login |

Emlékeztető: A Tanár 1. évad

2018. 03. 31. 18:42 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék,

Ma. 20:00. RTL Klub. A tanár – 1×01 (előzetes + bővebb infók a sorozatról) – a tovább mögött a hosszú előzetes, a főcím és a pilot első 2 perce

Kíváncsi vagyok, hogy az RTL Klub új, saját gyártású sorozata A mi kis falunk, a Válótársak vagy esetleg a Korhatáros szerelem nyomdokaiba fog-e lépni nézettség szempontjából.

Egy holland és egy szlovák remake után ez egy német széria, a Der Lehrer feldolgozása, és a Válótársak gárdája készíti – legalábbis gyártói, készítői (Köbli) és rendezői szempontból, igaz, az operatőr más. Minden más a fenti linken.

Hmm, gyanús, hogy ez is nyolc részes, mint A mi kis falunk, ami cseppet rövidnek tűnik – lehet, hogy 8+8 rész lesz belőle? (Főleg, hogy több színházas is kiszállt a társulatából A mi kis falunk miatt, de persze lehet, hogy itthon nem 7 nap alatt forog egy rész.)

25 hozzászólás Ne habozz!

-T - 2018. 03. 31. 21:10

Nálam messze felülmúlta a várakozásokat. Bejött. Jól el voltak találva a komolyabb és a humorosabb szálak. Nézős marad.

-T - 2018. 03. 31. 21:11

+ A főcím rohadt jól néz ki.

Marcipáncica - 2018. 03. 31. 21:26

Nekem viszont nagy csalódás. A német első pár részét (már amit mint 2. évad leadtak) láttam, az szerintem jobb volt… és annál sem tudtam megmaradni. Pedig eléggé vártam és bíztam a szereposztásban.

Desmond Wallace - 2018. 03. 31. 21:30

A német 2×01 jobb volt.

A főcím viszont ötletes.

dukyka - 2018. 03. 31. 21:52

Hát ez nekem nagyon kínos volt.

Kvanar - 2018. 03. 31. 22:00

Borzalmas volt, szegeny Ervin. Sokadjara derul ki, hogy Kobli nem tud irni, meg remaket se.

bettygirl - 2018. 03. 31. 22:15

Ez szörnyű volt. Unalmas és vontatott. A tanár karaktere nagyon nem jött át, inkább azt éreztem, hogy idegesítik őt a diákjai. A túl sok káromkodás se tetszett. Az új magyartanár meg mintha állandóan a szertárban ült volna.
A német verzió sokkal jobb, annak nagy rajongója vagyok. Van hír esetleg arról, hogy azt mikor folytatják?

PopEye - 2018. 03. 31. 22:17

bődületesen rossz. abszolút nem életszerű. Nagy Ervin még elmegy, meg Elek Ferenc hülye karaktere, de köszönöm.. bőven elég volt, még sok is ez az egy rész.. A mi kis falunk jó, de ez nem.

Marcipáncica - 2018. 03. 31. 23:38

Valóban kínos volt nezni, ennél már csak az kínosabb hogy előre ajanlgattam pár ismerősnek…

AJ - 2018. 04. 01. 00:13

De érdekes ez a vegyes vélemény. Szerintem az utóbbi évek legjobb magyar sorozata lehet, az első két rész legalábbis nekem jobban tetszett, mint eddig bármi. Nagy Ervin pedig zseniális ebben a szerepében.

Deny - 2018. 04. 01. 00:13

Nekem nem volt bajom vele, de valóban a leggyengébb az RTL eddigi sorozatai közül. Viszont nézhető, szombat esti limonádénak nem rossz. 6/10.

Marcipáncica - 2018. 04. 01. 01:00

AJ: két rész? Nem csak egyet adtak le?

AJ - 2018. 04. 01. 01:20

Marcipáncika: A sajtóvetítésen leadták az első kettőt.

majomka - 2018. 04. 01. 02:34

Ez tényleg rettentően kínos volt, klasszikus példája mikor ülök a tv előtt, az arcom eltakarom a két tenyeremmel, s az ujjaim között kukucskálva ismételgetem: ó Istenem, ó Istenem ez most komoly?! Akkor már inkább a Holnap tali… :)

Dawnie - 2018. 04. 01. 08:16

Szerintem is pocsék volt. Nem az eredetihez képest, azt nem ismerem, hanem önmagában. Pedig szerettem volna szeretni.

Trallala - 2018. 04. 02. 22:19

Tipikus magyar alkotás, ez van én elfogadom, nem is várok sokat. Nekünk a majmolás, mások utánzása jutott. Miért hiszik azt, hogy ha máshol valami sikeres, akkor azt leutánozva ugyan olyan sikeres tud lenni itthon? A magyar sorozatok mindig túl vannak játszva szerintem, ezért sosem lesz hiteles. Fel kellene már fogni, hogy egy színházi színész nem film színész. Teljesen más kategória.

derek - 2018. 04. 03. 07:07

Azért jó volt újra látni Mikecz Estillát , ha már a Csak színház harmadik évadában nem szerepel.

Trallala: Mi az , hogy nekünk? Szerinted más országok nem dolgozzák fel más országok sorozatait vagy filmjeit? A sikerre meg jó példa pl. A mi kis falunk.
Színházi színész , filmszínész. Azért ne általánosíts már , légy szíves. Elég sokan vannak , akik mindkét helyen megállják a helyüket. Nézd meg mondjuk a Terápia vagy az Aranyélet szereplőit.

winnie - 2018. 04. 03. 07:24

Trallala: ha tipikus magyar alkotás lenne, akkor elnézve a filmek mostani színvonalát zseniálisnak kéne lennie, a színészek pedig no komment – nem olyan nagy ördöngösség ez, ráadásul itthon vicces lenne, ha valaki kijön az egyetemről, mint filmszínész, utána meg csak várja és várja a filmes főszerepet, mondván ő nem színházazik. (azzal nem vitatkozok, hogy vannak színpadias alakítások, de nem feltétlenül a túljátszás ennek az ismérve, sőt, nem tudnám szavakba önteni, de némelyik filmnél vagy sorozatnál szinte ennek az ellenkezőjét látni, mégis kilóg a lóláb. viszont ezen a téren is egyre jobb a helyzet. minél több a gyakorlási lehetőség, annál jobb a végeredmény.)

” Nekünk a majmolás, mások utánzása jutott. Miért hiszik azt, hogy ha máshol valami sikeres, akkor azt leutánozva ugyan olyan sikeres tud lenni itthon? ”

mert eddig szinte csak erre volt példa?:)

nem hiszem, hogy sorolnom kéne, hogy a terápia, aranyélet, válótársak, mi kis falunk, társas játék hogy teljesített. ha egy piac indulással próbálkozik, akkor érdemes sztori terén olyanhoz nyúlni, amiben “kódolva van” a siker, sokkal nagyobb az esély arra, hogy jól szerepeljen, mint olyasmi, ami nem kapcsolódik semmihez. ha beindul a piac, akkor jönni fognak a saját ötleten alapuló dolgok, de ha egy csatorna több száz millió forintot beleöl valamibe, akkor próbál minél kevesebbet kockáztatni.

de mivel általában olyan sorozatokat dolgoznak fel, amiket itthon nem ismernek, nem hiszem, hogy ez bármit is jelentene a nézőnek. mármint attól nem lesz jobb ez vagy más, ha azt mondják, hogy eredeti ötlet, vagy feldolgozás. ha valami rossz, akkor rossz. ha jó, akkor jó.

Marci - 2018. 04. 03. 13:27

“ha tipikus magyar alkotás lenne, akkor elnézve a filmek mostani színvonalát zseniálisnak kéne lennie”

Öö, mi van?

nfsu17 - 2018. 04. 03. 14:09

tudom, hogy ez nem magyar találmány, nem is vagyok magyar sorozat-ellenes, a mi kis falunk szuper, de ez sajnos 0.
nudli.
se nem vicces, se nem komoly.
de még a kettő között se.
2 részletben néztem, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy pont olyan hangulatom volt.

lehet, hogy később jobb lesz, de nem várom meg azt.
pedig tényleg adtam neki esélyt.

fm! - 2018. 04. 03. 20:04

Érdekes, én pont a mi kis falunkat nem tudom megnézni, mert iszonyat erőltetett, számomra egyáltalán nem vicces, ez viszont teljesen bejött! Simán 6/10, és végre van rendes vágás! (A Válótársaknál nem is értem, hogy lehet így kiadni…)

Marcipáncica - 2018. 04. 07. 20:40

2. Rész határozottan jobban tetszik mint az első. Örülök hogy adtam neki meg egy esélyt.

panori - 2018. 04. 08. 11:50

2. rész tényleg jobb volt, kb 5ször hangosan felnevettem Anger és Ervin zseniális. Mi kis falunk szerintem nézhetetlen.

Orso-borso - 2018. 06. 05. 20:01

7 részt adtak le. Mikor lesz a nyolcadik?

griboj - 2018. 06. 07. 13:29

Az első részt néztem meg és azt kell mondanom, hogy nagyon csalódott vagyok. A szereposztás ígéretesnek tűnt, de sajnos a forgatókönyv és a rendezés belőlük is csak a legrosszabbat tudja kihozni. A jelenetek elnagyoltak, a párbeszédek teljesen életszerűtlenek. Az első jelenet a trambulinnal még vicces volt, de utána egy hatalmas mélyrepülés az egész. A kissrác (asszem Roland volt a neve?) sajnos vérgyenge. De nem csak rajta múlik. Éppen abban a pillanatban, amikor szembejött volna a színésszel egy épkézláb helyzet, a forgatókönyvíró szerint a fiatalember mindannyiszor elszalad… Egyébként Anger játékán kifejezetten jól megfigyelhető, hogy nincs megírva a karaktere. Ezért nem tud mást csinálni, mint sablonokból, klisékből építi fel azt a várat, amit ugye, anyagánál fogva eleve nem lehet felépíteni…

És ezt már csak zárójelben teszem, hozzá, de a sajtóanyagban a következő szerepel:
“A különálló részek olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint például az örökbefogadás, identitás keresés vagy például a tinédzserek rivalizálása.”

Az identitáskeresés? A tinédzserek rivalizálása? Ezek közéleti, társadalmi kérdések? MIIII? Ó, RTL Klub, RTL Klub… Nincs ott egy normális ember, aki nem enged ki egy ilyen sajtóközleményt? Vagy egy ilyen sorozatot. Vagy mindegy, mi? Csak nézzük meg a reklámot, és álmodjunk szépeket?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz