login |

Timeless: kezdett a 2. évad

2018. 03. 12. 18:10 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: kritika,

Sometimes saving the world is sucks.

A tavaly kaszált, majd szinte azon mód fel is élesztett családi időutazós kaland visszatért egy 10 részes második évadra, és a premier meggyőződésem, hogy általános tetszést fog aratni. Én cserébe nem voltam annyira oda ezért a kezdésért, számomra elég közepes volt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ahogy arra számítani lehetett, elég kapkodó volt az évadnyitó, hiszen elég sok mindent akartak belezsúfolni a készítők. Egyrészt alapozni akarták az új nézőket, a visszatérőknek is felidéztek ezt-azt, ráadásul a mostani alaphelyzetet is vázolni kellett. Sőt, engem már az is meglepett, hogy volt időutazás és heti küldetés a 3×01-ben, miután annyi időt töltöttek a bunkerben.

Az I. világháborús sztori szokás szerint ismét prezentált nekünk egy celebet, egy új, visszatérő szereplőt (és köré némi rejtély), és persze minimális történelemleckét is. Ja, meg erőszakot. Ez utóbbit sajnálom. Tudom, hogy Wyatt-nek ez áll kézre, de sokkal jobban örülnék, ha inkább a fineszre gyúrnának a karakterek, nem folyton verekedés és lövöldözés lenne a megmenekülés kulcsa vagy a fenyegetés mikéntje.

Azt hittem, hogy a Hármak egymásra találására majd a rész végén fog csak sor kerülni, de viszonylag hamar és elég hirtelen megtörtént a dolog, még ha először csak rövid időre is, és ez jó húzás volt, mert így különválasztva a csapat közel sem annyira érdekes. (De legalább azért valamennyire érdekesek, ellentétben mondjuk a mellékkarakterekkel, akikről nem tudom, mi a többségi vélemény, de Connor, Jiya vagy Christopher ügynök számomra még mindig totál érdektelen.)

Arról nem is beszélve, hogy ismét abba ütköztem a Timeless esetében, hogy a húzósabbnak szánt jeleneteknél egyszerűen nem érezni a tétet – sem az nem fenyeget, hogy komoly bajba kerülnek a főhősök, sem pedig az, hogy az időutazás kerül veszélybe – ebben a részben Curie-ék is eléggé el lettek mismásolva, bár ki tudja, lehet, hogy azért látták meg az időgépet, mert valamit még terveznek velük.

Azt viszont elismerem, hogy a változó jelenre utaló mondat szöget ütött a fejembe, hiszen elég gáz lehet, hogy tényleg nem lehetnek biztosak a saját valóságukban sem Lucy-ék, félek viszont, hogy ezt a tényezőt nem nagyon merik majd kijátszani, inkább csak felületes sztorikat fog kapni.

Szóval, mint írtam, elég közepesnek éreztem a kezdést, de a többségnek nem lesz vele gondja, mert azért nagyjából minden megvolt benne, amit várnánk a sorozattól. Én a cseppet komplexebb időutazós küldetéseket várnám, de a mostani az időszűke miatt hirtelen megjelenő szereplőkkel meg elfogyó benzinnel kellett, hogy operáljon – a folytatás csak jobb lehet.

Aláírom, a rész végén bedobott engine a tízekkel az évad hátralévő időutazásaira érdekesnek tűnik. Nyilván ki kellett valamit találniuk azok után, hogy most nem tudják üldözni Flynn-t, és az is elég papírformának tűnik, hogy a közös ellenség miatt meghúzzák az “egykori ellenlábasok együtt dolgoznak” klisét, még akkor is, ha az illető tömeggyilkos, de ezzel most (még) nincs bajom, mert ebben lehet fantázia.

A gond az, hogy a többiben nem látok olyasmit, ami nagyon beindítana. Az időutazós sztorik “kellemesek”, de túlságosan egykaptafásak, olyanok, ami miatt az 1×10 környékén gondolkoztam a kaszán, így ha a 2×02-ben nem kap nagyobb hangsúlyt a jelenre ható komponens, a pillangó-hatás, akkor szerintem ki fogok szállni, a mostani időszak túl zsúfolt ahhoz, hogy megtartsam hetiben a Timeless-t. Kár érte.

34 hozzászólás Ne habozz!

Geza Kovacs - 2018. 03. 12. 23:23

Jó volt ez, de kezdi túl komolyan venni magát (mint ahogy a könnyed, romantikus lányregényes megvalósításhoz képest már az első évadban is túl komolyan próbálta venni magát a nagy összeesküvésezéssel).

Végig az volt a bája az első évadnak, hogy miközben egy, a csapat elöl mindig megszökdöső, nagyon gonosznak hitt valakit kergettek, barátkoztak a korbeliekkel, hírességekkel találkoztak, stb. A mostani részben is megvolt ez a vonal. Kár ezt valami olyan akcióval elrontani, amit nem akarnak rendesen végigvinni, és a két jelleg ütközése miatt kaotikussá válhat a sorozat.

DaMan - 2018. 03. 13. 22:59

Amilyen jó kis időtöltés volt az első évad, most annyira zavar ez a rakás átívelő dolog amit ránk borítottak, tényleg kapkodva, ráadásul klisésen. Persze adok még neki esélyt, hátha ez csak a szezonnyitás miatt lett ilyen semmilyen, de egyelőre bánom, hogy felélesztették.

heidfeld - 2018. 03. 15. 22:11

Tényleg rengeteg dolgot akartak a kezdésbe rakni, kapkodhattuk a fejünket. Nem ártott volna dupla epizóddal kezdeni…
Ettől a Lucy-Wyatt dologtól feláll hátamon a szőr, igen erőltetett. Matt Lanter meg nem lett jobb színész, “Hat héttel később”sem..
Viszont a Rittenhouse-dolgokkal elégedett vagyok, és a bedobott dolog, hogy kiket kell keresni a múltban, remek. Egyetlen probléma, hogy “lopott”… El ministerio del Tiempo-ban is voltak igaz, a másik oldalon.
Több volt a durvaság. Lehetett volna több, humoros beszólás, utalás, barátkozás a hírességekkel.
Legyen 6.5 a kezdés, elsősorban Rittenhouse miatt. Természetesen többel kellene tudni a szervezetről, csak így lehet érdekes, az átívelés ezen része.

Valezius - 2018. 03. 16. 09:45

Szerintem is gyenge volt ez a rész.
Nekem speciel az első évad első 10 része tetszett jobban. Amikor el kezdődött ez a “komoly átívelés” egyre ostobább lett az egész sorozat.

Tetszik az alapkoncepció, hogy egyszer lehet visszamenni és ha valami megváltozik, akkor azt nem lehet visszacsinálni. Ehhez még hozzárakja azt is, hogy egy-egy ember életének megváltoztatása nem fogja a történelmet tönkretenni. (lásd Quantum Leap)
Heti ügyes múltra rácsodálkozós formában jobban bejönne ez a megközelítés.

Jiya betegsége annyira ostoba és érdektelen. Pedig alapvetően egy szimpatikus karakter lenne.

Aldo - 2018. 03. 16. 20:55

Nekem nem okozott csalódást az évadnyitó. Kikapcsolódásnak jó volt. Viszont ez a hurcolom magammal a frontra az okostelefont a beszkennelt tervekkel egy kicsit erőltetett volt. Nyilván valahogy tudomást kellett szerezni róla, de akkor is.

winnie - 2018. 03. 19. 22:51

2×02: hard kasza 10 perc után, ez teljesen súlytalan, egyszerűen nem bírnék elszámolni önmagamnak azzal, ha ennyi durva jó cucc mellett ilyesmire pazarolnám az időt.

a maradék 30 percet filerendezgetés mellett a képernyő sarkában azért végigengedtem, hogy lássam, mit akarnak, és 1-2 jó pillanat akadt a fekete múltsráccal, de minden más langyos középszer, alátámaszthatatlan indítékokkal az ügynököknek (mondjuk hazudnék, ha azt mondanám, hogy a múlt által változó jelen nem izgat, de ezt is eléggé elmismásolják).

4/10? 5/10? tök mindegy, messze van a nézős szinttől. messzebb, mint az első szezon első fele, mert az átívelés kevésbé van definiálva. ott legalább üldözték flynnt (akit minek visszahozni…?), volt konkrét cél és még rejtély is. de erre a rittenhouse hablatymitológiát ráereszteni nagyon gyenge megoldás volt már tavaly is. a dzsija-féle látomásoktól a víz kiver, annyira hidegen hagynak, a másik két szerencsétlent a jelenben megint csak lehetetlen, hogy érdekessé tudják tenni számomra, szóval passz. ennyi volt.

akik maradnak, jó szórakozást. remélem, minél többen fogják nézni, hátha marad muníció a 3. évadra. és tessék netflixen nézni magyar felirattal, hátha az az egy megtekintés is számít:)

Geza Kovacs - 2018. 03. 19. 23:07

Hát ez egy nagyon jó összefoglalás lett, tényleg :-)

Az első évad is könnyed volt, de legalább ilyen-olyan háborúkba mentek, kommandóztak mindenféle gyarmati harcokban meg a 2. világháborúban, inkább kémtörténetes volt. Most viszont ez a sport témás, totál borzalom, talán 10 éveseknek tetszhet, de alig hinném, hogy értékelné az ötvenes évekbeli versenyzőket.

Az összeesküvés meg végtelenül bugyuta valóban. Azt hittem legalább Visnjicet behozzák, de valamiért nem.

heidfeld - 2018. 03. 22. 19:00

2×02

Igen, heti téma elég gyenge lett, de a fekete versenyző nagyon szimpatikus volt. 4-5 beszólás-reakció volt vicces. Ez meg sem közltíti az előző évadok könnyedségét.
Nagyon erőltetett a Wyatt-Lucy dolog. Rittenhouse témában, ilyen szinten bekeverni a családot meg nettó butaság.
Lehet fintorogni Rittenhouse miatt, de mire húzták volna fel, a többi utazgatást? Más kérdés, hogy bénán csinálják meg, pedig a változó jövő, alvó ügynökök, ígéretesek lehetnek.
Ha nem lesznek érdekesebbek, humorosabbak a heti esetek, a Netflix sem tudja megmenteni.
Igaz, nem ott láttam…

winnie - 2018. 03. 23. 08:49

“Lehet fintorogni Rittenhouse miatt, de mire húzták volna fel, a többi utazgatást?”

egy írónak az a dolga, hogy kitalálja. mindig lehet új fenyegetés, nyilván volt vagy tucatnyi ötletük, és ők az alvó ügynököket találták legjobbnak. ami szerintem is érdekes megközelítés. a gond az, hogy elég basic sztorikat tudtak eddig elmesélni, nem sok érdekes volt bennük. mutogattak díszleteket, bedobtak egy témát, de meglepetések, feszültség, izgalom nem nagyon volt egyik részben sem szerintem.

ráadásul a heti sztorit ugye fel kell tölteni jelen-jelenetekkel, anyus jelenetekkel és minden más sallanggal, és éppen ezek vehetik el az időt a kiterjedtebb történetmeséléstől.

winnie - 2018. 03. 26. 05:21

olvasva, hogy mi történt a 2×03-ban, azt hiszem, hogy még időben szálltam ki:) eleve maga a történés is pff, de az, hogy ez mit jelent (háromszög!), pláne.

Valezius - 2018. 03. 30. 15:06

Látva, hogy mi történt a 2×03-ban lehet, hogy ideje kiszállni :)
15 évig él ott a csávó, hogy ellopjon egy tekercset. Zseniális :D
És még annyi eszük sincs, hogy egy valós producert fiatal korában kinyírjanak. És helyette vigye sikerre ugyanazokat a filmeket, amiket ő vitt volna. Inkább le akarja forgatni a Jurassic Parkot, szép :)

Aldo - 2018. 03. 31. 01:16

A Rittenhouse minden epizóddal egyre jobban lejáratja magát. Az első évadban ők voltak a szuper gonosz titkos szervezet, akik létrehozták az egész USA-t, mindenről tudnak, erre a jelenbe teleportálnak egy tenyérbemászó kis nyikhajt, akit úgy kezelnek, mint egy Jézusba oltott Buddhát, aki majd megteremti a tökéletes világot. A 3. epizódban ahelyett, hogy felvásárolnák apróért a Paramountot 15 évig várnak, hogy ellopjanak egy filmet, aminek nem is volt semmi következménye. De ennyi erővel már a Microsoftot is megvehetnék akár a 70-es években.
De nem is ez a legszörnyűbb, hanem, hogy megint jön a jó öreg szerelmi háromszög.
Mindezek ellenére talán az egyetlen országos sorozat, amit hétről hétre várok, bár gondolom 3. évad nem nagyon lesz a legutóbbi 0.6-os átlaggal.

Szula - 2018. 03. 31. 11:36

Eléggé rezgett a léc már tavaly is a sorozatnak de szerencsére megmenekült aminek örültem is még ha csak 10 részre akkor is. Erre betólnak 3 ilyen részt nekünk kezdésnek. Még az első el is ment pedig ott is Lucy gyilkolása szerintem sok volt, de a 2. és főleg ez a 3. már vicc kategória. Az meg hogy Wyatt feleségét támasszuk fel és ebbe a 10 részbe is rakjunk bele egy kis szerelmi háromszöget melyik elvont író szerint lehetet jó ötlet?

heidfeld - 2018. 04. 02. 22:11

Egy Unce Upon A Time részhez képest kristálytiszta a logika..
Hiányolom a lendületet, és több humor kellene! Ez a szerelmi háromszög vakvágány, de honnan tudta Wyatt kit, hol kell keresni?
Ezek ellenére bőven lehetnének lehetőségek, ám a 3. évad lehetőségére, 30%-nál több esélyt nem látok.

Aldo - 2018. 04. 05. 20:11

“de honnan tudta Wyatt kit, hol kell keresni?”

Jött neki egy üzenet, azért lógott ki a bázisról. Az 1. évadban mintha olyasmit mondott volna, hogy az asszony autóbalesetben halt meg. Szerintem az lesz a csavar, hogy eleve meg sem halt – ezért sem sikerült feltámasztani, amikor az állítólagos gyilkosát kiiktatták 1983-ban – és ő is rittenes.

Sigismundus - 2018. 04. 07. 19:08

2×03

Ez most már tök zavaros, ezzel a szabdalom dologgal Rufus igen csúnya időtörést követett el, ezzel jobban megzavarta a történelmet mint 10 Rittenhouse.

heidfeld - 2018. 04. 14. 16:20

2×04
Nagyon hiányzik a humor, az utalgatások. Egyébként “spórolós” rész volt.

Aldo - 2018. 04. 16. 06:43

2×04
Megint egy öt perces sztorit próbáltak meg 40-re elhúzni. A Mason-Christopher ügynök párossal továbbra sem tudnak mit kezdeni, csak úgy vannak, de minek. Jiya látomásainak igyekeznek valami értelmet adni, de eddig még nem sok derült ki belőlük, mint ahogy a Rittenhouse terveiről sem. Wyatt jeleneteinek szinte semmi értelme nem volt, ha valaki azokat átugorja, akkor sem veszít semmit. Azt már meg sem kérdezem, hogyha rittenék ennyire tartanak a csapattól, akkor miért kell ilyen feleség feltámasztásokkal szarakodni és miért nem őket magukat iktatják ki?

Sigismundus - 2018. 04. 19. 07:06

Hát az első 4 rész után semmi jóra, harmadik évadra nem számítok.. Nagyon vacak sztorik lettek, és még a hangulat is hiányzik ami mentette az első évad bénaságait.

Úgy tűnik az írók már abszolúlt nem törődnek azzal hogy időtörést időtörésre halmozzanak.

heidfeld - 2018. 04. 26. 18:53

2×05

Ez a rész 7/10. A fiatalt JFK-t meglepően jól játszotta a gyerek, kórházas verekedés is rendben, és volt némi tanulság is.
Kérdések: Hol van a humor, sajátos hangulat? Miért nem idézget renegát ügynök-barátunk, Lucy naplójából? Miért nem keresi, emlegeti Lucy a húgát?

heidfeld - 2018. 04. 30. 12:41

2y06

Ebben a részben érződött az első évad szellemisége. Manson alakítója meglepően jó volt, és szóba kerültek a hiányolt dolgok.

Sigismundus - 2018. 05. 01. 21:56

2×05
Kennedys rész már jobban tetszett nekem is. Ez már közelebb állt az első évadhoz.Egy apróság, JFK 1963-ban Dallas előtt Miamiban járt közvetlen, az talán idevalóbb helyszín lett volna, hogy elkerüljenek egy újabb Rufus féle időtörést..

Aldo - 2018. 05. 03. 15:58

Szinte minden időutazós filmben vagy sorozatban, ahol meg akarják menteni Kennedy-t elbuknak.

Geza Kovacs - 2018. 05. 08. 22:12

Persze, hogy elbuknak, mert rohadtul nem lenne akkora varázsa, ha nem halt volna meg. Igazából háborúzott Vietnámban, hidegháborúzott erre-arra a szovjetekkel, egyáltalán nem mindig sikerrel, folytak a polgárjogi harcok, nőzött éjjel-nappal, drogozott, a családja gonosz, kapzsi banda volt, tulajdonképpen nem lett volna semmi hősies a figurában, ha nem lövik le ilyen sunyadék módon. Ez valamennyire benne volt a 11.22.63. sorozatban, ahol kifejezetten gonosz dolgokat művelt, amikor épp sikerült megmenteni.

Sigismundus - 2018. 05. 11. 22:16

2×06

Na ez megint tetszett !!! Kezd magához térni?

Szeretem a blues zenét amúgy is, és most a heti feladat egy olyan sarkalatos történelmi esemény megmentése volt amire nem sokan gondoltak volna…

Bevallom most eszembe jutott az El Ministerio. Nem vagy a lopás-vád hívője, de ott spanyoléknak volt nem egy olyan kalandjuk, amikor egy kulturális esemény volt sorsfordító,azt kellett megmenteni.

Wyatt kommandózása nem sokat ért úgy tűnik, és túl egyszerű volt megtalálnia a célpontot.

Jiya képességét végre kezdik kihasználni az írók?

Flynn kezd összejönni Lucyval?

Mason meg nagy volt ebben a részben, magára talált újra :-)

Szabi - 2018. 07. 03. 14:42

Sziasztok.
Nekem nagyon bejött a sorozat.
És haladva előre egyre jobbak lettek a részek meg csavartak benne jókat és a történelmileg is tanultam belőle.
Nagyon remélem hogy lesz folytatása és több évada is!

Enzo - 2018. 10. 04. 16:51

2×01 (pótlás szombatról)

Na elkezdtem pótolni az évadot – kellemesen aranyos, közepes hangulat van továbbra is.
Az Imagine Dragons – Believer-es kezdést rommá adom, és hát tényleg elég erős a családi vonal, hogyha Keynes is Lucy rokona. Anyuci meg rendesen kitörölte Amy-t minden idősíkból, úgyhogy el is felejthetjük a hugit, de vajon mi volt a többi utazás, amit Emmával tettek? Gondolom majd kiderül…

Facepalm pillanatok:
– a Mason Industries-robbanásba hogy nem haltak bele pont a kulcsszereplők és kb mindenki más igen?
– “feltöltötte az egyenletet az alaplapra”…az oszt igen, erre még a kevésbé IT-s arcok is felszisszennek szerintem.
– tegye fel a kezét, aki meglepődött Flynn-en a végén…senki?

A már-már depressziós, képességeit részben elvesztett Connor Mason volt még érdekes, meg Marie Curie-ék felbukkanása.

#hétidézete:
“I’m sorry, was that not Captain Philips’ truck? He asked us to save Private Ryan…” :D

Enzo - 2018. 10. 27. 00:28

2×02 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

1. Aranyos, ahogy Keynes rácsodálkozott az új világ dolgaira (tablet, meg fonográfon akart zenét hallgatni).
2. Kedvenc jelenet: Wyatt gyerekes lelkesedése a garázsban, amikor Lucy nem tudott kérdezni, mert Wyatt mindig belepofázott :D
3. Jiya tényleg a jövőt haluzza, Rufus égett keze is valóra vált :O
4. A végén a nagy üldözésnek elvették az élét eléggé a zeneválasztással, így viszont egészen feelgood hangulata lett :)
5. Christopher ügynök hogy befenyítette Masont, az igen!

#hétidézete:
“Huh, hunk of junk, fast ride, smuggler, rebel, racer, and made the Fall Creek Run in less than twelve parsecs? This Wendell Scott dude’s like a real-life Han Solo.” :D

2×03 (pótlás hétfőről)

1. Abigail Spencer tud énekelni, de még hogy!
2. Na összejött végre Wyatt és Lucy, eléggé ideje volt már…
3. Flynn megszöktetése nemsemmi terv volt a múltban való eszköz-elrejtéssel, sok helyen félremehetett volna.
4. És nyilván, most hogy összejöttek a főszereplők, teljesen random előkerül valahonnan Jessica… na ezt hogy? Talán a Rittenhouse valahol úgy piszkált bele a történelembe, hogy megakadályozták Jessica halálát?

#hétidézetei: TODO

“Do you have any ability to do this on your own?” :D /Flynn/

“So is this how we do it now? We just steal clothes wherever we go, like Winona Ryder pre-Stranger Things? I hate it when a department store clerk thinks I’m there to shoplift and he’s actually right.” :D /Rufus/

“-So how was your night?
-Rufus.
-Don’t worry. I’m not gonna tell anyone. Maybe Jiya, not Connor or Agent Christopher. Definitely Jiya.
-Can you be cool?
-So is this happening? Is it happening?
-Be cool.” :D /Rufus Wyatték első éjszakája után :D/

ja meg a “Preston & Logan” meg Rufustól a “Prince of Bel-Air” vers… :D

Enzo - 2018. 11. 27. 17:36

2×04 (pótlás múlt előtti vasárnapról)

1. Tetszett, hogy visszakötöttek, mitől lehet Jessica életben.
2. Wyatt merészet húzott azzal, hogy levitte a nőt, de kb ez volt az egyetlen esélye a kapcsolatuk megmentésének. Furcsa, hogy pont Connor Mason mentette meg a szitut, amikor Jessica már épp távozni készült volna.
3. A boszorkányégetős főszálról nem tudok sokat írni, érdekes volt Wyatt helyén Flynn-t látni, illetve ahogy végül csak beteljesedett a Jiya által jósolt jövő, mégha nem is Rufus keze által halt meg a fickó.

#hétidézetei:
“Rule number one, don’t run toward the demonic entity.” :D

“-Even before the Mothership jumped here, she saw me kill some pilgrim-looking guy with a scar on his left cheek.
-Well, if she’s fantasizing about puritans, you have bigger problems, man.” :DD

Enzo - 2018. 12. 17. 15:51

2×05 (pótlás múlt hétfőről)

Végre egy nem szokványos rész: offscreen mentek el a többiek a múltba, és az egész rész a jelenben játszódott. Üdítő volt látni egy múltbeli szereplőt, jelen esetben JFK-t, ahogy felfedezi a jelent, és egész jól alkalmazkodik hozzá, meg ilyen kis finomságokat, mint pl. ahogy hőseink örültek, hogy végre lehet mobilt használni egy küldetésen, vagy ahogy az események hatására a JFK-s érme egy időre átváltozott, amikor úgy tűnt, hogy meg fog halni.
Néhány kínzó kérdés is felmerült: hogy érték utol ilyen gyorsan a Palo Alto-ba tartó JFK-csapatot Wyatt-ék, na meg a Rittenhouse honnan tudta, hogy Palo Alto-ba kell menni?

Még 2 dolog:
– Szép improvizáció a gyógyszeres kérdésre a benzinkúton Jessicától!
– Várható volt, hogy Lucyanyu szembemegy Emmáékkal és megpróbálja megvédeni a lányát…

#hétidézetei:
“-Besides, we we have a plan. Flynn’s gonna take care of Rittenhouse in ’34. We’re gonna recharge the Lifeboat and take JFK back.
-And pick up Flynn.
-Yeah, sure, that too.” :DD

“If everything happens for a reason, then what’s the reason for JFK getting shot by some crazy dude with three names?” :D

“-Anything yet?
-Facebook’s facial recognition really thinks Ansel Elgort looks like JFK.” :D /Jiya/

Enzo - 2019. 01. 07. 00:11

2×06 (pótlás elsejéről)

Alapvetően szórakoztató volt a rész, de azért volt pár dolog, amin húztam a szám: az indoklást egy kicsit légbőlkapottnak érzem, hogy 1 db dalfelvétel megakadályozása miatt kitörlődhet a teljes rock’n’roll történelem ; a kétszer is utolsó pillanatos megmentés nagyon erőltetett ; és az ilyen “jaj, le kéne lőnöm X-et, de nem akarom / nem merem” dilemmákat is általában fel lehetne oldani azzal, hogy mittomén, lábon lövi az illetőt (jelen esetben Wyatt Lucy anyját), és mégsem használják ezt az eszközt a forgatókönyvírók.
A dupla újítgatás amúgy érdekes volt: Wyatt helyén Flynn utazott, és a plusz szék miatt Connor is velük tartott, ráadásul meglepően jól nyomta.
Jiya legújabb látomása Rufus haláláról meg gondolom majd az évadzáróban fog előjönni.

#hétidézetei:
“-Um, h-how do we begin?
Rufus és Lucy egyszerre: -Get some clothes, steal a car.” :DD

ennél meg meg kellett állítanom, annyira felröhögtem:
“-I’m Taylor Swift, this is Agent Timberlake. We’re part of the new FBI.
-H-Hoover’s hiring women?
-We’re reorganizing.
-With Negroes?
-Well, we’re…khm…I’m Lando Calrissian, British Intelligence. Kenya station. His Majesty sends his regards.” :DDD

Enzo - 2019. 01. 14. 12:28

2×07 (pótlás péntekről)

Tetszett a rész, több dolog is volt benne, amit kiemelnék:
– “Mrs. Holmes” érdekes karakter, hiányoztak az ilyen dedukciók, mióta nincs új Sherlock rész :)
– Jiya látomásainak egy furcsa hozadéka, hogy Rufus bátrabb lett, hiszen tudja, hogy nem így hal meg.
– Sejthető volt, hogy Alice halálával valszeg Lucy fog felszólalni a felvonuláson, de megcsavarták, és végül Grace mondott szívhez szóló szöveget.
– Érdekes csavar az is, hogy most az egyszer Emma velük van, nagyon homályosítják a határvonalakat ebben az évadban. Illetve cseles volt, ahogy Lucy ugye nem volt ott, hogy tudjon Emma ideiglenes átállásáról, és emiatt jól meglepődött a sikátorban.
– Egyik kedvenc jelenet: nagyon érzelmesre sikerült (mindkétszer), ahogy Wilson elnök megállt a lépcsőn, és meghallgatta a felszólaló hölgyet (egyszer ugye Alice-t, egyszer Grace-t).

#hétidézetei:
“Rittenhouse wants to make Germany great again.” :D /Rufus/

“-Uh, yeah, we’re a team already.
-We’re the Beatles. We don’t need Yoko.
-You do realize there were four members of the Beatles, don’t you?
-We’ve got four seats now, and you can use the backup. We’re not leaving one empty.
-Well, bring Mason.
Mason: -Uh, how do I put this?
Jiya: -Hell no?
Mason: -Yeah.” :D

“-We are detectives. I’m John McClane. This is my partner, Hans Gruber.” :DD /Rufus&Flynn/

“-Hey, look. A couple of dicks.” :D (szóvicc!) /Emma/

“So I found her things and the gun. The rest was elementary.” (széééép kikacsintás) /Grace/

Enzo - 2019. 02. 28. 01:46

2×08 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

Több szempontból érdekes volt ez a Denise-centrikus rész: egyrészt nagyon ötletes, hogy a Rittenhouse máshonnan próbálta megközelíteni a dolgot, és Christopher ügynököt akarták eltéríteni a múltban, másrészt tetszett, hogy végre találtak egy nem annyira lojális és életben maradt alvóügynököt, aki beszélt. Ja igen: harmadrészt meg nem tűnt annak előre, de végül jól sült el, hogy elmondták/megmutatták a jövőt “jövőből jött” emberekként, ez általában nem szokott így lenni.

Darabkák:
– Kicsit ilyen “fordított Back to the Future” érzés volt amúgy megint, hogy meg kellett akadályozni a fiatal Denise esküvőjét (mint anno, amikor Jessica “gyilkosát” próbálták meg nem megfogantatni) :D
– Elég érzelmesre sikerült egy-két párosnak a jelenete, pl. Flynn és Denise beszélgetése a jelenben (“mennyé’ haza a családodhoz”), illetve Rufus és Jiya is a végén.
– Micsoda 80-as évekbeli ruhákban parádéztak a részben, fantasztikus :D
– Fú, tökre nem rémlett ez a pendrive, amit Denise adott még anno nekik, hogy legyen benn a Mentőcsónakban.
– Napló-ügy: akkor Lucy a saját idejébe fog utazni? Azt hogy?
– Jessica meg terhes, remek. (És mi ez a kavar a tesójával?)

#hétidézete:
“-We, um we wouldn’t want to jeopardize our clients. We…work undercover a lot, so…
-Usually as prostitutes.
-Sure.” :DD /Luca&Jiya/

Enzo - 2019. 03. 19. 21:56

2×09-10 (pótlás régről)

A polgárháborús sztori nem volt egy nagy szám, inkább a mellékszálak pörögtek: Jiya+Mason látogatása ehhez a Stanley nevű pilótához, meg hogy Jessica elől titkolóznak… ami végül bejött, mert mégiscsak ügynök a csaj. A finálé első feléről még annyit írtam fel, hogy már megint előjött a sensory deprivation tank a Fringe és a Legion után, illetve hogy hátrányból indulva kicsit könnyen meggyőzték Montgomery ezredest, hogy segítsen nekik.

A második fele már egészen évadzáró feelinget hozott, főleg a Rufus-vízió miatt. A történelmen keresztül üzenés zseniális volt Jiyától, meg ahogy kiszabadult, az se volt rossz, bár kicsit talán könnyedén elintézték ezt a gyilkolás/bűntudat dolgot. Bezzeg Emma, nála nem is számít az ember ilyen gondokra, ennek megfelelően gyorsan lerendezte a kérdést, bye-bye Lucyanyu+Keynes. A Rittenhouse hatalmi játszma amúgy végig furcsa volt, hogy Emma velük van, aztán ellene szervezkednek, néha meg Carolt közösítik ki, nem igazán sikerült ezt értelmesen bemutatni. Abigail Spencer legalább nagyot játszott, főleg az Emmával verekedős jelenetben a végén.

Elég szomorú finálé lett összességében, Emma+Jessica elmenekült, Rufus halott (itt nem is értem, hogy mire számítottak a kocsmából kijőve, hogy Emma csak úgy otthagyta a helyszínt? ennél óvatosabbnak kellett volna lenni…). A vége viszont nagy WTF, a lezáró film nélkül elég kurta-furcsa befejezés lett volna ez így, már azt hittem, Rufus mászik elő az ismeretlen gépből, helyette FutureWyatt és FutureLucy, oké!

#hétidézetei:
“-You read Klingon?…Why am I asking that? Of course you read Klingon.” :DD /Lucy/

“-You should find a hobby.
-I have one.
-Besides drinking, I mean.” :D /Christopher ügynök/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz