login |

Pilot: Caught

2018. 03. 02. 18:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Egy pillanatra meglepődtem, hogy milyen lazán indul a CBC pilotja, de aztán behúzták a kéziféket. Az a baj a kanadai sorozatokkal, hogy valahol mindig kompromisszumot kell velük kötni, ez a Caught-tal sincs másképp.

Pedig amerikai gigaköltségvetés nélkül is lehet múltat idézni és odacsapni, ahogy azt az angolok is megmutatták az előző évtizedben a Life On Mars-szal. Mondjuk valamennyire tanultak belőle a Caught készítői, hiszen a pilotban a zenével nem spóroltak, ami jó döntés volt, mivel beszippantottak a kezdő képsorok.

A történet 1978-ban játszódik és egy szökött fegyenc körül bonyolódik, aki neheztel a régi társára, de egyben szüksége is van a segítségére. Mivel a lebukásakor még piti csávó mostanra nagymenő, így van pár zsaru, aki ki akarja használni a helyzetet és ebben a helyzetben elkapni a nagyobb halat.

A pozitívumok közé nem a sztori fog bekerülni, hanem inkább a korhangulat adhatná el a sorozatot, viszont itt jön be a már emlegetett kompromisszum. Avagy be kell érnünk pár kisebb díszlettel, főleg azok között, amik nem lesznek állandó helyszínek a továbbiakban. Na meg kevés statisztával, mondjuk ők tartják magukat a régi divathoz, az tuti.

Ja igen, a kort még egy módon húzzák alá: erős nők elnyomásával. A seggfej karakteréknél egy pillanatra sem haboznak a legszemetebb szexizmust és rasszizmust ellőni. Amivel az a legfőbb baj, hogy kilógnak a jelenetek a többi közül. Nem illenek rendesen a hangulatba, csak olyan muszáj módon betetteknek tűnnek.

Csapongok itt össze-vissza, mert valamennyire tetszett az a kezdés, és elég nyugisan alapozták a történetet, ami szintén plusz pont, de valahogy mégsem tudott elkapni elsőre a Caught. Lehetne feelgood a sorozat, ezért is néztem bele, de sajnos nem az. A pontszám legyen tipikus 6/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz