login |

Vera: a 8. évad – írta Eloise

2018. 03. 22. 15:00 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az a helyzet, hogy a Vera egyetlen hibája továbbra is csak az, hogy mindössze 4 rész után egy évnyi várakozás vár a nézőkre. Ugyanis az angol krimi érdekes, vicces, remek színészekkel és gyönyörű tájjal.

Vera csapatának összetétele kissé megváltozott a 7. évadhoz képest: két nyomozó, Hicham Cherradi, és Helen Milton távozott. Helyettük kaptunk egy fiatal nyomozónőt Jacqueline Williams személyében. Az új tag érkezésének hála Verának van kit kioktatnia, de szerencsére tud kedves is lenni az új lánnyal. A karakter elég érdekesnek tűnik eddig, mert nagyon lelkes és jóindulatú, de időnként még elég bizonytalan. Kíváncsi leszek, hogy hová fejlődik majd a további évadok során.

Természetesen idén is kaptunk érdekes eseteket. Rögtön egy olyan esettel kezdtünk, aminek a szálai a rendőrségen belülre vezetnek vissza. Ilyenkor persze senkiben nem lehet bízni, ami fura helyzeteket eredményez. A kedvenc jelenetem az évadban Aiden és Vera rész végi beszélgetése volt, amit nagyon aranyosnak találtam.

A 8×02 egyik különlegessége , hogy az áldozat elég ellentmondásosnak bizonyult. Volt, akiknek nagyon sokat segített, még másokra nem volt tekintettel. Hol erre, hol arra terelődött a gyanú, és az ember nem igazán tudta, hová fogunk kilyukadni.

A harmadik részben egy kertvárosban holtan találnak egy édesanyát. Lassan egyre több családi titokra derült fény a nyomozás során. Az epizód ráadásul bővelkedett kiváló vendégszínészekben, számomra Steven Robertson játéka volt a legemlékezetesebb, remekül alakította az áldozat fogyatékos testvérét.

A szezonzáróban egy tinédzser fiú holttestére találnak, ami nagyon megviselte a nyomozókat. A kutatásba bekapcsolódott az eltűntekkel foglalkozó George Wooten nyomozó, akit Steve Evets személyesített meg. A karakter már korábban is megjelent és már akkor megszerettem a kicsit bogaras, de kiváló rendőrt, aki jól együtt tud dolgozni Verával. Egyes férfi nyomozók szerint nem véletlenül.

Az éven sem okozott csalódást a Vera. Az egyetlen, amit kicsit hiányoltam, hogy mintha kevesebb szerepet kaptak volna a csapattagok, mint tavaly. Persze lehet, hogy csak azért volt hiányérzetem, mert Kenny karakterét nagyon szeretem, és nagyon jól működik az Aiden–Vera–Kenny hármas. Kedvelem, ahogy „beszólogatnak” egymásnak, miközben a gyilkos kilétére próbálnak fényt deríteni.

A Vera igazán intelligens és jól megírt sorozat, remek párbeszédekkel, amiknek köszönhetően élvezet nézni. Brenda Blethyn pár hete kitweetelte, hogy lesz folytatás, amit ugyan még nem erősített meg az ITV, de nincs okunk kételkedni benne.

3 hozzászólás Ne habozz!

hokkoh - 2018. 03. 23. 01:11

kenterbe veri az high-tech FB, CIA, CSI nyomozós sorikat…

ott már nem tudnak mit kitalálni hogy mágikus varázsló, meg mentalista, vagy dietetikus esetleg gázszerelő segíti a nyomozásokat megoldani, miközben Vera nénje egyedül túljár mki eszén.

winnie - 2018. 03. 23. 04:54

én továbbra sem értem ezt a lelken ejtett nagy sebet:)

épp ez az, hogy mindenfélét ki tudnak találni. mármint nem akkor lenne “nem tudnak semmit kitalálni”, ha az egyik krimi rendőrös lenne, a másik rendőrös, a harmadik rendőrös és csak a főszereplők korát, nemét és kinézetét variálnák?:) (nem mintha ettől még nem kéne minden mást kitalálni. és miért lenne gáz, ha valakinek gázszereplő a foglalkozása, ha okos?). nyilván próbálnak minél érdekes dolgokat, dinamikákat, felállásokat kitalálni, amikre lehet érdekes sztorikat építeni, mint bűvészt vagy színészt, miközben a rendőrökön nincs mit kitalálni – és bőven van olyan, amikor csak egy random rendőr nyomoz. akit az ember megszeret vagy nem szeret meg. és ebből is látszik, hogy nem a foglalkozás számít, hanem az adott epizódok sztorija és a karakterek. amik nem foglalkozásfüggők. szóval jobshaming ide vagy oda, a felszínen fennakadni sajnálatos.

(csak példakánt, akár a vera, ha feltűnne valahol egymondatos szinopszisként, kit indítana be? mármint az, hogy egy rendőr nyomoz. vagy egy öreg néni nyomoz. mindkettőt láttuk már, és mégis milyen jó a sorozat.)

perlacor - 2021. 11. 14. 17:59

Én bírom az angol nyomozós sorikat, de Vera esetében nem tudom nem kiverni a fejemből, hogy ez a szerelés egy az egyben Paddington mackóra hajaz! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz