login |

Survivor – 36×03: Play dumb

2018. 03. 08. 16:55 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

The game is changed… once again.

Egy kreatív döntésnek köszönhetően nagyon jól folytatódott a Ghost Island, legalábbis én abszolút elégedett voltam a dolgok alakulásával, mondhatni a rész elejétől egészen a végéig. Még akkor is, ha…, de erről majd később.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Morgan esett ki. (Basszus, csak tudnám, hogy kire emlékeztetett annyira…?!)

Szegény, Morgan. Nem tudom, lehet, hogy még Dom-ot sem sajnáltam volna ennyire, de ritka bosszantó lehet úgy kiesni, hogy az ember semmi rosszat nem tesz, csak mondhatni rossz oldalon áll. Legalábbis nekem nem volt tiszta, hogy ha Angela és Dom szavazatokat kap, akkor miért csak a másik kettő neve merült fel a volt Sárgák között.

You gotta make it happen.

Nem feltétlenül láttam bele Morgan-be a nagy játékost, de tök érdekes karakternek tűnt, ráadásul abból, amikor leesett neki a dolog és ahogy reagált, nagyfokú csalódottság jött le, ami arra enged következtetni, hogy mégiscsak voltak konkrét elképzelései, amik most szépen összeomlottak. Szipp.

Szóval kaptunk egy switch-et. Annyira nem vagyok Survivor-tudor, hogy emlékezzek arra, hogy mindig a 3. részben szokott-e jönni, de én csak a jövő hétre vártam, viszont nagyon jó volt, hogy így a dupla nyitány után dobták be, mert rögtön kaptunk még egy karakterizálós epizódot. Az pedig külön pikáns lett, hogy a 18 játékos kétszer 5/4-es eloszlásra hozták ki, hogy mindkettőben a Lilák maradjanak fölényben. Naná, hogy egy Lila esett ki.

That baby is ugly.

A switch után persze pár perccel nekem is leesett, hogy a challenge-vesztes csapatból majd csak 8-an fognak szavazni, így lehet, hogy falra kenhetik a többséget, más kérdés, hogy mivel egyhangú döntésnek kell születnie, az is biztos volt, hogy a random fogja eldönteni a kvázi védettséget nyerő személyét, ami nem biztos, hogy jó ötlet most hetekig, hiszen mondhatni így minden héten valaki sorshúzással megússza a kiesést. És még jutalmat is kap.

Már, ha kap. Oké, tudom, hogy nem akarták minden héten “játékra” invitálni a Ghost Island-ösöket, de annál már láttunk jobb tévét, hogy egymás után kétszer is a “most nincs játék” pergamen kerül elő. Ez így nagyon nem izgalmas. Legalább, akkor random törnék az üvegcséket.

Ez a (Régi)Chris/Dom-szembenállás eléggé rányomta a bélyegét mindenre a Liláknál, eléggé önpusztító dolog, nem tudom, hogy ez mennyire éri meg így nekik, de kíváncsi leszek arra, hogy az ÚjChris tényleg más lesz-e, vagy a rövid GI hatása másnapra elröppen. (Chris egyébként bármennyire is ész nélkül nyomul, azért kap egy piros pontot, hogy először próbált lépni. Még akkor is, ha kvázi maga ellen dolgozott.)

A másik oldalon nem sok minden történt. Megtudtuk, hogy Bradley “hisztis”, és… Ennyi. Oké, Probst a challenge közben azt mondta, hogy Chelsea szenved, amikor a világon semmi köze nem volt a szenvedéshez annak, mit épp csinált lány, szépen letudta az akadályt. Megjegyzem, a challenge nagyon jó volt, egy ilyet el tudnék képzelni csak fizikai sorversenyként is, de hát kellett a végére a puzzle, mert anélkül azt hiszik, nem megy.

Még idol-t is találtak a Sárga-Sárgák (Michael zsebelhette be), a másik oldalon Dom mutogatta a kamu idolját – és megint volt, aki átlátott a szitán és megkérdőjelezte ezt a taktikai húzást Russell-t emlegetve, szóval ezek a játékosok elég profiknak tűnnek, és sima, egyfenekes megoldásokkal nem nagyon lehet csőbe húzni őket. Muszáj lesz a lépésekben dupla- vagy tripla csavart belevinni.

Jó rész volt, az ultimate blindside-dal, mert bár csak a random jelleg miatt, de így a legpocsékabb érzés kiesni, hogy az emberben fel sem merül, hogy rá szavazhatnak. Ennek fényében a tribal-ön a Morgan/Libby-interakció utólag máris több réteget kapott.

ui: Végre rovarok helyet madaras vágóképeket is láthattunk!

     

12 hozzászólás Ne habozz!

Amiens - 2018. 03. 08. 22:54

Elég egyértelmű volt, hogy Dom hozta el Morgan vesztét ebben a játékban. Ha nem nyomult volna ennyire, s hagyta volna a beüzemelt tervet végigfutni ez elkerülhető lett volna. Pontosan azért mert átláttak a szitán kényszerítette a sárgákat Morgan ellen. Az már más kérdés, hogy Libby hagyta magát meggyőzni, hogy rá is szavazzon illetve, hogy nem tudott alternatívát felmutatni ez ellen.

Enzo - 2018. 03. 09. 02:06

Swap általában a 4.részben szokott lenni, bár volt már egy-kétszer korábban. Nekem most kifejezetten nem tetszett, hogy rögtön a (dupla) első rész után húznak egy ilyet…volt, aki még egy nyamvadt soundbite-ot se kapott eddig, erre megkeverik az egészet?
Persze végül egész jól sült el.
Na a kommentem többi részét majd holnap (izé, ma), most késő van. :)

hlena - 2018. 03. 09. 12:46

Valaki el tudná mondani, hogy Chris anyukájának milyen betegsége van? Többször is visszatekertem de egyszerűen nem tudtam megérteni mit mond.

Natale - 2018. 03. 09. 14:54

Sajnaltam Morgant, o volt a legjobb eyecandy:) Egyebkent erdekes resz volt, a Chris-Dom szembenallas nekem is tokeletes marhasagnak tunik, alfahimek f.szmericskelese. Gondolom mindketten ki fognak zugni eleg hamar.

Az ugly baby hatalmas szoveg, rogton szimpatikus is lett a csaj (mar csak a nevere kene emlekezni:D). Rajta kivul meg Brendan tunik eleg jonak, nagyon eroteljes karaktere van. Ha elkeruli hogy a merge utan egybol kitegyek akkor nagyon dominans lehet.

Enzo - 2018. 03. 09. 16:18

36×03

Na, a swap-ről már írtam fentebb véleményt. Amúgy annak ellenére, hogy néztem következő rész ajánlót múlt héten, sikerült elfeledkeznem erről a csavarról, szóval újként hatott rám :D
Emlékeztetőnek:
Új Naviti – Donathan, Libby, Laurel, James | Dom, Chris, Angela, Wendell, (Morgan)
Új Malolo – Jenna, Steph, Brendan, Michael | Desiree, Seb, Kellyn, Bradley, Chelsea

1. Jeff mintha csak olvasta volna a múltkori írásainkat, és látványosan elkezdte beszéltetni az elején azokat, akik eddig abszolút nem voltak fókuszban :)
2. Új Malolo törzsben a 4 régi Malolo hogy elkezdett idolt keresni. A két srác (Michael&Brendan) talált is egyet, de furcsálltam, hogy nem osztották meg rögtön Stephanie-vel és Jennával.
3. Az immunity-reward elég komoly volt, rendesen kellett hozzá csapatmunka, meg az összerakós része se volt egyszerű.
4. Érdekes, hogy a sorshúzásra bízták, hogy ki menjen GI-re, de milyen poén, hogy pont így sikerült igazán belenyúlni a dolgokba.
5. Chris-en meglepődtem először, hogy ennyire elérzékenyült ott egyedül, de aztán a backstory valamennyire megmagyarázta. Amúgy én se értettem, hogy milyen betegsége van anyukájának…
6. Jeff néha kicsit felolvashatná trükkösebben a szavazatokat, már nagyon kiszámítható, hogy elkezdi a kevés szavazatosokkal, és aztán jön a váltás, és zsinórban x arra, aki kiesik. Mondjuk ha 2 db olyan játékos van, aki szavazatot kap, simán lehetne “összevissza”, pl. A-B-B-A-B-B-A-A-B…
7. Morgan-t én is sajnálom, ígéretesnek tűnt, nem csak a legacy advantage miatt (bár azt ugye átruházta Domra, de így kvázi elsőre nem sikerült visszafordítani az átkot). Na jó, a beszédstílusa néhol elkezdett idegesíteni, de még nem volt vészes a helyzet.
8. Az Angela-kiszavazós terv jobban tetszett, így viszont csalódtam Libby-ben, hogy beharangozták hogy milyen öribarik Morgannel, erre kiszavazza (nem sikerült jobb alternatívát felhoznia, és gondolom nem akart máshogy szavazni, mint a többi sárga)
9. Az ugly baby-s szöveg amúgy tényleg zseniális volt, Kellyn remélem még marad és tol ilyen dumákat egy darabig :D De nálam a hétidézete az alábbi:

#hétidézete:
“Right now, I’m a happy, smiley, giggly piece of laffy taffy I guess. Banana flavored!” :D /Sebastian/

winnie - 2018. 03. 09. 17:53

Valaki el tudná mondani, hogy Chris anyukájának milyen betegsége van? Többször is visszatekertem de egyszerűen nem tudtam megérteni mit mond.

MS. Sclerosis multiplex.

sdby - 2018. 03. 09. 21:11

A tribe swapot én is korainak éreztem, még így sem tudtam megjegyezni mindenkit, de már átkavarták a dolgokat.

Morgan szegény jól megszívta, ha nincs a sorsolós Ghost Island, szerintem simán ki tudták volna tenni Christ. A legacy advantage idén eddig átkos, kíváncsi leszek, mire megy vele Donathan. És tényleg lehetne több GI-játék, mert eddig 1/3. Viszont egyelőre nincs túl sok idol meg előny a játékba, ez talán pozitívum. Gondolom majd felhalmozódnak a dolgok.

Végre kapott editet Bradley, de nem tudtunk meg róla sokat, csak hogy szerinte az előző tábora sokkal hangulatosabb volt. Hát jó. Közben Brendan feje, mikor panaszkodik a srác… :D

Desireenek annyit kellett a melleit igazgatnia az előző sorversenyen, hogy most inkább felvett egy felsőt is… :D

Chelsea vajon mikor kap confessionalt? Eddig sajnos semmit nem láttunk belőle, csak egy “watch out”-ot, mikor tekerte le a challenge-nél a golyót.

Enzo - 2018. 03. 10. 00:03

@sdby: Domenick kapta a legacyt, nem Donathan :)
Bradley eléggé csalódás eddig, hogy csak panaszkodik.

sdby - 2018. 03. 10. 13:32

@Enzo igaz, bocs, tényleg keverem még a neveket :D

Rodney - 2018. 03. 10. 18:15

Szerintem nagyon rossz ez a korai swap, ezzel a szerkesztéssel legalábbis mindenképp. Talán ha a játékosok negyedének ismertük az eredeti törzsében elfoglalt helyét, gondolkodását vagy csak egyáltalán annyit, hogy helló, xy vagyok. Az epizód ennek ellenére jó volt, mind challenge, mind tribal fronton.

szerintem - 2018. 03. 11. 22:13

na, utolertem magam, lattam a reszt es nagyon tetszett.
a swap nagy meglepetes volt, de nekem tetszett a valtas. nem tudom, miert lehetett, de korabbi evadokban engem zavart es tobbszor szova is tettem, hogy swap utan a torzsek szinte mindig ragaszkodnak az eredeti torzstagokhoz es meg akkor is azokkal folytatjak a szovetseget az uj torzsben, ha ott nem is voltak joban, sosem ertettem, hogy miert nem nyitnak uj emberek fele. akkor mondjuk az volt tobbe-kevesbe a magyarazat, hogy 9 nap utan mar nagyon szoros kapcsolatok alakulnak ki, amit nehez megbontani. gondolom, esetleg ez lehetett az uj otlet, hogy akkor keverjek ossze a szalakat, amikor meg nincsenek szoros kapcsolatok vagy ellentetek. hogy jol sul-e el, majd kesobb kiderul, de azt maris lattuk, hogy abban a torzsben igenis szamitott, akik tribalre mentek.

a feladat szerintem is jo volt, kar, hogy nem volt kicsit hosszabb. jo volt vegre latni bradley-t csinalni is valamit, komolyan nagy csalodas a srac egyelore, vagy kesobb bontakozik ki nagyon vagy jovo heten megy haza, annyira nem szerepel, confessionalje meg mindig nem volt. a masik eredeti kedvencem laurel szinten nem szerepel. nem jo ez igy.
chelsea az egyetlen lany, akirol semmi nem maradt meg bennem, annak ellenere, hogy hosszu orakig hallgattam interjut minden jatekossal, most sem tudom, melyik lany lehet. most donathan sem volt tul sokat.
chris viszont meglepoen jobb, mint amit elsore (es masodikra) vartam tole, eleg agressziven nyomja, de ez is egy jatekstilus es mi mar tudjuk, hogy ha ugyesen helyezkedik, ezzel a dontoig mehet (bar nyilvan tulsagosan eloreszaladtam). nekem egyelore bejon, hogy nyiltan, agressziven jatszik, jo ellenfele domenicknek, aki sunyibban, de ugyanolyan eroteljesen csinalja. meglatjuk, ki jut messzebbre. mindkettot sajnalnam, ha koran kiesne.
az ms-es betetet mondjuk nem annyira ertem, kicsit tavolinak es eroltetettnek tunik a kapocs a survivorral, de mit tudhatom en.
angelaban latok nemi debbie-t tovabbra is, ne legyen igazam, mert egyelore birom.
morgant nem bantam, hogy kiesett, talan nem kapott tul sok idot a musorban, hogy miert szavaztak ki annak ellenere, hogy szerintem jo eroben volt, de nem lennek meglepve, ha idegesitonek talaltak volna. az interjukban is pont olyan idegesitoen beszelt, ahogyan a tribalon es a soundbite-okban.
ha ebben az evadban mindig azok a jatekosok mennek haza, akik engem idegesitenek (eddig 3/3), akkor tudom, ki megy haza jovo heten :)

szerintem - 2018. 03. 12. 00:11

erdekes (vagy nem), most megneztem a legelso resz elso jelenetet ujra, ahogy a csapatok megerkeznek a partra es jeff tart egy gyorstalpalot. a kovetkezo emberekrol van kozeli kep (csak ok latszanak): kellyn, bradley, gonzales, jacob, morgan. csak talalgatok, de vajon teljesen veletlen, hogy eppen ok vannak kiemelve vagy esetleg a kovetkezo epizodban bradley megy haza talan?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz