login |

The Walking Dead – 8×11: J-Money in Trouble!!!

2018. 03. 12. 16:30 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, na, na…?? Na??

Nem. Még mindig nem. Egyszer úgyis eljön az ideje annak, hogy elsül a készítők keze, de addig marad a középszer. Az a középszer, ami láttán olyasmire felfigyelek, hogy az egy karakter által feltett kérdésre való válasz kapcsán az a kreatív döntés született, hogy a felelő fél 15 másodperces(!) hatásszünetet tartson. 5 nem volt elég, 10 nem volt elég, kellett a 15. Megszámoltam. Ilyen tempó mellett naná, hogy az ember elalszik.

Tény, hogy nem csak a sorozat kritikája, hanem az enyém is, hogy ilyesmit észreveszek, de az régóta feltűnő, hogy túlságosan szellősek a The Walking Dead epizódjai. Alapelv az országos tévézésben, hogy a jelenetek elejét és végét levágják, mondván nem érdekel senkit a dialóg felvezetése és lecsengetése, csak a lényeget közlik a nézővel.

A TWD viszont ráérős, mint például a Game of Thrones. Mondhatni hagyják lélegezni a jeleneteket, amik elején sokszor fél percet bandukolnak szótlanul. Viszont nem érzem azt, hogy a sorozat stílusa ilyesmit megkívánna. Ha feszesebb lenne az egész, és több jelenetet tartalmazna, akkor lehet (nem biztos, de lehet), hogy élvezhetőbb lenne a végeredmény.

Régen voltak olyan TWD-epizódok, amik már az első percekben kifejezetten érdekesnek tűntek, a felütésük felkeltette az ember kíváncsiságát. De mára mintha elfelejtették volna, hogyan kell ilyesmit írni, mert ez a mostani is olyan volt, mint az előző. Folyamatos felvezetések a majd fél tucat szálon, miközben semmi sem indul el, és a végén meg kiderül, hogy valójában nem is nagyon akartak semmi érdekeset megmutatni.

Egy szóval: a 8×11 elég unalmas volt. Főleg, hogy ez az évad megint látványosan arra tart, hogy szétszedik a bandát, hogy aztán ide-oda ugráljanak a csoportok között. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

Vajon kinek támadt az a zseniális ötlete, hogy kettőnél több percet szánjanak Gabriel és Dr. Carson kalandjaira? Az illető tapsot érdemel. Oké, egyikük kiemelt szereplő, de összességében nem túl érdekes, ilyen párosításban viszont végképp nem mozdított meg bennem semmit kettejük szerencsétlenkedése.

Nyilván Gabriel-t életben akarták hagyni, így a dokinak kellett elhullania, mi pedig letüdőzhettük az üzenetet a hitről, illetve az ahhoz való viszonyról, amit át akartak adni nekünk, de szerintem erre kár volt ennyi időt pazarolni, volt már szó róla, és hiszem, hogy érdekesebb sztorikat is lehetne mesélni.

Persze nem az egyre peckesebben és nagy dérrel-dúrral vonuló Maggie-ről, akinek a szála már így is több figyelmet kapott a posztban, mint amennyit érdemel. (Lehet tippelni, hová futtatják ki!)

Ami érdekesebb volt, az Daryl-ék napi küldetése, a MOCSÁR. Azt hittem, hogy most aztán csapnak némi feszültségben tocsogó akciózást mocsárzombikkal és sok necces szituációval, hogy aztán senkinek se essen baja, és bár láttunk pár mocsárzombit, meg döftek egy-kettőt, semmi extra nem történt. Őszintén megleptek azzal, hogy nem volt akciózás. Azt nem tudom, hogy így jobban jártunk-e, de ez is valami, nem?

A negyedik sztori, ami még belefért a sztoriba, Morgan és Carol szála volt, ami megint csak semmi extra. Így most megint kénytelen leszek általánosságokon merengeni.

Ez az epizód egyébként azért is érdekes volt, mert itt elég komolyan feltűnt, hogy az AMC (nem a készítők!) milyen keveset néz ki a nézőkből. Ugye, amikor az írók leadják a forgatókönyvet, a csatornának van lehetősége ún. note-ok révén módosításokat javasolni, melyek egy része a sztori világosabbá tételére szokott vonatkozni, és ilyenkor jön be mindig a sorozatokba a felesleges expozíció.

Ezt meg lehet ügyesen is valósítani, azonban amikor utólag toldják hozzá a magyarázatokat, akkor szinte mindig kilóg a lóláb. Ez a rész különösen vétkes volt ebben, mert például amikor Gabriel és a doki megtalálta a slusszkulcsot és kaptak egy kint járkálós jelenetet, vicces volt, ahogy beleerőltették a hülyenéző miatt azt, hogy “Megyünk a garázsba a kocsiért”, mert ha ez nem hangzik el, akkor szerintük nem értenénk, hol vannak és mit csinálnak. (Dettó, amikor rájuk törtek a zombik, utólag kényszer éreztek arra, hogy betoldják a “biztos meghallották a lövéseket” mondatot, mert azt hitték, a néző értetlenkedni fog, hogy miképp támadhattak rájuk.)

Még azon is elgondolkodtam, hogy azt tudjuk, hogy azért költséges a sorozat, mert rengeteg állandó szereplőt kell megfizetni annak ellenére, hogy a többség egy félévadban jó, ha egy komolyabb részt kap, amiben van is egynél több saját jelenete (ugye nem tehetik meg, hogy nem kötik le őket, mert hülyén nézne ki a hiányuk), de szegényeket azért sajnálom akkor, amikor tényleg csak annyi a dolguk, hogy némely jelenet hátterében ott tébláboljanak, mint ebben a részben Jerry.

Persze nem mindenkit sikerül megtartani, így például a részben említést kapott Sherry-t ki tudja, viszontlátjuk-e valaha, hiszen ő a The Arrangement főszereplője lett pár évre – szegény Dwight hiába él érte, mi tudjuk, hogy nem lesz egyszerű megtalálnia a lányt.

Ez a rész egyébként ismét hozott teleportáló zombikat, akiket én most inkább neveznék lesben állóknak, mert tényleg muris, ahogy azt a látszatot keltik, hogy meghúzódnak egy helyben és bevárják az arra tévedőket, hogy hirtelen (és kvázi védhetetlenül) rájuk támadjanak, vagy ha valaki kiabál merészel, akkor a semmiből, egy szomszédos fa mögül hirtelen előmásszon vagy féltucat belőlük.

52 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2018. 03. 12. 16:47

gabriel anusz visionon eleg sokat rohogtem.

whash - 2018. 03. 12. 17:15

Középszer? Gyönyörű eufémizmus.
Továbbra is csak fogom a fejem, hogy hogy tudott egy olyan csatorna amely a BB-t produceolta, erre szemétre egy egész franchise-t felhúzni és fejni jóval a szavatossági idő lejárta után.

hokkoh - 2018. 03. 12. 18:33

még mindig jobb volt mint a 8×09.

jó volt látni újra Lucille-t, sztem már rendesen éhes.

Neckmetal - 2018. 03. 12. 19:19

Eugene:
“Egy bibliából szedett ötlettel talán
rémültséget kelthetünk az ellenségben.
Összedobhatunk több,
középkori stílusú katapultot,
amivel élőhalott karokat, lábakat,
törzseket hajíthatunk a védelmükre.
Esetleg fejeket, vagy
nagy csomóban beleket.
Tiszta pszichikai hadviselés.
Mert ezekkel eléggé durva
jeleneteket okozhatnánk.”

Negan (JDM arca kimerevedve :DDDD):
“Köszönöm!”

Hát…ezen baszartam röhögéstől…pokol… :DDDDDD

Rész 6,5/10

tommy - 2018. 03. 12. 19:47

LOL, nem akarom tudni mi látható az első képen..

Csilla0422 - 2018. 03. 12. 19:57

Nekem Gabriel hite sok, jó oké pap meg minden. Ennek ellenére érdekes kontraszt volt Gabriel a hit és dr. Carlson a tudomány szembeállítása.

A másik érdekes páros Tara és Dwight volt. Anno Tara volt az, aki ellenfélből lett csapattag. Szinte egész részen át képmutatónak tűnt és a végén billent nála a mérleg pozitív irányba. Közülük csak ő érzi át, hogy milyen helyzetben volt Dwight.

A mocsárnál pont az tetszett, hogy nem lihegtél túl.

A két “özvegy” összeborulása és Daryl – Carol találkozó is tetszett. Maggie itt ki is merült, viszont Enidben látok potenciált.

Negan egy zseniális gonosz, Eugene meg hozta a formáját.

Nem volt rossz rész.

pehnemer - 2018. 03. 12. 19:59

Én kaszáltam még a nyáron, ahogy olvagatom a kritikákat nem vesztettem sokat. Ez van, pénz beszél…nézzétek, you fools :)

noodles - 2018. 03. 12. 20:30

szerintem meg korrekt resz volt, unalmasnak egyaltalan nem mondanam. ezt a nezoket hulyenek nezest kar felhozni mert ezzel eleg sok sorozat es film is el, hogy kimondanak a szereplok nyilvanvalo dolgokat.
a resz vegi negan otlet mi lenne? meg akarja fertozni rickeket zombie verrel vagy mi? ami eleg nagy baromsag.

winnie - 2018. 03. 12. 20:39

noodles: minden azon múlik, hogy kit mennyire érdekel gabriel.

a másik kapcsán én is tudom, nem is szoktam sokat írni róla, de van az expozíció és van a felesleges expozíció, amikor a csatorna nagyon fogja a néző kezét. ez túlzott óvatoskodás. ezt azért érdemes felhozni, mert nem az íróknak volt köszönhető, hanem a csatornának, ami egy nagyon érdekes sorozattechnikai aspektus, hiszen elég ritka, hogy ennyire feltűnően betoldott legyen. a legtöbbször nem egyértelmű a forrás.

Kissur - 2018. 03. 12. 21:40

Neckmetal: 6,5/10? Az már tök jó pontszám! Én 4/10-et adtam a részre.

Gabriel csukott szemmel tolt headshotjánál tudtam, hogy ez a rész is időpocsékolás. Eleve ez a rész a rémálmom megtestesítője. Tara és Gabriel kiemelve. Úristen. A két karakter, akiket azonnal kiírnék showrunnerként. Esetleg értelmesebb elmélkedést adnék Gabrielnek, hogy Isten miféle szándékkal akarja, hogy meghaljanak az ő teremtményei. De nem, itt el kell túlozni a hitet. Katasztrófa. Utálom magam, amiért nem tudok kaszálni sorozatot. Meg hát reménykedek abban, hogy az új showrunnerrel talán felpezsdül a sorozat. (Nem fog.)

Nemkrisz - 2018. 03. 12. 21:42

Most véresen komolyan kérdem, nem lehet az, hogy ez a sorozat csak egy tesztté vált, hogy mekkora baromságot lehet még a nézők torkán lenyomni?? Tényleg full komolyan kérdezem!

tm - 2018. 03. 12. 21:46

ívós játéknak sem lenne rossz az annyi feles ahány “én már rég kaszáltam de most még ide is írom hogy dejó’tettem”

noodles - 2018. 03. 12. 21:49

Kissur: igen én is arra vártam, kb. amióta behozták Gabrielt, hogy majd néha elfilozofálgat ezen, hogy miért pusztult le a világ, miért jött el a pokol a Földre. Helyette megkaptunk egy segglyukon keresztül látó papot.

Nemkrisz: Nem

Nézőke - 2018. 03. 12. 21:58

..medvecsapda. Értem… és a winnie által említett meglapuló zombik úgy tudtak elbújni,hogy átsasszéztak az egyébként minimum nyílt törést okozó szerkezeteken,de ami után még lehet taposni a gázpedált, különösebb fájdalom nélkül. Taps.
Komolyan, vártam,hogy a négykézláb kúszó vak szerzetes karjait mikor metszi le tőből egy ilyen.

..és a tény,hogy ezekre figyelünk a történések helyett.. wait. Nincsenek is történések,alig haladunk.

Van egy dobókocka az íróknál:
1.Eugene vagy Negan ripacskodása
2.Búvárzombi vízből,mocsárból,stb.
3.Lerobbant autó
4.Teleportáló zombihorda
5.Majdnem bezombulás,de karral magunk előtt tarthatjuk a harapdáló hullát hosszú percekig
6. újra dobhat

Enid meg zokog,mert rájött hogy Carl helyett kik maradtak még szóbajöhető férjjelöltek.

Nemkrisz - 2018. 03. 12. 21:59

Köszi, megnyugodtam!

Ronaldo - 2018. 03. 12. 23:00

Nézőke: Lerobbant autó, búvárzombi? Viccelsz? A számok helyére azért tipikusabb dolgokat is írhattál volna. Vízi zombira konkrétan 1 részből emlékszem. Max 2-re.

Itsuki - 2018. 03. 13. 00:08

Néha azon lepődök meg,mikor valakinek mondom hát ez a TWD… csak azért nézem mert az 5.évad után nem kaszálok semmit,végigszenvedem (igen,ezt már ott el kellett volna kaszálni,azóta csak repül lefele vagyis számomra a 3.évad óta) és ő meg bolondnak néz,hogy ez a legjobb sorozat. Na mindegy,legutóbbi részen a sorozat győzött nem a telefon ma a telefon nyert. És hogy valami hasznosat is írjak,számomra nagyon fontos hogy egy adott rész mennyire pörgösen indul. ha 3 percig Rickéket mutogatják valami béna aláfestő zenével,már az egész résztől elmegy a kedvem,de ha már van valami pörgés,egyből máshogy állok az egészhez.

seven - 2018. 03. 13. 06:37
waylander - 2018. 03. 13. 08:20

sziasztok.

a kérdés:

rosszul emlékeznék, hogy a zombik csak harapással-nyállal fertőznek?
és hogy ezt korábban épp elégszer elmondták?
mi volt akkor ez a lucilos kavarás a végén?
hogy a zombikból származó bármilyen trutyi így meg úgy fertőz…….

lehet benéztem valamit, mert előtte elaludtam?

winnie - 2018. 03. 13. 09:00

ők lehet, hogy nem tudják, hogy működik:) egyébként gőzöm sincs, lehet, hogy visszanézek valami 2. évados kibeszélőt, ott tuti, hogy volt szó ilyesmiről.

seven - 2018. 03. 13. 09:18

mindenki alapból fertőzött. a harapás azért okoz halált mert a sok zombibaktériumtól felmondja a szolgálatot az immunrendszer, egekbe szökik a láz aztán rip. És aztán újraéledsz zombiként, de nem a harapás miatt, hanem csak azért mert már eleve mindenkibe benne van a fertőzés.

Ronaldo - 2018. 03. 13. 09:20

waylander: Na, erre nagyon kíváncsi leszek én is, hogy mit hoznak ki belőle. Tekintve, hogy nem egyszer bekenték magukat zombi belsőséggel, plusz a harcok közben is hullottak a végtagok, kizártnak tartom, hogy trutyival akarnának fertőzni.

Shred - 2018. 03. 13. 09:21

Egyébként nem is lenne rossz ötlet zombiba mártott lőszerekkel támadni az ellenfelet. Akkor még nem halálos sérülésnél is van esély, hogy megbetegszik az illető. Az ISIS kapcsán merült fel a pletyka, hogy a szövetségesek disznóvérrel kezelt golyókat használnak, hogy a terroristák még véletlenül se jussanak a Mennyországba:)

Veronika - 2018. 03. 13. 09:38

Hűségesen végignéztem 7 évadot mire kiderült olyan 8 egy nagy szar!!!!

Ronaldo - 2018. 03. 13. 09:41

Shred: Ebben lehet valami. Mármint, hogy csak “normál módon” elfertőződik egy seb, ha zombivéres késsel megvágják.

waylander - 2018. 03. 13. 10:17

rengetegszer álltak már nyitott szájjal a zombivér-zivatarban.
soha senkinek semmi baja nem lett.

asszem a farmos évadban, a kútból kihúzott, szétszakadó zombinál mondták el először, ahol mindenki csupa genyó lett, hogy no para, mert csak a harapás……..

waylander - 2018. 03. 13. 10:24

azért izgat csak, mert ha ezzel most kavarnak valamit, akkor tényleg hülyének néznek – amire az utóbbi évadok kínlódásai alapján – van némi sansz.

Energiavampir - 2018. 03. 13. 11:11

@Shred:

Butaság ez is, és a másik is
Kilövéskor a lövedék 6-800 fokra felhevül, és elégetne mindent magán

Shred - 2018. 03. 13. 11:16

A másik ötletem, hogy csata előtt az egyik kezére húzzon az ember egy levágott zombifejet, és kvázi harapós kesztyűként forgassa közelharcban:D

Anikó - 2018. 03. 13. 12:22

Világosítsatok fel.
Jerry nem halt meg pár résszel ezelőtt? Amikor Maggie és Jézus a kocsiban ültek, a megmentők meg az úton várták őket?
Nem emlékszem ki volt az a csóka.

Enzo - 2018. 03. 13. 12:44

@Anikó: nem, ott csak fenyegették Maggie-ékat a kinyírásával, végül a kocsiban lőttek le valakit, asszem Neal volt a neve (miatta kérte Maggie a koporsót, amibe aztán végül egy savior került)

Jack - 2018. 03. 13. 12:44

Negan nem tudja, hogy az embereivel zombi húson hízlalt disznókat zabáltak ki tudja mióta, így szerinte a zombi vér méreg :D

Enzo - 2018. 03. 13. 12:44

8×11 (pótlás hétfőről)
Hát, nem sokat írtam fel erről a részről, tényleg nagyon széthúzott és szellős az egész.

Darabkák:
– Negan és Eugene messze a 2 legegyedibb beszédű ember a sorozatban, úgyhogy az ő beszélgetéseiket mindig szívesen hallgatom, zseniálisak :D
– Dwight-nak nem tudom, mit kéne még tennie, hogy Tara végre ne akarja megölni…most érdekes húzás volt, hogy visszakerült a Savior HQ-ra, lesz még ebből galiba, pláne ha a csaj túlélte.
– A mocsártól többet vártam, pláne úgy, hogy a “Daryl, Siddiq, Rosita és randomcsávó bemegy zombikat hentelni” felállás erősen a névtelen arc halálával kecsegtetett…
– Gabriel és Carson szála nagyrészt komikus eseményekkel telt, ahogy a papnak minden bejött (a perselytől a csukott szemes lövésig), utána viszont Carson halála azért eléggé meglepett…de legalább belengették a Hilltopon egy jelenettel, hogy majd biztos Siddiq lesz az utódja.
– Egy jól sikerült érzelmes jelenet azért ebbe a részbe is jutott: Daryl amikor elmondja Carol-éknak Carl halálát, szegény Enid :(
– Jó undorító lesz ez a zombibeles hadviselés a savioröktől, bár hogy pontosan mitől lehet megfertőződni, az azért finoman szólva nem túl konzekvens a sorozatban…sebbel érintkező fertőzött testnedvet szerintem éltek már túl az eddigi részekben.

#hétidézetei:
“Nobody on the line without gloves and proper eye protection.” :D /Eugene a csajra, kész, ilyen ember nincs :D/

“-I think a more biblical approach for maximum fright may be in order. We could rig several medieval-style catapults, start launching undead arms, legs, torsos over their defenses, maybe heads or, you know, big piles of guts. You know, pure psych-ops. I mean, there’s some really traumatic theatrics there.
-Thank you. I do believe a rose just sprang out of that pile of shit.” :D /Eugene és Negan/

Anikó - 2018. 03. 13. 13:02

Köszi. Visszakerestem a részt. Valóban még túlélte. Csak olyan sötét ott az a rész. Na meg oly sok mindenkihez hasonlóan, előfordul, hogy léptetek. Mert bár érdekel mi lesz a vége az egésznek. És én az emberi részt is értékelem, hogy ki hogy viselkedik ilyen helyzetben. De néha valóban nem történik semmi.
A távolba meredős részek igazán unalmasak.
Az akciójelenetek, vagy a zombigyilkolászás nem érdekel túlzottan. :-) Ne kövezzetek meg érte. De mint világvégét túlélős sorozat, még kedvelem.

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 13. 14:09

A katapultos ötletével júdzsín nem befertőzni akarja a hilltopiakat,hanem kizárólag lélektani hadviselésre szánja a dolgot.

Gabriel szerepeltetése tényleg szimpla pocsékba ment idő,fizikai fájdalmat okoz a mandró.

Negan embertelen lassan mozgatja az apparátját,egyszerre gondolható róla hogy balek,és az is hogy egy fineszes faszi.

PRSPCT - 2018. 03. 13. 15:16

A Maggie még várandós?
Mert még mindig nem úgy néz ki!

vilmus09 - 2018. 03. 13. 16:12

Ezen a terhességen én is gondolkodtam már. Glenn halálakor Maggie már várandós volt, ha jól emlékszem az orvos Hilltopban meg is ultrahangozza(?). Ekkor már legalább két hónapos kellett legyen. Mennyi idő telt el azóta? Min. félidős, de inkább az 5-6. hónap van van. Még ha alultáplált is valaki, akkor is van hasa, inkább a végtagjai és az arca “fogy el”. Egy vékony nőnél az arányok miatt a pocak még jobban látszik.
Ebben a részben Maggie nézte a kisgyereket a járókában és közben simogatja a hasát. Lehet, hogy már elvesztette a babát.

Im91 - 2018. 03. 13. 17:49

Glenn halála óta kb 2-3 hét telt el, szóval nem feltétlenül kell látszódnia.

winnie - 2018. 03. 13. 17:55

nagyon kevés idő telt el. volt egy 2-3 napos félévad, de a többi sem lehetett sokkal hosszabb.

sasfioka - 2018. 03. 13. 18:48

Inkabb 2-3 honap az a 2-3 het de megkockaztatom hogy van az 4 is. Ha 2-3 het telt el akkor meg gazzab, hogy carl meg egyuk nap meg akarta olni negant es akkor kb egy het mulva meg legyen beke mentalitas ne harcoljunk.

Nézőke - 2018. 03. 13. 23:11

Ronaldo: az nem azért kevés,hanem mert a kettes számot ritkán dobják ki.
de érted, mindegy melyik klisét tesszük be,nem az írók fantáziája,hanem a kocka dönt.

Bár most mintha kitaláltak volna valami eredetit,hogyha bőr és húscafatokat katapultálnak Rickékhez,akkor csupa zombisereg lesz belőlük…

WTF???

vilmus09 - 2018. 03. 14. 00:06

Ezt és az előző évadot szinkronnal néztem. Úgy emlékszem, még Rick támadása előtt elhangzik Maggietől, hogy a második trimeszter a legjobb a háboruskodásra. A 2. trimester nagyjából a 4-6 hónap közötti időszak.
Szerintem sem csak 2-3 hét telt el Glen halála óta. Azóta történt többek között: (Spoiler!!!)

– Carol lelövése, Királyságba kerülése, gyógyulása, kisházba költözése, Ezékiel udvarlása, Carol újra harcba állása.
– Daryl fogságba kerülése, kínzása, kiszabadulása, portyázása
– Dwight csiki-csuki játéka
– Carl majdnem kézlevágása, Neagan megtámadása, majd Carl körbevezetése, megszökése, csókja Eniddel, portyázása, zombiharapása, halála.
– Maggie rejtőzködése, zombihentelése, majd hatalomátvétele Hilltopban, hilltopiak kiképzése
– A kukások találkozása Rickkel, első meggyözésük, árulásuk, második meggyőzésük, megfutamodásuk, lemészárolásuk.
– A Saviorok terrorja Alexandriában, Hilltopban, Királyságban, több látogatásuk, “árubeszedésük”, felkészülés a Saviorok elleni háborúra, amazonok meglátogatása a fegyverekért, tigrises harc Alexandriában, Szentély megtámadása, Saviorok kitörése, ellentámadása.

winnie - 2018. 03. 14. 05:54

a neten van egy timeline, ami szerint a 7. évad 12 nap volt (nyilván a sorozatban tett utalások alapján), josh mcdermitt is azt mondta a 8. évad előtt, hogy negan érkezése óta 2-3 hét telt el, és akkor, ha felidézzük a 8. szezont, akkor nagyjából ki lehet számolni, hogy mennyivel vagyunk glenn megölése után.

azzal egyetértek, hogy elég sok minden történt azóta, és az egész rick-negan ellentét viccesen legendásnak van lefestve ahhoz képest, hogy pár napja tart, ha lehet hinni a számoknak:)

Carl Friedrich Goerdeler - 2018. 03. 14. 10:36

Im91 – 2018. 03. 13. 17:49 .

Bizony,ahelyett hogy legutóbb felcímkézték volna a részen belüli etapokat,-Michonne,Rick,stb- azt kéne már az első évad óta feltüntetniük,hogy mi éppen az aktuális dátum,/év,hónap,nap/.

Enzo - 2018. 03. 14. 15:41

Ti nagyon el vagytok keveredve a fertőzős ötlettel kapcsolatban, bakker :D
@Carl Friedrich Goerdeler
@Nézőke

Eugene katapult-ötletét nem tervezi ténylegesen felhasználni Negan, hanem azért örült neki, mert adott egy ötletet. Maga a zombi testrészek katapultálása nyilván nem fertőzné meg Rickéket (hacsak nem egy még rágásképes faj kap telibe valakit), viszont ha bekenik a fegyvereiket (lásd Lucille) zombi belsőségekkel meg mindenféle ilyen dzsuvával, akkor nem kell halálos sebet ejteni az ellenfél testén, hanem egy karcolással is “ölni tudnak” a fertőzés miatt.

evergreen976 - 2018. 03. 14. 15:50

Tavaly kiszálltam a 6. rész után, de nem bírtam sokáig, visszatértem és gyorsan bedáltam, a 7. rész kivételével az eddigieket…Olyat csináltam amit még eddig soha: kb. 70 perc alatt megnéztem 3 részt…Egyszerűen nem bírtam megállni hogy ne “tekerjek bele” többször is…
A 11. epizóddal nem volt ilyen bajom, ez számomra korrekt is lehetett volna, de ezt a félhülye , barom rendezőt most már tényleg ki kellene somni innen, csinálja azt amihez ért, mert azt viszont tényleg tudja. Nekem amúgy ez a rész tetszett, Gabriel-t sajnálom, ez nagyon szarul eshetett neki, de gondolom amilyen elvakult hívő, nem fog változni…

Nézőke - 2018. 03. 14. 21:55

Enzo: értjük, de – ,és itt most egy filmlegenda szócikkeit helyettesítem a megfelelő szavakkal:

Hunyjuk be a szemünket.
képzeljük most el,hogy egy bezombivérezett Lucille-szög karcolja végig a karunkat,amit nem suhintanak,csak végighúznak rajtunk. Képzeljük el,hogy ez a karcolás csak 7 centi,és nem túl mély, de elég ahhoz,hogy a hámot felsértve a bőr alá jusson egy kevés fertő. Képzeljük el,hogy nem Negan suhintott,hanem éppen le akartuk kicsit vaxolni,de mint egy csipkerózsika, a saját ujjunkat szúrta meg a szögtüske.

…és most képzeljük el,hogy mindez nem Lucille,hanem egy rózsabokor.

Ezen bokrok,fák útunkba lógó ágak,erősebb aljnövényzet,kerítések,kútkávák,betört ablaküvegek,raktári állványok éles részei,medvecsapdák,stb jó része már be van zombizva,mert előtte áttrappolt rajtuk egy horda.

..csillió ilyen szitu volt,és EGYIK szereplő sem fertőződött ettől.

Daryl minden nyilát kihúzza egy zombifejből,de egyszer sem sértette fel az ujját mondjuk a nyíl toll? Mi több, szájba is veszi néha,amíg felajz.

..és a bepislogás, lenyelés,stb? hányszor volt,hogy kifröccsent valami belsőség,ezek meg ott zuhanyoztak alatta? Hányszor aggattak magukra zombijelmezt,és persze egyiknek sem volt sérülés vagy karcolás a testén,mert ez egy ilyen világ.

Nagyon kiváncsi vagyok,hogyan akarják ezt megmagyarázni anélkül,hogy hülyének lennénk nézve.

Enzo - 2018. 03. 15. 02:29

Teljesen jogos az észrevétel, erre vonatkozott a “hogy pontosan mitől lehet megfertőződni, az azért finoman szólva nem túl konzekvens a sorozatban” kitétel a kommentemben :)

Isaac - 2018. 03. 15. 08:38

Nézőke … Ha ölni kell?

Nézőke - 2018. 03. 15. 09:36

az :)

Kvanar - 2018. 03. 16. 21:28

Bár kaszáltam a sorozatot, de annyiszor olvasom a kommentekben, hogy bele-beletekerve néztek meg részeket, hogy gondoltam kipróbálom.

S mivel a Walking Deadnek én már évek óta nem érzem a hangulatát, a történet pedig folyamatosan lapos, az akciójelenetek pedig bénán vannak megrendezve, ezért tulajdonképpen tényleg ez a beletekerés gyakorlatilag fogyaszható élményé teszi ezt a borzadványt.

Huess - 2018. 04. 06. 11:24

Minden végzetes harapás után, kivétel nélkül, jól felismerhető fognyomokat mutogattak nekünk. Most már csak egy fogorvos tudná megmagyarázni az így keletkező fertőzés halálos voltát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz