login |

Discworld-tévésorozat készül

2018. 03. 01. 20:42 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, az év híre, hírek,

A BBC Studios megvásárolta Terry Pratchett Discworld-regényeinek (itthon: Korongvilág – az első kötet, A mágia színe magyar tartalma itt) tévés adaptációs jogait és egy hat részes sorozatot kezdenek el fejleszteni belőle. Első nekifutásra legalábbis ennyit, hiszen természetesen siker esetén továbbiak is készülnek majd. A sorozat címe pedig The Watch lesz.

Egyelőre még nem tudni, hogy melyik csatornán lesz látható, de nem meglepő módon nagyszabású nemzetközi koprodukcióban gondolkoznak. A készítő Simon Allen, aki jó pár sorozaton dolgozott mostanság (Strike Back, Das Boot), de sajátja még nincs, így most megmutathatja, hogy mit tud.

A nagy kérdés, hogy a fantasy-paródia Korongvilág mely aspektusait fogják kiemelni, akár meg is kérdezhetném, hogy ti milyen típusú sorozatot képzelnétek el belőle? (Ha valaki nem ismerné a Discworld-öt, akkor ajánlom neki a képet, egy olyan kitalált világról van szó, amelyik korongalakú és négy elefánt tartja egy hatalmas teknős hátán állva.)

A címből, azaz a The Watch-ból arra lehet következtetni, hogy a Sam Vimes-os Guards! Guards!-könyvvel (itthon: Őrség! Őrség!itt a magyar tartalma) induló sztorik köré fog épülni a sorozat, amik a fővárosban, Ankh-Morpork-ban játszódnak, ahol a fantasy világ és a modern civilizáció találkozik (és súrlódik). Az Őrség egy reménytelen 3 fős bandából alakult idővel egy fullos rendőri erővé és próbálják megmenteni a várost a múlt és a jövő veszedelmeitől egy kockázatos küldetés keretében. A vezető, Vimes egy cinikus, munkásosztálybeli zsaru, aki sárkányokkal harcol alkalomadtán trollok, vérfarkasok és zombik segítségével – szóval adhatja magát egy heti nyomozós sorozat természetfeletti motívumokkal.

Aki anno lemaradt volna, Pratchett-et nem most fedezte fel ismét a tévé, hiszen már készíti a BBC2 és az Amazon Michael Sheen és David Tennant főszereplésével a Good Omens-t.

19 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2018. 03. 01. 20:57

összezavartál és megijesztettél… az első 2 könyvből készült már bbc film (minisorozat?).
the watch meg már alapozódik egy csöpp ideje, már ha ez uaz a tervezet, amit a rhianna lány kezdett meg. no megnéztem, 2011-ben jelentették be.
ez viszont naon jól hangzik, a boszis mellett a legjobb a rendőrös kvilág ciklus. meg a halál. meg a varázslók. és a hupikék törpikék. na mind1.
korongvilágból meg már kaptunk 2 rajzfilmet (nem rosszak) és 2 jó és 1 közepes tvfilmet. hogy a hogfathert kinek jutott eszébe képernyőre vinni, azt valszleg sohse tudjuk meg, de meglepően jól sikerült. és már az bravúr, ha vmennyire sikerült – az egyik legnehezebben emészthető darab…

Stiel - 2018. 03. 01. 21:01

Jó választás, az Őrség-es sztorik nagy kedvencek! Kíváncsi vagyok, hogy Carrot, Angua, Vimes meg a többiek milyenek lesznek élőben.

Lajosék a másodikról - 2018. 03. 01. 21:02

A Sky1-nak volt a Mágia színéből egy kétrészes minije elég allstar szereposztással, és egész jó lett.

galocza - 2018. 03. 01. 21:05

ja, milyen sorozatot képzelek el?
legjobban az izgatna, ha a sorozat azon keresztül, hogy leírja, hogyan alakult át az őrség regényről-regényre kb modern rendőrséggé, bemutatná, hogyan formálta át pratchett évek alatt a korongvilágot és főleg ankh-morporkot a mai ésszel kissé bugyuta (bár aranyos és vicces) fantasy paródia helyszínből egy, a saját történelmünket, múltunkat, hiedelmeinket felerősítve bemutató és kigúnyoló, itt-ott majdnem sztímpánkos világgá.

galocza - 2018. 03. 01. 21:07

Lajosék:
hopp, a pont pont ott. nemm bbc volt, télleg…

winnie - 2018. 03. 01. 21:10

igen, azert is irom, hogy ismet, a color of magic mellett, meg volt hogfather es going postal adaptaxio is pratchettol, de utana alabbhagyott a lelkesedes.

human - 2018. 03. 01. 21:11

szerintem adaptálhatatlan. vannak ilyen regények. a története persze átvehető, de a mesélési mód már kevésbé.

winnie - 2018. 03. 01. 21:12

galocza: igen, a watch kapcsan az a korabbi fejlesztes zsakutcaba futott, igy ez teljesen tiszta lapos lesz, bar gondolom, a lanya reszt vesz benne.

galocza - 2018. 03. 01. 21:14

Stiel:
angua, nobby és visit szerepeltek a korábbiakban és remekek voltak – sajna közel kizárt, hogy visszatérjenek másik produkciós cégnél készülő munkához. meg ott amúgy is csak mellékszereplők voltak…
amit bírok a britekben, hogy a tehetséggel nem fukarkodnak, s a tehetségek sem gondolják úgy, hogy egy ilyen matéria lealacsonyító lenne.

galocza - 2018. 03. 01. 21:23

human:
gondolom a hogfatherre gondolsz. én általában rettegve tekintek mindenféle adaptáció elejibe, de ez speciel megdöbbentett, mennyire hű tudott maradni, nem spóroltak részleteket még akkor sem, ha ez egy tvfilmhez képest a sztorit borzasztóan megbonyolította. én tudom tisztelni azt, hogy nem a vágjunk-belőle-ki-mindent-oszt-majd-a-szülő-ledobja-elé-a-kölyköt-addig-sem-rohangál jellegű feldolgozást készítettek. sőt, megkockáztatom, hogy hiába költségvetés, nagy nevek – tojtak a (nézettségi/anyagi) sikerre, és az ismerőknek/rajongóknak készült. NEKEM 8).

( – koppant a billentyűm oly hangon, mintha egy ólomharangot döngetett volna meg egy jégóriás az időknek végén…)

Flanker - 2018. 03. 01. 21:30

Ó, az Őrség Őrség a legnagyobb kedvencem tőle. Ahol kiderül, mi is az a SZERVEZETT bűnözés :D

Sigismudus - 2018. 03. 01. 21:57

Jeeeeesz ! Őrség Őrség !!! Hálistennek nem a boszorkák sorozat.

Nagyon remélem hogy sikerül és jó lesz, és Magyarországon forgatják majd mint a Going Postalt ! A monostori erőd adja magát Ankh-Morphorknak .

Jelent ám meg képregényben is !

http://halozsak.hu/292-kepregenyeink/fantasy/korongvilag/1155-orseg

energy - 2018. 03. 01. 22:22

A könyveket szeretem, a filmet nagyon nem, majd kiderül.

wice - 2018. 03. 01. 22:51

Nem várok semmit, ami Pratchett-adaptációt eddig láttam, az egy kalap szar volt. Pont mint Rejtőnél, a humor jelntős része abból jön, _ahogy_ leírja a történéseket, az meg teljesen elvész filmen.

galocza - 2018. 03. 01. 23:04

wice&energy:
lehet, h nálatok az igazság – nem kizárt, h egy jól sikerült feldolgozásnál csak hozzáképzelem, ami kimaradt.
uakkor nekem csak egy nem vált be: a colour of magic + light fantastic az öreg rincewinddel…

Jence4 - 2018. 03. 01. 23:07

Én a Hoghfather-en megdöbbentem anno , képes volt a film megidézni a könyvek hangulatát, mélységét, többször is megnéztem azóta.

Reter - 2018. 03. 02. 06:20

Szerintem is adaptálhatatlan, de én Vimes-t mindig Bruce Willis arcával képzeltem mikor a Watch-regényeket olvastam. Szóval ha már sorozatot forgatnak belőle, egy ilyen castingnak örülni tudnék :)
Amúgy Colon nálam Danny DeVito, Nobbs meg Tony Robinson lenne. Carrot-ra jó lenne Chris Hemsworth, Angua meg Kristen Bell. Mehet is a sorozat! :)

(mellesleg Lord Vetinari-t meg Kevin Spacey-vel “játszattam”, de ő ugyebár felejtős…)

Thrasher - 2018. 03. 02. 17:16

@Sigismudus: “Jeeeeesz ! Őrség Őrség !!! Hálistennek nem a boszorkák sorozat.”

Na tessék. Én pont a Night Watch-csal foglalkozó könyveit szeretem kevésbé, kicsit túl komorak már nekem.

A banyákosos(os) sztorijai viszont azok, ahol talán a legjobban meg szokta mutatni, mennyire jó ember volt.

galocza - 2018. 03. 04. 21:42

Thrasher: a vége felé mind elég sötét lett, még az ifjoncoknak szánt amazing maurice vagy a tiffany aching ciklus is.
(és szerintem egyáltalán kivételek ez alól a boszis könyvek sem…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz