login |

Finálé előtt: The X-Files

2018. 03. 21. 19:02 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: video,

“Ma” ér véget a The X-Files 11. évadja a FOX-on. Az idei évet már jóval kisebb hype övezte, mint a tavalyit, de meglepő módon azért a hét legjobb epizódjainál is feltűnt párszor a sorozat.

Az előbbiből adja is magát a kérdés: melyik részeket érdemes megnézni az évadból? Nyilván nincs értelme mindet, de mik voltak tényleg jók? Most is a fő összeesküvésen kívüliek? Például én csak a Darin Morgan által írtat néztem meg, az lekötött 40 percre, de nem ütött akkorát, mint a 10. évados agymenése, és ugye a 11×07 kapott még elég jó véleményeket.

A finálé előzetese a tovább mögött. Nagy cliffhanger várható, lehet megint összeesküdni

15 hozzászólás Ne habozz!

Piros - 2018. 03. 21. 19:12

A 11×03, Plus One szerintem egy jól sikerült epizód, és a 11×07 ( a címét le nem írom :D ) volt nagyon érdekes. Várom a szezonzárót.

Csaba121 - 2018. 03. 21. 19:20

Segítek:

Rm9sbG93ZXJz

vbalazs91 - 2018. 03. 21. 19:30

“Nyilván nincs értelme mindet”

Ez a hozzáállás rajtad kívül, winnie, még kinél van meg? Ki szokott összevissza, random epizódokat nézni sorozatokból? Én valamit vagy nézek, vagy nem. Ezt nézem, jó is volt az évad.

NLZ - 2018. 03. 21. 19:49

Sztem winnie arra gondolt,hogy mivel az átívelős összeesküvéses részek gyengék, így az epizodikusokból néhányat azért megéri megnézni.
Az ajánlások kellenek nekem is, 11x01et nem bírtam végignézni, hátha másikkal több sikerem lesz.

human - 2018. 03. 21. 19:50

bár én írtam a posztot, de azt a megjegyzést tényleg winnie editálta bele, kiszúrtátok :D

winnie - 2018. 03. 21. 19:57

vbalazs91: sokan sorozatoznak így, bár nem tudatosan. ha megnézed a tévében adott sorozatok nézettségeit, akkor látod, hogy ingadozik, hol nő, hol csökken, hiszen ha egy embert érdekel egy sorozat és nézi a tévében, akkor sem tud minden részt megnézni, mert nem ér rá, vagy bármi történhet.

tudatosan nyilván kevesebben teszik. a “vagy nézem, vagy nem” dolog nyilván él nálam is, de ha van egy jó epizód egy nemnézős sorozatból, akkor azt csak megnézem, nem? amit ajánlottatok, dark matter, doctor who, régi star trek részeket, a legends of tomorrow időhurkosát, az XF-es darin morgant és a 11×07-et természetesen megnéztem. megtehetném, hogy nem nézem meg, és az ajánlottakból nem is jött be minden, de a nagy többség jó döntés volt. szóval nem sok értelme lenne nem néznem pár jobb részt. (még ncis epizódot is láttam így!)

ezért jó, ha egy sorozat standalone epizódokat csinál, mert akkor bármelyikbe vissza lehet ugrani adott esetben, és nem kell megnézni azokat, amiket sokan nem tartanak kiemelkedőnek.

(egy kis adalék: szerintem a mai napig vannak olyan without a trace vagy cold case-részek, amiket nem láttam, pedig megvolt a finálé – amikor nem tudtam elkapni a heti részt, akkor nem visszamenőleg folytattam, hanem az aktuálissal, így elmaradt pár megnézés, amiket az évek során persze pótolok folyamatosan. tippre az összes derrick-epizódot sem láttam még:)

Captain Phillips - 2018. 03. 21. 19:58

Szerintem abbol a szempontbol eljart a sorozat felett az ido, hogy ma mar nem nagyon vevok az emberek az olyan koncepciora, ahol az ativelo szal csak minden 3. epizodban jelenik meg, a tobbiben pedig tolteleksztorik vannak. Az X-Files eseteben szerintem csak az osszeeskuveses sztori menne ma, mas mar nem.

seven - 2018. 03. 21. 21:22

a 11. évad hatására elkezdtem újranézni a sorozatot az elejétől… az első 6 évad lement elég gyorsan, most viszont már kb 3 hete a 7. évaddal bírkózok, nagyon nehezen csúszik le, pedig a 8-9. még nehezebb is lesz.
Na mindegy.

Captain Phillips: egyetértek, most így újranézésnél NAGYON zavaró, hogy nincs kontinuitás az epizódok között. Nem azt várom hogy mindegyik epizódban legyen mitológia, de a karakterizálás is teljesen lenullázódik majdnem mindegyik standalone-ban. Néha elég nagyokat pisologok azon is, hogy történik valami hatalmas drámai dolog, erre a következő epizódban meg mintha semmi se történt volna…

Ott van pl a Fringe ami hasonló formátummal operált, és igen, tele volt standalone epizódokkal, viszont a karaktereknek nem lett epizódonként kitörölve a memóriájuk, hanem szép ívet írt le a fejlődésük.

Azt meg persze már csak zárójelben jegyzem meg, hogy még 2 mitológiai epizód között is hatalmas átértelmezések, retconok, zsákutáck és egyéb finomságok akadnak az X-Files-ban. Persze a 90-es években ez nem volt annyira feltünő, de manapság már eléggé zavaró ez a csapongós írás. Sajnos Chris Carter ugyanezzel a stílussal írta a 10./11. évadot. De ma már vérciki.

Geza Kovacs - 2018. 03. 21. 22:39

Nem ilyenkor kellene beszúrni a “Mindjárt vége az évadnak. És a sorozatnak is?” címkét ;-)

winnie - 2018. 03. 22. 05:51

“ahol az ativelo szal csak minden 3. epizodban jelenik meg, a tobbiben pedig tolteleksztorik vannak. ”

szerintem ezzel nincs gond, sok sorozat így működik ma is, sőt, átívelés nélkül is. nyilván embere válogatja, hogy melyik stílusért rajong, de _szerintem_ az egész csak illúzió. mert ha bele is visznek részenként 3-5 perc átívelést mindig, akkor az kvázi olyan, mintha kapnánk a monster of the week sztori mellé még egy mitológia epizódot, amit azokból a 3-5 percekből össze lehetne fűzni. mármint gondolom, annyira nem oszt-szoroz, hogy az átívelést az ember egy részben kapja-e meg, vagy szétszórva 8-10 részben. épp az utóbbit tartom kicsit kamu megoldásnak.

Ace - 2018. 03. 22. 08:20

A 11×07-et(Rm9sbG93ZXJz) érdemes szerintem megnézni főleg akinek pl a Drain Morgan részek jönnek be de szerintem is nagyon jó rész lett.

Aki a klaszikus X-akták feelinget keresi annak a 11×03(Plus One) a 11×05(Ghouli) és a 11×08(Familiar) ajánlom megnézésre sajnos a többi rész szerintem nem volt túl jó. De amiket felsoroltam bármejik x-akták évadban megállták volna a helyüket.

Kíváncsi vagyok meg tudnak-e lepni a fináléban illetve húznak-e cliff-et a végére. Jó lenne ha Chris Carter összeszedé magát vagy adja át másnak a stafétát mert tényleg az ő részeivel van sajnos a legtöbb gond.

Johny Bravo - 2018. 03. 22. 09:13

Az osszes jo volt az elso ketton (mitologia) kivul.. sajna szerintem az utolso is kuka lesz, de a remeny hal meg utoljara. :)

vbalazs91 - 2018. 03. 22. 09:42

Ace: cliffhangerrel fog zárulni az évad.

“Jó lenne ha Chris Carter összeszedé magát vagy adja át másnak a stafétát mert tényleg az ő részeivel van sajnos a legtöbb gond.”

Hát az évadnyitón és -zárón kívül csak a 3. részt írta ő, azt meg pont, hogy kiemelted, mint jó rész.

Caeiro - 2018. 03. 22. 10:23

Igazából CC-ék mindenkinek akartak valamit adni: az összeesküvősöknek, a shippereknek, a nosztalgiára vágyóknak. A kevesebb több is lehetett volna. Na mindegy, mert ez az évad is csak elment, és ha jól értettem a nézettség a béka feneke alatt van. Tudnék ebből valamit ajánlani? Attól függ kinek …ha abba a korosztályba tartozol, mint én, és ezt nézted kamaszkorodban? Akkor a nosztalgiafaktor elég erős lehetett, hogy újra elgondolkodj a nézésén. Nos ez esetben a 8. és 9. részt tudnám ajánlani, az olyan, mint anno. Aki valami futurisztikusra, nagyon elvontra vágyik, annak ott van a sokak által istenített 7. rész. Aki röhögni akar, annak ott a DArin Morgan-es 4. rész. Aki az összeesküvésekre bukik, annak ott az 1., a 2. és gondolom a 10. rész. A shippereknek edddig olyan nagyon sok babér nem termett, nekik talán a 7. és a 9. ajánlható. Amit senkinek semmilyen esetben se ajánlanék az a 6. rész, a Cicus.

Ace - 2018. 03. 22. 12:47

vbalazs91: Igen az évad nyitó és záróra gondoltam meg az előző évados nyitó,záróra. Honnan vetted ,hogy ő írta a 3.-at? szerintem csak mint (created by) van feltüntetve az írók között mint az összes többi résznél is, nem?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz