login |

9JKL: vége az 1. évadnak

2018. 03. 14. 16:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2017/18 finálék, kritika,

– How was play practice?
– Rehearsal. We call it rehearsal.
– Oh. And what do you do in rehearsal?
– Practice.

Na, azt hiszem, hogy az elég beszédes, hogy észre sem vettem, hogy fű alatt befejeződött a CBS többkamerás újonc komédiájának az első évadja, mely nem csak tőlünk nem kapott a kezdése kapcsán sok elismerést, de tőletek sem – legalábbis nem nagyon hallottam történeteket arról, hogy iskolákban vagy munkahelyeken terjedt volna a híre Mark Feuerstein kifejezetten gyenge szitkomjának.

Oké, ez azért annyira nem fair, mert vannak olyan többkamerás, folyton röhögő közönség előtt élőben felvett szitkomok, amik esetében egyszerűen képtelenek vagyunk megállapítani, hogy valami miért vicces. A 9JKL-nél egyértelműen ki lehet hallani a poénokat. Amik alapvetően tényleg poénok is, csak szerintem olyanok, amiken ma már nem nagyon nevetünk, mert jobbakhoz vagyunk hozzászokva.

Hiába szerelemgyereke a sorozat a Feurstein-házaspárnak, hiába alapul személyes tapasztalatokon, az egész túlságosan rutinszerűen van megírva, mintha nem nagyon erőlködtek volna azon, hogy valami olyat tegyenek le az asztalra, amin látszik, hogy komoly munka van. “Poénnak hangzik? Akkor maradhat.” (Nyilván ebben is bőven van meló, sok késő estébe nyúló írás és poentírozás, de…) Ráadásul valamiért iszonyatosan túlgesztikuláltak mindent.

Az 1×16 annyiban legalább finálénak érződött, hogy kaptunk egy új szereplőt felvezető cliffhanger-t, és megjelent benne a főhős volt felesége, de egyébként minden változatlan volt benne, valóban akár ezt a részt is meg lehetne nézni a pilot után, annyira figyelnek arra, hogy meglegyen a többkamerás reset, amire minden epizód elején sor kerül a műfajt képviselő sorozatok zömében.

Bár itt a végére még némi színészkedéssel kapcsolatos sztori is befért, azért ebből lehetett volna több. Az egyedül helyes döntés a sorozat kapcsán tényleg az volt, hogy az utolsó 8-9 részből már csak kettőben szerepelt Albert Tsai. Hátha rádöbbentek arra, hogy mekkora antitálentum. Ezért mindenesetre nem sok értelme volt állandó szereplőnek megtenni a pilot után.

2 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2018. 03. 21. 19:23

Nem volt azért OLYAN szörnyű, voltak benne kedves dolgok.. de tény, hogy egészében véve gyenge koncepció volt. Még mindig inkább ez, mint a harmincikszedik családi-kertvárosi közegben játszódó szitkom 3 gyerekkel, csini anyukával, aki túl jól néz ki az elhízófélben levő férjéhez képest.

winnie - 2018. 03. 22. 11:10

nem, valóban nem OLYAN szörnyű. ha valaki azt mondja, hogy nézzek meg egy részt valamikor, megnézem, és megmondom, hogy “nem jött be”. meg a színészek azért szimpatikusak, csak túl kevés és tipikus az egész, és ez elsodorja a “gyenge” felé nálam. általában a közepes többkamerások már majdnem nézősek nálam:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz