login |

2018/19: Pilotszezon – CW

2018. 03. 14. 18:01 - Írta: human

20 hozzászólás | kategória: 2018/19

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2018/19-es pilotberendelések: ABC (drámák)ABC (komédiák)CBS (drámák)CBS (komédiák) – CW – NBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák)FOX (komédiák)A CW 2017/18-as pilotberendelései.)

Lassan a CW-nak találni kell majd a képregény-sorozatokon kívül is sikereket, ennek megfelelően kénytelenek az átlagosnál kicsit komolyabban próbálkozni. Főleg, hogy egy friss premierjük nem túl nézett, szóval annak a helyére már most tudják, hogy kell majd valami. Arról nem is beszélve, hogy 2-4 sorozattal többen gondolkozhatnak, hiszen vasárnap is lesz most már CW-sorozat, így nem meglepő, ha a szokott 5-6 pilot helyett most 9-et rendeltek be.

Lássuk a tovább mögött, hogy pontosabban miből is fognak válogatni.

Charmed

Készítő: Jessica O’Toole, Amy Rardin, Jennie Snyder Urman
Szereplők: Melonie Diaz, Sarah Jeffery, Madeleine Mantock, Ser’Darius Blain, Rupert Evans, Charlie Gillespie, Ellen Tamaki
Történet: a jelenben játszódna, és tüzes, vicces, feminista rebootja lenne az eredeti sorozatnak, a középpontban három főiskolás lánytestvérrel, akik felfedezik, hogy ők boszorkányok. Jöhet tehát számukra a természetfeletti démonok leölése, a patriarchális korlátok letörése, és persze a családi kötelékek ápolása.

Dead Inside

Készítő: Katie Lovejoy – executive producer: Bill Lawrence
Szereplők: Freddie Stroma, Lyndon Smith Joey King, Hayley Marie Norman, Christine Ko, Erica Cerra
Történet: egy alulteljesítő rendőrjárőrnőről, aki egy robbanásban életét veszti menő, nyomozó bátyja szellemét kezdi el látni, s ez feje tetejére állítja eddigi testvéri dinamikájukat, hiszen végre először élheti saját életét, miközben bűncselekmények élő és halott áldozatainak segítenek, és próbálják kideríteni, hogy miféle befejezetlen ügy tartja a szellemet továbbra is a Földön.

The End of the World as We Know It

Készítő: Justin Halpern, Patrick Schumacker – executive producer: Rob Thomas
Szereplők: Josh Helman, Gage Golightly, Quinta Brunson, Liam Garrigan
Történet: komikus dráma Iva-Marie Palmer könyve alapján. Amikor egy, az univerzum legveszélyesebb földönkívüli rabjait szállító idegen űrhajó kényszerleszállást hajt végre Dél-Kaliforniában két, gyerekpizzázóban dolgozó fiatal nőt beszervez egy űrzsaru, hogy vadásszák le a megszökött fegyenceket, akik excentrikus Los Angeles-i lakosoknak álcázzák magukat.

In The Dark

Készítő: Corinne Kingsbury
Szereplők: Perry Mattfeld, Brooke Markham, Keston John, Kathleen York, Derek Webster, Austin Nichols
Történet: egy közel sem tökéletes és tiszteletlen nőről, aki egyetlen szemtanúja lesz drogdíler barátja megölésének – a gond csak az, hogy vak. Amikor a rendőrség ügyet sem vet a sztorijára, kutyájával a gyilkos nyomába veti magát, miközben színes szerelmi életével és randizásaival is törődik, és szívből utálja munkáját, az őt túlságosan is óvó szülei tulajdonában lévő vakvezető kutya iskolában.

Playing Dead

Készítő: Rina Mimoun, Josh Reims
Szereplők: Tyler Ritter, Clara Lago, Luke Youngblood, Curran Walters
Történet: dramedy egy diszfunkcionális családról, egy temetkezési vállalkozóról és fiáról, akiknek az élete a feje tetejére áll, amikor az őket 15 évvel korábban elhagyó nő visszatér azzal a kéréssel, hogy rendezzék meg a halálát.

Skinny Dip

Készítő: Russel Friend, Garrett Lerner
Szereplők: Sarah Wright Olsen, Matt Barr, Ben Aldridge
Történet: Carl Hiaasen könyve (itthon: Meztelen fürdőzés – itt a magyar nyelvű tartalma) alapján, egy nő, akit a férje megpróbál megölni egy romantikus hajóúton, összeáll egy megcsömörlött rendőrrel, hogy nyakatekert módon bosszút álljon az őt megcsaló pasin, és közben felderít egy nagyobb összeesküvést is.

Cím nélküli (korábban: Spencer)

Készítő: April Blair – executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Taye Diggs, Samantha Logan
Történet: Spencer Paysinger, amerikai focista élete alapján egy menő, középiskolás amerikai foci játékosról, aki egy Los Angeles-i gettóból egy Beverly Hills-i középiskolába igazolnák át. A sorozat két, nagyon különböző világból, Compton-ból és Beverly Hills-ből származó család sikereit és kudarcait, valamint megpróbáltatásait mutatja be.

Cím nélkül (korábban Roswell)

Készítő: Carina Adly MacKenzie
Szereplők: Jeanine Mason, Nathan Parsons, Lily Cowles, Michael Vlamis, Tyler Blackburn, Heather Hemmens, Michael Trevino
Történet: Melinda Metz Roswell High-regényei alapján (amikből a 15 évvel ezelőtti tévésorozat is készült), illetve azok újragondolása annak kapcsán, hogy manapság milyen az élet egy Mexikóval határos államban. A főhős egy illegális bevándorló lánya, aki vonakodva hazatér szülővárosába, a turistacsapdának számító Roswell-be, ahol rájön, hogy gyerekkori szerelem (aki most rendőr) valójában földönkívüli, aki nem evilági képességeit egész életében rejtegette. A lány megőrzi a titkát, és együtt elkezdenek nyomozni a férfi származása után, azonban egy erőszakos támadás, valamint egy régóta tartó kormányzati összeesküvés arra utal, hogy komolyan idegen jelenlét is van a Földön, és a félelemre alapozó politika, valamint a gyűlölet a férfi leleplezésével, valamint egyre mélyülő szerelmük tönkretételével fenyeget.

Wayward Sisters (backdoor pilotja volt a Supernaturalben)

Készítő: Robert Berens, Andrew Daab
Szereplők: Kim Rhodes, Briana Buckmaster, Kathryn Newton, Katherine Ramdeen, Clark Backo, Yadira Guevara-Prip
Történet: A fan favorit Jody Mills seriffre és egy csapat bajos múlttal rendelkező fiatal nőre koncentráló sorozat. Mindannyian természetfeletti támadásban vesztették el a szüleiket, és most Mills keze alatt összeállnak egy szörnyvadász szupercsapattá.

20 hozzászólás Ne habozz!

Popeye - 2018. 03. 14. 19:06

Wayward az érdekel.. amúgy azt rebesgetik, lesz majd The Originals spin-off is TVD Alaric-kal és Hope-pal :)

heidfeld - 2018. 03. 14. 19:27

Charmed – Nem voltam az eredeti nagy rajongója, de az elején még nézhető volt.
The end of the World as We Know It – Ez érdekel a legjobban. Jól hangzik a leírás, + Rob Thomas.
In the Dark – Nagyon nem érdekelne, ám jelenleg Perry Mattfeld számomra a legvonzóbb színésznő. Kénytelen leszek megnézni…

Tibi - 2018. 03. 14. 20:00

Minden évben izgatott vagyok a CW pilotok miatt – a mostani az első, amikor kevésbé :(

Egyedül a Spencer érdekel, és persze a Charmed-Roswell. Bár, utóbbinál nem örülök annak, hogy elvetették a gimis környezetet, és idősebbek a karakterek. De lepjenek meg, hátha jó lesz.

winnie - 2018. 03. 14. 20:16

popeye: nem rebesgetik, irtuk is konkretan a szereplogardat, az mar hivatalos, de nem mostanra keszul, elvileg. vagy nem pilotnak, de ezt meg csekkolom.

Ladybug - 2018. 03. 14. 22:57

Mondjuk nem meglepő, de azzal hogy Matt Barr pilotozik az “anyacsatornánál”, a Valor többé-kevésbbé hivatalosan is kuka.

Aldo - 2018. 03. 14. 23:01

1. Charmed
Az eredetit sose néztem, de a feminista és a patriarchális korlát jelzők miatt már most ki tudnám végezni az alkotókat.

2. Dead Inside
Egy kicsit a 2011-es Gifted Man-re emlékeztet. Talán még jól is elsülhet.

3. The End of the World as We Know It
Annyira nem fogott meg.

4. In The Dark
Érdekesen hangzik, de ez sem keltette fel különösebben a figyelmemet.

5. Playing Dead
Érdektelen.

6. Skinny Dip
Óvatos vagyok már az ilyen felfedeznek egy nagy összeesküvést sorozatokkal, mert általában hamar kifulladnak.

7. Cím nélküli (korábban: Spencer)
Amerikai foci, szóval totál érdektelen.

8. Cím nélkül (korábban Roswell)
Ebből sem láttam az eredetit, bár érdekes, hogy a Roswell címet lecserélték.

Enzo - 2018. 03. 15. 03:45

A The End of the World as We Know It érdekel egyedül, meg persze a Charmed-be belenézek, hogy milyen a reboot… a Skinny Dip-nek csak a címe hangzik jól, a Roswell meg – ne legyen igazam, de – klisésnek tűnik.

winnie - 2018. 03. 15. 06:28

Aldo: bele sem merek gondolni, hogy szerinted mi lenne jó új charmed-sorozatnak, ha nem egy feministább megközelítés:) az a minimum, hogy olyan legyen, a szomorú az, hogy ez nem magától értetődő, hanem ki kell emelni a promószövegben, nehogy valaki azt higgye, hogy nem az lesz.

Derelyevágó - 2018. 03. 15. 08:48

Csak nekem furcsa ez sok nőről szóló sorozat?

winnie - 2018. 03. 15. 09:37

“Csak nekem furcsa ez sok nőről szóló sorozat?”

szerintem max azért lehet furcsa, mert eddig nem volt olyan sok. és mivel most már lehet csinálni, ezért van. szóval egyrészt a csatornák hajlandósága megnőtt, másrészt igazából onnan jön a dolog, hogy a nők szívesebben írnak nőkről, és most egyre több lehetőséget kapnak a női készítők, így adja magát, hogy több lesz a női főszereplős sorozat. főleg akkor, ha mondjuk tipikus a sztorija, és a férfi főszereplős változatát már láttuk.

a lényeg úgyis az, hogy jó legyen.

humorpalanta - 2018. 03. 15. 10:35

Durva, hogy mennyire ötlettelenek.
Kijön valami sablon hülyeséggel, pl nyomozzon valaki. Jó, ezt így még nem fogják bekajálni, akkor…. legyen földönkívüli, vagy boszorkány, vagy elf, vagy akármi. A földönkívüli jó lesz. Oké, de ne csak simán nyomozzon, hanem derüljön ki valami nagy háttérhatalmi összeesküvés, amire a 24000 titkosügynökség nem ön rá, de Pisti a sarokról igen!

Jó lehet ilyen helyen dolgozni. Fogja a tavalyi papírját, kicserél két szót, s mehet is idénre.

winnie - 2018. 03. 15. 11:08

humorpalanta: annyira nem jó, mert a sok-sok pitchekt pilotnak csak töredékéből rendelnek be szkriptet, amiknek csak a töredékéből lesz pilot, és pénzt csak az kap, aki írhat szkriptet, bár évi egy pilotszkript már elég jó megélhetés. (mert ugye, hiába is nézi le ezeket az ember, egy pilotszkript megírása 3-4 hónapos meló, mint ahogy egy gagyi sorozat gagyi epizódját is 7-10 napos melóval rakja össze 7-18 ember, hogy aztán valaki egy hetet dolgozzon rajta várt izzadva, pedig már csak a párbeszédeket kell megírnia, hiszen a struktúra kész van.)

de nyilván nem kell mondanom, hogy valami nem attól lesz jó, ha ötletes, hanem attól, hogy milyen a megvalósítás, a karakterek vagy a dialógok. jó sztorikkal egy nyomozós sorozat is lehet isteni – bár nem tudom, hogy miért pont ez került elő, amikor a cw-n nem nagyon szokás nyomozós sorozatokat találni:)

a csatorna szemszögéből pedig főleg az a lényeg, hogy olyan sorozatokat rendeljen be, amiket megnéznek a nézők. még akkor is, ha egy-két mondat alapján ötlettelennek tűnnek.

winnie - 2018. 03. 15. 11:13

(egyébként ilyenkor mindig be szoktam másolni a kötelező riposztomat, hogy aki nagy ötleteket keres, az csekkolja, hogy melyik volt az legutóbbi 5 új sorozatot, aminek esélyt adott. ami általában elég, de ha nem, akkor is elő lehet rántani másik öt, tök eredeti koncepcióval megáldottat, és megkérdezni, hogy “ezekkel vajon mi van?”:)

egy dolog, hogy sokan ötletekre vágynak, de amíg csak szavak szintjén, nem tettek szintjén teszik ezt, addig nincs miről beszélni.

winnie - 2018. 03. 15. 11:15

egyébként megnézve a pilotleírásokat, főleg fura itt ötlettelenséget emlegetni, amikor van amerikai focis, temetkezési vállalkozós, űrlényes cucc is, amikhez hasonlót nem nagyon lehet találni, de például a skinny dip sem olyan, ami tipikus lenne, hiszen egyelőre gőzünk sincs arról, hogy milyen lehet.

-T - 2018. 03. 15. 11:35

Hmm…izé…azt hiszem, hogy kezdem kinőni a CW-t.

A régi Charmed-et imádtam. Még most is van, hogy megnézek 1-1 részt, na jó, van hogy évadot is, de ez az új számomra kiábrándító. Az egész annyira erőltetett. Akkor már sokkal jobban örültem volna, ha a régi szereplőket hozzák vissza, vagy az új generációval folytatják, vagy csak szimplán találnak valami összekötő szálat az eredetivel.
A pilot kap egy esélyt, hátha találok benne valami szerethetőt, érdekeset, de nem igazán reménykedek.

A Skinny Dip, a Playing Dead és a Roswell (nem láttam az eredetit) is érdekesnek hangzik, de nem leszek morcos, ha nem kapnak berendelést.

sebien - 2018. 03. 22. 22:33

In The Dark:

muhahha, ez a leírás. mint valami elszabott paródia…

Alexforever - 2018. 03. 28. 18:51

Charmed
Wayward Sisters
The End of the World as We Know It

Ezek tuti jöhetnek és talán még a Roswell rebootja :))

Kai - 2018. 03. 28. 21:13

Ami érdekel ezek alapján:

Charmed
Dead Inside
The End of the World as We Know It
Roswell
Wayward Sisters

energy - 2018. 03. 30. 22:05

Charmed
Csak mert szerettem a régit belenézek, aztán máglyára, ha rossz:P

The End of the World as We Know It
ekkora hülyeséget sem tudom mikor halottam utoljára, de vígjáték… szóval ki tudja

Cím nélkül (korábban Roswell)
bírtam a roswell első évadját annak idején…

Wayward Sisters (backdoor pilotja volt a Supernaturalben)
ó jaj

Cyberdog - 2018. 04. 12. 22:14

Amennyire az ABC és a CBS csalódás drámák terén, annyira üde színfolt a CV. Innen szintem bármi jöhet. Még a nyomozósok sem a lerágott tucat sorozatok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz