login |

UnREAL: kezdett a 3. évad

2018. 03. 05. 18:30 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

– Did you hear she sold a pilot?
– Slut.

Marha jó volt ez a kezdés!

Hol van már a második évad bénáz…, ööö, oké, nem akarom elkiabálni, mert hiába az új showrunner, ki tudja, hogy megjavult-e az UnREAL. Sőt, nem is használnám ezt a szót, mert attól, hogy nekem ez a vonal jön be, még egyáltalán nem biztos, hogy a párkeresős reality színfalai mögött játszódó széria most jobb. Mélyebb vagy tartalmasabb például biztos, hogy nem lett. Viccesebb, maróbb viszont annál inkább.

A 15. évadjába lépett az Everlasting, szokás szerint a reality-t kasza fenyegeti, és szokás szerint Rachel-nek kell megmentenie azt, mert…, mert Quinn szerint más producer nem létezik. Ő ugyan egy igazságmondó szektában tengeti napjait, de elég belóbálni a lehetőséget, és némi látszatellenkezés után már bele is csöppenünk a nyitónapi forgatásokba. És mivel nincs semmi sallang és lelkizés, rögtön a lényeggel indítunk.

– Cut, cut, cut. Nobody’s gonna want to jerk off to that.
– Who jerks off to “Everlasting”?
– Who doesn’t?
– I don’t know.

Nem meglepő, hogy ezért is jött be a kezdés, amiben megalapoztak pár kérőt, de főleg a Nagy Ő-t, aki egy érdekes választás, hiszen egy szofisztikált nőről van szó, aki nem csak egy tipikus cicababa, és akivel nem nagyon lehet packázni, akit nem lehet producing-olni, legalábbis ő azt hiszi. Nem nagyon látom, hogy hová fut ki a szezon, de nem is érdekel, amíg ennyire szórakoztató marad.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

You look amazing. I’d bang you standing up if I swung that way.

Szóval egy nő és két tucat férfi a felállás, bár utóbbiakat a rész végére meg is felezik. És bár a pasikat zömét nem nagyon ismerhettük meg, Serena-t nagyjából sikerült, és első blikkre Caitlin FitzGerald remek választásnak tűnik a szerepre. Előzetesen ugyanis nem tudtam elképzelni, hogy miképp lehet ráhúzni ezt a szerepet, de látva ezt a sokszor merev és sótlan figurát (aki azért képes meglepni az ember), máris más a helyzet.

You are smart, pretty, and successful. Half of America already hates you.

Quinn persze nem örül mindennek, és szokás szerint Constance Zimmer akkor a legkirályabb, amikor konstans ki van akadva valamiért és ezer fokon pörög, ekkora szórja a bölcsességeit egymás után úgy, hogy mire az egyik leesik, másik kettő is elhangzott már – olykor, ha belejönnek, elég nehéz követni ezeket az adok-kapok dialógokat. De ez teszi élvezetessé a nézői élményt, nem?

A csapat egy új pszichológussal egészült ki, aki még okozhat gondot, és visszatér Jay és Madison is producerként (utóbbi a copfok nélkül, egyre konkrétabb elképzelésekkel – alig várom, hogy Quinn vagy Rachel komolyabban is szembe kerüljön vele). És visszatért Jeremy is, aminek sok értelmét nem látom, hiszen csak az lehet vele a céljuk, hogy felelevenítsék a 2. évados zárást, ami nélkül meglennék…

They can’t get any advertisers because of the whole PR nightmare last season. I mean, people who used to dry-hump my leg at parties now won’t even call me back.

Mint írtam, ha valaki látja ezt a kezdést, akkor szerintem csodálkozna azon, hogy az első szezonjában Emmy-közeli sorozatként emlegették az UnREAL-t, de nekem ez a könnyedebb, csípősebb (cinikusabb?) stílus az egysorosokkal és egyéb beszólásokkal nagyon bejött, ennyivel és nem reality-s sztorival bőven beérném, nem kell a sorozatnak többnek mutatnia magát, mint az, ami. Mondjuk egy szellemes guilty pleasure.

Ettől még persze a bennem lévő kisördög tart attól, hogy ez csak altatás, és a folytatásra visszatér a fontoskodás és az önsorsrontás, de hát a remény hal meg utoljára. És az is csak akkor, ha visszavesznek az insider jellemzőkből.

5 hozzászólás Ne habozz!

dave - 2018. 03. 05. 18:55

imádom, de ahogy felvezették a szofisztikált nőt, hogy aztán 5 perc múlva a törpe… na mindegy.

kaminer - 2018. 03. 06. 00:02

Az új szériát majd darálom, de a csipkelődős dialógok mellett várom még az egymásnak keresztbe vágást és az insider részeket, az első évadban zseniálisan manipulálták a szerkik a szereplőket, jó lenne több ilyet látni. Gondolok itt a pszichológiai manipulációkra, és véletlenül sem a fositabi beadására.

wellwellwell - 2018. 03. 06. 06:57

Fositabi :DDD
Nekem is bejott a kezdes, imadom quinnt, zsenialis a no!

FrankLuck - 2018. 03. 06. 12:18

Én annyira azért nem utáltam a második évadot sem, de egyetértek, ez az évad eléggé erősen kezdett, reméljük tudják tartani a szintet. A kavarás man bunnal már előre nem érdekel + a pszichomókus jelenléte azért kicsit sejteti, hogy nem lesz azért ez annyira könnyed, mint szeretnénk.

A. - 2018. 03. 08. 15:26

Hot Rachel just shit herself on national television. Booom! Drop the mic!

:) lehet, hogy olcsó poén volt, de Queen Quinn miatt a legjobb jelenete volt a sorozatnak:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz