login |

The Crossing: minden, amit tudni kell a sorozatról

2018. 04. 03. 15:10 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2017/18, ajánló, kampány, video,

Most nem a feledékenységem, hanem a leállásunk miatt nem raktam ki ilyen összegző posztot az ABC high concept scifi-s beütésű sorozatához, ami már csak azért is időszerű, mert a pilot már jó ideje kint van a neten, és talán a megtekintése nélkül is azt mondanám, hogy tíz évvel ezelőtt ritka nagy hype övezett volna egy ilyen koncepciót (egy kisvárosban háborús menekültek jelennek meg a semmiből (a jövőből?)  – akik egy Amerikát elpusztító háború elől menekülnek), ma azonban nem nagyon beszélünk róla.

Lehet, hogy majd a kritikám is ezért lesz visszafogottabb, mert annak ellenére, hogy tisztességes, amit látunk, ma már közel sem ajz fel annyira, hogy rejtélyes időutazók és szuperképességek kerülnek említésre. Ja, és persze összeesküvés, mert naná!

Azt nyilván már nem is említem, hogy mind az előzmény nélkül feltűnő emberek csoportja, mind pedig a megsemmisülő jövőből a jelenbe menekülők sztorija több sorozatot is kapott az elmúlt években – legalábbis tudom, hogy sokaknál már az rossz pont, ha egy alapsztorit már valami feldolgozott, pedig jól tudjuk, hogy a hasonló kiindulási pont ellenére ezerféle történetet lehet elmesélni különféle stílusok és hangulat mentén.

És igazából, ez azért is sajnálatos, mert így esetleg egy nagyon jól sikerült darab is simán elsikkadhat. Na, mindegy, meglátjuk, hogy a The Crossing milyen lesz, meg aztán mondjuk a The 4400-et már elég régen láttuk, nem? Itt is lesz bőven kiemelt szereplő.

Előzetesek a tovább mögött – egy hosszú és négy rövidebb, valamint egy pilotrészletes videó.

A részletek:

5 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2018. 04. 03. 15:43

Én várom.(pilot-ot még nem láttam) Jó régen nem néztem már hasonló sorozatot. De szerintem darálni fogom inkább ezek úgy jobban szoktak működni nálam.

csekov - 2018. 04. 03. 15:52

20 perc után lelőttem a pilotot. Egyszerűen unalmas volt. Mit lehet ebből a sztoriból kihozni, amit még nem láttunk?! Nagy társadalmi kérdések boncolgatása a kisember drámáján keresztül? Plusz néha elhintenek valami rejtélyes dolgot, amit majd lehet rágni?! Kösz, de nem.

energy - 2018. 04. 03. 16:12

spoiler!!!

Én már láttam az első részt, a történet a terminátorra emlékeztet, csak itt nem robotok hanem szuper képességekkel rendelkező mutánsok? teszik tönkre a világot… így visszaküldenek embereket, hogy megváltoztassák a jövőt, de mutánsok is átjöttek….

csak itt vannak menekültek is a jövőből…

Legalábbis én így látom.

winnie - 2018. 04. 03. 16:15

csekov: “Egyszerűen unalmas volt. Mit lehet ebből a sztoriból kihozni, amit még nem láttunk?!”

de ez az a kérdés, amit nem lehet értelmezni – amellett, hogy én is pontosan ezt gondolom. mi nem tudjuk, mit lehetne, de ők lehet, hogy pontosan azért csinálják a sorozatot, mert valami olyasmit akarnak kihozni belőle, amit nem láttunk:)

az első rész persze nem erre utal, és jó eséllyel én sem fogok maradni, hogy kiderítsem, de ki tudja, mi a tervük.

hummel - 2018. 04. 03. 19:44

A pilot után mindenképpen maradok még, eddig jónak tűnik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz