login |

The Walking Dead – 8×13: I’m not dumb

2018. 03. 26. 14:50 - Írta: winnie

43 hozzászólás | kategória: kritika,

A mostani rész kapcsán megint eszembe jutott az, amiről kommentben is volt szó, hogy mennyire kevés idő telt el az elmúlt két évadban. Ami lehet, hogy egyeseknek meglepetést okoz. Igazából a sorozat nem is nagyon utal az idő múlására, csak a sok párhuzamos eseményből lehet ilyesmire következtetni, meg egy-két “majd holnap” vagy “egy hét múlva” mondatból, de az idővel való törődés hiánya azért jó pár, ha nem is ellentmondást, de furcsaságot szül.

Érdekes ugyanis belegondolni, hogy viszonylag rövid időn belül mennyire valóságos, hogy a status quo így és ennyiszer megváltozzon, hogy a karakterek előbb erre, majd arra tartsanak, hogy nagyszabású tervekről döntsenek. Számunkra egyes események között hetek, illetve hónapok telnek el, de ott minden az egyik napról a másikra történik, és a fene nagy szembenállás Negan-nel akkor lehet, hogy még csak pár napos vagy pár hetes?

Bele sem merek gondolni, hogy a nagy egymástól való elszakadások valójában hány percet vagy órát jelentenek. (Ha valakinek van fogalma a timeline-ról, akkor szívesen elolvasom, így hirtelen ezt találtam, ami az S7-et 2,5 hétnek, az S8-at pedig max. 2 hétnek írja le. Tehát Negan már egy hónapja része Rick életének?) A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Így legyen ötösöm a lottón. Még anno a The Event-ben (hoppá, most olvasom a linken, hogy ez a FlashForward-ban tűnt fel nekem inkább, nem baj) tűnt fel komolyabban az, hogy a rész végi kötelező cliffhanger-ök funkciója megváltozott. Ott ugyanis már nem arra szolgáltak, hogy a következő részre visszahozzák a nézőt, hanem sunyi módon annak folytatására is, hiszen többször meghúzták, hogy csak két epizóddal később oldották fel a félbe hagyott dolgokat.

Ez nem tudom, hogy mennyire jó taktika (a The Event és a FlashForward is első évados kasza volt, hmm), de a The Walking Dead sem először alkalmazta. Talán itt megbocsáthatóbb a dolog, hiszen párhuzamosak az események, de ettől még lerí róla, hogy mennyire mesterségesen odatákolt jelenet volt a 8×12-ben Jadis autózása Negan-nel, semmi más célja nem volt, mint a nézői manipuláció. (És, szerintem hatásos volt, bármennyire is ellene beszélek.)

Szóval Negan-t egyáltalán nem is kaptunk az epizódban (aminek Maggie sem örült), cserébe jutott egy ostrom nekünk (éjszakai, naná!), amiben akadtak jobb megoldások, de tudjuk, hogy a TWD mindig is hadilábon állt az akciójelenetekkel, mind rendezést, mind pedig koreográfiát tekintve. El kell fogadnunk, hogy a The Walking Dead nem akkor jó, ha emberek akcióznak egymás ellen. Akkor csak sima béfilmes az alapanyag, a zombis ölészet sokkal érdekesebb.

Az ostromnak annyira nem volt hatása, viszont a megsebzett embereknek már igen, miután bezombultak – az átváltozás mechanikáját, illetve annak esetleges kritikáját meghagyom a szakértőknek, már nem emlékszem a régi infókra, hogy azok alapján mennyire volt ez “korrekt”. (A történtek kapcsán az jutott eszembe, hogy hiába történik nagy tragédia, ha valami ostobaság eredményezte, akkor közel sem fog annyira meghatni.)

Nyilván a fenti szálak azért inkább pozitívak voltak, hiszen hoztak némi változást a dinamikában (és megsirathattuk Carol epikus kapcsolatát Tobin-nal), és itt nem az “ennyi funkciójuk lett volna?” foglyok meglépésére gondolok, akik a fenti timeline logika alapján akkor mióta is voltak Hilltop vendégei?

A mérleg másik serpenyőjébe berakom Morgan Gavin-észleléseit, mert… Ehh, el nem tudom mondani, hogy mennyire utálom a sorozatokban az efféle látomásos megoldásokat. Más lehet, hogy oda van érte, de én nem. Morgan megy szépen vissza a süllyesztőbe, amikor majdnem mindenkit irritált, arról nem is beszélve, hogy így nyilván bármit ki lehet találni neki, hogy eltűnjön az évad végén.

Számomra a másik nagy mínusz a Henry-sztori. Tudom, hogy nem lehet felróni egy gyereknek, ha hülyeséget csinál, de az íróknak azt már igen, hogy ha valamire nincs ötletük, akkor azzal másznak ki a slamasztikából, hogy egy gyerekkel hülyeséget csináltatnak.

Igen, így kell pokolra kívánt karaktereket csinálni, mint Henry (aki a fentiek alapján akkor mióta is annyira bosszúálló és öntudatos? pár napja/hete?). Innentől kezdve nem hiszem, hogy túl gyakran nem fogom azt kívánni, hogy takarodjon a jelenetből… (Mert nyilván fel sem merül bennem, hogy ne maradt volna életben.)

A rész még erőteljesen próbálta azt is sulykolni belénk, hogy Maggie milyen kiváló vezető, de a peckes álláson kívül nem vagyok benne biztos, hogy ez így van, eddig legalábbis nem érzem azt, hogy túl sokat mutatott volna.

Mi volt még?

Megint megismerhettünk új karaktereket. (Szia, Dana, az orvos, akiről eddig nem sokat tudtunk.) És búcsúzhattunk pár karaktertől (Viszlát, Dana, az orvos, nagyon örültünk!) Kaptunk egy kicsit komédiába hajló leszámolást (szegény zombi, ahogy megpróbált lépcsőzni…), és ismét képesek voltak úgy vágni egy jelenetet, hogy Enid kérdésére Daryl 13 másodperc gondolkozás után válaszoljon, és nekünk mind a 13 másodpercet végig kellett néznünk, mert…, nem tudom, gondolom, nem azért, mert feszültséget akartak generálni.

Még mindig várom, hogy melyik TWD-rész fog igazán megmozdítani, melyik 8. évados epizódra fogom azt mondani, hogy tényleg kiemelkedő volt (ha a 8×09-et nem húzták volna el annyira…!), vagy rettenetesen pocsék, nálam továbbra is tart ez a középszer, ami nagyon ritkán lengeti ki a mutatót valamelyik irányba. S, mint írtam múlt héten, az a legrosszabb, ha valami közönyt vált ki az emberből.

Majd jövő héten. Majd jövő héten?

43 hozzászólás Ne habozz!

Im91 - 2018. 03. 26. 16:31

Ez a rész szerintem borzalmasan volt ütemezve, magasról (magasabbról)indult aztán inkább hullámzó lett. A kisgyereket önkényesen használták (feltűnően) a rész végi konfliktushoz. Furcsa volt, hogy Simonék úgy mentek oda, hogy használják a fegyvereket, ennek ellenére inkább csak késeket és szúróeszközöket használtak. Talán kiderült, hogy Simon mégsem olyan szikla szilárd mint előző részben mutatták, és hatott rá Dwight rész eleji figyelmeztetése, hogy talán mégsem kéne.

Shai - 2018. 03. 26. 17:22

Ez a resz borzalmasan rossz volt, egyszeruen ennyire baromsagokat berakni egymasutanban, ehhez marha nagy tehetseg kellett… zombik horognek, leesnek lepcson, senki nem ebred fel, dokino moge siman belopakodik a horgo zombi es a semmibol ravetodik. Tarva nyitott ajto melett alszanak, hatha valami kobor savior vagy zombi gond nelkul bemegy. Henry idiotizmusa is tetozte az egeszet, ilyen hulye gyereket es regen lattam mar.
lovoldozesnel is, nagy trukkel odacsataljak a haz ele egy kupacban a retardalt csapatot,(megis ki menne igy egybe egy csoportban oda a haz ele??) aztan kapjak a refit az arcukba meg a sorozatuzet es szinte senkit se talalnak el maggiek, WHAAAAT?

seven - 2018. 03. 26. 17:56

crickets

dexike3 - 2018. 03. 26. 19:08

nem csak a TWD-ben, de más posztapok zombis filmben a közösség nem gondoskodik róla, hogy pl. aki stroke-ot kap és bezombul ne csámcsogjon az élőkből.
meg sem közelítette a jelenet a FTWD bunkeres jeklenetét…

nish - 2018. 03. 26. 19:25

A Henry gyereknek Morgan 2 résszel ezelőtt meg mondta hogy ki ölte meg a bátyját, és azt is hogy már megölte.

nish - 2018. 03. 26. 19:27

És mégis kérdezgeti a foglyokat a gyerek hogy hey melik” ölte meg,,..
bocsi a dupláért

winnie - 2018. 03. 26. 19:28

na, igen. mondjuk hazudott, de kérdés, hogy henry miért nem hitte el. vagy miért felejtette el. vagy csak az írók döntöttek úgy, hogy nem hiszi el/elfelejti, mert másképp nem tudták kiszedni a ketrecből a savioröket:)

Im91 - 2018. 03. 26. 19:39

Ilyen cudar világban jó emberismerő lett és felismerte Morgan arcán, hogy mi is a helyzet. :)

Shoruba - 2018. 03. 26. 20:00

Alapjában véve a 8. évad második fele eddig jobb szerintem, mint az előző negyedév termése. Kétségtelenül az évad előnyére vált, hogy most már aránylag jól lehet követni, hogy hol és miért zajlanak az események, hogy a karakterek hol tartózkodnak éppen és miért küzdenek, és hogy a jelenetek is átláthatóan követik egymást. Nyilván még ilyen tekintetben is lehetne hová fejlődni, de az ősszel tapasztalt rommá vágott, követhetetlen (és emiatt szinte minden izgalmát el is vesztő) darálásnál azért előrébb tartunk.
___________________________________________________
Ami szerintem messze a LEGNAGYOBB röhej továbbra is, hogy bár lement a “háborúból” 13 rész, a nevesített, közepesnél fontosabb karakterek egytől egyig golyóállóak. Nem hogy megölni nem merik őket, de minden egyes lövés, minden egyes szituációban elkerüli őket, lőjenek rájuk akár “minigunnal” kocsiból, akár gépfegyverrel a nyílt mezőre, akár nyílegyenesen egy házból. Ameddig mindkét oldalról lassan 200 embert lemészároltak, addig az ugyanezen a harci terepen szolgálatot teljesítő hőseink karcolások nélkül megúsznak mindent. A Walking Dead írói lassan hírhedten gyávák, és közismert, hogy nagyjából minden 10. karaktert tudnák csak úgy, ahogy normálisan felépíteni, azonban az előzetes ígérgetések után azt gondoltam, hogy nem áraznak be a kockázatkerüléssel 13 részt. Lassan évadzáró, és még Carl, az egyetlen ténylegesen jegyzett áldozat is egy tök banális módon halt meg, aminek köze sem volt a harcokhoz. Így pedig továbbra sem értem, hogy miért kéne aggódnom? Ez nem háború, ez ugyanaz a hiteltelen félisteni állapot, amikben a fő karakterek már évadok óta élnek.
____________________________________________________
A rész mélypontja messze Henry volt. Nekem nem az a gondom, hogy be akarnak építeni egy gyermeki nézőpontot a háborúba(főleg a bosszú oldaláról), de már a hideg kiráz attól, hogy részenként 5 perc arra megy el, hogy ez a teljesen ostoba karakter vagy azt bizonygatja, hogy mennyire harcra alkalmas, vagy azt kérdezgeti, hogy ki ölte meg a testvérét. Annyira erőltetett már az egész, hogy leírhatatlan. Szinte biztos, hogy ha csak néha szednék elő, még nézhető is lenne a szál (bár a gyerekszínész is néhol iszonyatosan gyenge, de képzelem, milyen instrukciókat kaphat), azonban így már összességében idegesítőbb, mint Carl a 2. évad környékén.
_____________________________________________________

Shred - 2018. 03. 26. 20:54

Esküszöm, nem vagyok fizetett néző, de nekem régóta ez a rész tetszett a legjobban. Volt benne egy (TWD szinten) elfogadható és ütős ütközet, nem túladagolt lelkizés, igazi horrorklasszikusokat idéző zombitámadás… A golyóálló főhősök, a kötelező idióta szereplő (Henry), aki előre erőlteti a cselekményt persze nem maradtak ki, de összességében nekem egy jó élmény volt, és hossző idő óta nem fészbúkoztam, nem stoppoltam le az epizódot pisiszünet miatt.

Desmond Wallace - 2018. 03. 26. 21:01

Ezzel megoldódott Hilltop túlnépesedési problémája. :)

Csilla0422 - 2018. 03. 26. 21:09

Az egy – két WTF jelenettől eltekintve ez a rész is tetszett.

Rick – Michone párbeszédből kiderült, hogy kint meleg van. Kell a levegő ezért is bontották le az ablakról a “farácsokat”. Ebből az okból hagyták nyitva az ajtókat is.

Amikor tudják, hogy valaki haldoklik, akkor kap maga mellé egy “őrt”. Volt már rá példa. Ez a bezombulás meglepi volt. Rick rájött az okára is.

Maggie elmélkedése a jó vezetőről érdekes volt. Ugye nem is könnyű annak lenni. A beszélgetése Simonnal… ezért jár a pacsi! Nem csak Magginek hiányzott Negan. :)

Henry, Henry, Henry… remélem, hogy Carol elvisz virágokat nézni. Nagyobb idióta, mint Sam pedig ő az egész családját megölte. RIP Jessie!

Morgan na nála ismét elmentek otthonról.

Bye Tobin! Talán végre lesz valami Carol és Daryl között.

Siddiq kezd szimpatikus lenni.

duran6 - 2018. 03. 26. 21:29

Szánalmas cgi-torkolattüzek, szar rendezés, szar dialógok miegymás… jézusom.

razs - 2018. 03. 26. 21:37

Amúgy azon gondolkozom, hogy a Carol meglepődött-e, amikor kijelentette, hogy Tobin harapás nélkül változott át. Szerintem nem, csak simán kijelentő módban mondta.

Shane, Randall, Sasha, a börtönben sokan, amikor volt a karanténos járvány. Ők mind “más módon” halt meg és mégis átváltoztak. Nem létezik, hogy ne tudtak volna erről. Illetve rémlik egy olyan rész, amikor dr. Jenner információit (azaz hogy a vírus mindenkiben ott van) Rick szóban elmondta “valakiknek”. Megköszönöm, ha valaki kisegít, hogy jól emlékszem-e és valóban volt-e ilyen rész.

De ha én a rész nézése közben gondoltam erre a tömeget látva, akkor hihetetlen, hogy a túlélők nem tettek több biztonsági intézkedést.

Vale - 2018. 03. 26. 22:17

ruzs! Én is emlékszem erre a részre, amikor a doki elmondta Ricknek hogy bármilyen haláltól átváltoznak. Ezért volt furcsa az a rész mosz amikor Carol mondta hogy őt nem harapták meg.. mondom és? :D Lehet hogy ők elfelejtették ezt az infót? :D

Vale - 2018. 03. 26. 22:18

Bocs, razs. A telefon kijavított.

hokkoh - 2018. 03. 26. 22:33

továbbra is megy a bénázás, ahelyett hogy a legfontosabb témával foglalkozna a sorozat, vagyis a zombikkal való békekötés, anélkül sosem lesz normális életük még ha leszámolnak NEgan bandájával akkor sem.

semmi értelme leélni még 30-40 évet szereplőinknek hogy minden nap attól kell tartani hogy honnan érkezik a zombi és leharapja-e őket.

Sledge - 2018. 03. 26. 23:00

Nyitott ajtó, sérültek, nyakukon a háború, örök meg sehol. MegaLOL.

vilmus09 - 2018. 03. 26. 23:10

Csilla0422 “Henry, Henry, Henry… remélem, hogy Carol elvisz virágokat nézni. ” Szintén.

Teljesen valószerűtlen, hogy tapasztalt túlélők, főleg állandó fenyegetettségben ne állítanának őrséget, hanem mindenki édesdeden aludna nyitott ajtó mellett. Akár a megváltók is újratámadhatnának éjszaka.

Ráadásul ha a minimális idővonalat is nézzük, Judith a 0. nap után fogant és most legalább 2-2,5 éves. Nem létezik, hogy 3 év alatt van olyan közösség, ahol nem vették észre, hogy a balesetben vagy betegségben meghaltak is átváltoznak, nem csak a fertőzöttek. A 3. évadban(?) a börtönben is meghalt éjszaka egy kissrác, aki szintén megtámadta az alvókat. Akkor miért nem őrzik a sérülteket?

Ami viszont tetszett, a csendes éjszakában,a telihold fényénél a holtak támadásának volt egy klasszikus zombifilmes hangulata.

cspetifiu - 2018. 03. 26. 23:27

Szerintem nem az volt a baj, h nem tudták, hogy nem csak a harapástól lehet átváltozni. Az volt a baj, hogy a meglőtt/megvágott emberek a zombis fegyverek miatt ugyan úgy haltak meg, mint akiket megharaptak. Ezek alapból nem lettek volna halálos sebek, csak a zombis fegyverek aktiválták a vírust, és mindenki gyorsan megmurdelt, majd átváltozott.

Krszto - 2018. 03. 26. 23:27

Akkor most Negannak is vége?
Elvégre az “autóbalesetben” ő is szerzett nyílt sebet és rá borult egy vödör fertőző bél is.
Ha következetesek az írók, akkor neki is be kell lázasodni hamarosan..

Csilla0422 - 2018. 03. 26. 23:35

Lehet tévedek, de a pasi, akit Tobyn először megtámadott ott volt velük végig. Ő indult el orvosért vagy gyógyszerért, mert a másik srác belázasodott. Dana doki is őket ment ellenőrizni, amikor (elég balf.sz módon kivitelezve) elkapták.

Páran fertőzésben haltak meg, ettek és egyre többen változtak át. Negan ötlete működött. Carol is arra gondolt, amire alapjáraton mindenki, hogy hol a harapás nyom. Mivel csak seb volt, Rick látta a véres Lucillet és összeállt a kép neki.

Geza Kovacs - 2018. 03. 26. 23:49

Ó, hát mi az első évadtól beszéltük ismerősökkel, hogy amikor közelharcot vívnak a zomberekkel (vagyis mindig), és szétdarabolják, ököllel marcangolják, kiontják a belüket/agyukat, sőt önként bekenik magukat (!) a vérükkel meg belsőségeikkel a főszereplők, akkor a sok harctól különösebb sérülés nélkül is lehetnek rajtuk sebek, ahova nem tűnik túl jó ötletnek locsolni a zombivérből. De az se tűnik faszának, ha a szemükbe megy vagy a szájukba. De mivel a sori túllépett ezen, mi is ráhagytuk, nyilván így nem fertőz, csak zombinyállal.

De most kellett egy új ötlet, szóval most mégis fertőz :-) Meglepő módon nem zavar annyira, mint vártam, egész jó kis rész volt amúgy. Jó, az évad első részeihez képest persze.

csirmi - 2018. 03. 26. 23:51

az egyik legrosszabb sorozat epizód volt evör, amit valaha végig kellett szenvednem…

Shred - 2018. 03. 26. 23:56

Azt már régóta tudják, hogy bárki-bármiben meghal, átváltozik:

https://www.youtube.com/watch?v=sEhIkzoIvcU

Azt rontották el, hogy simán hagyták őrizet nélkül pihenni éjszakára a sebesülteket, pedig benne van a pakliban, hogy valaki hirtelen rosszabbul lesz, és gyors beavatkozás nélkül meghalhat.

faceoff - 2018. 03. 27. 02:10

sztem mi nézők vagyunk a Zombik már jó ideje,és minden rész után azért jövünk vissza hátha megehetjük Nicotero és/vagy az írók agyát! :D

Szegedi Szilvia - 2018. 03. 27. 05:17

Maggie pocakja sem nagyon növekszik, pedig gyermeket vár. :D
Judith egyre serdül, Maggie valahogy lemaradt, de biztosan ez a normális. :D Negan a 7. évadban még a kisbaba Judith- ot dédelgeti Rick verandáján, majd a kislány szőke, hosszú hajat növesztve ovis korba cseperedik. Maggie kockahasát irigyli a világ összes nője. :D Bár mindenki csak akkor növesztene pocakot, mikor 1 hét választja el a szüléstől! :D Nem hiszem, hogy Maggie születendő gyermekével kapcsolatban lemaradtam valamiről (hogy esetleg elveszítette volna a babát), így kicsit furcsállom, de lehetséges, hogy csak nem figyeltem biosz órákon. 😂

Pepemixi - 2018. 03. 27. 05:33

@seven: Crickets?

@winnie: “A rész még erőteljesen próbálta azt is sulykolni belénk, hogy Maggie milyen jó/kiváló vezető” – lehet h igazad van (újra kéne néznem, h átlássam rendesen), de sztem pont az ellenkezőjére hintett a rész. Illetve arra, hogy nem lehet ilyen “háborús” időkben vezetni rossz cselekedetek nélkül. Ezért is van úgy vége, hogy: Maggie-t a “The cost” bántja. Maggie sem érzi úgy, hogy jó vezető és szinte ki is mondja, hogy mindent önző célokból tesz (h Negan meggyilkolásával megbosszulja férjét). Az már más kérdés hogy a közérdek is ezt kívánja.

@Shred: Fészbuk-ozni rövid “U”-val szoktunk, nem tudtad? ;) :)

@faceoff: hands down – over and out :D

winnie - 2018. 03. 27. 05:56

“Maggie pocakja sem nagyon növekszik, pedig gyermeket vár. :D”

ld. a poszt. azért nem növekszik, mert alig pár hét telt el az elmúlt 2 évadban. egyelőre nincs hova növekedjen. majd ha pár hónapos lesz, akkor látni lehe majd rajta, bár tippre a finálé után lesz időugrás, és akkor vagy babázni fog, vagy kiírják őket valamilyen sztorival.

Zolecs - 2018. 03. 27. 08:05

Csak engem zavarnak ezek a sötét jelenetek? Konkrétan a fél részből semmit nem lehetett látni. Meg kellett néznem a wikin hogy kik is haltak meg pontosan. Valamiért Tobynt sem ismertem fel, bár sejtettem hogy nem egy noname zombult be.

A végén pedig azt hittem hogy Henryt temetik, de ezek szerint mégsem.Kicsit idegesítő volt a kisgyerek, remélem majd Carol bevezeti a virágos kiskertbe.

noodles - 2018. 03. 27. 08:13

én minden hülyeségét el tudnom nézni a twd-nek de ez a rohadt következetlenség a fertőzést illetően……
amikor negan kitalálta ezt, hogy majd megfertőzik őket csak röhögtem, hogy ez úgysem fog működni és majd mekkorát koppannak a megmentők. na ebből az lett, hogy én koppantam és a készítők röhögnek rajtam :D

Isaac - 2018. 03. 27. 08:23

Engem csak az zavar több nézőtárssal együtt,hogy felrúgták azt a szabályt,hogy csak a harapás változtat át. Biológiai tény egy bacilus egy karcolással is bejut a szervezetbe,de eddig csak a fent említett mód volt a meghatározó.A hepatitis például bármilyen váladékkal képes fertőzni,de itt ha a fejem felett átszúrom az agyát és rám ömlik az egész cucc nem lesz bajom még ha lenyelem véletlen(eddig).Most,mivel csináljunk valami “meglepőt írók” ( saját sorozatukat sem nézik? ) ,meg több órája megszáradt alvadt vértől és karcolástól átváltozásokat vizionálnak itt nekünk. Amúgy már a börtönben kiderült,hogy a betegeket külön elzárva tartották ,miután
kiderült bárki behal, akkor kóricálni kezd,tehát itt is zár vagy minimum őrnek kellett volna lenni mellettük. Ezen felül visszavertük az ellent és a nyamvadt őrök a falon csak kifelé néznek,de hörögve csoszogva sétálók néha sikoltozó megtámadottak és senki nem hall meg semmit,basszus ha valaki legurul a lépcsőn az olyan robaj éjszaka ,de alszunk nyugodtan úgy ,hogy majd rá esik. A fegyverek meg hevernek szanaszét ,hogy az viszi aki akarja (jó végig nem figyeltek) ,de a rabok lakatjának kulcsa is az ajtó mellé van akasztva,nem mondjuk Maggie övén fityeg??? Lehet kicsit sokat írtam,de ha ezeket bakikat kivédve írják meg egy jó rész is lehetett volna,de miért kell a nézőt hülyének nézni… legközelebb ha az kell Michonne-nak fénykardja lesz vagy Rick repülni fog,mert az milyen epic :(

Flyvik - 2018. 03. 27. 08:24

Megnéztem az aktuális epizódot. Folyamatosan azt éreztem, hogy darabos az egész epizód, mindenkit szituációba kell helyezni, suspense nyomás van az alkotókon. Nincs ezzel gond, de ahogy elképzeltem: ami papíron jónak tűnt, az a forgatáson kicsit félrement.

SPOILER
Számomra negatívumok:
1. Ez a “nagyon gyorsan átváltozunk és rájövünk mitől” történet nem volt kellőképpen felvezetve, megmagyarázva.
2. Ha dög meleg van, akkor sem alszunk nyitott ajtónál, ablakánál (pláne a földszinten) egy olyan világban, ahol élőhalottak vannak.
3. Henry az új Carl? Nincs kötődése senkihez, és bármennyire is rossz ezt kimondani: pont nem izgat, hogy vele mi lesz, ez pedig írói hiba.
4. Morgan: Oké, ő a lelkiismeretesség megtestesítője, de ez sincs rendesen kibontva.
5. Ha valaki lezuhan a lépcsőn, most komolyan: senki nem ébred fel a puffanásra?
Pozitívumok:
1. Maggie, mint vezető: jó, abszolút reális, láthatóak a gyengeségek. Szerintem két út van: vagy sikerül ráéreznie a szerepére, vagy Rick lesz újra az, aki a csapat élére áll. (ő most abszolút visszavonult)
2. A zombitámadás az éjszaka közepén. Igazán szépen oldották meg.
3. Siddiq integrálása
4. A háború áldozatai (temetős jelenetek), ahol Maggie szembesül azzal, mivel is jár minden egyes döntése.
SPOILER VÉGE

Az a bajom, hogy a pozitívumok csak apróságok, pedig a vonal jó dramaturgiailag.

noodles - 2018. 03. 27. 09:18

Isaac: de eddig se csak a harapás változtatott át nem? szóval ha valaki öreg, meghal az is átváltozik.
de ez, hogy már megfertőzni is meglehet valakit ez új. mondjuk alapból már az hülyeség, hogy bennük van a vírus de ha megharap egy zombie akkor átváltozol.
vagy ez, hogy megharap és ez, hogy véres késsel megvágnak ez ugyanaz lenne?
fuuuu kicsit zavaros, csak próbálok rájönni ennek a logikájára :D

Shred - 2018. 03. 27. 09:24

@Pepemixi: bocs, még nem beszélni újmagyar:)

Egyébként Danai Gurira eddig is ilyen kigyúrt volt, vagy a Fekete Párducra készült már a forgatás alatt? Amikor Rickkel bontották az ablakdeszkákat, ott csodálkoztam rá, milyen izmosnak tűnt.

Shred - 2018. 03. 27. 09:30

@noodles: fejtegették már ezt a harapás dolgot, elvileg a zombinyálban van valami enzim, ami aktiválja a vírust és fellángol a betegség az emberben. Olyan, mint a herpesz, folyamatosan hordozzák, csak a trigger hatásra jelentkeznek a tünetek.

dexike3 - 2018. 03. 27. 15:19

aki valami izgalmasra vágyik, vagy ráunt a TWD-re nézze meg a FTWD új előzetesét. na az megvett kilóra.

Kissur - 2018. 03. 28. 23:24

dexike3: Én is ezen gondolkodtam a trailer nézése közben, hogy lehet, hogy most pártolok át oda. Morgan abban a pár másodpercben jobb volt, mint itt az elmúlt 2 évadban. :D

G4br1el - 2018. 03. 29. 13:52

Maggie pocakja azért nem nő mert Glenn is kici kínai
volt :D kész

Kvanar - 2018. 03. 29. 15:31

Megvan az az epizód, amikor a guberálóknál a gladiátor zombival küzd Rick? Na újra megnéztem és többször megvágta magát, megszúrta magát a zombival, és mindegyik karó stb… át volt szúrva a zombin. Akkor nem kapott fertőzést, most meg az ilyen-olyan belekbemártott fegyverektől kitör a Hilltop-nátha? Nem vágom ezt.
A fikció csak addig működik, amíg nem szegi meg a saját maga által felállított szabályokat. Ha megszeged, onnantól bukta az egész.

winnie - 2018. 03. 29. 20:12

Kvanar: írta valaki, vagy mondják, a lényeg, hogy olvastam, hogy elvileg nem fix a dolog. lehet fertőzés, de az is lehet, hogy megússza az illető – ha minden igaz ezzel a maszatolással kerülték ki a dolgot.

Chris - 2018. 03. 31. 09:42

Bullshit ez… fifti-fifti alapon is 8 évad alatt valakinek illet volna megbetegedni amennyi vágott, szúrt sebet szereznek a nagy túlélés közben.

Enzo - 2018. 04. 05. 01:11

8×13
Érdekes csatajelenettel kezdeni egy részt, de a fertőzéses dolog miatt kvázi nem az volt végül a “tetőpont”. Kicsit lassan ütött be a zombinyál, de talán az epizód legjobb jeleneteit hozta, mikor bezombultak Tobinék. Tök nem konzisztens amúgy ez az egész megfertőződéses dolog, nyilván eddig se mosogatták le a késeket, kardokat, nyilakat bő folyású szappanos vízben, hanem olyan mocskosan verekedtek vele, mégse változott át senki. Kicsit tényleg meg kéne ritkítani a szereplőgárdát, ez így nem túl hihető, hogy szökőévente fog csak valakin a golyó vagy a zombi, na meg ennyi karaktert egyszerűen nem lehet kezelni. Jesus is most tűnt fel, tök régóta nem láttuk, és akkor még a vissza sose tért Heath-ről nem is beszéltem…

Darabkák:
– Tetszett, ahogy Siddiq kiállt magáért az eddig esküszöm sose látott dokinénivel szemben (akit most már nem is fogunk látni)
– Simonék mekkora csapdába sétáltak már bele, lol…hát csak fogtam a fejem, mikor álltak a sötétben a kb 20 darab dötétbe borult ablak előtt, hogy ez messziről bűzlik, nehogy már egy rutinos savior csapat ilyen be*opjon…és mégis.
– Henry honnan szerzett kulcsot? A gépfegyó elvivést mutatták, de a foglyokhoz a kulcsot azt kb Maggie pólója alá képzelem, csak nem volt annyira szabadon, hogy a gyerek elvigye…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz