login |

Survivor: kezdett a 36. évad, a Ghost Island

2018. 03. 01. 16:50 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évadot érdemes darálni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Na, valahogy így kell kezdeni egy szezont. Mármint nem dupla résszel (de!), hanem eseménydúsan, és vagy egy tucatnyi olyan játékos kiemelésével, akiben van fantázia. Olykor egy kicsit úgy is éreztem, mintha átesnének a ló túloldalára, de nyilván nem a készítők generálták az eseményeket, hanem a játékosok. A lényeg, hogy nem lehetett unatkozni.

Bár a Ghost Island abszolút új játékosokkal operáló évad, a koncepció miatt elég sokat fog nyúlni a korábbi szezonokhoz, be fognak vágni azokból részleteket, nagy szívásokat, emlékezetes pillanatokat. Ez azt jelenti, hogy aki esetleg később tervezett volna korábbi szezonokat darálni, annak a mostani ellőhet ezt-azt, spoilereket, szóval nem tudom, hogy érdemes-e néznie. (Szerintem igen, mert én az effélékre, ha kontextus nélkül látom őket, úgysem fogok emlékezni. Anno a Survivor S7-tel kezdtem és először a finálé elején a 7 perces összefoglalót láttam, utána néztem csak meg a szezont, ami máig a kedvencem.)

A múlt tehát kísérteni fog. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Gonzalez / Stephanie II esett ki.

És Jacob esett ki.

Nem tudom, most nem volt hiányérzetem, hogy dupla részt láttunk, persze sosem tudom meg, hogy mi került volna be egy 90 perces premierepizódba – mondjuk a sárga törzs Szépek kontra többiek konfliktus-kezdeményét, vagy a csajos barátságot Stephanie-ék között nem csak bedobták volna a végén a semmiből. De nem panaszkodom, mert elég sok játékosra jutott már most is figyelem.

(Így hirtelen a Sárgáknál Jenna, James és Laurel volt kevésbé elöl, de a második részben már bőven kaptak terepet, még ha nem is sikerült dekódolni őket karakterként, míg a Liláknál Desiree és Wendell viszonylag minimális teret kapott, viszont így hirtelen Angela, Bradley és Chelsea szinte semmit (oké, előbbi kapott némi említést).)

Kezdjük a koncepcióval, a Ghost Island-del. Ami ugye egy glorified Exile Island (vagyis immunitást ad, és az előnyszerzés lehetőségét – de elveszi az embert a csoportdinamikától), aminek adtak némi tematikát, bár ebből egyelőre csak a külsőségek látszanak, hiszen Donathan semmire nem ment az egésszel, míg Jacob adhatott valakinek egy Advantage-et, amire random ráhúzták, hogy volt már ilyen korábban is. (A nagy választásnál igazából neki mindegy volt, hogy veszít-e szavazatot, mert úgysem számított volna.)

A lényeg, hogy ennél azért több fog kelleni, hogy valódi koncepció legyen, nem lesz elég, ha Probst idén azt fogja ismételgetni, hogy curse, curse, curse, vagy hogy folyton párhuzamot von mostani és múltbeli húzások között.

Persze nem negatív vagyok, mert még így is kellő csavart dobhat a játékba a GI. Most például a játékosi “leleményesség” egy kamu idolt fialt – ami menetrendszerűen megérkezett a másik oldalra is, hogy aztán az egyiken ne is kerüljön használatra (és talán a másikon sem fog), de azért annyi szerepe volt, hogy Stephanie tudomást szerzett róla, bár azt nem tudjuk, hogy leadta-e a drótot a többieknek, vagy megtartotta magának az infót. (Az advantage-et biztosan, és ez alkalmat nyújthat neki egy jövőbeni szövetségre Morgan-nel.)

Stephanie egyébként szép dilemma elé állt azzal, hogy Jacob örökre hű csatlósa maradhatott volna, de tény, hogy jobban jár a törzs, ha erős marad, bár az is igaz, hogy ha a következő részekben jön egy swap, akkor tök mindegy, hogy fizikai erő terén hogy állnak a kiszavazás után. Éppen ezért meg is lepett, hogy Jacob esett ki, én speciel Michael-re számítottam. (És terveztem, hogy leírom, hogy Brandon jól kiszagolta a dolgot, de végülis nem tette.)

Végülis sajnálom Jacob-ot, jó figura volt, még akkor is, ha szerencsétlenkedett inkább (kicsit Magyar SurvivorGergely-vibe jött le róla – bocs!). Győzelemre csak nagy fejlődéssel lehetett volna esélye, viszont karakterként sajnálom. Előtte Donathan úszta meg a kiszavazást, inkább egy másik olyan játékost szúrtak ki maguknak a Sárgát, akiben hosszabb távon lehetett volna potenciál, de a Gonzalez-féle strategic threat-eknek ilyenkor jó eséllyel ez a sorsa.

Ha már az első kiszavazás, akkor végképp nem értettem a tribal-ös sugdolózást. Főleg az elején. Egyrészt nyilván nem fogják Gonzalez-nek azt válaszolni, hogy rá szavaznak, másrészt meg minek halkan megbeszélni? Jó, kijátszhat Donathan idolt, ha rájön, hogy ő a célpont, de így is rájött, sőt, nyilván alapból tudta. Mármint azt, hogy Gonzalez azt hiszi, hogy rá fognak szavazni. Szóval nem tudom, mire számított a lány. Meg egyébként is, le a sugdolózással, egyszer-kétszer jó TV volt, de huszonhatodjára már unalmas.

A Cthulhu-szimbólumos (WTF) Liláknál bár, mint írtam, páran még eléggé kérdőjelesek, ugyancsak kialakult egy érdekes dinamika a hasizmosok és Dom között – utóbbi hozhatja a tavalyi szezon után ismét a Tony-s stílust, és nem csak az idol megtalálása miatt. Ő jó figurának tűnik, cserébe az ellenlábasai jól definiálhatónak, de elég üresnek.

Összességében abszolút élvezetes volt a kezdés, a legtöbb kiemelt játékost sikerült elraktároznom, sokan elsőre rögtön szimpatikusak lettek (lehet, hogy két hét múlva már a pokolra fogom kívánni őket), akiket szívesen néznék, szóval nincs miért panaszkodnom.

Ja, az elején azt az agyonmagyarázott, MIVAN??-startot szerintem érdemes lenne elfelejteni.

             

20 hozzászólás Ne habozz!

freedgess - 2018. 03. 01. 18:05
winnie - 2018. 03. 01. 18:14

passz, de az első huszonvalahány évad volt az axn-en, azok talán megvannak valamilyen formában.

de valójában, ha van x évadhoz felirat, akkor azokkal el lehet az ember jó ideig, általában nem kötődnek egymáshoz a szezonok, mindegy, melyiket nézi az ember, mindössze pár visszatérő játékosos van, amihez hozzáad, ha ismeri a néző a gárdát.

freedgess - 2018. 03. 01. 18:21

még ezt a gyűjteményt találtam,de ez is kevés,sok évadból csak töredékek vannak
http://data.hu/get/10191430/Survivor_feliratok.zip
most néztem meg a fans vs favoritest,és megjött hozzá a kedvem
de ha nincs több,akkor csak azt a párat nézem meg,amihez van

Gumbo - 2018. 03. 02. 11:15

Milyen Cthulhu szimbólum? Én lemaradtam :D

winnie - 2018. 03. 02. 11:17

oké, túloztam, de nekem először erről a csáposról, ez ugrott be:) https://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2018/03/Survivor-36×01-02-20.jpg

Gumbo - 2018. 03. 02. 11:18

Végülis közel van :)

Gumbo - 2018. 03. 02. 11:19

Amúgy én most szurkolok Donathannak, tök aranyos gyerek, sajnáltam volna ha kiszórják hamar. Főleg, hogy kezdem megérteni az akcentusát.

winnie - 2018. 03. 02. 12:00

szurkolnék neki, de annyira nem látom benne azt, hogy a végéig úgy jusson el, hogy legyen esélye, de ezért is írtam, hogy ha útközben ráragadnak a dolgok, alkalmazkodik (ld a 2. rész), ráérez, akkor még bármi lehet belőle.

Gumbo - 2018. 03. 02. 12:40

Nem győztes matéria szerintem se, de jó tévé. Lehet a fejlődésére egy jó ívet felhúzni… már ha lesz.

winnie - 2018. 03. 02. 14:08

bízok benne. (csak azt nem szívesen látnám, hogy valakik kihasználják, mert könnyű célpont lehet. de hátha a látszat csal.)

Rodney - 2018. 03. 02. 14:27

Jó kezdés, bár az a madár több időt kapott a duplarészben, mint Bradley és Angela együtt XD

Új nézőknek viszont elég nehéz lenne ajánlani ezt az évadot, hiába újak a játékosok.

Risi92 - 2018. 03. 02. 15:26

borzasztó sok időt elvett a GI a játékosoktól… 3 ember mindkét részben teljesen láthatatlan volt – azt se tudom, hogy hívják őket.

első körben Stephanie, Kellyn, Michael és Wendell tűnik győztes alapanyagnak… meglátjuk.

jövőben kevesebb GI promo < több játékos bemutatása!

saturnalia - 2018. 03. 02. 15:43

Én szkeptikusan vártam ezt az évadot (általában jobban szoktam szeretni, ha van legalább 1-2 visszatérő játékos, és első hallásra a tematika sem fogott meg), de így legalább tényleg pozitív csalódásban volt részem. A kiesőknek kifejezetten örültem, egyik sem volt szimpatikus – általában pont azok, akik a legnagyobb rajongóként harangozzák be magukat, rögtön az elején elbénázzák a játékot -, és szerintem az sem baj, hogy az első adásban nem jut mindenkire idő, azoknak is nehéz megjegyezni így hirtelen a nevét, akik most sokat szerepeltek.
A Navitiből Dom és Wendell eddig a legszimpatikusabbak, bár szerintem nem volt annyira jó ötlet ez a fake idol mutogatás. A Malolóban a lányokban van potenciál, de eddig csak Stephanie szerepelt igazán, ő szerintem egy kicsit sok. Michael nagyon szimpatikus, de az elmúlt évadok tapasztalatai alapján ahhoz, hogy eljusson a merge-ig, nagyon jó szövetségeseket kéne találnia.

Enzo - 2018. 03. 02. 17:47

36×01

Woohoo, szinte csak most ért véget az előző évad (a TAR meg pláne), és máris új szezon, yasss!
Ami talán a legjobban jellemezte a nyitó duplarészt (mondtam már, hogy abbahagyhatnák a duplarészezést?): látszik, hogy ez a harminchatodik évad. Igazi idol keresés és -találás, átlátszó és egész hihető fake idol gyártás minden mennyiségben…

@posztreakció:
– Angela, Bradley és Chelsea tényleg szinte semmi időt nem kapott (Libby se, meg még páran elég keveset)
– Jacob tényleg egy kicsit MagyarSurvivorGergely-re emlékeztetett, most hogy mondod :D kicsit ilyen wannabe arc :D
– “Ja, az elején azt az agyonmagyarázott, MIVAN??-startot szerintem érdemes lenne elfelejteni.” -> ez mi is volt? nem rémlik, hogy mire gondolsz :) (vagy a “ki mit nyer” bonyolítós játék, amiről itt lejjebb írok?)
– “le a sugdolózással, egyszer-kétszer jó TV volt, de huszonhatodjára már unalmas” -> kezdek egyetérteni sajnos, anno még felírtam az epic tribal listámra az ilyeneket, most meg már kb minden 2. így zajlik… :(

1. Jól megkeverték már az első challenge-et. Azt hittem, senki se választja majd ezt a puzzle összetörős opciót, de Chris lazán lezúzta a hátrányban levő Desiree-t, amivel persze kisebb célpontot rakott magára, de végül is olyan szempontból jó döntés volt, hogy egyrészt a csaj bevallottan nem jó puzzle-ös, másrészt így ha jól értettem, megmaradt a halászcucc, Sebastian-nek meg konkrétan ez az élete.
2. Jacob nem semmi módon bekezdett, de valahogy annyira szerencsétlen is…elhagyja a cipőjét, látványosan elmegy idolért az első pár napban, beleönti a rizst a büdös zoknijába (erről nem is tudnak!)… majd ugyan csinál kamu idolt, de hát ennyiedik évadban simán lebukik egy egyszerű keresztkérdéssel… Domenick a másik oldalon megmutatta, hogy is kéne ezt jobban csinálni, mondjuk nála a sima idol találáson húztam azért a szám (eddig is tök zavaró volt, hogy ha bárkit elkezdtek mutatni, hogy idolt keres, az hótziher hogy talál, de hogy most még ugyanezt töksötétben…)
3. Donathan-Laurel szövetséget kezdtek mutogatni az elején, na mondom ezt adom, két igen érdekes karakter. A srác kapott is kellő képernyőidőt, a fantasztikus Kentucky akcentusából sosem elég :D Paráztam rendesen, hogy hazaküldik, de szerencsére megúszta.
4. Jacob direkt dumált, hogy őt küldjék GI-re, ez mondjuk ügyes húzás volt :D Hangulatos a szellemsziget amúgy, naná hogy van valami előnyszerzési lehetőség is. (Bár azért jót röhögtem a 2.felében a “Nope, no game today” szövegen… :D Az első játéknál meg amúgy tökre be lehetett volna látni a bambuszba, hogy melyikben van a kulcs.)
5. Tribal: megint olyan érzésem volt, mintha Jeff tudná, hogy kit kell kérdezni, miről, és milyen sorrendben. Szerintem egy hozzávetőleges összefoglalót azért kap, hogy mi történt a tribal előtt, miről ment a susmorgás.
6. Furcsamód a játék eleji tippemhez képest tök fordítva érzem a Stephanie-k iránti szimpátiát: a jóganacist kezdem megkedvelni, Gonzálezt meg nem annyira bírtam. Valszeg azért vágták ki őt, mert nem tetszett nekik, hogy már így az elején elkezdte a tribal közbeni suttogós megbeszélést meg stratégiázást. A mostmár egyetlen Stephanie pedig milyen szépen megdolgozta Jacob-ot egy kis flörtöléssel, jó gyorsan elárulta neki a srác, hogy kamu az idol, aztán Steph ki is vágta őt rendesen :O
7. James lemerülős bénázása meglepett, Donathan pedig így micsoda hero editet kaphatott, ez tetszett :) (amúgy James mekkora sztereotip ázsiai, kis túlzással lenyomta a teljes “cserbenhagytam a családomat, a nemzetet” szöveget :D)
8. Vajon lehet 2x ugyanazt az embert GI-re küldeni? (Jeff nem mondta, hogy ne küldhették volna másodszor is Jacobot)

El Diablo - 2018. 03. 03. 09:29

Egyvalami nem jött át nekem:
James szándékosan nem merült le kinyitni a labdás-ketrecet azért, hogy vízbe kényszerítse Donathan-t? Ha nem, akkor miért nem merült le? Ezzel ellehetetlenítette a challenge-et, nem volt valami jó húzás, nem értem, hogy miért csinálta.

winnie - 2018. 03. 03. 13:49

El Diablo: nem egyszerűen csak nem ment neki? megpróbálta és kész volt erő szempontjából. ennyi.

sdby - 2018. 03. 03. 20:11

Hűha, erős kezdés volt ez a dupla epizód!

Nekem kicsit furcsa volt, hogy most nem a hajóról ugrálós őrülettel nyitottak (ha már Sierra bakiját is egy hajón talált előny okozta), de az nagyon bejött, hogy rögtön egy kockázatos versennyel nyitottak, ahol már egyből ki kellett valakinek állni, hogy leader legyen.

A nevekkel még gondban vagyok, pótolnom kell a bemutatkozókat… :D

Gonzalest én kicsit sajnálom, egyrészt az eyecandy faktor miatt, meg szívesen megnéztem volna komolyabb kavarógépként. Donathanhoz kell is a felirat az akcentusa miatt, de elég… furcsa karakter egyébként is. Én nem nézem ki belőle, hogy sokra vinné. A hero editje meg szerintem egyenesen túlzás volt.

Enzo már írta, hogy pár ember teljesen háttérbe szorult, ezt én is sajnálom. Redditen már olvastam egy kommentet, hogy ki mennyi confessionalt kapott – jó sok nulla volt.

Jacob katasztrófa volt a lehető legszórakoztatóbb értelemben :D Hihetetlen balek figurának tűnt, lopta is a show-t az epizód második felében.

A szezon koncepciója nekem eddig bejön, érdekes a Ghost Island szigete, kíváncsian várom, miket hoznak vissza. Nekem amúgy is újdonság lesz a legtöbb, mert csak 1 éve nézek Survivort, és egyelőre a korábbi szezonok kimaradtak. A Game Changerst mondjuk pont láttam.

Első blikkre Wendell a kedvencem, de szimpatikus még Brendan és Dom (az idolos kavarása, te jó ég…) is, csajoknál pedig Libby és Chelsea, de ők esztétikai szempontból egyelőre. Steph stílusa nekem nem jött be, de okos játékosnak tűnik.

szerintem - 2018. 03. 10. 23:29

nem tudom, olvassa-e ezt meg valaki, de most ertem csak ide.
meghallgattam az osszes podcast epizodot a jatekosokkal kapcsolatban, amit tudtam, zsong a fejem. nem tudom, kinek van erre ideje, kb tiz oranyi anyagot gyurtem le maratoni stilusban. mindegy, most aztan mindent tudok a jatekosokrol (vagy majd meglatjuk). az biztos, hogy a kepek es a rovid videok alapjan kb a jatekosok felet teljesen maskepp kepzeltem el, mint amilyennek a hosszabb interjuk alapjan tuntek, nehanyan meglepoen erdekesnek tuntek, akikol nem gondoltam volna, es volt egy-ket kiabranditobb szemely is.

nagyon eros volt a kezdes, nagyon bejott!
nem sokat kellett varni, azonnal elkezdodott a jatek.
nagyon sokat valtozott a survivor az evek alatt, szinte alig kap jatekidot a taborepites, azonnal szovetsegek es idolkereses a tema. az is feltunt, hogy nagyon eros karakterek vannak az evadban, maris volt 3-4 jatekos, akiket sokkal tobbszor lattunk, mint barki mast.

a lila torzs szerepel egyelore kevesebbet, de ugy latom, ott lesz gond, ha nem nyernek challenget, mert van ott vagy 2-3 fovezer :) egyelore domenick meglepoen szimpi, illetve chris seem volt annyira bamba, ahogy elkepzeltem (valamiert teljesen jp-re emlekeztet az elozo evadbol, de mar most tobbet beszelt, mint jp az egesz evadban :) sajnalom, hogy bradley egyetlen mondatra sem volt jo es a challenge-ben sem tunt a legjobbnak, remelem, nem megy haza hamar, mert neki szurkolok. wendell viszont meglepetesre egyelore semmilyennek tunik.

a narancs torzsbe is jutott alfahim boven, branden termeszetes vezetonek tunik, tetszett nagyon, amit csinalt, de elnezve a testet, nem tudom, meddig birja majd. stephanie szinten erosen inditott, tetszett, ahogy a kettos ugynokot jatszotta es az is jol lejott, hogy milyen veszelyes dolog ez, csak elgondolkodott azon, hogy jacob melle alljon.
michael meglepoen ertelmesebb, mint gondoltam, jacob viszont nagy csalodas, kinos volt nezni, tenyleg gergelyre emlekeztetett. gonzales nagyon jo, hogy mar az elejen repult, bantotta a fulemet a hangja.

nekem sem tetszik a sugdolozas tribal councilon, ugy erzem, a jeffel valo beszelgetes arra szolgal, hogy a nezo (en es kesobb a jury is) betekintest nyerjen a jatekosok gondolatmenetebe, es nem arra, hogy butan nezzem a kepernyot percekig, mert nem tudom, mi tortenik, igy elvezni sem tudom. de azt elhiszem, hogy ott izgalmas lehet a dolog.

a ghost island koncepcio egyelore erdekesnek tunik, bar kicsit sok volt az idol, fake idol, secret advantage az elso ket reszben, remelem, kesobb lelassitunk.

winnie - 2018. 03. 29. 12:46

szerintem csak pénteken fogok írni a 36×06-ról, gondoltam szólok ide:)

wondorog - 2018. 03. 29. 23:34

Csodálkoztam is, hogy nincs poszt, azt hittem valamin átsiklottam :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz