login |

2018/19: Pilotszezon – NBC (komédiák)

2018. 03. 28. 16:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2018/19

Elérkeztünk a szezon közepéhez, ami az országos csatornák pilotberendelésének ideje is egyben. A csatornák vezetői ilyenkor választják ki a berendelt több tucat forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts alatt fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént (max 1-2 várható még), és elkezdődött a casting is – ahol ismerjük a szereplőket, ott feltüntetjük őket.

2018/19-es pilotberendelések: ABC (drámák)ABC (komédiák)CBS (drámák)CBS (komédiák)CWNBC (drámák) – NBC (komédiák) – FOX (drámák)FOX (komédiák)Az NBC 2017/18-as komédiaberendelései.)

Hol van már az “NBC = comedy” aranykora. Azért lássuk, hogy idén miből válogatnak keresve az új Friends-t, 30 Rock-ot vagy The Office-t. Azért pár projekten rögtön látszik, hogy csak egy lehet befutó közülük, például a Like Family és a So Close-ról olyasmi üvölt, hogy az egyik körüli ötletelés közben került elő a másik alapja. Ez persze csak tipp a részemről. A tovább mögött ott van mindenki.

Abby’s

Készítő: Josh Malmuth – executive producer: Mike Schur
Szereplők: Natalie Morales, Neil Flynn, Nelson Franklin, Jessica Chaffin, Leonard Ouzts, Kimia Behpoornia
Történet: a többkamerás komédia egy San Diego-i bárban játszódó történet, melynek törzsvendégei mindenféle egyedi szabályt alkotnak, hogy afféle mini közösség érzetét keltsék maguk között, és azok által elkerüljék azt a frusztráltságot, melyet hasonló létesítmények váltanak ki belőlük.

Bright Futures

Készítő: Hale Rothstein, Danny Segal, Isaac Schamis – executive producer: Kenya Barris
Szereplők:
Történet: egykamerás komédia egy baráti társaságról, melynek tagjai bukdácsolások közepette alakulnak át fogalmatlan, éretlen huszonévesekből sikeres, jó karrierrel rendelkező felnőttekké.

Friends-in-Law

Készítő: Brian Gallivan
Szereplők: James Davis, Devere Rogers, John Gemberling, Nicole Parker
Történet: többkamerás komédia két férfiról, akik tökéletes ellentétei egymásnak, és rá kell jönniük, hogy tudják elviselni a másik közelségét, amikor legjobb barátaik összeházasodnak.

Guess Who Died

Készítő: Norman Lear, Peter Tolan
Szereplők: Holland Taylor, Hector Elizondo, Christopher Lloyd, Adrian Martinez, Beth Lacke
Történet: egykamerás komédia Norman Lear saját tapasztalatai alapján. A sorozat humoros és inspiráló kép a közös örömökről és a kihívásokról az ember életének bármelyik szakaszában. A helyszín egy öregek otthona Palm Springs-ben, a főhőse egy nyugalmazott, pozitív hozzáállású, humoros zeneproducer, aki felesége halála után beleszeret sógornőjébe, egy egykori stewardess-be, aki ugyan olykor kimért, de vég az esze és ugyancsak van humora.

Like Family

Készítő: Suzanne Martin
Szereplők: Brandon Mychal Smith, Kether Donohue, Blake Anderson, Rebecca Mader
Történet: többkamerás komédia két barátról (egy férfi és egy nő), akiknek szinte testvéri a kapcsolata, miután együtt nőttek fel nevelőszülőknél, azonban felfedezik, hogy felnőttként kissé bonyolulttá teszi az életüket az, hogy ennyire közel állnak egymáshoz.

So Close

Készítő: Greg Malins
Szereplők: Sasheer Zamata, Sean Kleier, Punam Patel, Sabrina Carpenter, Dan Bucatinsky, Julie Klausner
Történet: többkamerás komédia két reménytelen, romantikus lélekről (egy férfi és egy nő), akik életük válaszútjához érnek és közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak egy számukra nem ideális partnerrel, miközben nem is tudnak a másikról, pedig csak pár sarokra laknak egymástól.

Cím nélkül

Készítő: Aseem Batra – executive producer: Amy Poehler
Szereplők: Sarayu Blue, Paul Adelstein, Zach Cherry, James Buckley, Johnny Pemberton
Történet: egykamerás komédia Orli Auslander könyve, az I Feel Bad: All Day. Every Day. About Everything, alapján egy nő kendőzetlen meglátásai annak mellékhatásairól, ha az ember megpróbálja elérni a céljait.

6 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2018. 03. 28. 18:35

Azt a betyár! Sikerült többszörösen klónozni egy ötletet, de az eljárás még nem tökéletes…

winnie - 2018. 03. 28. 18:41

szerencsére a komédiáknál a sztori nem számít. szólhat 5 sorozat mindegyike öt barátról, akik összejárnak, és lehet totálisan különböző mind az öt, hiszen az alapsztorin kívül semmi más nem egyezik, a humor is lehet, hogy totálisan más, a karakterekről nem is beszélve.

heidfeld - 2018. 03. 28. 19:05

Az a baj, Winnie, hogy ezeket az igen halvány ötleteket is hajlamosak “tunigolni”. Lásd Powerless..
Cukorkából csináltak avokádót.. Utóbbit is szerethetik sokan, de nem cukorka.
Jó szándék bizonyára megvolt, de ezekről mindig Brian “sorozata” ugrik be, a Family Gay-ból.

Tomi - 2018. 03. 28. 19:26

Ezek a sorozatismertetések annyira semmitmondóak, semmi értelme, hogy közzéteszik őket. Kíváncsi lennék, hogy néhány mára legendás sorozatnak mi volt az ismertetője!:)

human - 2018. 03. 29. 13:53

jó pár évnyit vissza tudsz nézni a junkien :D

Cyberdog - 2018. 04. 12. 22:19

Talán a Like Family… de nem fűzök ehhez sem sok reményt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz