login |

Csak színház és más semmi: kezdett a 3. évad

2018. 03. 08. 14:50 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Visszatért a Csak színház, ráadásul úgy, hogy vagy egy évet ugrottunk előre a sztoriban, így megszületett, akinek meg kellett születnie, illetve ismét eltűnt a sorozatból (ideiglenesen? végleg?) pár karakter, de persze gond egy szál sem, hiszen jöttek a helyükre mások. És igazából miattuk is lett “semmi extra” kategóriás a 3. évados nyitány, hiszen inkább alapoztak, ami egy 6 részes szezonnál luxusnak tűnhet.

A Csak színház és más semmi nálam mindig is akkor működött a legjobban, amikor konkrétan benézhetünk a kulisszák mögött, amikor zajlik a próbafolyamat, most viszont még csak előkészítés alatt van az idei főszálat jelentő Szentivánéji álom-premier, mely kapcsán persze már zajlanak a tusakodások mind a színészek, mind a vezetők között. (A művészeti vezetős sztori kiemelt karaktere remélem, végre érdekesebbé lesz téve, mint korábban.)

Azért az alapozó kezdés ellenére nincs kétségem afelől, hogy nemsokára berúgják a sztorit, elkezdődhetnek a félreértések és a kavarások, ahogy azt már megszokhattuk, és abban is bízom, hogy önismétlés nélkül lehozzák a szezont, mert a színházas sztorik kapcsán egy kicsit fenyeget a korábbi sztorik újbóli felmelegítése.

Az új karakterek között Dobó Katát elég hamar sikerült belesimítani a sorozat szövetébe (a karaktere hozta magával Osváth Juditot is – egy sztori igencsak adja magát vele kapcsolatban), vele nem hiszem, hogy gond lesz, több irányból is jó dinamikák veszik körbe. Ellenben Szabó Erikát a premier után még nem nagyon tudtam hová tenni, így őt csak a folytatásban lehet megítélni.

– Inkább örülj, hogy végre megszabadultál tőle. Nagyképű volt, önző és felszínes. És nem valami okos.
– Hát, igen. De annyira összeillettünk.

A többiek szakmai és magánélete előregördült, nyilván a már ismert (és jó esetben kedvelt) karaktereket szívesen nézi az ember (Barna még mindig Barna, Dénes nagyon Dénes, Alinda is Alinda – rég voltam ennyire mély), még a mellékfigurákat is, el sem tudom képzelni, hogy nálam sokan jobban örültek volna annak, hogy Eszti és János saját történetet kapott, szóval jár a pacsi.

A stílus, komolyabb drámai intermezzo híján most a szokottnál is könnyedebb volt, már-már komédiába hajló. Igazából nem teszi a sorozatot túl valószerűvé, hogy sok dialóg majd minden mondatát viccesre írják meg, ezzel olykor agyilag degradálva a karaktereket, de mivel legtöbbször azok nem csattanós poénokra vannak kihegyezve, hanem inkább csak szellemesek, így annyira nem is bánom, hogy nem túl reális egy párbeszéd, a lényeg, hogy a végeredmény még mindig mosolygós és szórakoztató.

17 hozzászólás Ne habozz!

-T - 2018. 03. 08. 18:17

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal. Nekem Zsike karakterének kiemelése tetszett még. Üde színfoltja a sorozatnak.

Puppa - 2018. 03. 08. 20:58

Én még mindig haragszom a készìtőkre, ahogy tavaly is, annak ellenére h nézem és szeretem is ezt a sorozatot.

DE én úgy érzem már megint ugyanazt fogjuk látni mint eddig csak most Dobó Kata lesz pletykalapban nem Schell Judot és Dénest és Petra kapcsolatát nézzük végig mint az első évadban Csányi-Schell párost. Amikor felvetik h Dénes nem meleg e az pedig nagyon komolytalan, remélem nem az derül ki h a fia mert akkor elfüstöl az agyam.

Senki ne értsen félre jó kis sorozat a szereplők zseniálisak a helyszín is a szöveg… de egy kicsit több kreativitással ami ráadásul szerintem megvan tökéletes sorozat lenne.

baratfule - 2018. 03. 09. 19:54

Én vártam már és nem csalódtam, még mindig megvan az a jó kis hangulata. :)

dukyka - 2018. 03. 15. 01:50

Teljesen kiszámítható az egész és mégis a 2. részen marha jól szórakoztam. Remélem a maradék sem lesz rosszabb.

Hamupipacs - 2018. 03. 15. 08:32

Várós volt és nem csalódtam. Nekem rövidek az évadok.

Chloe Price - 2018. 03. 18. 15:23

Én tegnap daráltam le az egészet (eddig) és tetszik. Örülök, hogy az utóbbi években vannak jó magyar sorozatok. Mindegyik karaktert lehet szeretni és néha utálni is valamiért. Jók ezek a karakterek, végül sose lehet haragudni rájuk, pedig annyit kavarnak, hazudnak, megcsalnak, becsapnak, lopnak…

SPOILER, ha valaki nem látta

Az én kedvencem Kitti volt, jókat nevettem rajta. Kár, hogy ebben az évadban nincs benne. Még a második évadban én meglepődtem azon, hogy Lili terhes és azon is amikor kiderült, hogy nem. A mostaniban pedig, remélem Dénes és az a koreográfus nincsenek együtt, de az is kiszámítható lenne, ha a fia lenne. Van 1-2 fordulat benne mindig. A gyereknek ki az apja, ha nem Barna? Petra meg eléggé idegesít, hogy 40akárhány évesen nem tud dönteni a pasik között, mint valami tinédzser, de hát ilyen is van.

cathy - 2018. 03. 27. 08:48

Az egyetlen valamirevaló magyar sorozat ebben a könnyed műfajban (Oltári csajok: komolyan? hányinger Válótársak: hálistennek vége a francba a többiről ne is beszéljünk.

cathy - 2018. 03. 27. 08:54

Az új szereplők szerintem se mennek nagyot, de azért jó nézni, ahogy megint át lettek rendezve a hatalmi viszonyok, illetve bizalmi vonalak és végre valami, ami terítékre teszi, hogy a színésznők gyermekvállalása azért több frontos konfliktusforrás, hiszen rögtön lecsap valaki a szerepkörére és ki tudja visszamehet-e? Tetszik, hogy ennek a labilitását mutatja be, de mégsem a gyerek szeretetének rovására, egyszerűen csak emberi, ahogyan Alinda ezzel vívódik. Nekem nem gondoltam volna, de hiányzik Lili energiája, mármint eddig se volt gondom vele, de most abszolút hiányérzetem van, Szabó Erikát bár nagyon bírom, egyszerűen lebutították, fáj nézni, hogy egy ilyen felszínes kiscsajt kell játszania egy izgalmasabb naíva helyett, Mikecz ebben jobb volt.

wisteria - 2018. 03. 28. 19:49

Dobó Kata húgát alakító lány, színésznő egyáltalán? Rettenetesen játszik!!!

Page - 2018. 03. 29. 05:39

Szerintem a végén biztos kiderül, hogy az orvos tévedett, és mégis Barnáé a gyerek. Nekem a Mátét játszó Klem Viktor hiányzik, ő tehetséges is volt, és látványnak sem rossz.Visszahozhatnák legalább beugrónak.

-T - 2018. 04. 04. 12:21

Az évad eleje még tetszett, aztán elkezdődött a lejtmenet. Vannak jó sztorik, vicces beszólások, de valahogy nem az igazi ez az évad.
Máté és Lili nekem is nagyon hiányoznak. Az új szereplők, Alinda anyósát kivéve nem nagyon passzolnak a képbe. Mondhatni már zavaróak.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 11. 07:12

Nagy csalódás az évadzáró, mert iszonyatosan összecsapottnak éreztem. Mindenki a ráerőltetett szituációban vergődik, amiről már 3 résszel előtte tudni lehetett, hogy mire lesz kifuttatva, de ez még nem is lenne baj, ha mindezt nem az utolsó 10-15 percben akarnák lenyomni a torkunkon és ráadásul egyszerre, merthogy évadzáró van, le kell zárni. Iszonyatosan fantáziátlan az egész és sok szereplő egyenesen idiótaként viselkedett (nem a vicces értelemben).
Az 1-2. évad szerintem jó volt, de ez most iszonyatosan nagy csalódás. Most úgy vagyok vele, hogy nem is érdekel a 4.évad.

Kár ezért az évadzáróért.

Sigismundus - 2018. 04. 15. 21:15

Egyetértek Snoopyzit30-vel. Csalódás lett az évad.

A kezdet még ígéretes volt, az első két évad nagyjából fix hatalmi viszonyait sikerült megváltoztatni, a régiek közül senki sem ott kezdte ahol abbahagyta.
Szóval lehetett volna jó is ebből, de nem lett.

Nyolc helyett hat rész az azért kevés hogy jól kifussanak a sztoriszálak. Ráadásul nagyon lapos, könnyen kitalálható, vagy fantáziátlan mindegyik.

Szerintem itt már csak azért írtak és alkottak, mert az első kettő siker volt, (nem nézőszámilag) akkor kell harmadik is, mindegy milyen. Negyediket meglátjuk, de ismerősnek csak az első kettőt ajánlom.

lumiere - 2018. 04. 18. 11:02

Már már borzasztó, nem csak simán rossz lett ez az évad. Az első rész még izgalmasnak tűnt, de egyre szörnyűbb lett. Pont azok a kis aranyos dolgok hiányoztak belőle, amelyek megvoltak az első két évadban, amelyek pont elválasztották a totális kliséktől. Na ezt a határt teljesen átlépték és szörnyen kiszámithatóvá vált az egész. Egyes jeleneteknél imádkoztam, hogy lécci lécci ne az legyen…és DE basszus! De valahogy a szövegek is iskolás módon lettek megirva. És ez főleg az új szereplőkre igaz. Egyik sem volt jó választás, egyik sztorija sem lett érdekes, de a régi szereplőké sem sikerült valami jól. Eszti is addig volt a kedvenc szereplőm, amig ebbe a szerelmi dologba nem keverték bele. Valami borzalom lett…totál hihetetlen.
Na szóval én megpróbálom elfelejteni ezt az évadot és csak az első kettőre emlékezni és reménykedem, hogy egyrészt lesz 4. évad, amely majd feletteti ezt a harmadikat.

lumiere - 2018. 04. 18. 11:08

Ja! Sándor a Portásbácsi még mindig a legnagyobb arc! :D

Snoopyzit30 - 2018. 04. 19. 22:14

A 4.évad be van rendelve, szóval az biztos lesz.

Tii - 2018. 04. 19. 23:56

Egy pozitív vélemény a 3. évad margójára:
Habár a sztori végig nagyon kiszámítható volt (volt vagy 3 fordulat, amit meglepett), ezt már az előző két évadnál megszoktuk, tehát nem is számítottam másra, a sorozat így is bájos, könnyed kikapcsolódás.
Alinda szerintem sokat fejlődött, de lehet, hogy csak Dobó Kata karaktere mellett tűnt így. És habár Alinda és Barna még mindig ugyanazt a kört futja, megint kicsit más volt, és Barna anyjának szerepére nagyon eltalálták a színészt.
A többiekkel szemben én bírom a Dénes-Petra párost, még szurkoltam is nekik (bár azt nem értem, hogy Petra hogy ment ki derült égből villámcsapás Amerikába, csak hogy az ő száluk ugyanonnan folytatódhasson, míg a baba miatt muszály volt az időugrás). Szerintem Petra viselkedése érthető, végig tudta, hogy ő Dénest szeretné, nyitva is hagyta neki az ajtót, de ki dobná a tökéletes pasit valakiért, aki nem akar téged (és nem is túl megbízható). Éppen ezért csak azt nem értettem, mikor megkapta, amit akart, miért sétált el, ez felesleges húzás volt a készítőktől.
A régiek közül én Lilit sosem bírtam, így nem hiányzott, Vecsei H. Miklós és Kleim Viktor meg csak az eyecandy miatt, Nórát viszont hiányoltam, a jelmezes csajt, bár nem tudom, milyen sztori illett volna hozzá. Meg asszem sztori szerint ő Londonban van.
Samut én bírtam, bár azt hittem, több tartás lesz benne (gondolokitt Timire). Örültem, hogy Eszter karakterét kiemelték Jánossal, Zsike meg idegesítő volt, de azt jól csinálta, és a végső állásfoglalásával visszanyerte becsületét. Portásbácsi pedig továbbra is csúcs.
A negyedik évad várós, különösen az izgat, mi lesz a színház új neve.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz