login |

The Walking Dead – 8×10: Már megint a darálás

2018. 03. 05. 14:50 - Írta: winnie

41 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, lássuk akkor, hogy a 8×09 után most elkezdődött-e valamiféle új szakasz a The Walking Dead-ben.

Nem. Oké, ha megnézem a 8. évados részek IMDb-s pontszámait, akkor lehet, hogy nem nálam az igazság: 6.9, 6.7, 6.4, 6.8, 7.4, 6.1, 6.5, 6.7, 7.1 éééés 8.2 – de ez még csak 10%-nyi értékelés az előző részhez képest. Ez persze nem valami kötelező negativitás, hanem csak ténymegállapítás.

Sőt, ha már szóba került, az eddigi epizódírásokból is kiderülhetett (például a múlt hetiből is, ami azért az átlagnál jobb lett talán), hogy simán jobb véleményem van a szezonról, mint az előzőről, igazán rossz rész nem is volt sok, inkább csak a feledhetők és a “semmi extra”-kategóriásak domináltak. Ami nem egy nagy elismerés, de azért mégiscsak valami.

Most mondjam azt, hogy a 8×10 emlékezetes volt? Nem mondom. Az ilyet nevezik időhúzó résznek? Csak mert alig volt benne tartalom. De hová húznák az időt? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Csak egy közbevetés, ha már Carl megszívta a random zombit, mi lett volna, ha a rész elején a Rick által “magára hagyott” Michonne is kap egy kósza harapást? Azt hittem, hogy hiába ágyútöltelékek a zombik, ennél azért jobban odafigyelnek egymásra.

Oké, akkor rátérhetünk arra, hogy vajon mennyire rázott meg minket Jadis “tragédiája”.

Hát, buhú, ez elég veszett fejsze nyele volt. Szerintem amikor először feltűntek a kukások, akkor még inkább pozitívan nyilatkoztam róluk, de azóta nem sok mindenre futotta velük kapcsolatban az íróknak. Most pedig (elvileg) elvárták volna, hogy megérintsen minket az, ami történt velük? Vagy félreértem a dolgot? Nem baj, legalább láthattuk, ahogy 10 percen át mardossa Jadis-t valami (Brion és Tamiel, meg a többi játszópajtás halála?) és közben darál.

Mondjuk maga az egész Rick/Jadis-perlekedés nekem magas volt. Eleve miért akart odamenni Rick azon kívül, hogy az írók azt akarták, hogy ott legyen? (A csatorna szólt is Scott Gimple-nek, hogy “WTF?”, mire beleírták Michonne visszakérdezését, hogy miért akar Rick oda menni, hogy utóbbi válaszoljon valami értelmetlent.)

De oké, odament. Akkor meg miért sérült be és távozott pukkancsként? Ő akart odamenni, utána meg eljön? Nem Jadis csalta őket csapdába vagy ilyesmi. Nyilván van benne logika és én vagyok értetlen, de mi volt ez az egész?

Még mi volt? Ja, igen, a nevek kiírása. Csak azért, mert Greg Nicotero látott nemrég egy ilyen filmet, még nem kell alkalmazni. Legyen már valami funkciója, ha ilyen narratívát választanak! Mert most biztos, hogy nem volt, a sztori sem volt túlságosan párhuzamos, Michonne helyett Rick-et is írhattak volna, stb. Vagy azért volt, mert minimálisan jelenetsorrendet cseréltek és időrendet babráltak, és odafigyeltek ránk? Úúúú…!

Ennek a résznek nyilván a Jadis-szál mellett még Simon ellenszegülése, illetve parancsszegése volt a központi momentuma, amivel talán megágyaznak valaminek, de az az igazság, hogy ez nem igazán érintett meg, csak utólag jutott eszembe, pedig lehet, hogy nagyon fontos momentum.

A végére pedig a tanulság, hogy nem kell ide kerítés vagy vasrács, egy sima lánc is elég a zombik feltartóztatására!

(Kérünk mindenkit, hogy semmilyen képregényes utalást ne írjon kommentbe, azokat a képregényes kibeszélőbe érdemes.)

41 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 03. 05. 15:12

teljesen értelmetlennek tartottam az epizód felvagdalását, főleg mivel önmagában némelyik szakasz elképesztő unalmas volt önmagában. Keverve a többivel valószínűleg jobb lett volna. Ez tipikus Nicotero-szerű gimmick ami semmi célt nem szolgál.

Amikor Trevor.. izé, Simon lerendezte a kukásokat, az nekem nagyon tetszett. Már épp ideje volt. Jadis-t is nyugodtan le lehetett volna itt zárni, de mindegy.

Talán még a befejezést említhetném pozitívumnak, főleg a színészi játék miatt.

sasfioka - 2018. 03. 05. 16:20

Most akkor rick meg akarja olni vagy sem?

Lalolib - 2018. 03. 05. 16:26

Tök mindegy hogyan áll a IMDb-s pontszám, én már befejeztem. A hülyeségnek is van határa. Kár volt érte, a 6. évad környékén be kellett volna fejezni…vagy még hamarabb?

winnie - 2018. 03. 05. 16:35

mindenképp meg akarja. nem?

Kissur - 2018. 03. 05. 16:38

Azért itt voltak érdekességek. Például meg lett említve a helikopter leszálló, ami ugye még az előző félévadban jelent meg. Szóval lesz még itt titok a kukások körül.
És szerintem a végső párbeszéd Rick és Negan között baromi erős volt. Két ellentétes pólusú ember, mégis volt bennük valami közös, Carl. Sanszos, hogy emiatt nem fogják kinyírni egymást az évadfináléban.
Enid és Aaron között van kémia, ráadásul mindketten elvesztettek valakit (bár Enid ezt még nem tudja), de rosszak az írók és nem tudják ezt kihasználni.

sasfioka - 2018. 03. 05. 16:42

Remelem csak az evadfinaleban nem. Nem elhet negan.

Im91 - 2018. 03. 05. 16:54

Már vagy 5-6-szor elmondta Rick, hogy megöli Negant, ha ezek után nem, akkor totál hülyét csinálnak a karakterből az írók.

Kissur - 2018. 03. 05. 17:02

Im91: Pont ez lesz a karakterfejlődés, hogy megváltoztatja a döntését, mert JDM még 1 évadra aláírt. :D

winnie - 2018. 03. 05. 17:29

Kissur: az nem fejlődés, hogy valaki hirtelen az ellenkezőjét fogja tenni. az maximum változás, mert éppen megköveteli a történet, hogy aztán, amikor megköveteli, visszaváltozzon. a fejlődés az teljesen más. más kérdés, hogy a twd-s karakterek tényleg pingponglabdák. (viszont az, hogy ki hova ír alá, nem jelent semmit, akik meghaltak, azok nagy többsége is bőven rendelkezett érvényes szerződéssel.)

Kissur - 2018. 03. 05. 18:05

winnie: Nem hirtelen. Van rá 4 rész, hogy Ricket olyan úton vezessék végig, hogy végül csak Negannek könyörüljön meg. Bár ebből az írógárdából nem nézek ki ilyet.

elmebaj - 2018. 03. 05. 18:13

Bar en egy ideje csak az epizodok recapjait olvasom, szoval a “reszletek” kimaradnak, de ebbol a tavolsagbol siman ugy latszik, hogy Carl szallal probalnak megágyazni annak, hogy valahogy visszatancolhassanak a “Megolni Negant” dilemmabol (ami kepregenyben kevesbe volt kielezett, meg ugye a kepregenyben ezek a szalak kicsit mashogy alakulnak). JDM-et es a karaktert gondolom tartogatnak meg egy kicsit.

Mas kerdes, hogy dramaturgia es sztori kapcsan marha jo lenne mar erzekelni a showrunner valtas – barmilyen – hatasat, de ebben az evadban az meg valszeg nem jon ossze. Igy meg nehez lesz ertelmesen karaktert “fejleszteni”.

Ez a plot-driven iras nem annyira latszik mukodni mar egy ideje…

Gabe - 2018. 03. 05. 18:18

Egyértelmű, hogy nem fog meghalni Negan… “legrosszabb” esetben is maximum bezárják a ketrecbe, de az utóbbi jó pár rész (és főleg a mostani) alapján simán lehet egy Negan-Rick kiegyezés is. A legpszichopatábbnak most már ugye úgyis a bajuszkirály tűnik, simán lehet, hogy végül csak ő meg az emberei lesznek lerendezve. (Amúgy Negan meg a Simon nekem nem tűnik “pinponglabdának”, legalábbis már vagy egy évada vannak rá utalások, hogy Negan azért tud viszonylag emberséges is lenni, meg nem gyilkol mindenkit halomra, Simon viszont legszívesebben ezt tenné, illetve most már teszi is, ráadásul élvezetből.)

Csilla0422 - 2018. 03. 05. 18:19

Nekem tetszett a rész. Rick – Negan rádiózása tartalmas beszélgetés volt, a rész egyik legjobb jelenete.

Jadis “darálása” is átjött. Remélem, hogy az írók nem hagyják ki azt a ziccert, amit a napelemek és a leszálló jelentenek.

Negan – Simon bízok benne, hogy Negan meg fogja torolni Simon ellenszegülését. Többször is elmondta, hogy ők nem olyanok és ennek ellenére Simon mégis a saját feje után ment.

Enid és Aaron szála is jól működött, jó kis párost alkotnak.

Az a Negan, aki Simonnal beszélgetett olyan, mint amilyennek elképzeltem. Nem pojáca, hanem egy határozott alak.

Jacques - 2018. 03. 05. 18:59

A helikopterleszállóra egyelőre nem kaptunk választ, de a napelemekre szerintem a daráló lett rákötve.

Nézőke - 2018. 03. 05. 23:01

nem volt ez annyira rossz rész,bár valaki megmagyarázná,hogy zombiveszély esetén egy szeméthegyre mitől nem lehet az első pillanatban felmászni? Ez nem egy vagon búza,hogy ne lehessen kapaszkodót találni,és a domb peremén körbesétálni.

Én még azért vártam,hogy Rick felolvassa Carl levelét Negannak,sztem sokkal katartikusabb lett volna.

Szerintetek Simon fejébe beleáll majd Lucille? Csak ne húzzák el, jó lenne ha a kövirészben már kiderülne Magnum árulása.

Vilmus09 - 2018. 03. 05. 23:18

Az évad eddigi részeihez képest tetszett ez a rész, nem éreztem túlnyújtottnak egyik szálat sem. Talán az Enid-Aaron epizód lógott ki, elég értelmetlen volt Aaron viselkedése. Gondolom a következő részben nem lesz zökkenőmentes Enid visszaútja.
Neagan most tetszett, Simonnal és Rickkel is erős jelenetei voltak. Simon ellenszegülése sem váratlanul volt előrántva, jól sikerült a Simon-Jadis jelenet is. Nekem tetszett a darálós rész is, a helikopterleszálló és a napelem megemlítésének remélem lesz még jelentősége.

csirmi - 2018. 03. 06. 00:33

Oké, meghalt Carl, ezzel nyitott Rick a rádióban, érthető, de Negan álszent esti meséjét félbe kellett volna szakítani, és rákérdezni, hogy mit tud a lemészárolt kukásokról. Haladjunk már, könyörgöm…

Enzo - 2018. 03. 06. 00:46

8×10
Oké, kezdjük a jó részekkel:
– Polyanna Macintosh kiválóan hozta azt az elborult Rick-szerű fejet a több kukás lemészárlásakor, amit Andrew Lincoln is tud. Ha kicsit hosszúra is lett hagyva Jadis kálváriája, azért elég erős lett 1-2 jelenet, főleg a ledarálás – hihetetlen, hogy legalább zombimészárlás terén mennyire kreatívak tudnak lenni még mindig a készítők.
– A zárójelenet is meglepően ütősre sikerült Rick és Negan között, ahogy utóbbi egészen megsajnálta Carl-t, és a dolgok, amiket mondott Ricknek…

Ugyanakkor a TWD egyik nagy betegsége már megint előjött, nevezetesen hogy teljesen random művésziesnek gondolt motívumokat próbálgatnak ki összevissza a részekben…néha egy kis fekete-fehér jelenet vagy lassítás, esetleg random távoli idősík behozása, most is lehetett ilyenek miatt fogni a fejünket: mi az isten volt ez a szereplőneves feliratos izé? És ezek a drámai hatást elérni akaró B-filmes rázoomolások??

Darabkák:
– Aaronék egy döntetlennel egész jól megúszták a nagymama-lepuffantós affért, mivel az NGyPK (Nők és Gyerekek Paramilitáris közössége ugye) úgy döntött, hogy beáll tengerparti Svájcot játszani a nagy háborúban. Aaron ötletét jól félbehagyták, de kíváncsi leszek rá.
– Simon ellenszegülése még érdekes lehet, mint ahogy valóban a napelemes-helikopteres szál is, már ha kezdenek vele valamit.
– Eddig észre sem vettem, hogy a kukások ennyire tőmondatokban beszéltek volna… vagy csak Simont “tisztelték meg” ezzel?

#hétidézete:
“I need you to hear me on this, Simon. Those piss-stained double-crossers may have pulled a triple cross, but it doesn’t change the fact that they are still a resource. So you’re gonna choke back whatever shit is stirring up inside you and remind them that a deal with the Saviors is a lock, stock, suck my barrel deal.” :D /Negan, nyilván/

Geza Kovacs - 2018. 03. 06. 02:10

Van akit még ebben a sorozatban megráz, ha meghal valaki? Nekem teljesen túlhúzták a sztorit.

Szerintem ennyi évadnál már:
– vagy pár alapszereplő körül változnia kell a környezetnek mindig (ezen túl vagyunk sajnos, pedig de sok irányba el lehetett volna menni, lásd még: Z Nation)
– vagy sok fontos szereplő mellett cserélődni kellett volna az egyes szereplőknek erősen, de főszereplő szinten is (mint a Barátok köztben :-)
– vagy egy alapból viszonylag sok szereplős történetben egy előre eltervezett nagy történetet kell előadni (pl. mint a Trónok harcában)

Itt a fentiek közül az első kettő volt jellemző valamennyire, de ugye a posztapokaliptikus világ keretei között az új helyszínek kiscsoportos túlélői közösségekkel már sok izgalmat nem hordozank, a történetvezetésen pedig nem változtattak alapvetően. A szereplők meg cserélődtek, de mai 5-6 régi szereplő meg annyi borzalmon ment túl, hogy nekem már hiteltelen az örökös alkalmazkodásuk.

Vagyis – ha más ötletük nincs – rá kellene hagyniuk most már.

winnie - 2018. 03. 06. 06:17

Geza Kovacs: de a z nation tipikus road movie, míg itt nagyon sokáig épp az volt gond sokaknál, hogy csak bandukolnak. épp ezzel húzott mondhatni eredetit a twd, hogy célba értek és letelepedtek. nyilván ez kihívás az íróknak, akik nem biztos, hogy jól oldják meg a feladatot. plusz a történet előre el van tervezve, hiszen a képregényes alap nagyon sok évre előre megadja a sztori vázát.

Sheriff Hood - 2018. 03. 06. 09:33

Óriási katyvasznak tűnt ez a rész sokáig, a kukások pedig kimaxolták a felesleges időhúzás és értelmetlen mellékszál mivoltukat, Aaronékról nem is beszélve. Erről egy szó sem esett a kritikában, de ANNAK mi értelme volt? Enid lenyom egy szentbeszédet, a legharciasabb kistigris meg visszavált cicusba és rábízza a tragikus sorsú kiscsajra a döntést? Aki pedig x+1-edszer is elengedi őket azzal, hogy “de soha többet ne gyertek vissza”, amikor már a “senkinek ne mondd el, hogy itt vagyunk” se jött be? És persze Aaront akkor sem fogják kinyírni, ha megtalálják, mert majd a lelkükre beszél. BORZASZTÓ, hogy egy ennyire jó és feszültséggel teli alapanyagból (All Out War Kirkman-től) ilyen lapos, semmitmondó és értelmetlen mellékszálakkal tovább nyújtott káoszt csinálnak az “írók”.

Az egyetlen értékelhető rész Negan és Rick beszélgetése, mert ott tulajdonképpen Negan-nek igaza van, és Ricket pofán csapja a felismerés. De még ezt is sikerül a szokásos ostoba tévés TWD dialóg szintjére butítani, és nem, nem Negan kezd el ripacskodni, hanem Rick jön megint a macsó, harcos bullshittel, hogy de hiába akar Carl békét, már késő és AKKOR IS meg foglak ölni. Na most, ha ezek után Negan nem hal meg, akkor elmehet a pi**ába az egész gyáva bagázs, mert innentől már teljesen értelmetlen lenne bármiféle megbocsátás meg fordulat. Jadis cserben hagyása már csak a magyarázkodással volt nevetségesebb (“mert úgysem tud segíteni, de nem akartam megölni” – ja, hát ezért hagytad magára fegyver nélkül egy zombiktól hemzsegő szeméttelepen) és persze Michonne azonnal kontráz, hogy talán ezt akarta Carl elmondani, hogy lehetne másképp is. Ezek szerint azért kell 6 rész Carl halála és “A Finálé” között, hogy Ricknek is leessen?

Ráadásul elment egy rész arra, hogy megalapozza Negan és Carl fura “barátságát”, és most az egészet kukázták egy WTF shock death-ért (?). Az évad ívét látva sokkal érdekesebb lett volna Darylt vagy magát Ricket kinyírni, mert mindkettő impulzív harci kakasként rohan fejjel a falnak újra és újra és a hülyeségeik miatt hullanak az emberek, miközben Carl és Negan kapcsolata simán megalapozhatott volna egy új világrendet.

A Negan-Simon vonalon lehet még valami érdekes hirig, de a finálétól nem várok semmi jót, mert úgyis okosabbak akarnak majd lenni Kirkmannél, ami 95%-ban rosszul sült el eddig. Ha Maggie is megy, akkor végleg elveszik minden józan ész és empátia a vezérekből, maradnak a suttyó vademberek.

winnie - 2018. 03. 06. 11:19

“Erről egy szó sem esett a kritikában, de ANNAK mi értelme volt?”

exactly. my point:)

“Az egyetlen értékelhető rész Negan és Rick beszélgetése, mert ott tulajdonképpen Negan-nek igaza van, ”

ja. megöl egy csomó embert és azzal érvel, hogy minden annak a hibája, aki erre reagál:) nyilván egy bizonyos ponttól működik a logika, de az előzményeket is hozzá kell venni, nem onnan kezdődött az egész, hogy rick visszavágott. minderre nem került volna sor, hogy ő nem így indít.

Bagosz - 2018. 03. 06. 11:20

Negant próbálják egyre emberibbé,szerethetőbbé tenni. Ricket meg hülyévé. Ilyenkor szokott feltűnni egy harmadik übergonosz,aki ellen összefognak.Képregényt nem olvasom.

winnie - 2018. 03. 06. 11:21

Bagosz: ha azt hiszed, hogy ez a célja az íróknak, akkor elég komolyan félreérted. attól, hogy elmagyaráztatják vele a logikáját, árnyalják, nem lesz emberi vagy szerethető – nyilván ő is felépít valami beteg racionalitást amögé, amit tesz. aki szerint negan tök jó fej annak ellenére, hogy pszichopata módon viselkedik, hogy tömeggyilkol és nőket erőszakol, annak nem ettől lesz hirtelen szerethető, az már korábban is szerette és őt tartotta a legkirályabb arcnak. rick-et is lehet hülyének tartani, hogy nem akarta, hogy rettegésben éljenek a társai, hogy meg akarja védeni a családját (vagy hogy bosszút áll), de ha ő nem teszi ezt, akkor más teszi.

azzal egyetértek, hogy tipikus húzás ilyenkor közös ellenséget találni, de pontosan tisztában vannak vele, hogy vannak dolgok, amiket nem fognak megbocsátani neki.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 06. 13:00

winnie! Rick azért hagyta ott Jadis művésznőt,mert már nem tudta használni,mivel annak bezombult a brancsa…

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 06. 13:30

csirmi – 2018. 03. 06. 00:33 :

Azért nem kérdezett rá Rick Negannél a kukások lemészárlására,mert már evidenciaként kezelhette hogy Negan adott rá utasítást,és nem csupán Simon magánakciója volt az egész.

Im91 - 2018. 03. 06. 14:11

Carl Friedrich Goerdeler: Ja, csak most háború van és Rick nem Jóléti Szolgálat. Negan “békeidőben” tör meg, igáz le, hajt rabszolgasorsba közösségeket, Rickék sosem tettek ilyet. Ez a különbség kettejük között.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 06. 14:24

Sheriff Hood – 2018. 03. 06. 09:33 :

Negannak nincsen igaza,az ő érvelése erősen fals.
Olyan ne akarjon bűntudatot kelteni Rickben,aki egy kizsákmányoló,népelnyomó,aki diktátorként pózol.
Carlal kapcsolatban is csak vetít Negan hogy mennyire kamázta a srácot….egy frászt!
Csakis arra használta a fiút hogy ellentétet szítson közte és az apja között,továbbá hogy az érzőbb vezető szerepében tetszeleghessen.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 06. 14:28

Im91 – 2018. 03. 06. 14:11 :

“Mondjuk maga az egész Rick/Jadis-perlekedés nekem magas volt. Eleve miért akart odamenni Rick azon kívül, hogy az írók azt akarták, hogy ott legyen? (A csatorna szólt is Scott Gimple-nek, hogy “WTF?”, mire beleírták Michonne visszakérdezését, hogy miért akar Rick oda menni, hogy utóbbi válaszoljon valami értelmetlent.)

De oké, odament. Akkor meg miért sérült be és távozott pukkancsként? Ő akart odamenni, utána meg eljön? Nem Jadis csalta őket csapdába vagy ilyesmi. Nyilván van benne logika és én vagyok értetlen, de mi volt ez az egész?”
Erre a részre reagáltam winninek,e vonatkozásában kell értelmezned a kommentemet.

Desmond Wallace - 2018. 03. 06. 16:46

Ez jobb volt, mint az előző rész.

randomguy23 - 2018. 03. 06. 20:46

Jadis lenullázódását látva egy csapásra világos lett, mit akarhatnak kezdeni a karakterrel. Ahogy utánaolvastam, sokan mások is összekötötték a (képzeletbeli) szálakat. Vérbeli Gimple-féle, erőltetett fércmunka lenne, de legalább egy értékelhető karaktert sikerülne kinyerni az érezhetően instant túlélőporból kinyert, az írók pillanatnyi igényeire reagáló kukások közül. Azért a helikopterleszálló-ügy még rejthet izgalmakat, remélem, idővel utánajárnak.

Attól viszont előre is a ráz a hideg, hogy Carl megmaradó (képregényes) szálaival mit fognak kezdeni. Mert hogy parlagon heverni nem fognak, az hótziher. Jobb híján eddig is előszeretettel ruháztak át egyes szálakat és szerepeket olyan karakterekre, akiknek a jellemétől az teljesen idegen volt, legtöbbször pont azért, mert az “eredeti” delikvens más nem élt a sorozatban. És Carl esetén ugye egy főkarakterről (s így hozzá méltó eseményekről) beszélünk, míg az eddigiek elsősorban másod-, néha harmadvonalasak voltak.

Bár Kang is a belterjességtől bűzlő TWD-mocsárból bukkant felszínre, ha csak ennyit megold (nevezetesen, hogy nem intézményesíti ezt az eszetlen barmolást a legmagasabb szinten) az már becsülendő teljesítmény lesz. Főként úgy, hogy Carlnak még csak halovány mása sincs most a mostani gárdában, talán a kora miatt Enid áll a legközelebb hozzá. Ha viszont a fentieket vele akarják végigzongorázni, az látatlanba mehet a Comedy Centralra. Egyszer használatos, eldobható figurákra meg joker karakterekre szétdarabolni a történéseket pedig nem csak méltatlan, de totál értelmetlen is volna.

Shred - 2018. 03. 06. 22:48

Az megvan, hogy az első jelenetében Negan egy walkie talkie-ba beszél, de a válaszokat nem lehet hallani?

beforesunset - 2018. 03. 07. 09:55

Hopp, ez most nem is volt vállalhatatlanul szar rész.
Hopp, nem is a sminkes rendezte.

pearl - 2018. 03. 07. 20:10

Szerintem ez volt eddig a legjobb rész az évadban. Mondjuk 6,5/10. Nem értettem ezt a feliratozósdit, minek kellett. Voltak, jó jelenetek, a végén Rick/Negan nagyon jó volt. Leginkább Negan. Látszott, hogy tényleg megrázta Carl halála. Rick miért nem olvasta fel a levelet? Én azt vártam volna. Csak fenyegetőzött ismét. A Janis látogatás tényleg érthetetlen volt, és az is, hogy J. miért nem tud lemászni a másik oldalon. Nem sajnáltam egy percig sem, de a darálórész jó volt, csak hosszú. Az elején is sokaltam a Michonne részt. Már elég volt a sírásból. Az egész előző rész is erről szólt. Azt hiszem a tescos Sean Connerynek lőttek. Bár örültem, hogy kinyírta a kukásokat, de Negannak biztos nem fog tetszeni. Lucille akcióba lép majd. Enidék könnyen megúszták, lehet mégis sikerül beszervezniük az amazonokat? Mindenesetre most bizakodva várom a jövő hetet. És örömmel olvastam, hogy JDM még egy évre aláírt. Ma azt mondtam a rész előtt, hogy ameddig ő van, nézzük. Aztán meglátjuk.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 08. 11:05

pearl – 2018. 03. 07. 20:10

“Voltak, jó jelenetek, a végén Rick/Negan nagyon jó volt. Leginkább Negan. Látszott, hogy tényleg megrázta Carl halála.”

Éppen hogy az ült ki Negant orcájára amikor értesült Carl elenyészéséről hogy:basszameg,többet nem használhatom érzelmi zsarolásként Carlt Rick ellen.Carl mint entitás Negant cseppet sem izgatta.

Seni88 - 2018. 03. 08. 15:33

Számomra inkább a Simon-Negan konfliktus volt a legmarkánsabb jelenetsor az epizódban. Mondhatni Negan vezetői képességeit tette próbára alvezére szemtelenkedése. Nem mondta ki,de úgymond “fű alatt” elfogadta, hogy Simon végezzen a folyamatosan tábort váltó kukásokkal. Nyilván a gyengeség jele lett volna, ha mindkét közösségnek megkegyelmez. Ugyanakkor logikus választásnak tűnt a szemetes banda likvidálása, hiszen igazság szerint segédcsapatokon kívül nem tudtak semmivel sem hozzájárulni a Megmentők hatalmának fenntartásához.
Jaddis kálváriája egyáltalán nem keltett bennem együttérzést a korábban látott átállások és megfutamodások miatt sem. Ricket sem értem, hogy miért reménykedett egyáltalán abban, hogy majd pont tőlük kap segítséget miután az első géppisztoly sorozatokra visszavonultak?
Negan reagálása Carl halálára leginkább Hannibal Lechter reakcióira emlékeztet. Azt hihetnénk, hogy elejt pár könnycseppet,de az egészből az tűnik ki, hogy csak hergelni akarta Ricket a rossz döntései miatt.

winnie - 2018. 03. 08. 16:47

“Nem mondta ki,de úgymond “fű alatt” elfogadta,”

Erre miből következtetsz? Szerintem inkább szembement a direkt paranccsal. Ami…, elég nagy hülyeség, mert mire számít Simon azok után, hogy kiderül? Vagy Rick-ékre akarja kenni?

winnie - 2018. 03. 08. 16:51

“Ma azt mondtam a rész előtt, hogy ameddig ő van, nézzük.”

de ameddig ő van, addig a világon semmi meglepetés nincs, csak a csikicsuki, nincs tétje a konfliktusoknak, minden kiszámítható és elnyújtott, főőőőőőleeeeeg, haaaaa miiiindiiiig íííígy beszél, pedig tud normálisan is. sajnos 26 rész plusz counting a jelenléte, és elég beszédes, hogy azóta esik a nézettség a béka feneke alá, amióta ő is jelen van. azt még ugyan keresem/kutatom, hogy jdm teszi negan irritáló pojácává, vagy az írók, de nagyon rosszul indult, és most már hiába próbálják gatyába rázni, ez a hajó elment. én azért reménykedem abba, hogy évad végén, vagy az s9 elején eltüntetik a sorozatból.

Seni88 - 2018. 03. 08. 21:42

Winnie: Arra a részre emlékszem is, hogy Negan felemelte a hangját, mikor Simon szembement az alapelveikkel, hogy csak 1 embert fenyítenek be és a többi utána összegyűjti nekik, amit elvárnak.
Jó azt elismerem, hogy nem abba ment bele, hogy a teljes kukás bandával végezzen, hanem a szokásos “végezz eggyel a többi majd nem ellenkezik tovább!” parancsot adta ki.

hokkoh - 2018. 03. 11. 22:12

a nő a szemétdombon meddig ücsörgött volna hogy elmondja a kis mondókáját? vajh ha rickék 1 héttel később jönnek még mindig ott lett volna?
nem hinném, de akkor meg nem is találkoznak. egész nagy szerencse hogy pont összefutottak.

a a darálós jelenet végre vmi kreatív volt, bammeg mennyi fasírtot ki lehetett volna ott gyúrni.:))
kis hagyma, paprika, só bors, legjobb zombiburger…

Seni88 - 2018. 03. 12. 19:16

Hokkoh ez nagyon szellemes volt. :D De akkor már inkább együnk magyaros ételeket mondjuk egy kis zombikolbászt illetve májas-tüdős zombihurkát! :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz