login |

Atlanta: kezdett a 2. évad

2018. 03. 07. 21:34 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem tudom mi van, nem tudom miért, de basszus, mégis iszonyat erős volt ez a kezdő rész. Hogy is mondjam: hangulatbomba.

Az Atlanta most is főleg ezzel operál, a hangulattal, miközben részleteket mutogat a város életéből. Lehet csak az emlékeim fakultak az első évad óta, de olyasmiket emlegetnek a szereplők, amik nem is rémlenek. Így csak még erősebb a közepébe csapás érzése.

Mondjuk erről már a cím is árulkodik, mivel mintha valami lemezcím lenne: Robbin’ Season. Kijött a második album, amiben ez és ez lesz a téma. Vagyis a végignézés után majd megtudjuk, hogy pontosan mi. Amúgy maga a cím a karácsony előtti időszakot jelenti, amikor az elkeseredett emberek többet lopnak, csak hogy legyen mit enniük és ajándékozniuk az ünnepek alkalmával. Nyilván ez a szereplőinkre is értendő, még ha ők nem is egy Meki kipakolásával kezdik.

Azt ígérték, hogy idén a részek jobban összeállnak majd egy egésszé, nagy filmmé, de ez most nem érződött. Hiába szól elvileg egy rapper befutásáról is az évad, akit a főszereplőnk menedzsel, ha a premierbe egy családi veszekedés, egy arany pisztoly és egy krokodil kerül valahogy. Na meg a rendőröktől tartó fekete szereplők.

Úgy tűnik, az erős faji motívumok mellett a megkomolyodás is előtérben lesz, hiszen Earn most már két helyről is kapott hozzá motivációt. Vannak dolgok amiken túl kell lépni, nem lehet mindig a körülményeket hibáztatni.

Az mondjuk biztos, hogy az Atlanta kinézetével idén sem lesz baj. Ha lehet ezt mondani, most még-filmesebb volt a sorozat. Mondjuk, ha már egy mozisztár (épp a Han Solo-filmben tűnik majd fel) a főszereplője és készítője, akkor nyilván nem akar egy laposan megvilágított tipikus gagyi kinézetű sorozatban részt venni. Hát sikerül neki.

Tudom, hogy #PeakTV van, és sok sorozat néz ki jól, de hogy pont egy 30 perces a legütősebb, azt nem hinné az ember. Nem a legdrágább, nincs nagy CGI vagy ilyesmi, csak egyszerűen olyan, mintha tényleg mozifilmet néznénk. Sokszor szoktunk ilyesmin vitázni, szóval ez tényleg nem a történetre vagy üzenetre vonatkozik, csak technikailag lenyűgöző nézni ahogy folyik az egész.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből idén, mert sima 8/10 ez a premier. Kettő levontam, mert 2 méterről spray-zve egy AK-nak nem ilyen eredménye lenne. Na meg hasraütve kell hagyni egy kis helyet felfelé a pontoknak, mivel nem hiszem, hogy ez volt a csúcspont.

14 hozzászólás Ne habozz!

dochollywood - 2018. 03. 07. 22:49

Bitang jó volt a kezdés.:)

AK-s jelenet valóban fura, de ahol láthatatlan kocsival furikáznak :D

zolkó - 2018. 03. 24. 15:16

Ennyire nem nézi itthon senki, hogy idáig egyetlen komment? Hogy Trumpot idézzem: Sad!

És akkor idemásolom, amit a hét legjobb részéhez is írtam a 2×04-ről. Tegnap óta a hatása alatt vagyok, ritka az hogy így megérint egy látszólag egyszerű sorozatepizód.

Szexszel és humorosan indult a rész, ami aztán átváltott egy sötétebb tónusba. Earn és Van kapcsolata eddig táncolt egy vékony mezsgyén, ami szerelemből, barátságból, és a közös gyermek iránti érzéseikből állt. Most ez felborult, tettek két lépést hátra, vagy egymástól távolabbra. Így leírva nem egy nagy cucc, de piszokjó volt, itt-ott torokszorítóan realista, és szomorú. És a végedal… Gyönyörű.
https://www.youtube.com/watch?v=0i6PVGmUZ5I

Wall-E - 2018. 03. 26. 07:53

Igazából mind a négy eddigi epizód remek volt, van egy elképesztő hangulata az egésznek. Minden rész ad valamit. Emellett pedig gyakran hihetetlenül vicces is, nagyon erős az írás a sorozatban.

Dudli - 2018. 04. 07. 00:53

Akkor itt vagyok 4. kommentnek, csak h gyarapodjunk. Eddig csak az első részt láttam, de igyekszem pótolni. :)

zolkó - 2018. 04. 07. 22:04

2×06
Wow! Ez valami nagyon “weird” epizód volt. Az egészet belengte egy fura, nem evilági hangulat (nagyban köszönhetően a címszereplő Teddy Perkinsnek aka Donald Glover, le a kalappal), és a rész végére be is tetőzött a fura, creepy történet. Nem akarok itt spoilerezni, de ilyen az ha sokáig egyedül vagy, megvan mindened, és elszakadsz a valóságtól, de kísért a múltad, egyfajta horgonyként szolgálva, de közben szépen csendben, észrevétlenül megőrjítve.

rapguruz - 2018. 04. 08. 09:11

Az 5.resz az amin a legtöbbet nevettem valaha is… Egészen zseniális rész volt…

Sigismundus - 2018. 04. 26. 22:21

A 2×06 nem volt vicces, nagyon nem. Inkább szomorú, de nagyon. Félrenevelt gyerekekről, sikeréhes szülőkről, eltorzult életekről szólt. Mondjuk az utolsó pár percig azt hittem, hogy tudom hány személyről van szó a történetben.

zolkó - 2018. 05. 02. 20:37

Most néztem még csak a 2×08-at, és Paper Boi véleménye egy az egyben megegyezik az enyémmel a “magamutogató, instagram-famous” emberekről. Mindemn mozdulatukat annyira fontosnak érzik, hogy “na lőjünk egyet a ‘gramra”… Röhej.

gez - 2018. 05. 07. 08:54

Sigismundus: nem csak a 2×06 nem volt vicces, de szerintem a második évad többi része sem. Ami nem jelenti azt, hogy ne lenne jó (sőt!). De az első évadhoz képest egyértelműen sötétebb és drámaibb lett ez az évad.

Sigismundus - 2018. 05. 10. 21:25

” gez – 2018. 05. 07. 08:54 ”

Igen, egyetértek, ez az évad valahogyan más. Az elsőnek ha jól emlékszem volt valami összekötő történetszála, és Earn volt a főszereplő, körülötte történtek a dolgok. Ez a második évad viszont különálló kis történetek, valahogy csak történnek dolgok az aktuális főszereplővel.

Dudli - 2018. 05. 12. 20:26

Lehet valamit tudni, hogy lesz-e szinkronosan most, hogy a Fox befuccsolt? Tudom, jobb eredetiben, de megszoktam a szinkron hangokat.

yuuki - 2018. 05. 14. 02:01

Én most álltam csak neki a második évadnak, meg akartam várni, hogy egyben tudjam nézni, tanulva a tavalyi “mikor jön már a következő” kínlódásomból. :) Hozzáteszem, még csak az első részt láttam, mert előtte újra lepörgettem az első évadot még egyszer. Érdekes is volt az éles váltás, függetlenül attól, hogy aligátor ide vagy oda, valahogy sötétebb a tónusa a kezdésnek. Ettől persze még nem válik rosszabbá, sőt. Hamar le fogom darálni, érzem.
Egyébként olvastam olyasmiket, hogy Glover ki akarja magát írni a buliból, egyelőre még elég szívom ezen a fogam, de majd meglátjuk, hogy marad-e ez ötlet szinten, vagy tényleg… Viszont elég annyi, hogy simán 9/10 nálam ez a kezdet, a -1 nálam is abból fakad, amit itt többen írtatok, hogy az az AK a valóságban sokkal jobban tippá tette volna azt a nyomoronc gyorséttermet, mint itt, de ez legyen a legnagyobb kritika továbbra is. :)

Sigismundus - 2018. 05. 15. 06:12

yuuki – 2018. 05. 14. 02:01 ” Egyébként olvastam olyasmiket, hogy Glover ki akarja magát írni a buliból ”

Ha csak szereplőként az igaz lehet, a 2×09 ezt vetíti előre. Végül is az történt amit már sejtettek/sejtettünk előre Earn képességeivel kapcsolatban.

Sigismundus - 2018. 05. 21. 21:39

2×10

Ez megint milyen sötéten durva lett….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz