login |

Pilot: Station 19

2018. 03. 23. 21:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

We are the help.

Megérkezett a Grey’s Anatomy újabb spinoffja, ami… minden rosszat áthozott az anyasorozatának jelenlegi tulajdonságaiból. Ilyenkor mindig beugrik, hogy a GA mennyire szórakoztató szappan volt az elején. Mostanra ezt már nem hiszem, hogy el tudnám rá lőni, és sajnos a Station 19-re is pont a negatívabbak jellemzők.

A történet meglepő módon a tűzoltóság felé válik le, avagy a kórházas sorozat mellé ezúttal egy tűzoltó őrs életét, flörtölését, na meg életveszélyes ügyeit követhetjük majd, miközben a főszereplő keresi az utat, ahogy a világban, a szakmájában, vezetőként is erős legyen.

Amit viszont nem értek, hogy ha már tűzoltók vannak a középpontban, akkor miért is egy terhes lány az egyik első ügyük. Annyira siralmasan, olcsón és átlátszó módon karakterépítő az egész, ahelyett, hogy egy izgalmas akció közben mutatkoznának be. Annak fényében külön furcsa az orvosi vészhelyzet kiemelése, hogy utána kiszenvedtek magukból egy tényleg érdekes esetet is, ami lentebb látható. A kérdés, hogy akkor minek altattak minket előtte, miközben azért az elején még minden perc számíthat nézőmegtartásilag.

De még ha az épp választott ügyek lennének a legnagyobb negatívumok, akkor idővel kinőhetne valami jobbá a sorozat. Sajnos a közepes vagy annál rosszabb színészek is bőven a szórakoztatásunk ellen vannak. Itt is rögtön egy szerelmi háromszöget villantanak, de ezt csak a tipikus jelenetekből lehet “kitalálni”, mivel semmi kémia nincs a szereplők között.

Az egész tehetségtelenség a főszereplő Jaina Lee Ortiznál csúcsosodik ki. Mondjuk a szépfiú Grey Damon sem remekel túlzottan, de Ortiz konkrétan semmit nem tud átadni abból, ami valószínűleg a feladata lenne. Amikor veszélyhelyzetben kell döntenie, akkor például nulla a feszültség, bár erről a rendező is tehet; amikor pedig épp csábító módban van, akkor is inkább olyan, mintha a házijához kérne segítséget. De igazából.

Nagyon röviden összefoglalva, ennyi alapján még tűzoltós sorozatból is lehet jobbat mondani a Station 19-nél, nemhogy szexi-munkahelyisből, pedig ez utóbbiban kéne erősnek lennie. Szóval ez most elmarad az anyasorozattól, a vetélytárs Chicago Fire is könnyedén lenyomja. Mit is keres akkor a színen? Mert ha egy 4/10-et, akkor most megkapta.

4 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2018. 03. 23. 21:46

Első rész 5/10, második 7/10.
Nekem sem jött be csont nélkül. Azért az anyasorozat ennél fényévekkel jobb, még mindig. Főleg idén.

Maradok egyelőre, de nem vagyok megelégedve.

A terhes lány csak a 4-5. eset volt, úgyhogy ez lenne az utolsó dolog, amibe belekötnék. És amúgy se értem, mi ezzel a gond. Két tűzzel kezdtek, nem csak tüzekhez hívják őket. Anno a Fire nyitányában is volt mindenféle eset. Itt meg az orvosi aspektus külön érthető.

-T - 2018. 03. 23. 21:55

Egyetértek a kritikával.
Azt hittem, hogy csak engem zavart a főszereplőnő egész lénye, de ezek szerint nem. Borzasztó volt. Annyira nem szimpatikus, hogy csak na.
Az 1. részt még végignéztem, de mondhatom, igen nyögvenyelősen ment. A 2-at már nem is próbáltam be.

Eni - 2018. 03. 24. 12:58

Egyetértek. Nulla kémia van a színészek között. Az meg, hogy színészileg a főszereplő a leggyengébb láncszem nem sok jót sejtet. Megnéztem mindkét részt. Szerintem ennyi elég is volt.

Deny - 2018. 04. 12. 00:36

Hát ez nem javult sajnos. Nagyon gagyi, szomorú, hogy a GA-hoz kötődik, mert ég és föld a minőségbeli különbség köztük.

Kasza. Ha lesznek crossoverek, azokat talán megnézem, de egyébként felejtős.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz