login |

Pilot: Splitting Up Together

2018. 03. 30. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Még egy érzelmes komédia, de jó! Mármint annak, aki szereti az ilyesmit, mert én majdnem bealudtam miközben szólt a popzene és ment a feelgood montázs, mert talán sok évad alatt a szereplők majd leküzdhetik a nehézségeiket. Vagy újrakezdhetik az életüket.

Az ABC sorozatának történet egy házaspárról szól, akik elhatározzák, hogy elválnak, de azért maradnak a közös telken. A megoldásuk: hetente váltják egymást a gyerekekkel, és addig a másik szülő a garázsban szólózik, éli a normális, új életét. Szóval újrakezdés, elrontott kapcsolaton való merengés és hasonlók várhatóak.

Nem titok, de mostanra oda jutottam, hogy ennek a “komédia” stílusnak semmi keresnivalója a nézős sorozataim között. Attól, hogy valami nem alánevetős, még lehet poénokat írni, itt meg konkrétan kettő van, és még azok sem viccesek. Vagy el kell menni komolyabb, érdekesebb drámába, mert különben ilyesmi semmi lesz a végeredmény, amint amilyen a Splitting Up Together.

Tipikusan az a helyzet állt elő, hogy ezt már mindkét oldalról megcsinálták jobban. Tuti nevettünk már a közönséggel közösen egy hasonló házaspáron, dramedy-ben pedig főleg voltak már hasonló kapcsolatok, ld. az HBO-s Divorce. Ennél jobban jártak volna ha az egyik főszereplő 2013-ban véget ért sorozatát, a Rules of Engagementet folytatják egy kis időugrással. Megtartva a humorra képes írókat.

A kicsit merev beszúrásokat nem rónám fel a pilotnak. Valahogy siettetniük kellett az érzelmi alapok lehelyezését, így a random bedobott esküvő tánc elnézhető, de az már nem, hogy milyen kliséket rántottak elő amikor a kapcsolatukról meséltek: semmi egyedi, saját hang nincs a sorozatban. Konkrétan a tánc felvezetése után minden kitalálható, ami még nem lenne akkora gond, ha szórakoztatóan adnák elő, hisz Charlie Sheen is ebből élt sokáig. Mégem teszik azt.

A Splitting Up Together számomra sajnos egy semmi. Sajnálom Jenna Fischert és Oliver Hudsont, mert mindketten többet érdemelnének egy nagyjából 5/10-nél, aminek a kihagyása vagy megnézése ugyanazt az eredményt éri el. Két hét múlva egy másodpercet sem tudunk majd felidézni a pilotból.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 03. 30. 15:00

nem tudom, olyan fura volt, olyan félszeg, mint olykor jenna fischer karaktere, akinél nagyon nem érzem a pilot alapján a castingot (de azért örülök, hogy végre látom:)

nem nagyon tudtam hova tenni az egészet, de a furcsaság a különlegességben is megmutatkozott, nagyon nem tipikus ez a tónus, szóval inkább pozitívan értékelem, egy 6/10-re, de nagyon nem tudom megfogni, hogy kell-e ez nekem. majd a folytatás.

Deny - 2018. 03. 30. 16:13

Nekem nagyon nem jött be pedig vártam. 10 percig “szenvedtem” vele, de szerintem még csak el se mosolyodtam rajta. Hard kasza!

winnie - 2018. 04. 04. 22:15

1×02: na, ez már sokkal jobban tetszett. nagyon jól van ráeresztve a mosolygás a keserédes tónusra, legalább 7,5/10 volt.

FrankLuck - 2018. 04. 07. 22:36

Igen, nekem is sokkal jobban bejött a második rész, erre az évadra biztosan maradok.

winnie - 2018. 04. 18. 11:22

1×03: á, kezd egyre nagyobb kedvenccé válni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz