal a hátam mögött nekem nem fog 3 részt sem érni már. Amúgy reálisan szerintem 6/10 a stíluson belül.

3 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2018. 02. 27. 19:55

Nálam is 6/10, de ebből a hatból Jay R. Ferguson kettő + Ian Gomez még egy. Kicsit jobban örülnék, ha egy jó szitkomban látnám őket. Nagy eséllyel kaszálom majd, de a második résznél még ott leszek.

winnie - 2018. 02. 28. 08:59

azt nem is írtad, hogy filmkritikus a guy:)

egyébként tényleg elég közepes. semmi extra, nem gáz vagy ilyesmi, de halál közepes, de az a fajta, amit nem néznék, szóval nem 5, hanem 4/10. egy valamit azért elmosolyodtam, de már el is felejtettem.

nekem a szereplők sem adtak hozzá sokat, egyedül sara gilbert sunnyogása maradt meg bennem.

Mate - 2018. 03. 01. 10:36

Az elso kep a How I Met Your Mother-bol is lehetne

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz