login |

Pilot: Harrow

2018. 03. 20. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Míg winnie sorban szenvedi a közepes krimiket, én addig a Harrow személyében lenyúltam az ezek szerint legnézhetőbbet a mostanában adásba került hagyományosabb felépítésű nyomozósok közül. Na, azért ezt sem fogom az egekbe pontozni, de ha épp heti ügyes darabra vágynék a stíluson belül, akkor tuti Ioan Gruffudd új sorozata lenne a kiszemeltem.

A történet középpontjában egy halottkém áll, és… És ennyi. A családi háttere bonyolult, a helye a rendőrségen biztos, mivel a kollégája közel sem olyan briliáns, és persze egy hajón lakik, mert miért ne.

Ja igen, a csavar, hogy régebben segített eltusolni egy gyilkosságot, vagy épp ő volt a tettes, és most előkerül ez az áldozat, így elkezd nyomozni a rendőrség az ügyben. Ez “hősünk” magánéletét is bonyolítja, és ezzel el is jutottam a legfurcsább negatívumhoz amit mostanában láttam.

Nem mondom, hogy a pilotban el kell magyarázni mindent, hiszen a főszereplőnek a lányával való viszonya biztos rejt majd érdekességeket, amit a jövőre tartogatnak egyelőre, de amit itt leművel a csaj, az rossz nézni. Ezért kár volt már most behozni. Harrow pedig mosolyogva tűri: ahogy ellopja az értékes műkincseit, ahogy azt kéri tőle, hogy áldozzon be mindent. Mintha valami hímes tojás lenne a lánya, úgy vigyáz rá, miközben az iszonyat idegesítő dolgokat tesz.

Ezt ellensúlyozandó viszont kapunk egy tipikus nyomozós sorozatos ügyet, amiben szépen lassan kiderülnek dolgok, miközben vicces karakterpillanatokat láthatunk. Lehet mosolyogni, akár The Mentalist-utódot vizionálni, csak az írók pár percenként emlékeztetnek minket, hogy ne siessük el, el lehet ezt még cseszni.

A lényeg, hogy iszonyat hullámzó a pilot, de Ioan Gruffudd és a humor segít rajta kicsit, szóval hiába adok csak 6/10-et, simán végignéztem.

ui: amúgy tök átlagos, országos sorozatú kinézete van az egésznek, nem káromkodnak, semmi kirívó nincs benne, így valami eszméletlenül meglepő volt, hogy a boncolásnál milyen lazán meztelenséget mutattak (ld. fenti képet a cenzúra nélkül). Előtte is volt benne némi realizmusra törekvés, de itt csak pislogtam, hogy miért nincs letakarva a hulla. Ausztrálok.

6 hozzászólás Ne habozz!

Stuffy - 2018. 03. 20. 16:58

Valamiért a Titanic ugrott be az első képen lévő fickóról. btw jó összefoglaló,belenézek:)

damien. - 2018. 03. 20. 19:04

Ioan Gruffudd szerepelt a Titanicban, lehet azért ugrott be róla a film. :D

antares1969 - 2018. 03. 20. 20:53

Forever 2.0 ?? Jöhet!!!

Lemoni - 2018. 03. 20. 22:55

A vízből előkerült holttestnél nekem az jött le, hogy Harrow “csak” eltüntette a hullát és talán azért, mert valakit védeni akar (valószínűleg a lányát), ez megmagyarázná a fura viszonyukat, a lelkiismeret-furdalását és a Bora Borára távozási szándékot. Az eddigi két heti ügy elég átlagos, de Gruffudd és karaktere sokat tesz hozzá, hogy azért elég érdekes legyen.
7/10

Mártika - 2018. 04. 15. 18:55

Inkább a Forevert folytatták volna,de megnézzük,hátha…

Marcipáncica - 2018. 04. 17. 20:51

Ian kicsit kipattintotta magát a Forever óta? :) Mert női szemmel egyre jobban bejövős. Első részt lenyomtam, nem rossz nem rossz… lehetséges hogy kárpótol kicsit a Forever miatt?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz