login |

Deception: minden, amit tudni kell a sorozatról

2018. 03. 11. 15:50 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2017/18, ajánló, kampány, video,

A készítője Magic: Impossible-ként utal az ABC új nyomozós sorozatára, amiben egy bűvész fogja segíteni az FBI-t a nyomozásokban, és az efféle felállás nekem nem csak a bűvész jelenléte miatt tetszik, hanem azért is, mert a trükközős sorozatokat (ld. a trükkmesteres F/X, a maszkos Mission: Impossible) általában szeretni szoktam.

Egyébként pedig értelemszerűen, ha már ABC, akkor akár Castle-utódként is lehet tekinteni a Deception-re, ami jó eséllyel könnyedebb krimi lesz, amit akár még romantikával is megspékelhetnek a két főszereplő között. Más kérdés, hogy az itteni főszereplő azért mégsem Nathan Fillion.

Én leginkább arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesz nyomozós, és mennyire heist a sorozat, illetve, hogy lesz-e egyáltalán heist-aspektusa. Anno a Mission: Impossible is az átverős komponens miatt jött be nagyon, és nyilván sokkal jobban lehet felhasználni a bűvészetet az átverésekre, mint mondjuk egy bűntény megoldására, az utolsó nyom megtalálására – utóbbi elég erőltetett lenne, nem?

Meglepő (vagy nem meglepő) módon nem készült sok előzetes a sorozathoz, így nem is teszek a fenti linkeken kívül. Ez azért nem annyira biztató.

12 hozzászólás Ne habozz!

Hor1 - 2018. 03. 11. 16:32

Ezek az xy segíti a rendőrséget/FBI-t sorozatok mindig arra a Stephen King-es Family Guy jelenetre emlékeztetnek a gyilkos asztali lámpával.

winnie - 2018. 03. 11. 16:43

:) mindenesetre azért érdekesebbek a külsős segítős felállások, mint a snassz, “nyomoznak a rendőrök és senki sem segít nekik”

Csaba121 - 2018. 03. 11. 17:06

Már volt egy ilyen sorozat száz évvel ezelőtt Bill Bixby-vel a címszerepben, de nem ért meg túl sok részt…

-T - 2018. 03. 11. 18:34

Kap 1 esélyt.

Flanker - 2018. 03. 11. 18:35

Tényleg senkit se zavart hogy alig 5 éve volt az NBC-n egy Viktor Garber-es sorozat ugyanezzel a címmel?

winnie - 2018. 03. 11. 18:44

Flanker: minket, igen, ld címke.

gondolj bele abba, hogy az abc mostani pilotjai között ott van egy Three Rivers című, ami megegyezik a CBS korábbi agysebészes sorozatának címével.

egyébként meg az angolokkal szoktunk szívni, mert ők szívesen dupláznak: the kennedys, in plain sight, brotherhood, kingdom, tavaly dark angel + jericho, idén meg pár hónap alatt save me, trauma, trust me,

hokkoh - 2018. 03. 11. 22:07

várom azt a sorit, amikor a konyhásnéni fog segíteni az FBI-nak majd.

minden nap főz vmit, ami valamilyen rejtélyes módon kapcsolatban lesz az aktuális bűnüggyel, és elképesztő módon ebből az FBI lekapcsolja az amúgy évekig bújkáló, bűnöző arcokat.

hol egy jó tökfőzelék főzése közben jön rá a megoldásra, hol egy szelet főtt hús elkészítésénél.

winnie - 2018. 03. 11. 22:08

hokkoh: mint írtam, a másik opció, amikor a rendőrök segítenek egymásnak, ilyen is van szerencsére dögivel. csak nyilván a kutyát nem érdekli, ha nem különleges a felállás, így értelemszerűen érdekes felállásokban gondolkodnak.

a lényeg úgy is az, hogy a sorozatot lássa az ember, ne a felszínt. hiába bűvészes, ha gagyi a sztori vagy a karakterek, hiába unalmas, rendőr segít a rendőrnek, ha zseniálisak a karaktere vagy a történetek.

heidfeld - 2018. 03. 11. 23:15

Legalább 3 búvészes-nyomozós valami dereng a kobakomban. Nem rajongok értük+ ABC…
Egyedi annyira lehet, mint és eszkimó, de a remény hal meg utoljára….
Nem nézném magamtól, de barátnőmet érdekli, így elcsíphetek belőle pillanatokat.

Deny - 2018. 03. 11. 23:58

heidfeld: Nevezd meg már ezt a hármat, mert én egyet sem ismerek. Nem gondoltam, hogy ez ilyen népszerű műfaj :)

winnie - 2018. 03. 12. 07:06

én passzolok. rákerestem nálunk arra a szóra, hogy “bűvészes”, mert ha van, akkor tuti, hogy írtam róla ezret, de 2006 óta egyetlen új sorozatra sem írtuk, hogy bűvészes-nyomozós lenne, nem igazán népszerű ez a műfaj, ami nem meglepő.

ettől függetlenül lehet, hogy van, és természetesen volt is, bár a jonathan creek 2004-ben véget ért (kapott egy 3 részes felélesztést utána). amit még találtam: 2009-ben volt egy nbc-s pilotszkript, amiből nem lett semmi.

de mint írtam, nem tudom, hogy mennyire lesz bűvészes, és mennyire trükközős, márpedig, ha trükközős, akkor az F/X is idetartozhat, ami itthon trükkös halál címen futott.

Scrooge - 2018. 03. 12. 07:07

nekem nagyon White Collar/Mentalist/Castle szerelemgyereknek tűnik. Kap egy esélyt a pilot, de nem látok benne sok fantáziát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz