login |

Jessica Jones: kezdett a 2. évad

2018. 03. 08. 21:38 - Írta: superpityu

36 hozzászólás | kategória: kritika,

(Mivel Netflix-es a sorozat, ezért az egész évad egyszerre került kiadásra, így későbbi részek ismeretében érdemes általánosságban kommentelni, vagy megvárni az évadkritikát, vagy jelezni a SPOILER-t.)

Heroes die.

Elég hosszú várakozás után végre folytatódott a Jessica Jones, amit annak idején nem csak mi, hanem ti is nagyon szerettetek. Nem is volt kérdéses, hogy a folytatásnál ott leszünk, és az évadnyitó így elsőre egyáltalán nem volt rossz: felvezettek pár szálat, jött pár új szereplő, Jessica sztorija pedig ott folytatódott, ahol annak idején abbahagytuk.

Az évad fő sztoriját úgy tűnik, hogy a Jessica múltja adja ismét, viszont most a rajta elvégzett kísérletetekről tudhatunk meg többet. Mindemellett még azzal is meg kell küzdenie a mindennapokban, hogy az emberek egyfajta hősként is tekintenek rá, aminek annyira nem örül.

Közben pedig Trish karaktere nagyon durván felnőtt Jessica mellé. Már most biztos vagyok benne, hogy a kettejük kapcsolata lesz a szezon lelke. És ennek kapcsán tényleg nagyon jó látni, hogy van még egy ilyen erős karakter, aki bár nem tud akkorát ütni, mint a főhősünk, de minden eszközt felhasznál ahhoz, hogy másokon tudjon segíteni.

Újításként egy konkurens cég érkezett, amely egyelőre nem tűnik túl érdekesnek (érkeztek új szomszédok is, akik ki tudja, milyen szerepet fognak betölteni később), még úgy sem, hogy Jeri is erre a sztorira van ráírva. Apropó Jeri, őt továbbra sem tudom hova tenni. Az első évad gyenge pontja is ő volt, és ebben a premierben sem mozgatott meg semmilyen formában a jelenléte.

Viszont kissé idétlenül oldották meg azt, hogy Jessica arra az útra jusson, amit Trish próbált neki elmagyarázni az egész epizódban. Bár a paranoiás srác nem volt meglepetés, de mégis az utolsó 10 perc szörnyen generikusan épült fel, olyan tipikus lett az egész. Főleg azzal a cliffhangerrel, ami kábé annyira mozgatott meg, mint Hogarth saját szála.

Viszont ami érdekes lehet az Trish munkája és a céljai. És a kukkolója – bár az sem volt nagy meglepetés, de valahogy mégis többet látok ebben a szálban. Valószínűleg Jess és Trish külön szálai hamar eggyé fognak válni, de engem is nagyon meglepett, hogy most az utóbbi története jobban érdekel.

Legyen mondjuk egy laza 7/10-es a kezdés. Láttunk már jobb Jessics Jones-epizódot, és rosszabbat is. Azért remélem, hogy kicsit jobban összekapják magukat az írók a folytatásra és megpróbálnak majd mindenkit valóban érdekesre megírni.

36 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2018. 03. 08. 22:12

Szerintem nagyjából az egyetlen pozitívum amit ki lehet emelni az 1. részből az az új intró, az nagyon badass.

Oké, nem volt rossz de azért ez már rég nem az 1. évad, szóval jó lenne ha kicsit felpörgetnék a dolgokat. eleinte menő volt ez a lassú építkezés de így a sokadik évad után (többi sorozatokat is idevéve) már kezd unalmas lenni. És tényleg ha nem lenne benne Krysten Ritter és Rachael Taylor szerintem a közelébe se mennék a sorozatnak.

Ami nagyon zavar, pláne így 4 rész után, hogy nem érzem, hogy nagyon fejlődne a karakter. Mármint Jess. Mindig csak sodródik az árral és ha nem történik semmi akkor lényegében nem csinál semmit csak random totál gázos ügyeket old meg, állandóan beb@szik, és dug valakivel. Oké, ez a sorozat nyilván nem kislányoknak készül de azért lehetne némi mélységet adni legalább a főszereplőnek. Mert így több mint 20 rész után már nem ártana szerintem ha kedvelhető lenne a főszereplő. Nem tud egy kicseszettül erős lepukkant csövesnél. :D

És azért Jessica Jones rohadtul nem ilyen a képregényekben. Mármint nem ennyire durván lepukkant.
Persze meglátjuk milyen lesz az évad végére de egyelőre így 4 rész alapján nem vagyok elkápráztatva. És hogy őszinte legyek Hogarth és a kínai csávó akinek a nevére se emlékszek, totál fölösleges. Semmit nem ad a sztorihoz. Amit pl Hogarth leművel a k.rvákkal az valami förmedvény jelenet volt. Nálam az volt kb a mélypont.

Szóval az 1. részre én max 5/10-et tudok dobni.

szpojleres mókus - 2018. 03. 08. 23:14

Azt hiszem hogy kezd kimúlni a marvel netflix sorozatos varázs.
A daredevil eszméletlen volt, a második évad erősen közepes.
JJ 1. évad jó, Luke Cage erősen kezdődött de nagyon kiffuladt a végére, Iront Fist meg borzalmas.

Ezt is erősen közepesre tenném. Hat részt kínlódtam le eddig, de borzalmasan untat, gyenge.

Lemoni - 2018. 03. 08. 23:53

2 részen vagyok túl, kicsit izzadságszagú eddig. Az a jelenet viszont nagyon tetszett, amikor az új házmester leoltotta JJ-t. Klisétár alapján ebből tuti lamúr lesz :)

Popeye - 2018. 03. 09. 06:23

3 részt néztem, de Jeri pl full felesleges. első évad jobban tetszik eddig. érződik nagyon Tennant hiánya

Janka - 2018. 03. 09. 15:16

Annyira nem jött be a kezdés, mint anno az első évadnál, ami beszipantott azonnal. Ennél a probléma az, hogy nagyon a közepébe csapva indult. Végig az az érzésem volt, hogy nem is az első epizódot nézném, hanem az évad közepét.
Túl sok volt Jerri jelenete, akinek kb annyi a funkciója, hogy összeköti a sorozazokat egymással. Trish saját szála érdekesnek tűnik. Várom, hogy mi sül ki belőle. Jessica nyomozása nekem tét nélkülinek tűnik. Anno Kilgravenél végig izgultam, hogy kit, miért és hogyan próbál Jess ellen fordítani. Itt úgy fest, hogy Jessica inkább a saját ellensége lesz.
A Defendersnél nézhetőbb, de ebből nem lesz binge watching nálam. 5/10

DarkEagle - 2018. 03. 10. 19:07

Na végre végig szenvedtem. És a szenvedésen van a hangsúly. Konkrétan ha kivágnánk Hogarth sztoriját meg Trish baromságait 6 részbe belefért volna az egész. És ez nem túlzás emberek mert az évad fele elment arra a két idióta nőre. Ilyet utoljára CW sorozatnál éreztem hogy konkrétan 1 évad leforgása alatt megutáltattak velem egy olyan szereplőt akit amúgy az elején szerettem, lásd Trish. Hát bazdki hogy lehet valaki ennyire nyomorult idióta?

Ha az 1. évadra erős 7/10-et adtam akkor a 2. maximum egy gyenge 5/10-es. És ha lesz 3. évad nem biztos hogy visszanézek. Hellcat ide vagy oda, akkor sem érdekel mert 2 ÉVAD alatt nem sikerült annyit elérniük hogy Jessica fejlődjön. Konkrétan SENKINEK nincs karakterfejlődése. Legalábbis jó irányba nincs. Oké a végén Jessica próbálkozik de azt még jószerivel sem lehet fejlődésnek nevezni.

DarkEagle - 2018. 03. 10. 20:45

Egyébként most nézem mert eddig nem értettem a dolgot hogy miért ilyen felemás az évad. Mind a 13 részt elvileg külön rendezőnő csinálta. WTF? Ez most komoly? Ki volt az az őrült aki szerint ez jó ötlet volt? Ez az 1. évadban is így volt? Hát nem csoda hogy nem állt össze a kép rendesen. Ez olyan mintha egy festményt 13 különböző ember festene. Teljesen más stílussal.

Mint írógárda azt megértem ha többen írnak egy sorozatot hisz haladni kell stb. De nehogy már egyetlen rendező ne legyen elég. Elvégre a sztorit egy embernek kell összefognia különben szétesik. És ez is történt sajnos.

winnie - 2018. 03. 10. 21:31

“De nehogy már egyetlen rendező ne legyen elég.”

most komolyan…, ezt kábé az, amikor odateszem a kezeimet a fejemhez és robbanást imitálok. minden irónia, malícia vagy gúny nélkül: te eddig milyen világban éltél? vagy csak nem olvastad, hogy kik rendezik a kedvenc sorozataid epizódjait. az a szokás, hogy a részeket külön rendezők csinálják, amióta sorozatos világ a sorozatos világ. sokszor van keret executive producer vagy co-executive producer rangú rendezőre, aki meghatározza a stílust (őket nevezem a hírekben házi rendezőnek, de ők is csak egy-két részt rendeznek évadonként), meg lehet nézni, hogy van-e itt. kábelsorozatoknál szokás adott évadban visszatérni, de az nagyon ritka, hogy teljes szezonokat mondjuk egy ember jegyezzen. a rendezők sorozatról sorozatra vándorolnak. az egyik héten ncis-t, a másik héten jane the virgint, utána meg jessica jones-t rendeznek. ezért is mondják, hogy a sorozat nem rendezői műfaj, általában semmi nem múlik a rendezőkön, nekik csak az a feladatuk, hogy leutánozzák a képi világot és a stílust, amit a házi rendező prezentál nekik, ennyi. az elmúlt időszakban egyre több lesz az olyan, amikor egy rendező végigvisz egy szezont, de még ez az egyre több is nagyon kevés, az egészhez képest pedig elenyésző százalék.

megjegyzem az írásnál sem azért írják többen a részeket, mert haladni kell, hanem azért, mert minden írónak adni kell, illetve adni akarnak kreditet, így végigrotálják a csapatot. a sztorit úgyis az írószoba írja együtt, a szkripteket meg úgyis a showrunner írja át, miután beadta a kijelölt író. (kis kitérő: egy rendezőnek egy rész 20-25 napos elfoglaltságot jelent (előkészítés 7-8 nap, forgatás 7-8 nap, utómunka 7-8 nap), szóval már csak ezért sem lehet a legtöbb sorozatnál ugyanaz a rendező. mint ahogy egy sorozatot általában 3 vágó visz. viszont operatőrből sokszor csak 1, ők megtehetik, és ők azok, akik felelnek a képi világért, amit a pilotban a pilotrendező felállított, aki egyébként sokszor executive produceri rangot kap.)

DarkEagle - 2018. 03. 10. 21:56

Hát ezt nem tudtam, ill. jobban mondva sosem érdekelt mert abban a tévhitben létem hogy van egy írócsapat meg 1-2 rendező meg a showrunner aki összefog kb mindent egységesre.

Viszont akkor tényleg nem vágom hol mehetett ennyire félre ez az évad mert még stílusban sem hasonlít az elsőre. Oké, Jessica itt is ilyen “fuck the world” styleban nyomja meg egész nap vedel és kufircol de ennyi kb a hasonlóság. Trish karakterét ennyire leamortizálni arra meg konkrétan nincs mentség. Nem azt mondom hogy csinálják képregényhűre a sorozatot mert azt még álmomban se merem elvárni a Marveltől de azért itt komoly eltérések vannak. A logikai bakikat nem is említve mint pl az hogy hogyan az ördögve vezethették azt a lakókocsit olyan sokáig. Az eredeti tulaj nem jelentette a lopást. Na meg ahogy az anyja elvitte az is megérne egy misét. :D

SPOILER

És akkor a legnagyobb WTF talán az évadban ahogy Jessica anyja megszökött a börtönből. Ne haragudj már de Trish simán fejbe lövi de a börtönben az a rengeteg zsernyák simán elengedi? Azé na, érted a problémám. Szóval itt vagy nem fogták össze rendesen a készítő brigádot vagy ennyire tehetségtelen suttyó mind.

winnie - 2018. 03. 10. 22:01

(beeditáltam a végére, hogy mindenki rotálódik szinte, de mivel az operatőr általában ugyanaz, ezért az ő személye mindenképp jelent valami állandóságot.)

az évadot passzolom, de sokat jelenthet az is, ha mondjuk a showrunner az egyik évadban sokkal többet volt az írókkal és kevesebbet a forgatáson (és ott más volt a főnök), a másik évadban meg mondjuk ő felügyelte a forgatásokat is, ergó kevesebbet lehetett az írószobában (vagyis más vitte azt), és az, aki első évadban nem író executive producerként vitte a forgatási felügyeletet, az mondjuk távozott másik projekthez.

bluevoodoo - 2018. 03. 11. 12:29

Szerintem ezzel a sorozattal a legfőbb gond az, mint az összes többi – még a jól sikerült – netflixes Marvel-adaptációkkal, jelesül, hogy sok a 13 rész, és az évad közepe menetrendszerűen leül. Ami itt felesleges volt szerintem, az a Hogarth – Inez – Shane szál, anélkül max 8-9 részbe befért volna az egész. Az igaz, hogy a karakter nem fejlődik, viszont mellette Trish-t elég jól kibontják (ok, vannak nagyon idegesítő pillanatai, de legalább logikusan felépített motivációi vannak), illetve végre van egy jól eltalált “gonosz”, jobban mondva az nagyon jó húzás, hogy nincs egyértelmű rossz karakter a sorozatban. Még Dr. Karllal is lehet szimpatizálni bizonyos helyzetekben. Nekem tetszett, pedig a védhetetlen Iron Fist, a szerintem borzalmasan félrement Punisher és a szintén ordas kapufa Defenders után féltem, hogy a kedvenc Netflix-Marvel kooperációmat is sikerül teljesen elcseszniük.

Lemoni - 2018. 03. 11. 16:26

Túl a felén, nekem túl sok Trishből. Addig OK, hogy nagy szerepe van neki az évados ügyben, de azt érzem Rachael Taylor játékában is, hogy saját magát tekinti a fő karakternek, a főszereplőnek, kvázi a második évadot a saját sorozatának. Jeri unalmas, Trish meg túltolt, az első évadban jobbak voltak a karakter arányok.

Kitana - 2018. 03. 12. 16:22

Végignéztem, úgyhogy SPOILERES leszek! Az első évadot nagyon szerettem, ez ahhoz képest sokkal gyengébb volt, de még mindig jobb, mint a Luke Cage vagy az Iron Fist. Főgonosz tulajdonképpen nem volt, a doki és a mama sem volt tisztán negatív karakter, ami alapból nem baj, de valahogy mégis jobban működött a sorozat egy olyan ellenféllel, mint Killgrave. Sajnos várható volt, hogy a mama a végén nem maradhat életben, de nagyon nem tetszett, hogy éppen Trish ölte meg. Jessica és Trish kapcsolata a sorozat talán legjobb része, nagyon dühít, hogy éppen ezt vágták tönkre. Trish néha idegesítő volt, de abban az egyben megértem őt, hogy ő is szupererőt akart, ha már lett rá lehetősége. Érdekesnek tűnik az új képessége, ha lesz harmadik évad, gondolom az ő szuperhőssé válása lesz az egyik központi téma. Jeri sztoriját pár rész alatt le lehetett volna rendezni, az új cége viszont ígéretesnek tűnik. Jessica hozta a szokásos formáját, Krysten Ritter továbbra is remek a szerepben. Összességében nem volt rossz, de közel sem volt olyan ütős, mint az első évad.

Arcfej - 2018. 03. 12. 17:53

9 rész után:
Ugyanott bassza el, ahol az első évad, és utálom emiatt a készítőket!

SPOILER

Ott utáltam az első évadot, ahol úgy dönt, hogy átveri Killgrave-t. Simán ki lehetett volna hozni egy megmentő sztorira, felelősséget vállalni. De nem. Jessica gyáván, a felelősséget lerázva a válláról, rosszul dönt, emiatt csomó szar dolog történik, mindenki meghal, szarul jár, stb. Nyomasztó trágya lett a vége! És szerintem itt is az lesz. A 9. részben az anyja ellen fordul, ettől biztos megint nyomasztó szar dolgok fognak történni, meghal mindenki, szarul jár, stb. Utálom, amikor a főszereplő direkt szarul dönt, és ez úgy van beállítva, mintha ez lenne a normális. Közbe emiatt csomó nyomasztó borzalom történik, amit meg lehetett volna előzni. És a végén van megbánás, hogy megelőzhettem volna, elbasztam, leráztam a felelősséget a vállamról? Nem. Ennek ilyen szarul kellett történnie, nincs jobb lehetőség! Hát kívánom a készítőknek, hogy szenvedjenek ők is valaki rossz döntésétől, aztán tanuljanak belőle, hogy máskor jobbat képzeljenek el!

A. - 2018. 03. 12. 18:50

Callum Keith Rennie! Yaaay! :)

Brynden Rivers - 2018. 03. 13. 19:11

Kb. ugyanaz amit fentebb írtak: sok a 13 rész.

Callum Keith Rennie-t (a dokit) kicsit alulhasználták jobb lett volna belőle több és kevesebb Rachael Taylor (Trish) , Carrie-Anne Moss (Jeri) nem is beszélve ő belőle fele ennyi elég lett volna.

Illetve ha már 13 rész: miért nem írnak bele 1-2 érdekes nyomozós esetet? Pl.:

– Killgrave 1-2 áldozatáról, hogyan léptek vagy nem léptek tovább ami jól ellenpontozta volna Jessica PTS-djét (vagy mi a baja?)
– ha már visszahozták Simpsont, igazán lehetett volna kicsit több screen time-ja
– Trishnek írni egy nem szappanoperás szálat , és hanyagolni az anyját

Összességében 7/10 de úgy érzem

Col-Lector - 2018. 03. 14. 11:38

Nekem pont nem volt bajom azzal, hogy Carrie-Anne Moss-t többet szerepeltették, bírom a karakterét. Inkább Patsy-ből kellett volna visszavenni, ő túl sok screentime-ot kapott.
Ha összesűrítették volna 10 részre az évadot (kevesebb Trish-sel ment volna), akkor ezt is egy jó szezonnal tartanám, de így inkább olyan “hát jó volt, jó volt”-nak.

sorozatfuggo - 2018. 03. 14. 21:10

spoileres

Minden, amit az első évadban jó volt, azt sikerült elrontaniuk. Killgrave mellett, ami jó volt az első évadban az Trish és Jess barátsága, ez volt a sorozat lelke, de ennek hivatalosan is vége.
A második évadban az egyetlen kedvelhető karakter Malcolm, ez azért teljesítmény, míg az elsőbe szinte mindenkit bírtam. Néha, azon gondolkoztam, hogy CW-t nézzek.

Ez nem lesz egy népszerű vélemény. De, amit Trish tett a 13. részben szerintem ez volt az egyetlen járható út (bár az egész évadban hozott döntéseivel nem tudok egyetérteni). Ha nem teszi, akkor vagy meghal Jessica vagy egy életre börtönbe megy (bár a sorozatban furcsán megy az ítélkezés). És szerintem senki más nem lett volna, aki ebből a helyzetből ki tudta volna menteni őket.
Ha lesz 3. évad innen lesz szép győzni. Nem tudom, hogy lehetne ezt a barátságot megmenteni.

Best of jelenet: I want you cray cray Killgrave előadásában.

Turbo - 2018. 03. 15. 22:18

Ez nálam hitványabb volt, mint az Iron Fist vagy a Defenders, pedig azok aztán tényleg borzalmasak voltak.

Geza Kovacs - 2018. 03. 16. 23:55

Nekem pont hogy tetszett – a 11. részig. Épp csodálkoztam is, hogy nem volt az a kényszerű törés, ami az előző évadban is megvolt, meg a 13 Reasons Whyban is, meg még a Daredevilekben is megvan, mert sok a 13 rész ilyen minőségi elvárásnál. De a 12. részre az anya szökésével, majd Jessica elrablásával tönkre vágták az egészet, onnantól kuka, pláne a legvége. Hogarth szála teljesen értelmetlen melodráma, nem kapcsolódott a főszálhoz. Patsy vonala nem kapta meg a csattanót, így nekem nem volt jó semmire. Az anyjának a szökés után kellett volna valami fő vérengzés, de ezt nem merték meglépni, mert snassz lett volna – holott már a szökését se kellett volna. Utólag így már látszik, hogy kellett volna a sok töszörgő drámázó mellékszál helyett valami ellenség, hogy ne csak szenvelegjenek, de ez valamiért kimaradt. A Kilgrave-es első évadhoz képest ezért gyenguszka maradt.

Lemoni - 2018. 03. 17. 23:01

Na, végigértem. Első évad jobban tetszett. Ott volt egy erős nő egy erős férfi ellenében. A másodikban volt pár erős nő, de sehol egy erős férfi. Olyan elcseszetten túltolt nőuralom volt, hogy még az én női gyomromnak is sok volt. Nagyon monotonná tette még az is az évadot, hogy a Trish és az anya történetben max. egy-egy mellékszál potenciál volt, nem fősodor. Tudom, nem lehet mindenki Kilgrave-kaliber, de talán Pryce Chengből ki lehetett volna hozni egy érdekesebb és izgalmasabb genyát. Ha lesz 3. évad, nem akarom már, hogy Trish és az anyja szócsörtéivel, meg Jeri “a pénzemmel mindent megszerzek” húzásaival töltsék ki a 13 részes évad lyukas történetét. Talán ha az írószobába és a rendezői székbe beengednének még néhány férfit….

Hegemaster - 2018. 03. 23. 03:32

Még nem vagyok teljesen biztos magamban. De szerintem észrevettem egy óriási bakit. Ha valaki megnézné és utánna járna nekem annak nagyon örülnék:)

A történet szempontjábol nincs spoiler:)
Na most a 8.ik részben 28:40 nél egy pillanatra látunk egy részletet New York-ból középpontban a Chrysler felhőkarcolóval. Na most ha jol tudom az MCU-ban a Chrysler épület mellett nemsokkal kellene látszódnia a Stark toronynak. (Tudom már nem ez a neve) De szemmel láthatóan nincs ott.

Ha jól rémlik ebből a szögből valahol a Chryslertől bal felé kellene lennie. De lehet hogy tévedek.

Kobun - 2018. 03. 23. 06:30

Én meg azt kérdezném, hogy más is látta Stáb Lee cameojat rajtam kívül? Mar ha ez cameo :)

Kobun - 2018. 03. 23. 09:37

A másik poén (számomra): ha azt mondod, a nagy erő nagy felelősséggel jár kidoblak az ablakon :)

Kobun - 2018. 03. 26. 10:19

Az első tény, hogy jobb volt, de számomra Killgrave 1 részes szereplése doszt elég volt. Tele lett volna vele a puttony 13 részén keresztül…

LaCRossE - 2018. 03. 28. 15:30

Az első évadot nem tudta überelni, de nekem összességében bejött. Tetszett, hogy nem volt kimondottan egy főgenya, és én elégedett voltam Jessica kvázi eredetsztorijával, nem a megszokott módon terelték őt a szuperhős útra.
Én szurkolok a 3. évadnak, amúgy is kíváncsi vagyok, mit akarnak kezdeni Trish-el, akinek a karakterét elég… khm… érdekes irányba terelték.

vvvvvvv - 2018. 04. 07. 16:31

hát ez vmi botrányosan sz@r volt! unalmas kínlódás órákon keresztül. Hogy gondolták? Ez a sztori 2 részre is kevés lett volna nem 10+ra

jptokl - 2018. 04. 09. 12:17

Hú, sajnálom ezt leírni, de borzasztóan vontatott, unalmas, logikátlan volt. Egyszerűen szenvedtem minden rész alatt. Sokszor azon gondolkodtam, hogy belepörgetek…

AlfStokes - 2018. 04. 09. 14:50

En meg is tettem. A vegeig ugy jutottam el, hogy felhasznaltam a David Tennant-tol kapott lenduletet. :)

SteelRat - 2018. 04. 16. 20:43

Spoiler!

Nekem az volt nagyon negatív pillanat, amikor kinyíratták vele a börtönőrt. Jessica karaktere nem gyilkos, nem tudja feldolgozni azt, hogy megölte azt az embert, erre simán benyomják, hogy megrendezi öngyilkosságnak. Ne már! Két évadon keresztül láttuk, hogy nem ilyen, majd simán továbblép egy ilyen után? Az, hogy kicsit kísérti Killgrave az messze nem egyenlíti ki azt ami neki a lelkében dúlna. Amúgy a Killgraves rész nekem bejött, igaz én bírtam a játékát az első évadban is.

Az anyád vagyok Luke amúgy kurva szar story lett, főleg azzal a nyitással, hogy az anyja szarrá veri a kocsmában, mint aki azt se tudja kicsoda, majd a következő találkozásukkor meg jaj pici bogaram jön. Böeee.

Alexejevic - 2018. 04. 24. 08:08

Kár szépíteni… Ez egy iszonyat gyenge évad volt. Élvezhetetlen volt…Nagy kár érte, mert nagyon szuperül indult az egész Netflixes Marvel Univerzum, és Jessica is egy érdekes karakter. De ez a mostani “történet”… Nálam toronymagasan a leggyengébb Netflixes évad…

Mate4182 - 2018. 05. 02. 19:57

Erdekes elmeny volt. NEm neveznem rossznak, de az elsot nem kozelitette meg. Itt mondjuk megjegyeznem hogy a JJ elso evad szerintem az egyik legerosebb comics tartalom amit tv-s formatumra szantak … Nalam meg a Daredevil elso evadnal is kemenyebb volt.

Ezek utan az evadbeli fogonosz aki JEss anyja volt … hat hogy is mondjam. Azt elertek hogy drukkoljak egy headshotert (koszi Trish, szep volt) de kulonosebb erzelmet nem valtott ki.

Ami erdekes kerdest fel vet a folytatassal kapcsolatban:

– Malcolm (aki amugy a legjobb karakter volt iden) hosszu tavu sorsa a kinai csavo magannyomozoi irodajanal
– Trish a furcsa ,,talan kepessegevel” amit a liftnel produkalt, illetve Jessicaval valo viszonya
– Jeri – akkor o most beteg vagy nem?
– latin csalad a szomszedban (nem tudom elkepzeli hosszutavon ezt a csaladi ,,idillt”)

Osszessegeben azert egy eros 7,5 siman kijar a 10bol

Mate4182 - 2018. 05. 02. 19:59

Bocsi a duplazasert de ezt majdnem elfelejtettem:

Csak nekem tunik ugy hogy az iroknak komoly kapcsolati gondjaik lehetnek az anyjukkal?
Ket karakter van akiknek szerepel az anyja.
Mindketto kotozni valo barom… ez mero veletlen lenne? :D

G. - 2018. 06. 09. 01:05

Eljutottam végre én is odáig, hogy megnézzem az évadot. Nem kellett volna.
Az, hogy nem volt gonosz az évadban, tök jó, tetszett. Az, hogy nem emelték a tétet, nem akarja a sorozat megváltani a világot, szintén. Minden mást sikerült borzalmasan elszarniuk. Az egész évad úton útfélen tele van idióta döntésekkel és plot convenience pillanatokkal. Nagyon, nagyon szerettem az első évadot, ahhoz képest ez vérgagyi.
(innen SPOILERek)
Persze még mindig adottak az érdekes szereplők, de ezen a fronton is borzasztóan bazárinak érzem a külföldi csonka családot, a drogtól minden eszét elvesztő talk show hostot vagy a dokit, aki pont akkor dönt az öngrillezés mellett, amikor segíthetne. Az egész “tömeggyilkos anya csak egy van” téma önmagában szemétbe való és olyan érzést kelt, mintha egy brazil szappanoperából ugrott volna elő, de erre még jön a borzalmasan végigvezetett évad, és kész a bántó, fájdalmas középszerűség.
Ezt az évadot az előző etapból megmaradt pozitívumok sem mentik meg, 5/10. Jobbra számítottam, sokkal jobbra. :(

G.

cccsaba - 2018. 10. 08. 12:35

Annyira vártam az első évad után, de 6 rész után feladom elég volt ennyi belőle. Unalmas nyomozgatás, mindig pár új információért. Több akciót hiányolok a képességgel rendelkezők közt, az elsőben még megvolt itt már csak annyi hogy Jess ugrik egy nagyot néha, vagy letépi a lakatot az ajtóról.

Enzo - 2019. 05. 04. 23:32

ÉVADÉRTÉKELÉS

Az évad a kanyarba’ nincs az elsőhöz (vagy bármelyik Daredevil évadhoz) képest, így utólag nem sokkal pozicionálnám a Luke Cage évadok fölé sem. Nyilván egy Kilgrave szintű főgonoszt nehéz lett volna találni, meg ráfeküdtek a készítők erre a családi szálra, de így “ellenség nélkül” valahogy nem annyira működött az egész: akiket “gonosznak” hittünk, azokat belemártogatták a jó oldalba, az addigi haverok meg egy kicsit Jessica ellen fordultak, kb ennyi. Alig pár emlékezetes momentumot tudok felidézni, és annak is egy része mellékszálakból származik, már-már azt is mondhatnám, hogy Jeri szála, az Ines/Shane-es sztori jobban tetszett. A harmadik évadra még azért maradok, úgyis utolsó, meg hátha javul valamicskét.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz