login |

Pilot: Alex Inc.

2018. 04. 03. 17:40 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Most elválik, hogy ki milyen rajongó? Csak mert ahogy a Splitting Up Together is érzelmes komédia, úgy az Alex, Inc. is. A kérdés csak annyi, hogy mi szól inkább emellett az ABC-sorozat mellett? Hát, nem is tudom.

Az Alex, Inc. egy rádiósról szól, aki már unja, hogy mindig csak feelgood adást kell csinálnia az emberek feldobására, mondjuk az elgondolkodtató true crime helyett, így inkább felmond, és saját podcast üzletbe kezd. Ennek a médiumnak a felfújása így 2018-ban már bőven nem újdonság (egy valódi podcast a sorozat alapja), de sajnos a pilot mégis sok időt szán rá. Eléggé elszállt összegek repkednek egy podcast cég beindítása körül, miközben még a koncepciójuk sincs meg mögötte. Lehet, hogy ez szőrszálhasogatás, csak valahogy jobban kitalálhatták volna ezt a részét is a pilotnak.

A sorozat szíve sokkal inkább a családi háttér lesz, mivel a férfi nem csak úgy a semmibe próbálkozik újrakezdeni a karrierjét, de közben otthon az asszony és a két gyerek is épít rá. Kicsit tipikus módon, de mosolyogva igyekeznek a nehézségek közben még jobban összekovácsolni őket.

Konkrétabban azt tudom mondani, hogy ez sem vicces sorozat, bár azért próbálkoznak pár poénnal, ellenben aki Zach Braff-rajongó, az most megkapja újra JD-t. Mármint komolyan, némelyik csattanó teljesen úgy volt előadva, mintha egyenesen a Scrubs-ból érkezett volna. Azt azért hozzátenném, hogy ez Braff Whish I Was Here című filmjéhez áll közelebb, mint a sikersorozatához.

Ellenben most kell keménykezűnek lennem. Már ha túlél majd a sorozat, mert hiába vagyok rajongó, az Alex, Inc. is kicsit a semmiben lebeg. A dráma túl könnyed, a humor túl kevés, és a kezdés pont nem billen a feelgood felé sem, mert olyan… nagyapós. Nincs meg az igazi lazítós hangulata.

Olyan jóindulatú 6/10 a maximum amit erre az első részre adnék, de ezt sem tudom igazán ajánlani. Mindezt rajongóként mondom, szóval nem is tudom, mások mit szólnak majd hozzá. Vagyis a kommentekből mindjárt kiderül.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 04. 03. 17:49

nem tudom, miért, komolyan nem tudom, miért, de én már a 2. percre meguntam és eskü, hogy ennyire érdektelen pilotot az idei országosok között nem is láttam. pedig valóban pont annyira vicces, mint a splitting up together, de az valamennyire tetszett a szokatlansága miatt, itt pedig a producercsajon kívül nem nagyon jött be senki. bajom sem volt senkivel, de egyszerűen annyira hidegen hagyott a sorozat sztoriaspektusa, hogy rettenetesen untam magam.

DaMan - 2018. 04. 03. 19:51

Ha nem lennék akkora Scrubs-rajongó, amekkora, én is kb. addig néztem volna. Így azért adok neki esélyt úgy 4-6 részig, mert ennyire semmilyen szintet tartani egyszerűen képtelenség, muszáj mozdulniuk valamerre. Jó esetben előre. Amire itt elszórtak fél órát, annak 6-8 perc alatt kellett volna meglennie. De mondjuk nem én vagyok az átlagos amerikai tévénéző sem, így lehet, hogy csak egy lassú indulás lesz egy sikeres sorozat életében.

Deny - 2018. 04. 03. 19:56

Hát ez nekem nagyon bejött, Zach tényleg olyan, mint egy 40 éves JD. Végigmosolyogtam az egészet. Nagyon vártam, és nem csalódtam. Sajnálom, hogy gyengén kezdett, mert szerintem egyévados kasza lesz :(

goodjohnwin - 2018. 04. 04. 12:18

Unalmas volt és Zach Braff meglepően idegesített.

FrankLuck - 2018. 04. 05. 20:19

Nálam a Splitting Up Together volt az ‘inkább marad’, ez meg az ‘inkább kasza’. A második részeket még nem láttam, szóval majd kiderül, hogy merre billen, de a pilot max 5,5/10 volt, igazság szerint semmi nem fogott meg benne.

winnie - 2018. 04. 07. 20:04

1×02: nem. volt benne valami, de ezek a karakterek totál felejtősek. a kislánya olykor jópofa, a producere meg haláli, ahogy teper, de semmi, továbbra is érdektelen

3/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz