login |

2018/19: Pilotszezon – CBS (drámák)

2018. 03. 22. 19:22 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2018/19

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2018/19-es pilotberendelések: ABC (drámák)ABC (komédiák) – CBS (drámák) – CBS (komédiák)CWNBC (drámák)NBC (komédiák)FOX (drámák)FOX (komédiák)A CBS 2017/18-as drámaberendelései.)

Lássuk, hogy a CBS milyen felhozatalból próbálja kiszúrni, hogy mik lesznek a következő szezon ászai náluk. Van pár érdekes koncepció, na meg több rebootolt franchise is a tovább mögött.

Cagney and Lacey

Készítő: Bridget Carpenter
Szereplők: Sarah Drew, Michelle Hurd, Ving Rhames
Történet: a klasszikus, 80-as évekbeli nyomozós sorozat modern változata, két nyomozónőről, akik a magánéletükben is barátok, és akik tisztán tartják Los Angeles utcáit.

Chiefs

Készítő: David Hudgins
Szereplők: Jorja Fox, Alana De La Garza, Aunjanue Ellis, Michael Trucco, Demetrius Grosse
Történet: három ambiciózus, sikeres és nagyon különböző nő magán- és szakmai életéről, akik egy-egy Los Angeles megyei körzetet vezetnek rendőrfőnökként. Ők állnak össze, hogy egy veszélyes sorozatgyilkos elkapására létrehozzanak egy akciócsoportot.

The Code

Készítő: Craig Turk, Craig Sweeny
Szereplők: Mira Sorvino, Dave Annable, Phillipa Soo, Anna Wood, Ato Essandoh
Történet: a sorozatban a hadsereg legpallérozottabb elméi néznek szembe az ország legkeményebb kihívásaival a tárgyalóteremben és azon kívül. És mindegyik jogász ügyészként, védőügyvédként, nyomozóként és tengerészgyalogosként is megállja a helyét.

FBI (egész évados berendelés)

Készítő: Craig Turk – executive producer: Dick Wolf
Szereplők: Missy Peregrym, Jeremy Sisto, Zeeko Zaki, Connie Nielsen, Ebonee Noel
Történet: az FBI New Yorki-i irodájának működését bemutató sorozat.

God Friended Me

Készítő: Steven Lilien, Bryan Wynbrandt – executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Brandon Micheal Hall, Joe Morton, Javicia Leslie, Suraj Sharma
Történet: humoros, felemelő sorozat, ami a hit, a létezés és a tudomány kérdéseit vizsgálja. Egy őszinte ateista a főhős, akinek az élete a fejet tetejére áll, amikor Isten bejelöli őt Facebook-on, és szándéka ellenére elkezdi változásokat hozni a körülötte lévők életében.

L.A. Confidential

Készítő: Jordan Harper, Anna Fricke
Szereplők: Brian J. Smith (Sense8), Walton Goggins, Mark Webber, Shea Whigham, Alane Arenas, Sarah Jones
Történet: James Ellroy regénye (itthon: Szigorúan bizalmas) alapján, 2018-as megközelítésben hangnem, zene és stílus tekintetében három gyilkossági nyomozóról, egy újságíró nőről és egy színésznőről, akik útjai kereszteződik, miközben a nyomozók egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak az 50-es évek Los Angeles-ének titkai és hazugságai sűrűjében.

Magnum P.I.

Készítő: Peter Lenkov, Eric Guggenheim
Szereplők: Jay Hernandez, Zachary Knighton, Perdita Weeks
Történet:a klasszikus, 80-as évekbeli nyomozós sorozat modern változata az ismert karakterekkel. A komikus akciókrimi főhős egy kitüntetett Navy SEAL katona, aki Afganisztánból visszatérve katonaként szerzett tudását próbálja magánnyomozóként kamatoztatni. Munkájában két barátja segíti, valamint egy kirúgott MI6-ügynöknő. Olyan ügyeket vállal el, amiket más nem, és olyanok fordulhatnak hozzá, akik máshoz nem tudnak. És mindemellett a sorozat be fogja mutatni, hogy milyen a harci traumákat együtt elszenvedők közötti kapcsolat, és hogy mit jelent a hazatérés egy katona számára.

Main Justice

Készítő: Sascha Penn – executive producer: Jerry Bruckheimer
Szereplők: Bokeem Woodbine, Timothy Hutton, Peter Gallagher, Deborah Ayorinde, Aubrey Dollar
Történet: Eric Holder élete és munkássága alapján egy államügyészről, akinek segítségével bepillanthatunk az igazságügyi minisztérium 5. emeletének zsúfolt világában, ahol is a főhős az ország legnagyobb horderejű jogi ügyeivel foglalkozik, annak ellenére, hogy ő a legfiatalabb, aki valaha dolgozott ebben a pozícióban.

Murder

Készítő: Amanda Green
Szereplők: Michael Chiklis, Teyonah Parris, Luna Lauren Velez, Pallavi Sharda, Leonard Roberts, Andrea Demetriades, Jennifer Mudge
Történet: az angol sorozat feldolgozása, true drime doku stílusban prezentált nyomozós dráma a bűn egyedi és olykor egymásnak ellentmondó nézőpontjairól (rendőrök és gyilkosok, szemtanúk és áldozatok, barátok és családtagok), amiben a nyomozás érzelmi utazásként kerül bemutatásra, és a néző maga döntheti el, hogy mi az igazság, illetve, hogy ki bűnös és ártatlan.

Red Line

Készítő: Caitlin Parrish, Erica Weiss – executive producer: Ava DuVernay és Greg Berlanti
Szereplők: Noah Wyle, Emayatzy Corinealdi, Noel Fisher, Michael Patrick Thornton, Vinnie Chhibber, Howard Charles, Elizabeth Laidlaw
Történet: a sorozat feltárja, hogy mi történik azt követően, hogy egy chicago-i fehér rendőr véletlenül lelő egy fekete orvost. A középpontban három család lesz, akik kapcsolatban állnak az üggyel, és mindhárom nézőpontból megismerjük a történteket, illetve a következményeket.

18 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2018. 03. 22. 19:50

Nyomozók-jogászok… meh.

Azt viszont nem tudom megbocsátani, hogy a Magnumot is megszentségtelenítik, ezért a pokol tüzén fog égni egyszer valaki.

-T - 2018. 03. 22. 20:01

Igazából egyik sem érdekel különösen, de egy dolog szemet szúrt. Akkor lehet, hogy Sarah Drew a Cagney és Lacey miatt lépett ki a Greys Anatomy-ból?

Tibi - 2018. 03. 22. 20:04

Hű, nem is tudom mikor volt ilyen utoljára: felkeltette az érdeklődésem egy CBS dráma!

A Red Line jónak tűnik, drukkolok neki :)

Alexforever - 2018. 03. 22. 20:16

Innen szokás szerint semmi :))

winnie - 2018. 03. 22. 20:16

“Akkor lehet, hogy Sarah Drew a Cagney és Lacey miatt lépett ki a Greys Anatomy-ból?”

nem, csak kapott egy szerepet, hogy szabad lett.

winnie - 2018. 03. 22. 20:18

Alain Prosztó: a régi sorozat is nyomozós volt, szóval akkor az is meh, ráadásul tippre béna ügyekkel, de nem fogják bántani. ez egy új sorozat lesz, ami nyilván vagy jó lesz, mint némelyik reboot, vagy gyenge, mint némelyik.

a lényeg, hogy a régi olyan lesz, amilyen eddig volt. próbálom felidézni, hogy milyen volt, mert tudom, hogy láttam tévében, de gőzöm sincs, hogy hány részt, tippre azért nem mind a 160-at, és ha abból indulok ki, hogy szemben pár nyomozós sorozattal nem is néztem újra (idejét sem tudom, mikor láttam), akkor azért nem lehetett nagy eresztés:)

Trallala - 2018. 03. 22. 20:19

Pedig van élet a nyomozásokon és a rendőrségi ügyeken is túl, csak úgy néz ki nem a sorozatok téren. Kezd egyre jobban elkeseríteni ez a jövőkép. :-(

winnie - 2018. 03. 22. 20:22

Trallala: a múltképre gondolsz. csak mert sosem volt olyan alacsony a nyomozós sorozatok aránya, mint ma. régen 60-70% volt az arány, szinte csak az készült, ma elenyésző. az, hogy országoson, és főleg a cbs-en sok van, az érthető, utóbbi ezzel alapozta meg magát.

Aldo - 2018. 03. 22. 20:23

A CBS az egyetlen országos adó, ami egy sorozatot sem nézek már. Az idei pilotok se nagyon győztek meg.

heidfeld - 2018. 03. 22. 20:52

Inkább ez, mint az ABC..
Pár pilot kap esélyt, ha berendelik. God Friended Me különösen érdekes lehet.

schray - 2018. 03. 22. 20:59

God Friended Me jól hangzik, a többi dettó érdektelen mint az ABC.

human - 2018. 03. 22. 21:01

“Azt viszont nem tudom megbocsátani, hogy a Magnumot is megszentségtelenítik”

a halálos fegyverrel is megtették, pedig az nagyobb kult.

winnie - 2018. 03. 22. 21:13

“ami egy sorozatot sem nézek már. Az idei pilotok se nagyon győztek meg.”

ismerős, nekem is így volt, de az idén a swat bejött. ami egyébként ugyancsak egy klasszikus tévésorozat felújítása, hogy egy korábbi kommentre reflektáljak.

(bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a me, myself and i nézős lett volna, ha nem kaszálják.)

így összegzésképp, ami országosat most nézek (és nem 2-3 részes újonc vagy reality)

cbs – 1
abc – 3
fox – 3
cw – 1
nbc – 2

(van 2 cw sorozat és 2 fox, amikkel több évvel le vagyok maradva, így nem tudom, hogy nézném-e őket.)

Aldo - 2018. 03. 22. 23:58

A me, myself and i nekem is nézős lett volna, de hiába nem kaszálták még hivatalosan, elég egyértelmű.

ABC – 2
CBS – 0
NBC – 2
FOX – 5 (ha lesz Prison Break, akkor 6)
CW – 4

Ez összesen 13, de közülük van legalább 3-4, ahol egyre jobban maradok lefelé és a kaszát fontolgatom, így mindig reménykedve tekintek az újoncokra, mert egy 6. szezonjában lépő sorozatba jó eséllyel már nem kezdek bele.

CsMisi - 2018. 03. 23. 06:41

Itt semmi erdekes sincs …

Thrasher - 2018. 03. 23. 08:18

most se a CBS-től fogunk szívrohamot kapni…

energy - 2018. 03. 30. 21:58

God Friended Me
facebook botrány van…ezt is jókor időzítették

Cyberdog - 2018. 04. 12. 22:03

Egyik sem… mindegyik nyomozós, FBI-s, ügyészes. Egy kissé egysíkú a kínálat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz