login |

Emlékeztető: A babaház úrnője

2018. 03. 31. 20:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap, minisorozat,

Ma. 21:00. Epic Drama. The Miniaturist – 1×01 (rövid, hazai promó + eredeti előzetes + szinkronhangok) – a tovább mögött a hosszú előzetes, a főcím és a pilot első 2 perce

A BBC tavaly év végi minisorozata Jessie Burton regénye alapján (itthon: A babaház úrnőjeitt a könyv magyar tartalma) készült. Az 1686-ban játszódó thriller egy amszterdami házról szól, melynek szépsége alatt tiltott szenvedélyek és titkok rejteznek. A főhős egy 18 éves lány, aki vidékről érkezik ide, hogy egy tehetős kereskedő felesége legyen, azonban rájön, hogy új otthonában nem minden az, aminek látszik.

Elég zavarbaejtő lett, na.

5 hozzászólás Ne habozz!

macskaszemu - 2018. 04. 01. 00:45

Legunalmasabb adaptáció evör, pedig a könyv teljesen oké volt. Felmondja a leckét szépen, korhű környezet meg jelmezek, a színészek se bődületesen rosszak,- és semmilyen reakciót nem váltott ki belőlem az ásítozáson kívül. Ja, k.va sok pályát haladtam közben Candy crushban. Aztán utolsó részt már becsületből se tudtam végignézni. Kb a felénél abbahagytam.
:/

kuktin - 2018. 04. 01. 01:50

akkor jó! nem én vagyok az egyetlen aki bele kezdett …de sajnos semmi pluszt nem tudok az előttem szólóhoz hozzá fűzni ….

mandarini951 - 2018. 05. 13. 13:32

Akkor én bele sem kezdek. Nekem a könyv sem annyira tetszett. Szerintem a könyvből is többet ki lehetett volna hozni…

pintyus - 2018. 08. 28. 23:25

Engem elkapott az első rész. Gyönyörű a fényképezés, tökéletesen visszaadja a németalföldi festmények különös, borzongató, sötét tónusú hangulatát, az erősen megvilágított, kontrasztos, hófehér és rózsás bőrű főszereplőnő földöntúli, furcsa szépségét.
Korábban elkezdtem a könyvet, de újra fogom kezdeni.
Senki ne várjon akciódús thrillert,de aki kedveli a lassan csordogáló meséket fura,XXI. századi gondokat képviselő karakterekkel, a saját korukban helyüket nem találó figurákat, az nemigen fog csalódni.

Meggi - 2019. 01. 08. 00:29

Engem is magával ragadott a kor tökéletes megjelenítése, a szereplők által remekül megformált karakterek, a cselekmény aprólékos kibontakozása.
Valóban nem egy thiller, nem is szappanopera, hanem végre egy értékelhető alkotás aminek az értékét nem a folyó vér mennyisége adja.
Én egyetértek “pintyussal”. Aki nem a mai pattogatott kukoricás mozi “sikert” keresi az végre igazi élményt kap. A karakterek változásán még elgondolkodni is lehet bár ez manapság – sajnos – már nem divat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz