login |

Pilot: Life Sentence

2018. 03. 13. 14:48 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Lehet, csak cinikusabb lettem az évek alatt, de például ebben a történetben sem látok semmi olyasmit, ami miatt sorozatban kéne elmesélni. Ettől még lehet baromi jó a Life Sentence sorozatként is, de az alapkoncepció csak egy filmre elég. Nyilván a készítők döntik majd el, hogy ebből mit növesztenek, talán egy Hart of Dixie-t, hiszen a hangulat arrafelé hajazott kicsit.

A történet röviden annyi lenne, hogy van egy lány, aki egész életében a rákkal küzdött, csak a mának élt és ennek megfelelő döntéseket hozott, amiben a családja támogatta is. Aztán egyik nap kiderül, hogy meggyógyult. Ezzel borul is a bili, hiszen az eddig miatta mindent feláldozó szülei és testvére, sőt, új férje is végre őszintébb lehet.

Még rövidebben: a főszereplő eddig burokban élt, el volt zárva a valóságtól és most villámgyorsan helyt kell állnia benne. Munkát keresni, támogatnia a családtagjait, és tulajdonképpen megismernie a férjét, akivel alig pár hónapja vannak együtt összesen, és aki nyilván mást akar attól, hogy kiderül, nem is haldoklik a nő.

Ami eladja az egészet, az a mesélés módja. Szegény Sweet November is megkapja a maga jussát az osztásban, mivel a sorozat egy ilyen indie filmes, “még egy hatalmas nagy korty az életből a halál előtt”-módon indít, hogy utána persze jöjjön a doki a jóhírrel. És boruljon a családi “idill”.

A probléma, hogy míg a premier elején ebből a felépítésből viccet űznek, a végére mégis tartogatnak hasonló zenés montázsos pillanatokat. Talán mert akkor a főszereplő még mindig így gondolkozik a mindennapokról. Szóval később úgy adják elő a pozitívumokat, mint előtte az valóság előtti álmokat.

Persze az előbbiekért mindjárt kapok is a fejemre, hiszen a pilot így is működik. Őszintén lehet rajta mosolyogni, mert sokszor aranyos, a hatásvadász szappanoperás rész is betalál, nem tagadom. Ezt egy 7/10-es pontszámmal simán díjazom.

Viszont közben mégis ott motoszkál bennem, hogy meddig lehet majd rácsodálkozni “eddig haldokoltam, de most…!”-módon problémákra, és mikortól lesz a Life Sentence csak egyike a tipikus diszfunkcionális családos sorozatnak, amikben zenés montázsokkal kapjuk az “erőleves a léleknek”-szerű mondanivalót igazi mélység nélkül? Persze aki ilyesmire vágyik, annak lehet, hogy itt az új adag.

11 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2018. 03. 13. 15:41

Majdnem kaszáltam már, de aztán csak végignéztem. Kap még egy rész esélyt.

Puppa - 2018. 03. 13. 17:27

Én kezdem azt érezni velem van a gond, nekem nem tetszett. Voltak a pilotnak jó pillanatai és akár vmi jó is lehet ebből de egyrészt untam másrészt miután kiderül h jól van, simán csak egy mihez kezdjek az életemmel “dráma”van amivel nem lenne gond, de valahogy nem állt össze.

hamham - 2018. 03. 13. 17:33

nekem bejött, megnézek még pár részt, mi lesz belőle

Mom - 2018. 03. 13. 17:57

Kifejezettem jó érzésekkel néztem végig a pilotot, de őszintén nem tudom elképzelni, hogy az alapfelállásból milyen extrát tudnak még kihozni.
Mondjuk a nézettségét tekintve nem biztos, hogy ez egy több éves probléma lesz majd.
Én minden esetre bérletet vettem rá.

-T - 2018. 03. 13. 19:12

Legfőképp Lucy Hale miatt néztem meg, de nekem nagyon bejött. Látszik, hogy Lucy lubickol a szerepben. A sztori könnyed és vicces volt, tele jó pillanatokkal. Az egyetlen gond vele, hogy nem tudom, hova tovább így a pilot után. De ez majd nyilván kiderül.
Viszont, abban én is majdnem 100%-ig biztos vagyok, hogy nem lesz 2. évada a sorinak.

FrankLuck - 2018. 03. 14. 11:43

Nekem bejött, picit No Tomorrow-light, de azt aláírom, hogy a pilot alapján nehéz okosat mondani. A család szimpatikus, majd a 2. rész eldönti, hogy tényleg működnek-e.

Violet - 2018. 03. 14. 14:07

Nekem bejött. Egyetértek az előttem szólókkal, fogalmam nincs hogyan lehetne ezt több évadon keresztül húzni, mondjuk a számokat nézve…
Nembaj, elnézegetem én 1 évadban :D

Snoopyzit30 - 2018. 03. 14. 19:54

@Puppa: “Én kezdem azt érezni velem van a gond, nekem nem tetszett.”

Semmi baj nincs veled, csak azok táborát erősíted, akiknek nem jön be. Nekem se tetszett. Végig kínlódtam ezt a pilotot. Nagyon erőltetett. Komolynak nem komoly, viccesnek nem vicces.

Kasza.

heidfeld - 2018. 03. 17. 07:37

A kedves hangulatot,- főleg Lucy Hale miatt – érezni lehetett. Sokan, erőn felüli áldozatot hoznánk, beteg gyermekünkért.
A valós élet problémáival találkozás nem egyszerű. Itt nem volt igazán érdekes, megrázó, lendületes. Klisék is akadtak, szépen.
Nekem ez kevés volt. Kasza.

winnie - 2018. 05. 27. 13:49

ó, ez valami nagyon jó pilot volt, centire a kedvenc stílusom, ennivalóan imádnivaló, és még narrálnak is benne.

Eny - 2018. 06. 06. 23:30

Nekem ez nagyon bejött :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz