login |

Gomorrah: a 3. évad – írta zitus

2018. 03. 19. 18:00 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, ,

A Sky még múlt év végén bemutatta az olasz sorozat gyártás legsikeresebb export termékét, a Gomorra harmadik évadját. Hazánkban is egyre nagyobb rajongótábora nagy várakozással tekintett az újabb évad felé, köztük én is – nemsokára az HBO is megejti a szinkronos premiert, de gondolom, akadt olyan, aki nem bírta kivárni a hazai bemutatót.

A készítők ezúttal is mindent beleadtak és hiszem, hogy az eddigi legerősebb évadot sikerült letenniük az asztalra. Mind a főszereplők játéka és mind az újonnan bekerült karakterszínészek kiválasztása szinte tökéletes volt. Megint.

Többször is jártam személyesen Nápolyban, és tényleg vannak igen félelmetes negyedek, de a helyszín-választások egyszerűen ismét zseniálisak lettek. Néhol úgy érzi az ember, mintha egy utópisztikus helyen forgattak volna, pedig ez is Nápoly.

Egyértelmű karakterfejlődések, jól kivehető motivációk, ütős, kemény sztori árulásokkal, meglepetésekkel, izgalmakkal megspékelve – ez volt a harmadik évad. Nem tudok mást mondani rá, mint hogy imádtam minden percét. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Miután Gennaro Savastano az évad első részeiben tulajdonképpen mindent elveszt ami fontos volt a számára, egyértelmű az előtte lebegő cél: mindent visszaszerezni. Újra segítő partnere ebben Ciro, akinek támogatásával és önfeláldozásával végül mindez meg is történik.

Imádtam a harmadik részt, melyben Ciro külön kalandja zajlik Bulgáriában. Ez a rész egy önálló történetként, rövid filmként is tökéletesen megállná helyét, kerek volt és egész.

Persze Enzo csapatának Ciro általi beemelése a maffia rendszerének tagjai közé is végig pörgős és izgalmas volt, és nem lógott ki a történetszálból függetlenül attól, hogy új karakterről beszélünk. Igazából maga Enzo fejlődése a kisstílű bűnözőből igazi kemény gengszterré is hiteles, jól fel lett építve.

Gennaro pedig egyre félelmetesebb, egy drabális, érzelemmentes igazi időzített bomba karakter lett, aki tényleg kőkeményen robban ha keresztül húzzák a számításait, ahogy az látható az ingatlanos barát péppé verésekor. Az évad végére teljesen átrendeződnek az erőviszonyok és egy újabb cliffhangerrel zárul az utolsó rész, már elő is készítve a következő történet motivációit is egyben.

Számomra az évad egyértelműen 10/10, miután a készítők a kissé lelaposodott 2. évad után tényleg kitettek magukért. Természetesen már dolgoznak a 4. szezonon, áprilisban kezdődik a forgatás, úgyhogy bízom az őszi kezdésben, és abban, hogy a folytatás is hasonlóan magas színvonalú lesz.

15 hozzászólás Ne habozz!

azzura - 2018. 03. 19. 20:48

Engem valahogy idegesít ez a csapat szakàllas majom
:D
az évad egyébként erős volt, fenn tartotta a feszültséget, kívàncsi vagyok, hogyan tovább a nagy fordulat utàn.Remélem, Pamela àlmodta.

Hady - 2018. 03. 19. 20:57

10/10…..és a vége,..mikor kiment a temetőbe, már tudtam :(

wellwellwell - 2018. 03. 19. 21:37

fantasztikusan volt felépítve ciro nihilizmusa, és tökéletesen oldották meg a történetszálát – mondom így, hogy ne spoilerezzek.
gennaro pedig valami eszméletlen nagy utat járt be az első évadbeli mackós hülyegyerek óta.
mindketten zseniálisat alakítottak!

Tibor - 2018. 03. 20. 08:03

Abszolút igaz !
Ez 10/10

dnci91 - 2018. 03. 20. 11:28

Eszméletlen egyszerűen ez a sorozat.

Pierre75 - 2018. 03. 21. 12:16

Az első évad remekül összerakott volt, a don hülyegyerekének férfivá válását követhettük figyelemmel. A 2. évad apu szökésével és a bűnbandák hatalmi harcaival még mindig nem volt rossz. De ez a 3.? A bumfordi hülyegyerekből úgy lesz Bábos, a hatalmi viszonyokat, titkos háttérinfókat, viszonyrendszereket jól ismerő konspirátor, hogy vhol a dzsungelben ismerkedik D-Amerikával. A nápolyi panelek kiskirályát Róma MéSzaros Lőrince keblére öleli, csak mert egyedül ő tud jó áron anyagot hozni Tompikának. A szőrös Babettások bandájának kínlódása az Óváros díszletei között gyengécske utánérzése csupán az első évad panel bandaromantikájának.

Pete - 2018. 04. 08. 12:16

Zseniális volt ez az évad. 10/10. Nagyon várom már a folytatást :)

gevin - 2018. 05. 06. 15:15

A legjobb évad, illetve a Bulgáriában játszódó rész a sorozat abszolút csúcspontja minden szempontból.

Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy számomra itt vége.

SPOILER!

Ciro nélkül nincs Gomorrah. Vicces ellentmondás, de az ő nihilista karaktere a sorozat szíve-lelke. Szépen felépített és megalapozott volt a halála, ennek ellenére nem hittem, hogy ténylegesen kinyírják. Genna remek, de egyszerűen kevés, hogy elvigye a showt a hátán. A Patrit játszó csaj szimplán szarul játssza a karaktert, Enzoék pusztán majmok, a két gyökérrel egyetemben.

A negyedik évad ellátogat Londonba, ez ugyan érdekes lehet, de úgy érzem, hogy a sorozat legjobb karaktereinek 90%-a sajnos már nincs velünk.

8,5/10 az évad nálam.

Németh László - 2018. 05. 18. 00:54

Brutális az egész sorozat és hátborzongatóan hiteles!!!
Amilyen színészi alakításokat látunk az felfoghatatlan!!
Itt egyértelműen Gennaro átalakulására és Ciro játékára gondolok legfőképp de mindenki fantasztikus!!
A Maffiózók óta nem fogott így meg film!!!
Újabb örök kedvencet találtam amit sokszor meg fogok nézni!!!
Viszont el nem tudom képzelni a filmet Ciro nélkül!!!
Tudtam hogy valamikor lesz majd egy ilyen könnyes vég és valamelyiküknek lemegy a függöny de az utolsó részek valamelyikében számítottam ekkora csavarra!!
Nem így hogy köztudott hogy jön még egy évad legalább!!!
Titkon még remélem hogy Ciro valahogy túléli vagy csak valaki megálmodta ezt a hajós jelenetet vagy bármi mert így el nem tudom képzelni a folytatást!!!
Ettől függetlenül várom a további részeket el nem múló reménnyel!!!!

Amúgy egyértelműen 10/10 !!!!!

Örök klasszikus született és ami a legjobb hogy ismeretlen színészekkel!!!!

gio - 2018. 05. 19. 00:01

szerintem a második évad volt a csúcs, ez egy picit gyengébb volt. elég furcsa, hogy néhány utcagyerek térdre kényszeríti az egész nápolyi Camorrát. a szakállas vezér kurva idegesítő volt. nem tudom, én jobban élveztem Secondiglianót és Scampiát. persze lehet, hogy egy 3. évadot nem bírt volna már el az a két negyed. 8/10 nálam.

Bayern - 2018. 07. 16. 15:35

Vicc kategória volt ez a 3. évad :D. A polip c. sorozat tényleg maffia sorozat,ebben inkább idegesítő karakterek és motoros utcagyerek játszák a nagy “maffiózót”. Nagyon gagyi + össze csapott volt.Sok jelenet értelmetlen és idegesítő is volt.A Ciro karaktere vitte a sorozatot.

Rammsch31n - 2018. 07. 18. 17:21

Most fejeztem be… de szerintem is 10/10… a folytatást én sem tudom elképzelni, de kő kövön nem fog maradni Gennaro részéről…
Egyébként végre lett volna egy kis rend, erre valaki tuti beleköp a levesbe… hogy miért nem tudnak ezek minimálisan sem a seggükön ülni, a hatalom elveszi az eszét mindnek… de hát nyilván én ezt, mint nem maffiózó másként látom… :DDD
Számomra még az volt a furcsa, hogy Patricival, hogy hogy nem történt még semmi…

itchap - 2020. 06. 27. 14:14

Most töltöttem le a negyedik évadot, de vonakodom elindítani. Igaza volt egy fentebb szólónak, a nagy karaktereket mind kiírták már a sorozatból. Nekem hosszúhajú csávó, akit Ciro hazacsábít (nem ugrik be a neve) és Donna Annali (Shianel) voltak a kedvenceim. Nagyon sajnáltam, hogy nem nézhetem tovább Shianel játékát. :(
Ez az évad 8/10.
Utána megnézem a Immortale c. filmet, amiben Ciro süllyedés közben végigveszi az életét.. IMDB-n nem sok pontot kapott, de játszik benne Genna is…

Fofo - 2020. 09. 08. 14:20

Most néztem újra a sorozatot.

Spoiler

Amikor Gennaro találkozik Azzurával titokban, majd az epizód végén Ciroval, aki jó híreket visz neki, és Gennaro közli vele, hogy őt gyűlöli a világon a legjobban. Ezt mikor elsőre néztem sem értettem. Úgy mutatja be mindenkinek, mint testvér, jobban bízik Ciroban, mint magában akkor ez a kirohanás mi volt?

zlcsik - 2021. 06. 07. 10:22

SPOILER

Ciro ölte meg az anyját (az apját is, de ugye őt Genni adta ki) Ciro lőtte őt félig agyon, miatta van az arcán a forradás, persze, hogy gyűlöli. De utána úgy folytatta, hogy ez a múlt, és akkor már testvérként gondol rá.

A 3. évad picit visszavett, a tízévesek klánját egyszer már eljátszották az előző évadokban, de összességében jól sikerült. Mondjuk a gyerekcserélős átverés nagyon gagyi volt, az nyilván egy profi bérgyilkos fejében sem fordult meg, hogy amikor azt várják, két hullajelölt sétáljon eléjük (és az egyik végül nincs is ott), az elvileg csapda is lehet…

Amikor Scianel és Patri az új királynőre ittak, az nyilvánvaló volt, hogy nem ugyanarra a személyre gondolnak :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz