login |

America’s Next Top Model: a 4-6. évad – írta Eloise

2018. 03. 23. 14:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az ANTM első három évadja olyan sikeres volt, hogy nem volt kérdéses a folytatás. Azért némi költségcsökkentésre sor került, így átköltözött a show Los Angeles-be. Természetesen ez nem így lett tálalva az első részben.

A tovább mögött folytatom röviden a második évadharmasról alkotott véleményemmel.

A zsűrit a 4. évadban is Tyra, Janice, Nigel, Nolé és egy aktuális vendég alkotta, és továbbra is ez maradt a kedvenc felállásom, nagyon élveztem, ahogy Janice Nigellel flörtölt, vagy ahogy Noléval viccesen vitatkoztak.

Mikor az egyik modellt, Naimát megláttam, rögtön arra gondoltam, hogy ez a lány mennyire szép. Aztán kiderült, hogy emellett még csodálatosan táncol, nagyszerű fényképek készülnek róla és még igazán kedves ember is. Brittany-t szintén nagyon érdekesnek és tehetségesnek találtam, és nem csak azért, mert iszonyatosan hasonlított Janice-re. Nála viszont sokszor gondot okozott, hogy nem igazán tudta, hogy hogyan kellene viselkednie. Vagy legalábbis ezt a képet mutatták róla.

Ezúttal Dél-Afrikába utaztak a modellek, és persze volt minden, ami ezzel jár: vadállatok, törzsi tánc meg minden, ami Afrikáról eszünkbe jut. A valóságshow egyre inkább ismertté vált, így már most az évad során olyan vendégeket is sikerült elhívni, mint például Serena Williams, Kiara vagy Eve.

Az ezt követő, ötödik, immáron CW-s évad volt talán az egyik leggyengébb. Ráadásul sokakhoz hasonlóan most éreztem először, hogy a győztes nem igazán érdemelte meg, hogy ő nyerjen. Korábban is volt, hogy nem volt a győztes túl szimpatikus, de azt mondtam, hogy legalább valóban jó képek készültek róla vagy, hogy igazán szép, de most a végén elég keserű szájízzel néztem az utolsó pillanatokat.

Az évad azért is volt kissé csalódás, mert mind Janice, mint Nolé távozott a zsűriből, ami engem eléggé letört. Janice székébe Twiggy ült, akit nagyon tisztelek, szeretem a stílusát, de teljesen más személyiség, mint elődje volt, és az ő harsánysága után Twiggy visszafogottsága elég szokatlan lett. Nolé helyére pedig Jay Alexander került, akit a korábbi évadokban már láthatunk, hiszen ő oktatta a lányokat arra, hogy hogyan kell a kifutón járni.

Drámából egyáltalán nem volt hiány. Volt lány, aki önként távozott a show-ból, mert nem akarta, hogy még rövidebbre vágják a haját. És persze állandóak voltak a viták is, amik egy jelentős részét Lisa viselkedése okozott. Elég könnyen rátört az unalom, ekkor pedig általában úgy döntött, hogy feldobja kissé a hangulatot, ami nem mindig volt kellemes.

Azért persze itt is volt, akit igazán szépnek találtam. Például Nik, aki egzotikus külsejét annak köszönheti, hogy félig olasz, félig afroamerikai. Hétről-hétre folyamatosan jó képek készültek róla. Ráadásul eltekintve egy kissé gyerekes, bár valahol érthető drámától, mert valaki ellopta a szövegét egy forgatáson, nem volt nagyobb balhéja senkivel. Coryn szintén nagyon szép volt, és tetszett, hogy sportosan nézett ki, és nem volt az a tipikus nádszálvékony modell.

Vendégként feltűnt például a gyönyörű modell Iman és Jenny Shimizu is, míg az egyik versenyző kapott egy kihívás nyereményeként egy kisebb szerepet a Veronica Mars-ban, ahol Kristen Bell-lel volt egy jelenete. A nemzetközi úti cél pedig ezúttal London volt.

A hatodik évad nem sok változást hozott: a zsűri nem változott, a helyszín maradt, a show menete is ugyanaz. Kedvenc versenyzőm Danielle volt. Eleinte nem igazán tartottam jónak, de hétről hétre egyre jobb képei lettek. Nagyon erős akcentusa volt, de keményen dolgozott azért, hogy ez ne álljon az útjába.

A válogató során, akit a legszebbnek találtam, az Jade volt. Különleges szépségű volt és nagyon magabiztosnak tűnt. A show-ban viszont nem a legjobb oldalát mutatta meg, vagy a készítők nem arra koncentráltak. A képei sem sikerültek mindig elég jóra. A későbbi évadokban gyakran idézték egy mondatát, mely így szólt: “This is not America’s Next Top Best Friend.”, vagyis itt nem az a lényeg, hogy valaki barátokra tegyen szert.

Ebben az évadban, mintha a szokásosnál kevesebb vendég lett volna. De az ötödik évadhoz hasonlóan beugrott például Janice Dickinson leckéket adni a lányoknak. És az egyik sminkes, Sutan egy másik oldalát is megismerhettük, amikor eljátszotta, hogy ő Tyra. Természetesen az előző évad szereplői közül is volt, aki meglátogatta a modelleket. A különleges úti cél Bangkok és Thaiföld volt.

Nehéz egy reality-t sokáig életbe tartani, úgy hogy ne veszítsen a színvonalából. Az America’s Next Top Model-nek sem sikerült teljesen tartania szintet. Erre a három évadra viszont még annyira nem jellemző az értelmetlen sikongatás és Tyra sem akarta minden harmadik részben bebizonyítani, hogy érdemes volt színjátszás órákat vennie.

3 hozzászólás Ne habozz!

len90 - 2018. 03. 23. 16:15

Apró javítás:

A 5-6. évad még UPN-es volt, a CW 2006 őszén indult és a 7. ANTM évad dupla premierje volt az első eredeti adás ami a csatornán futott. Érdekesség, hogy a CW történelmének legnézetebb műsora az ANTM 8. évadának fináléja volt több mint 8 millió nézővel és 2.9-es 18-49 rating-gel, amiért ma már a nagy adók (ABC, CBS, NBC) is összetennék a két kezüket…

Továbbá nem gondolnom, hogy a 4 évadra csökkent volna a budget, sőt szerintem akkor tájt még pont növekedett, az első két évadot forgatták ha jól tudom egymás után még nem tudva milyen lesz a nézettség, azoknak volt alacsonyabb budget-ja. A New York-ból Los Angeles-be költözés mögött inkább adókedvezmény állhatott, ami valamilyen szintén tekinthető spórolásnak, de igazából csak egy igénybe vehető kedvezmény érvényesítése…

Abban egyet értünk, hogy a 5. évad főleg a nagyon jó 2-3-4 után gyengébb lett, és bár külföldi fórumokon mindig a 6. évadot nevezik a legjobbnak meg a legerősebb final 2-nak, számomra ez az évad sem igazi favorit mert nem találtam benne olyan kedvenceket, mint Shandi (s2), Kristi-Ann-Norelle (s3) vagy Kahlen (s4) akiknek igazán tudtam volna szurkolni.

Az 5. évad győzteséről még csak annyit, hogy én szerettem nem mellesleg a korai évadok legsikeresebb győztese lett, ázsiában nagyon sokáig dolgozott a győzelme után 10 évvel is kapott még modell munkákat, nem mellesleg az ELLE szerkesztőinek és fotósának is annyira tetszett, hogy az ANTM történetében ő volt az egyetlen győztes akinek a divatanyagának oldalszámát megemelték a korábbi két évad nyertese 3 és 2 oldalt kaptak csak, ő 6-ot, a 6. évad nyertese már csak 4-et, a 7. évadtól pedig már a Seventeen magazin biztosította a magazin díjat, ami nívóban elég jelentős visszalépés volt…

A. - 2018. 03. 23. 17:31

Ezeket még láttam, akire emlékeztem: Naima, Lisa (ő bepisilt:)), Jade

Eloise - 2018. 03. 23. 19:01

len90: Köszönöm a javítást. Legközelebb majd igyekszem alaposabban utánanézni a dolgoknak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz