login |

Pilot-mustra: Champions – 1×01

2018. 03. 15. 14:51 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

– Hey, slow down, all right? Look, I know you’re mad at me…
– Mad… Doesn’t even begin to describe how I’m feeling. I… am… angry.

Az NBC nem reklámozta nagyon, a kutya sem várta, és marha nagy meglepetésre teljesen felejthető is lett ez a komédia, amiben egy edzőterem-tulajdonos testvérpár kap a nyakába egy iskolás gyereket. Mármint vér szerinti gyereket, köszönhetően egy régi, egyéjszakás kapcsolatnak, és egy iskolának, ahová másképp nem tudna járni a srác, hiszen anyu vidéki.

Igen, ráhagyja a fiát egy gyerekes pasira, akit irtó régen látott. Hihető. (Mint ahogy a pisztolyos kezdőjelenet a rém ócska expozíciójával, tartalomismertetésével. Már azzal elvesztett a sorozat.)

CHAMPIONS – 1×01 – 4,5/10

Az egész felütés rettenetesen sánta, semmi logika nincs benne, de nézzük el, nem ez a lényeg, hanem az, hogy az alapfelállással miképp birkózik meg az “újdonsült” apa (tudott a gyerekről, csak nem vállalt szerepet az életében), valamint a kvázi izomagyú, jópasi tesó. Nem mintha a sráccal nagyon birkózni kéne, hisz ő cserébe teljesen öntudatos és felnőtt, bőven elég neki az apával járó szállás is. Legalábbis első pillantásra.

Második pillantásra persze ki fog derülni, hogy mindkét főszereplőnek elég jót fog tenni, hogy a másik is az életük része lett, szállítva ezzel az érzelmesebb részeket, amik nyilvánvalóan akkor fognak működni, ha a nézőnek bejönnek a főszereplők, főleg a kissrác. Aki szerint J.J. Totah zseniálisan hozza a figurát, az úgyis imádni fogja a végeredményt, akit hidegen hagy, az a sorozattal sem fog sokat törődni.

A félig családi, félig munkahelyi Champions teljesen felejthető lett, főleg annak köszönhetően, hogy a pilotban inkább csak az alapfelállással tököltek, és a 3 főszereplő közötti dinamikákra nem maradt sok idő. Az ilyen sorozatoknál a folytatás mindig sokkal jobb szokott le, hiszen akkor lehet kihasználni először az alapszituban lévő maguktól értetődő poénlehetőséget, idővel pedig a rejtetteket is, a gond csak az, hogy sokan ezt már nem fogják megvárni a visszafogott kezdés miatt.

Mondhatnám, hogy a visszafogottság a humoron is érződik, de valójában ez inkább a sorozat stílusát jelzi, a Champions sokadik azon országos komédiák sorában, amik nem akarnak falrengetően viccesek lenni, nem annyira a nagy poénokra utaznak, hanem inkább a karakterek személyiségében, illetve a kapcsolatukban keresik a viccesebb árnyalatokat. Nem mondom, hogy konstans akarok röhögni, de azért egy komédia legalább legyen szellemes.

A sorozat egyik készítője (és az anya alakítója) egyébként Mindy Kaling, de a pilot nem annyira az ő hangján szólalt meg. Volt pár jó riposzt, illetve popkult utalás, de nem hiszem, hogy (egyelőre) efelé a komédia felé terelném az idén véget ért The Mindy Project rajongóit.

5 hozzászólás Ne habozz!

Natale - 2018. 03. 15. 15:02

Meglattam Ders fejet es elolvastam a kritikat, gondolom csak miatta nem erdemes belekezdeni.

winnie - 2018. 03. 15. 15:10

szerintem egyelőre nem. talán a folytatás? bár az indai nőkkel kapcsolatos “fétise” vicces:)

winnie - 2018. 03. 17. 15:15

1×02: wow, ez hipergyorsan brutálisan elviselhetetlen lett. 10 perc után 1/10 és dobnám a kukába. rém unalmas, hogy mindenki humorban beszél (ami nem röhögős), a kissrác totál elviselhetetlen (nem vagyok oda azért, amikor egy karakter “only in TV”-módra viselkedik – földre dobja a törölközőt, 16 évesen orrplasztikát tervez), és hogy folyton színészek nevei vannak a mondataiban.

nagyon, nagyon gáz.

(viccen kívül, az írók azt hitték, hogy az vicces egy gyereknél, ha direkt ledobja a földre (még a végén is, nagy pofával) a törölközőt, hogy valaki felvegye utána? fel sem merült bennük, hogy valaki inkább pofán vágná őt?)

goodjohnwin - 2018. 03. 21. 19:28

A kissrác olyan, mintha Jack-et látnánk a Will & Graceből, gyerekkorában. Igen, olyan idegesítő is.

FrankLuck - 2018. 03. 31. 15:37

1×02 – wow, ez rettenet. Csak úgy vagdossák egymáshoz (az értékelhetetlen) onelinereket. Nem is tudom, hogy mi a legrosszabb benne, de a színészek se nagyon próbálkoznak, a tesó különösen béna.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz