login |

2018/19: Pilotszezon – ABC (drámák)

2018. 03. 20. 19:20 - Írta: human

33 hozzászólás | kategória: 2018/19

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2018/19-es pilotberendelések: ABC (drámák) – ABC (komédiák)CBS (drámák)CBS (komédiák)CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák)FOX (komédiák)Az ABC 2017/18-as drámaberendelései.)

Az ABC minden évben kísérletezik, és ez nagyon ritkán jön be nekik. Ezúttal is rengeteg pilotból igyekeznek majd kiválasztani azt, amiből szerintük sláger lehet. Van itt a Castle készítőjétől és főszereplőjétől is új dolog, akad titkos mágikus világ, és még rengeteg minden. A tovább mögött lehet elolvasni őket.

A Million Little Things

Készítő: DJ Nash
Szereplők: James Roday, David Giuntoli, Romany Malco, Christina Ochoa, Anne Son, Christina Moses, Allison Miller, Stephanie Szostak, Tristan Byon, Lizzy Green
Történet: “A barátság nem egy nagy dolog, hanem milliónyi kis dolog”, tartja a mondás – és ez az optmista dramedy mottója is, mely A nagy borzongás (The Big Chill) hangnemében készült. Egy baráti társaságról szól a történet, akiknek tagjai ilyen-olyan okokból egy helyben jár az életében, amikor viszont egyikük hirtelen meghal, ráébreszti a többieket, hogy el kéne kezdeniük végre élni.

False Profits

Készítő: Kayla Alpert
Szereplők: Bellamy Young, Vanessa Williams, Kosha Patel, Kapil Talwalkar, Shelley Hennig, Ben Lawson, Mark L. Young, Marcus Coloma
Történet: komikus szappan a kozmetika marketing világából, a Desperate Housewives és a Glengarry Glen Ross elegye. Pár arizona-i, kertvárosi nőről, akiknek nem volt sok szerencséjük az élettel, de megpróbálkoznak egy MLM kozmetikai cég csúcsára törni kegyetlen versengés közepette.

The Fix

Készítő: Elizabeth Craft, Sarah Fain, Marcia Clark
Szereplők: Robin Tunney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Adam Rayner, Scott Cohen, Breckin Meyer, Merrin Dungey, Mouzam Makkar, Marc Blucas, Alex Saxon
Történet: részben jogi thriller, részen bosszú fantázia egy egykori ügyésznőről, aki miután elveszti karrierje legnagyobb gyilkossági ügyét és szétszedi őt a média, Los Angeles-ből vidékre költözik. 8 évvel később azonban a gyilkos ismét lecsap, ő pedig visszatér, hogy ismét szembe nézzen vele. Vajon a szabályok szerint fog játszani, vagy mindent megtesz, hogy az illetőt rács mögé juttassa?

For Love

Készítő: Michael Cooney
Szereplők: Lex Scott Davis, Ethan Peck, Jon Ecker, Luke Arnold, Rachel Skarsten, Isabella Russo, Chloe Wepper, Wole Parks
Történet: egy nőről, akinek öt éve megölték a vőlegényét, azonban egy reggel telefonhívást kap tőle. Egy epikus szerelmi háromszög története a sorozat, ami New Orleans-ban játszódik, a mágia titkos világában.

Get Christie Love

Készítő: Courtney A. Kemp
Szereplők: Kylie Bunbury, Khandi Alexander, Julia Kelly, Camille Guaty, Thomas Cocquerel, Shea Buckner, Juan Javier Cardenas, Steven Weber, Lisseth Chavez, Dennis Oh
Történet: akciódús, zenés dráma, a klasszikus, 70-es évekbeli sorozat modernizált változata egy fekete CIA-ügynöknőről, aki egy elit egységet vezet, és bárkivé képes átvedleni, hogy elvégezze a munkáját, főleg, ha az nagyon kiélezett és élet-halál a tét. A maximumra pörgetett heti küldetések mellett egy átívelő szál is lesz, egy érzelmi rejtély, ami az első szerelmével kapcsolatos.

Grand Hotel

Készítő: Brian Tanen
Szereplők: Demian Bichir, Roselyn Sanchez, Denyse Tontz, Chris Warren, Wendy Raquel Robinson, Shalim Ortiz, Bryan Craig, Anne Winters, Lincoln Younes, Feliz Ramirez, Justina Adorno
Történet: az azonnos című spanyol sorozat alapján, szappanos dráma egy Miami Beach-i szállodáról, a középpontjában a tulajdonos családdal, illetve a személyzettel, valamint a robbanásra kész titkokkal, melyeket a tökéletesnek tűnő külsőségek rejtenek.

The Rookie (13 rész)

Készítő: Alexi Hawley
Szereplők: Nathan Fillion, Melissa O’Neil, Eric Winter, Afton Williamson, Richard T. Jones, Alyssa Diaz, Mercedes Mason, Titus Makin
Történet: a sorozat a Los Angeles-i rendőrség legöregebb újoncának igaz történetén alapszik. A főszereplő akkor kezd új munkát rendőrként, hátrahagyva kényelmes életét, amikor mások már a karrierjük csúcsán tartanak az életük során. Most pedig fiatalokkal körülvéve kell bizonyítson ebben a veszélyes, kiszámíthatatlan, de szórakoztató hivatásban.

The Mission (eddig: Safe Harbor)

Készítő: Jason Richman
Szereplők: Lynn Collins, Wood Harris, Aasif Mandvi, Kris D. Lofton, Josh Randall, Vanessa Vasquez, Alexander Karim, Chris Conroy, Aidan Wotjak-Hissong, Jee Young Han
Történet: Los Angeles-i rendőrök színes és komplex szakmai és magánéletének a krónikája különféle érzelmes, szívszaggató és humoros helyzetekkel.

Salvage

Készítő: Don Todd
Szereplők: Toby Kebbell, Charity Wakefield, Catalina Sandino Moreno, Jim Belushi, Will Patton, Jim Kaplan, Lacretta, Emily Althaus, Joelle Carter, Evan Parke
Történet: egy volt rendőrről, aki csak egyedül szeretne lenni, amikor hazaköltözik Florida-ba, azonban amikor egy helyi gyilkosságot összefüggésbe hoznak egy eltűnt spanyol hajó elsüllyedt kincsével, becsatlakozik a nyomozásba, amit egy idealista rendőr vezet, és szembe kerül a város hatalmasságával, különféle bűnözőkkel és saját apjával is.

Staties

Készítő: Matt Partney, Corey Evett
Szereplők: Andy Karl, Annie Ilonzeh, David Zayas, Jennifer Aspen, Alexander Sokovikov, Ava Capri, Justin Johnson Cortez, Ava Capri
Történet: fish-out-of-water nyomozós sorozat, egy nem tipikus, tengerparti városban, különc karakterekkel egy kemény New York-i nyomozónőről, akit egy kiemelt ügyben elkövetett hibája miatt száműznek vidékre és kénytelen egy ottani rendőrrel társulni, akinek a nyomozási módszerei nem követik az előírásokat (fákhoz beszél bizonyíték után kutatva, a sárkányeregetés a rögeszméje).

Take Two (13 rész)

Készítő: Andrew Marlowe, Terri Edda Miller
Szereplők: Rachel Bilson, Eddie Cibrian, Aliyah O’Brien, Alice Lee
Történet: könnyed nyomozós sorozat egy korábban sikeres krimisorozat főszereplőjéről, aki az elvonóról kikerülve egy magánnyomozó mellé szegődik, hogy visszatéréséhez szerezzen anyagot. És ebben a szerepben kifejezetten hasznosnak bizonyult színészi és 200 résznyi nyomozói tapasztalatának köszönhetően.

The Finest

Készítő: Pam Veasey
Szereplők: Amirah Vann, Tisha Campbell-Martin, Frances Turner, Michael Beach, Zoe Robins, Aubin Wise, Eric Balfour, Dorian Missick, Gerard Celasco, Leigh-Ann Rose
Történet: öt fekete lánytestvérről, akik mindnyájan a New York-i rendőrség kötelékében dolgoznak, és miközben magas kockázattal járó munkájuk kihívásaival néznek szembe, még a házasság, anyaság, illetve család felelősségét is magukon viselik.

Whiskey Cavalier

Készítő: Dave Hemingson – executive producer: Bill Lawrence
Szereplők: Scott Foley, Lauren Cohan, Ana Ortiz, Tyler James Williams, Vir Das
Történet: Egy FBI ügynök kalandjairól, aki egy érzelmi szakítás után egy nőt kap maga mellé társnak, hogy több ügynökség kémeit vezessék, és időről időre megmentsék a világot és egymást is, miközben lavíroznak a barátság, a romantika és a hivatali politika macskaköves útjain.

33 hozzászólás Ne habozz!

schray - 2018. 03. 20. 19:32

13-ból úgy 10 valamilyen formában bűnügyi témájú sorozat. Rendőr, nyomozó, FBI, CIA, jogi thriller… Ez kezd kicsit unalmas lenni már…

Trallala - 2018. 03. 20. 19:33

Mindenhol rendőrös nyomozós. Semmi egyedi extra, érdekes történet? Ugyanazt a csontot rágják évről évre nagyon sok sorozat esetében. Olyan jó lenne kicsit ezektől elrugaszkodni. Bár lehet csak én vagyok ínyenc, és a hiba bennem van.

winnie - 2018. 03. 20. 19:40

schray: csak annak unalmas, aki rengeteg krimit néz, de az meg azért néz rengeteg krimit, mert szereti a műfajt, szóval még örül is, ha sok közül lehet választani.

de ettől eltekintve, a krimi sok évtizede a legkedveltebb műfaj a tévében, általában az év legnézettebb sorozatai is krimik, szóval nem meglepő a dolog, de szerencsére nem csak az abc-n lehet keresni néznivalót. viszont sokszor azt látni, hogy hiába vannak máshol “egyedi extra érdekes történetek”, sokan azokat nem nézik.

winnie - 2018. 03. 20. 19:46

trallala: “Ugyanazt a csontot rágják évről évre nagyon sok sorozat esetében. ”

sokan egyébként ezzel a téves prekoncepcióval élnek a krimik kapcsán. azt megértem, ha valaki nem szereti a műfajt, sokan nem szeretik, de éppen ők azok, akik nem is nézik, így nem is ismerik annyira, hogy tudjanak nyilatkozni róla.

az “ugyanaz a csont” kapcsán nekem mindig az jut eszembe, hogy a krimi egy műfaj, az egyik legváltozatosabb, mert bár adott, hogy valakit megölnek benne és kinyomozzák a tettest, de míg egy átívelős sorozatnak egy története van, egy csontot rágnak, egy krimiben évi 22 történetet kell kitalálni (ha csi, akkor 48-at vagy még többet). ergó, bármennyire is meglepő, de a krimi a legváltozatosabb műfaj, a készítők szeretnek arra hivatkozni, hogy hetente készítenek egy 40 perces filmet, amiknek totál új a körítése, sztorija, a szereplői. igen, a főszereplők, akik nyomoznak, ugyanazok, de ez a sorozatok ismérve.

most szerdán lesz egyébként két bohócos epizód, de egyébként a heti 10-20-30 országos krimi minden héten különböző sztorit, stb-t hoz, amibe elég durva belegondolni, ennél nagyobb változatosság nem is kell:)

szerintem a fő kérdés úgyis az, hogy valami jó vagy nem. egy krimi lehet zseniális (tippre a 10 kedvenc sorozatom közül 7-8 krimi, ld. monk, tru calling, cold case, without a trace, dead zone, stb.), és lehet pocsék. mint ahogy valami, aminek eredeti a története, lehet marha jó, és lehet ócska. és ugyanez igaz a karakterekre, akiket az ember hétről-hétre nézni szeret. ha krimiben vannak, akkor krimiben nézi őket. ha máshol, akkor máshol.

heidfeld - 2018. 03. 20. 19:48

Köszönöm, ezekből semmi.

Alain Prosztó - 2018. 03. 20. 19:51

Egyik rosszabbul hangzik, mint a másik…

Lemoni - 2018. 03. 20. 19:58

Ezekből csak The Fix-et fogom bepróbálni. Nem, nem a története miatt és pláne nem azért, mert 3 nő a készítője. De kedvelem Robin Tunneyt, Adam Raynert, Marc Blucast, meg azt a kimondhatatlan nevű AAA-t :)

schray - 2018. 03. 20. 19:58

Bármi lehet zseniális, egy csomó példa van lehetetlen alapfelállásból sikeres történetekre.

Nincs semmi baj a krimivel, de ez a mennyiség már simán csak a piac kiszolgálása. És az igazán különleges dolgok inkább a piacteremtésből szoktak érkezni. Lehet 50 év múlva mindenki egy új, teljesen más műfajért fog rajongani, aminek csak ezután forgatják majd le a pilotját. De ha folyton biztonsági játékot játszanak és 75%-ban olyan sorozatokat gyártanak, aminek már a műfaja miatt is lesz valamennyi nézettsége, akkor ez lehet nem a közeljövőben történik meg.

Ezzel a krimi mennyiséggel az a baj, hogy ismétlődnek a témák, ismétlődnek a toposzok. Megvannak a tipikus krimis kérdések, dilemmák. És már azok is észreveszik néha néha, akik nem is néznek sok krimit. Hiába eszméletlen jó valami, ha azt egy másik zseniális sorozatban, hasonló felállásban már láttam. Én nem nézek heti 6 félét, de bizonyos sorozatokat azért hagytam abba, mert a heti ügyek már annyira, kiszámíthatóak és sablonosak, hogy hiába kedvelem a karaktereket, hiába kiváló a rendezés, hiába haladnak az átívelő személyes szálak, valahogy mégis azt érzem, hogy ezt már láttam valahol.
Az orvosos, szuperhősös sorozatok dettó, ugyanezen a pályán vannak, de a krimi a legdurvább.

Személy szerint jobban örülnék több scifinek, politikai sorozatnak, történelmi témájúnak. Simán el tudnék képzelni egy heti ügyes diplomáciai drámát a New York-i ENSZ székházban, ahol senkit se ölnek meg, de lerágod a körmöd az izgalomtól. De nem én vagyok az író, én nem tudom nekem mi a jó, csak azt, hogy nekem a krimi kicsit sok már. :)

zolkó - 2018. 03. 20. 20:12

A Million Little Things és a Take Two így első blikkre ami kicsit érdekesebb nekem, a többi ennyi alapján meh, de majd kiderül.

Kati néni - 2018. 03. 20. 20:33

A Grand Hotel újabb remake-je vajon kosztümös lesz, más korban játszódik majd, mint az eredeti vagy esetleg az 1900-as évek elején?

Az egyiptomi verziót 1955 körülre lőtték be. A mexikói verziónál meg kicsit kilógott a lóláb, mert történelmileg nem volt túl hiteles az adaptáció.

Aldo - 2018. 03. 20. 20:47

Amik felkeltették az érdeklődésemet:

A Million Little Things
The Fix
The Rookie
Salvage
Staties
Take Two

Alexforever - 2018. 03. 20. 20:48

Nah ezekből most nekem se tetszik egyik sem, valahogy túlságosan hasonló mind, a krimi amúgy se az én műfajom, de hogy most az ABC csak azt nyomja azért ez durva.

winnie - 2018. 03. 20. 20:49

Alexforever: “az ABC csak azt nyomja azért ez durva.”

“csak ezt” ez azért elég változatos kínálat. pont most olvastam el a fentieket (amikor hírekben írtam meg őket, akkor nem maradnak meg így egy kupacban:), de… ez nagyon messze van a “csak ezt”-től. a fenti kommentekből, amikre reagáltam, azt hittem, hogy csupa nyomozós, de itt alig van krimi. van 3 szappan változatos felállásokkal, egy átívelős jogi, 3+1 nyomozós, egy járőrös, két szappanos, rendőrös (talán nyomozósak is, de azt nem emelik ki), egy varázslós, plusz egy kémes-akciós.

winnie - 2018. 03. 20. 20:50

egyébként, hogy nyilatkozzak, a cibrian/bilson sorozat akkor is kötelező lenne, ha a sztori nem érdekelne azonnal. a fillion is érdekel melissa o’neillel, bár az nem krimi, vagyis nyomozós, hanem járőrös. plusz a kisvárosi staties. a többi 50-60%-nál jobban nem várós, a grand hotel pedig még kevésbé, szóval ott a pilot sokat fog számítani, hogy sikerül.

winnie - 2018. 03. 20. 21:03

schray: “e ez a mennyiség már simán csak a piac kiszolgálása. ”

inkább csak a borsó és a fal esete, hátha valami megragad. a sokból (ami jó indulattal is csak 6) 3 kap majd berendelést, és abból egy sikernek már örülni fognak.

“ha folyton biztonsági játékot játszanak és 75%-ban olyan sorozatokat gyártanak, aminek már a műfaja miatt is lesz valamennyi nézettsége, akkor ez lehet nem a közeljövőben történik meg.”

de épp ez az, hogy portfolióban kell gondolkodnia az országos csatornáknak. vannak kisebb kockázattal járó cuccok (krimik ismert arcokkal és IP-k (feldolgozás, reboot, adaptáció), és a nagyobb kockázattal járó eredetik. mindegyikből válogatnak, és nyilván az utóbbiak kockázatát csökkentik az előbbiekkel. szóval minden kap terepet. biztonsági a játék, de nem azért, mert csak ugyanolyan van, hanem azért, mert egy bizonyos hányadot megtartanak az ismert műfajoknak. és hiába van azért bőven választási lehetőség, legtöbbször a biztos befektetés térül meg.

ld. az idei abc-s újoncok: bukta a nemkrimi inhumans, a nemkrimi kevin saves the world, a nemkrimi for the people és az átívelős ten days in the valley, és siker az orvosos good doctor (ami tipikus műfaj, mint a krimi). a kvázi krimi deception még so-so, de ebből rögtön le is jön az, hogy az abc idén aztán végképp nem krimizett, mert ami még hátra van (crossing) az sem krimi.

amit írsz az ismétlődésről azzal abszolút nem értek egyet. én tényleg ipari mennyiséget nézek, de elég nagy véletlen kéne ahhoz, hogy a végtelen számú sztoriból ismétlődés legyen. egy random epizodikus történet szó szerint bármiről szólhat (a múlt héten látott krimiknek mind totál más volt a története) – ellentétben egy diplomáciai drámával, amiből van kettő (madam secretary, designated survivor) és ott konkrétan voltak ismétlődések.

említettem, hogy pl. a law and order: svu meg a criminal minds is bohócos részt fog hozni a héten. még ott is bármibe lefogadom, hogy bár a motívum hasonló lesz, a sztori teljesen más. a karakterek meg pláne.

abba - 2018. 03. 20. 21:03

Engem jópár megfogott ezek közül, ahhoz mindenképpen elég, hogy a pilotokat bepróbáljam. Egyetértek abban, hogy bármi lehet zseniális, és ezek között szinte mindegyik krimiben van – vagy ígérkezik – valami egyedi kis csavar. Csak zárójelben mondom, hogy pl. a Brooklyn Nine Nine is rendőrökről szól, arra mégsem mondanánk, hogy nyomozós.

schray - 2018. 03. 20. 21:40

@winnie – épp ez az: te ipari mennyiséget nézel, ezért ami nekem mind kék, az neked türkiz, tengerkék, indigó, zafír és akvamarin.

Teljesen más krimi/bűnügyi kedvelőként ezeket nézni, mert számodra érdekes minden egyedi megközelítés, ami megkavarja a receptet. Viszont én a krimit csak mérsékelten kedvelem, pl a Sherlock korai évadjai nagyon bejöttek a csavaros történetek miatt, az Elementary-ban is volt egy-két zseniális rész. De összességében – mivel relatíve kevés sorozatot nézek – nekem ez olyan, hogy jó, most volt egy rendőrös, volt egy tűzoltós, volt egy robotos, akkor legyen a következő egy időutazós, stb… A Timeless-t azért nem nézem például, mert még megy a 12 majom és az jobban bejön és az én ‘sorozatnézős portfóliómba’ elég egy időutazós, még ha ég is föld is minden téren a két sorozat. Szóval, amikor én azt mondom változatosság kellene, akkor én nem arra gondolok, hogy nyomozós vagy helyszínelős vagy ügyészséges, hanem arra, hogy scifi, fantasy, történelmi, horror, stb.

Az ismétlésekkel nem tudok vitatkozni, mert én sokkal kisebb mintát látok. Az biztos, hogy a Castle-t és az Elementary-t is azért hagytam félbe, mert vagy halálra untam magam az ügyön, vagy már az elején kibukott az az eldugott mellékszereplő, aki nyilván az elkövető lesz. Elismerem, ez lehet a rossz rendezés/írás miatt is.

Sajnálom azokat a sorozatokat, amiket írsz, hogy megbuktak – bár szerintem nem a tematika volt a legtöbbnél a kiváltó ok – viszont cserébe meg fel lehetne sorolni egy tucat másikat, ami nem tipikus és mégis sikeres/volt. Azt persze megértem, hogy a csatornának ez a modell működik, mert óriási réteg nézi. Én csak a személyes véleményemet fejeztem ki, hogy nekem ez unalmas és totál érdektelen – ami azért baj, mert lehet lesz köztük 1-2 valóban kiváló, de lehet azokba se fogok belenézni, mert beleolvad a tömegbe.

Kati néni - 2018. 03. 20. 21:52

winnie: ezt csak úgy érdekességképpen írom, hogy a TV Tropes-on van jó néhány példa megemlítve sorozatok újrahasznosított forgatókönyvére, sitcomoknál és epizodikus krimisorozatoknál eléggé gyakori. Önmagukat is megismétlik a sokáig futó sorozatok, illetve más érgi sorozatok scriptjeihez is hozzányúlnak.

Pl. Michael Landon egy csomó Bonanza-epizódot feldolgozott A farm, ahol élünkben, vagy a Stargate Atlantis írói néhány eredeti SG-részt.

Tibi - 2018. 03. 20. 22:10

Nekem is feltűnt, hogy brutálisan sok a rendőrös cucc. De ez most nem zavar, legalább ennyivel kevesebb potenciális néznivaló lesz.

Így is túl sok a jó sorozat (és a könyv :D), úgyhogy nem is baj, ha kiesik ez meg az.

Enzo - 2018. 03. 20. 22:15

Elég durva, 13-ból NULLA, ami tetszik, egyik unalmasabbnak hangzik, mint a másik.
Na de legalább lesz idő nézni a futó sorozatokat.

Alexforever - 2018. 03. 20. 22:46

Tibi: Mondjuk én is örülök neki, hogy ennyivel kevesebb lesz a néznivalóm, ugyanis a régi 25-26 sorozathoz képest, manapság 14-15 olyan van amit hetiben követek ősszel, tavasszal talán 19, de ha idén kaszálnak is valamit most azt se bánom.Nincs már annyi időm mint régen volt, meg már nem is köt le annyi minden, amik örök kedvencek a CW-s sorik (Supernatural, The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, The 100, iZombie, Arrow) meg a sci-fik (Star Trek: Discovery, Doctor Who, The Gifted, Timeless, The Orville, Altered Carbon) Ha ezek megmaradnak meg a Lucifer és az Agents of S.H.I.E.L.D., akkor én már boldog leszek, a tavalyi újoncokból is csak a Star Trek: Discovery, The Gifted, The Orville, Dark, Runaways, Counterpart jöttek be, meg a Black Lightning, de az csak januárban indult.És azt veszem észre, hogy egyre több 10 részes jó sorozatokat találok :)

Neoprimitiv - 2018. 03. 21. 09:18

Andrew Marlowe-nak sikerült másodszor is eladnia ugyanazt a sztorit ugyanannak a csatornának, ez szerintem rekord. (A CSI és NCIS brandet nem sorolom ide, azok bevallottan egy-egy futó és sikeres sorozat leágazásai.) A főszereplők miatt talán belenéznék, de Marlowe nekem elég elrettentő showrunnerként.

Fillion pedig úgy látszik teljesen kényelembe helyezte magát, csak olyan szerepet vállal el, amiben nem kell játszania.

A “csupa krimi” témához még annyit, hogy az ABC évek óta próbálkozik azzal, hogy legyen egyetlen, legalább valamennyire nézett epizódikus krimije. A castle volt az egyetlen és azóta sem sikerült találni a helyére másikat. Pedig a klasszikus heti ügyes krimi az egy országos adónak, ami a “kis fekete” egy nő ruhatárában: bármikor, bármilyen esetben elő lehet kapni. Valószínűleg ezért is vették meg Marlowe felmelegített töltöttkáposztáját, hátha sikerül megint eladni az ötletet egy jó castinggal.

winnie - 2018. 03. 21. 11:30

neo: :)

mondjuk azért nem érzem korrektnek, mert egyrészt a take two nem írós, hanem színészes (ami ugye máris inkább grinder vagy ryan hansen solves crimes), ergó a behatóbb tudás helyett inkább felszínes, énközpontú a tudás, másrészt meg a rendőrség és a magánnyomozó is más – még akkor is, ha castle is magánnyomozó lett. utóbbira mondom egyébként, hogy eléggé hanyagolt műfaj. mármint a magánnyomozós. most jön ez és talán a magnum, de ezek mellett hirtelen a private eyes és az elementary jut eszembe (bár biztos van még), plusz a friss shakesperae & hathaway.

Tomi - 2018. 03. 21. 13:07

Nathan Fillion sorozata Castle-szerűen készül, amiben a humor fontos része a sorozatnak vagy komolyabb hangvételű lesz?

Thrasher - 2018. 03. 21. 15:10

a harmadik rendőrösig olvastam csak

Elliot93 - 2018. 03. 21. 16:12

Így első blikkre sajnos egyik sorozat sem keltette fel, igaz hasonló helyzetben voltam tavaly is, aztán a The Good Doctor és a Kevin (Probably) Saves the World mégis nézőssé vált. :D

Neoprimitiv - 2018. 03. 21. 17:50

winnie: nálam ennyire nincsenek szétosztva a kategóriák, ráadásul nyilván a magánnyomozónak is lesznek állandó spanjai, akik a rendőrségi sidekickek feladatait töltik be. Maga a koncepció viszont ugyanaz: a külsősnek “kvázi detektív” tapasztalata van és ezzel segít a hivatásos bűnüldözőnek. Még csak nem is egy Forever vagy Mentalista (vagy akár Deception), ahol a külsősnek valami más területen lévő képessége/tudása hasznosítható, hanem copy-paste alapon az “egy csomó kitalált nyomozásban vettem részt” szituáció.

Azt tudom, hogy a sorozat valami európai koprodukciós fejlesztés, szóval az ABC-nek nem került sokba. Ami viszont a leírásból nem derült ki, hogy itt fordul a Castle felállás, Bilson lesz a külsős és Cibrian a profi.

sebien - 2018. 03. 22. 22:25

the fix:

szerintem akkor is egyből az oj ügy jutott volna erről eszembe, ha nem olvasom el a készítőket. hint: Marcia Clark

így viszont várós ezerrel…

Dini - 2018. 03. 23. 22:38

Ezeket egyáltalán kiknek készítik?
Mert, hogy nem a 18-49 korosztálynak az kuva élet!

Kai - 2018. 03. 28. 21:17

Ami érdekel ezek alapján:

False Profits
Grand Hotel
The Rookie
Take Two

Foley - 2018. 03. 30. 20:32

A staties érdekel,szeretem a flúgos zseniket. Kicsit fordított Monk ez nekem.

A take two-ról meg valamiért a Castle jut eszembe.

energy - 2018. 03. 30. 21:55

Grand Hotel
láttam a spanyolt jó olt, elég volt
többi nem érdekel

Cyberdog - 2018. 04. 12. 21:54

Csak a Staties…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz