login |

Legion: kezdett a 2. évad

2018. 04. 04. 21:20 - Írta: human

202 hozzászólás | kategória: kritika,

Reminder: beware of ideas that are not your own!

Visszatért a nem tipikus képregény-sorozat. Mondjuk már nincs egyedül, hiszen a Happy! sem az, ami egy Iron Man után beugrik, viszont itt egy Marvel-darabról van szó, ami nagyon más, mint a többiek. Sem az Agents of SHIELD-del, sem pedig a Netflix-es szériákkal nem közösködik. Mondjuk a főszereplőjével inkább az X-Men filmekhez hajlik alapból, de azok közé sem illik igazán amit itt látunk. Nem is ez a lényeg.

Az a meglátásom volt a premier közben, hogy mennyire ügyes a Legion készítői gárdája. Egyrészt abban, ahogy csomagolják az expozíciót, másrészt pedig mert hiába egy labirintus a története, és hiába veszhetünk el a kreatív ötletek tengerében, a rész alapkoncepciója mégis pofonegyszerű. Elhelyezik a pár nyomot, és a végére kitisztul, hogy merre megy majd a fő történet. Persze sok mellékvágánnyal.

Bevallom, nem sok mindenre emlékeztem már az első évadból, de a végére már kezdtem újra belerázódni. Jöhet az idei hullámvasút, remélem tudnak hozni a Bolero-hoz hasonló elszállást. A premier közben kicsit rezgett az erőlködős léc, de mire eljutottunk a tánchoz, már elkapott a hangulat.

Amúgy durva, hogy ha ez 10 évvel ezelőtt jön ki, akkor mennyivel nagyobb közönséget kaphatott volna el. Tipikus olyasmi, amiről másnap lehet beszélni a watercoolernél. Tele van misztikummal, nem tolja pofánkba a válaszokat, és lehet találgatni dolgokról.

Minden premiernél felmerül a kérdés, hogy mennyire ajánlható új nézőknek, és a Legion egyike azoknak a sorozatoknak, amiknél erre nem tudok válaszolni. Bár van új csapás, és az előző évad főbb információt összefoglalják gyorsan, de valahogy kell a felvezetés. Talán a kommentek segítenek ebben a kérdésben, mármint olyantól, aki tényleg most szállt be.

202 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 04. 04. 21:30

noah hawley csinált egy képregényes modern twin peaks-et. már kaszáltam az első szezon 3-4. része körül, gondolkodtam, hogy megnézem a premiert, de inkább csak belebelenéztem, és valami frenetikus mindfuck az egész, bitang látványvilággal és elszálltsággal, minden snitt arany – kár, hogy ettől még nem tudna lekötni a dolog. amikor elkezdtem, azt hittem, hogy totál az én sorozatom lesz, de úgy tűnik, nekem kell a konkrétabb narratíva bele, vagy nem tudom, az, hogy legalább azt higgyem, hogy jobban értem, mint akkor, amikor nem köt le, amit látok.

Claire8310 - 2018. 04. 04. 21:50

Nagyon bejött a kezdés, továbbra is gyönyörű a fényképezés, és a kis oktató filmek a Labirintusról meg a dilusions-ről… imádtam.
Első évad végére anno úgy rémlik megfáradtam kissé, de most ez így helyén volt, elvitt az egész rész, visszajött az egyedi hangulat amibe minden belefér.Remélem a sorozat lendülete és az enyém is most kitart az évad végéig.
That dance off tho. :D

Geza Kovacs - 2018. 04. 04. 23:44

Fú, halljátok, ez valami totál LSD álomba hajló dolog volt. Konkrétan az előző évad durvább részei hatványozott erővel. Akkor újszerűnek hatott, de most már kb. fél óra után rosszul voltam tőle némiképpen. Ellentétben sok más szimbolikus módon építkező filmmel, itt kifejezetten maga a látvány a lényeg, szóval elmélkedni se nagyon tudok rajta. De valami egészen erősen túl volt tolva. Piros pont a készítőknek, remélem sok díjat kapnak érte, de remélem majd valami igazi története is lesz, és nem bánnám, ha most nem a 10. részre válna világossá, hogy miről is szól.

A táncos jelenet még a részen belül is elképesztő volt, simán a Bolero szintje, rögtön kezdéskor.

polovcev - 2018. 04. 05. 00:00

Érdekes kezdés volt ez, mert gyakorlatilag nem haladt a történet előre, hiszen a megosztott információk alapján majdhogynem ugyanott tartanak ahol az első évad lezárult. Miközben a háttérben azért végbement egy elég komoly átalakulás a két szervezet viszonyában.
Látványban és ötletben pedig továbbra is piszkosul kreatív a sorozat.

Mistress - 2018. 04. 05. 00:59

Mi az hogy mindfuck? Ez mindorgasm volt ezzel a cinematográfiával! Ahogy a színeket meg a méhsejt motívumot használták meg a vágásokat azt imádtam. Egy kicsit a Hivemind jutott eszembe róla mint fogalom. A három Freddie Mercury nénit még nem értem de majdcsak. És végre láthattam Dan Stevens popóját. :D végre felismerték benne az eyecandy tényezőt.

PopEye - 2018. 04. 05. 06:48

kaszáltam.

Shannen - 2018. 04. 05. 08:11

Nekem is a Twin Peaks jut mindig eszembe róla de ez talán még annál is elborultabb, kizárólag pozitív értelemben.
Imádtam minden percét az évadkezdésnek akárcsak az tavalyi évadnak.
A nagy erénye mindenképp az, hogy a vizuális kreativitáson kívül a sztorit is tudják úgy gördíteni, hogy azért (ha lassan is) de eljussunk A-ból B-be és tudjunk meg releváns infókat.

Hawley-ék (és persze mi is) örülhetünk hogy ekkora szabadságot kapnak, hogy tulajdonképpen bármit megcsinálhatnak, pl egy 5 perces random táncpárbajt (mekkora királyság volt az is!).

Szóval tökéletes volt a kezdés, remélem a folytatás is az lesz.

sleepwalker77 - 2018. 04. 05. 10:52

Én személy szerint remélem, hogy kicsit visszavesznek a mindfuck-ból. A táncos részen majdnem elaludtam. :)

Pilgrim - 2018. 04. 05. 16:41

Óriási volt. Lehet, hogy azért, mert nem akartam mindenáron megmagyarázni a látottakat, hanem csak hagytam hatni rám ezt az egészet, és így, lássatok csodát!, működött. :D

BalinT55 - 2018. 04. 05. 17:57

Én azt imádom a Legionbe hogy ugyan úgy érezzük magunkat a nézés közbe mint David. Bármi történik fel lehet tenni a kérdést hogy WTF IS HAPPENING, és ez azért jó mert David sem ért többet mint mi, nézők, hisz ő is folyton ismeretlen mentális dolgokat csinál, meg lát, meg tapasztal :D nekem nagyon bejön, csak így tovább, remélem előbb utóbb kapunk egy Professor X-et is.

Dave - 2018. 04. 05. 18:55

Remélem erre az évadra kicsit combosabb storyt kapunk, mert előző évadban a történet előadásmódja bámulatos volt, viszont maga a cselekmény egyszerű mint a faék, ez pedig eléggé csökkenti az újranézési faktort. Egyébként ez az évad is 8 részes lesz?

Bkitten - 2018. 04. 05. 20:46

S02*E01
Uramisten,de jó volt,

Végig tartott a figyelmem,ami a mostanában nézett sorikra nem volt jellemző. Újabb kérdőjelek David és mutánsa közti kapocs milyenségéről. A szervezetről, a jövőről?Egyszóval,
Várós😱😳

Mistress - 2018. 04. 05. 22:32

Ez tipikusan az a sorozat, aminél 1 epizódot nem elég 1* megnézni.
Én sajna már előző szezonnál függő lettem és megfigyeltem hogy vannak motívumok amikkel erősen dolgoznak.

Az 1. szezonban a kör dominált, az ajtók és az a csillagképes lámpa. Ebben az évadban most a méhsejt vagy hatszög, a teáskancsó került előtérbe.

Lehet hogy rosszul gondolom, de a méhraj gondolkodásmódja jutott eszembe, amit angolul HIVE mindnak hívnak általában. Amikor több élőlény egy organizmusként gondolkodik, közös tudattal bír. A méhsejt motívum visszaköszön az ablakokon, a falakon, a kaját szállító kis csónakban. David is egy ilyen Hivemind kezd lenni. Időnként hallani lehetett ahogy súg neki valaki a fejében hogy mit csináljon. Ez az előző szezonban még nem volt.

Az Albert A. hasonlatot, amiben a tévképzet erejét magyarázták, még nem értem igazán, de feltűnt, hogy összefügghet ez a gondolat Sydel, tekintve hogy hogyan nézett ki, amikor azzal a pálcával üzent Davidnek. Vajon ő is átesett azon, amin Albert A?

A táncjelenetben csak nekem tűnt fel, hogy Lenny megnyalta az egyik táncos arcát?

Freddy Mercury néniék engem teljesen összezavartak. Még nem tértem napirendre.

ÉS szavaznám a hét mondatának egyelőre ezt a mondatot:

“So I’m suppose to find the Shadow King inside a daiquiri”

Bocs, lesznek még ilyen ömlengéseim.

nade - 2018. 04. 05. 23:41

Most akkor a “future-Syd” shadowking romlott csirkéje, gondolata akár lenni hogy keressen David neki egy testet, és az a test Syd legyen? Mint az Eredet (inception) c. filmben.

najk - 2018. 04. 06. 01:16

Már alig vártam, hogy elkezdődjön a 2. évad. Nem okozott csalódást. Én is örülök, hogy Dan Stevensben felfedezték az eye candy-t. Downton Abbey-s korszakában kifejezetten nem szerettem őt, de mostanra..áááá.

Mistress - 2018. 04. 06. 06:38

@najk: Végre egy lelkitárs 😁😁😁 ;)

troc - 2018. 04. 06. 10:35

Imádom minden percét. Nem közönségdarab, és lehet h 10 évvel ezelőtt meg is bukott volna.

szpojleres mókus - 2018. 04. 07. 17:20

Az első évadot nagyon szerettem, de fokozatosan ahogy kezdett vége felé menni úgy elkezdték a “hahahhuhuhu minden egy lsd dream sosem fogod megtudni miaz igaz ikszdé” vonalat.

Van akinek ezért 10 per 10, nekem ezért 0 per 10. Egyszerűen egy sorozatban NEM lehet ennyire nulla alap távpontot adni a nézőnek.

Ez meg már annyira szr volt ilyen irányban hogy idegesített, és nem tudom elengedni. Úgy néz ki senkit em érdekel hogy egy gömb elrabolta őt, és senki sem próbálta egy év alatt kideríteni hogy mi volt az és hova tűnt. Sőt azt hiszik hogy David maga ment el csak úgy.

Sőt a kosárfejű admirális és a bajszos női se tudják nekem eladni.

RE - 2018. 04. 08. 02:19

Mi történt? Néztem, de semmit se értettem.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 02:48

ez az a sorozat, ami elé leülök, és csak pislogok

és élvezem minden pillanatát

nem érdekel, hogy egy hatalmas WTF az egész, minden a helyére fog rázódni :)

a lost óta pedig evidens, hogy ne vágja egyből az ember, hogy mi történik, azért van a következő rész :D

kosárfej admirális meg a bajszos csajok elég gáz volt – azt vártam a “kihallgatáson”, hogy david egy ujjpöccintéssel “lekapja” a szemeteskosarat az admirális fejéről :)

de ő is csak kamillázik :)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 14:22

Kedves Adminok!

Balra ki tudnátok tenni egy linket a sorozat számára, kibeszélőnek, stb?

Köszi

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 08. 14:22

mármint, jobbra

Draco44 - 2018. 04. 08. 23:18

Iszonyatosan erős hangulata van. Továbbra is imádom.

- 2018. 04. 09. 15:18

Imádtam. TP 3. évad után meg főleg. Zseniális casting, zene, látvány, MINDEN. Le a kalappal Hawley-ék előtt na.

Mistress - 2018. 04. 10. 18:18

Ma új rész lesz!

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 13. 21:10

S02E02

SPOILER

lemaradtam valamiről? vagy kivágtak valamit az első rész végéről, második elejéről? egyből úgy kezdünk, hogy már megdumálták a dolgokat? kerry meg az orb-ot vizsgálja???

én nekem nem volt eddig bajom a WTF dolgokkal, de itt erősen hiányérzetem volt

Mistress - 2018. 04. 16. 17:58

Most hogy tudom hogy valaki meztelenül fog lovagolni az egyik epizódban, mégjobban várom!

Dave - 2018. 04. 16. 18:33

De komolyan, nekem maradt ki valami, vagy nem lett megmagyarázva, h mikor került Kerry-hez a gömb?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 16. 20:48

@Dave

ezt nem értettem én se :) főleg, hogy ep-guide-on 84 percesnek írták az 1. részt, imdn-n szerencsére már csak 61 perces, így megnyugodtam, hogy talán tényleg ilyenre akarták a készítők

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 17. 21:17

mi törént, nem nézik a népek már ezt? vagy csak nem tudnak S02-ről? hol a kommentcunami, az elméletek, a WTF hegyek? :)

Mistress - 2018. 04. 18. 01:10

Én is ezen csodálkoztam itt a 2.3 epizód kapujában. Pedig a shadow king kontra David párbaj jelenet megért volna pár szót

irgum76 - 2018. 04. 18. 02:41

én imádtam az első szériát
aki azt mondja, hogy ez egy faék egyszerű sztori volt az nem tudom mit nézett
folyamatos bizonytalanságban tartott mi emlék, illúzió, drogos-skizó hallucináció és mi a valóság
ennek a letisztulását csepegtették részről részre még a végén össze nem állt a teljes kép
és természetesen a képi megvalósítás és a zenei betétek is fergetegesek voltak amiket nem vittek túlzásba így hatásosak voltak

viszont én így a második évad két része után úgy érzem átestek a ló túloldalára
tényleg egy LSD trip az egész az elsőnél még úgy voltam oké belecsaptak a lecsóba majd tisztul ez is de a második rész dettó katyvasz

voltak benne persze jó jelenetek a táncpárbaj, a fogcsattogtatók tömege, a kiscsibe
viszont a zenéket teljesen kihagyták belőle csak a “theme song” szól végig amit azért nem lehet igazán dalnak nevezni

ez a második évad tényleg a twin peaks-re hajaz amit rühellek

az első engem az egyik top 5-ös filmemre emlékeztetett a Brazil-ra

eddig nekem csalódás pedig nagyon vártam :(

Mistress - 2018. 04. 18. 19:07

Namost akkor kezd összeállni a kép, erre bedobnak ide nekem egy tehenet. WTF?

Mi van a tehénnel? Én Mi van Kerryvel? Vagy Carrival? Vááááááááááá, mikor lesz már 2*04????

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 18. 21:31

ez nagyon kezd david lynch-be átmenni :)

Geza Kovacs - 2018. 04. 18. 22:48

Elmebaj. Totál dadaista. Elborultak a készítők mint a Mr Robot 2. évadánál. Vissza kellett volna venniük az 1. után, erre tovább mentek. Ők tudják persze, csak nem tudom, kik és mennyien követik őket oda, ahova menni akarnak.

Ez a 3. rész amúgy rendelkezett valami általam is megérthető történetszerűséggel, ezért tetszett valamennyire. A látványvilága kábító, a történetek, néha a beszélgetések képekben eszembe jutnak napközben is később, de ez akkor is valamiféle műalkotás LSD hatás alatt készítve, és a nézése is hasonlót okoz. Mondjuk ajánlani már nem tudom, kinek lehetne, nem csodálom, ha nincsenek kommentelők, ez már a leírhatatlan szint nekem pl.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 19. 11:12

Mr. Robot teljesen jó hasonlat, egy idő után ott is elborultak a készítők (vagy csak nagyon jól hozták a skizó-elmebajos gyerek elmekivetülését).

A tehenet nagyon nem értettem, kicsit már feleslegesnek éreztem.

Melanie elméjében a text játék viszont nagyon tetszett :)

SzemetesKuka generális fejére kiváncsi lettem volna, de ez kimaradt – a bajszos csajoktól viszont legalább megszabadultunk

De hogy került Kerry-hez az orb az előző részben???

irgum76 - 2018. 04. 19. 19:44

2×03

ez egész visszafogott volt a korábbi kettőhöz viszonyítva igaz nem haladt előre a sztori csak egy fontos infó morzsát kaptunk a monkról

a tehenet én sem értettem mit keres ott de poénnak jó volt :)
ahogy Kerry ismerkedése a külvilággal is

de valahogy még mindig nem az igazi

Mistress - 2018. 04. 19. 20:50

Na megnéztem egy elemző videót, és megint azt kell mondjam hogy nekem többszörnézős lesz megint a sorozat mert:

– A Shadow King szemüvegében az a jelenet játszódott le, amit David az első szezonban a táblára rajzolt krétával

-A Shadow King koporsója egy TOJÁS

– Ez a rohadt Monk 30 év alatt semmit sem öregedett, viszont a határban az összes ha kidöglött a Shadow King sírja körül.

– Lenny kész rajzfilm figura volt a háttérben a pisztollyal, az akasztó kötéllel meg ilyesmikkel. Szerintem a Shadow King így kergette őrületbe a monkokat is.

És hát nőből vagyok, többször is megnéztem az 1. részben a szexjelenetet. Azt még értettem hogy a falon vannak a virágok, de amikor a kanapén tolják, azt nem tudtam aggyal felfogni, hogy akkor most meghazudtolták a gravitációt, vagy a függöny képes vízszintesen lengeni? (17.percnél)

Mistress - 2018. 04. 19. 20:53

Jaaaaa, és a “This Will Make You Vomit” jelenetnél tehenes kancsóból öntötték a tejet a pohárba, aztán később élőben is megjelent a tehén.

Az előző évadnak a farkasok voltak az állatai, most meg a tehén meg a tojás?

irgum76 - 2018. 04. 19. 22:16

az asztrál síkon szexeltek mert ugye másképp nem tudnak Syd miatt
ott meg nem érvényesek a fizikai világ szabályai

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 19. 22:29

jól láttam, hogy jövő syd-nek hiányzik a bal karja?

nade - 2018. 04. 20. 00:20

a tetőről látható mutatóujj ballonok jelentése érdekel még. úgyemlékszem eddig mindig David fele mutattak, de most volt hogy tőle elfelé.
A tehén meg minotaurus közt is lehet vmi összefüggés.

A gyerek katonák csak lányok? Vagy nemtől függetlenül van mindegyiken szoknya?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 21. 09:21

@nade: nekem nem úgy tünt, hogy david felé mutatnának a lufikezek, mintha mindig is összevissza mutattak volna – már ha egyáltalán ott vannak, és nem david fertőzödött meg és haluzza be a dolgokat

a gyerekkatonák ruhája engem olcsó gyerek-szamuráj ruhára emlékeztetett inkább :) az meg buggyos-szoknyás szerűség alapból

Mistress - 2018. 04. 21. 22:17

Kiváncsi Fáncsi: Jól láttad

Mistress - 2018. 04. 25. 21:21

Hát eddig sem voltam oda a Syd-ért, de most aztán főleg unszimpi lett nekem. Kezdem egyre inkább azt érezni, hogy David csak beképzeli azt, hogy Syd szereti őt.
Ez nekem nem szerelmi sztori hanem egy pasi tévképzete arról, hogy a csaj akit a barátnőjének hisz, viszontszereti, miközben a csaj bizonyítottan senkit sem képes szeretni, csak manipulálni.

Imádtam az epizódot, de már jobban örülnék ha David Lennyvel jönne össze és nem ezért a szőkéért szaladna. Lehet hogy valamit rosszul értelmeztem, de ez a Syd egy irtó manipulatív tyúknak tűnik. Általában messziről kiszúrom az ilyet, de most semmi kedvességet vagy szeretetet nem érzek benne. Szerintem csak azért mondja Davidnek hogy szereti, mert az erejét akarja használni a háborúban, ahogy Melanie is. Elvégre stratéga a csaj. Azok nem manipulálják a katonáikat?

A. - 2018. 04. 25. 21:26

Lily Rabe <3

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 25. 21:58

hát, kasza nem lesz, de szerintem ez darálva lesz innentől…

teljesen elveszett az első évad bája számomra, az érdekessége

mostanra maradt a vízió, amit láttatni akarnak velünk

Mistress - 2018. 04. 25. 22:06

Igen, teljesen más a hangulata és Davidet is feltűnően rosszul öltöztetik, valószínűleg direkt.
Előző szezonban normális cipői voltak és ikonikus, könnyen megjegyezhető mintájú pólói, a nadrágja mérete pedig megfelelő volt, most meg úgy van Syd és David öltöztetve mintha elfogyott volna a nadrágjukból az anyag bokánál. A bakancs meg valami borzalmas. Mint egy bohócé.Mint mindennek, szerintem ennek is jelentősége van.

A medencében hallucinálással, meg a terminátorkodással nincs bajom. Abból lehetne több :D :D :D

irgum76 - 2018. 04. 26. 03:30

2×04

Mistress:

“miközben a csaj bizonyítottan senkit sem képes szeretni, csak manipulálni…
…Szerintem csak azért mondja Davidnek hogy szereti, mert az erejét akarja használni a háborúban”

lehetséges, hogy ez a Syd és a jövőbeli Syd is csak téveszme
és a Shadow king manipulálja az emlékeket, jövőképet a saját céljaival, hogy David melléálljon
ha jól emlékszem David fülébe is bemászott a “kicsibe”

de már annyira kesze-kusza minden, hogy a fene se tudja

de a vége az poén volt bejön a főcím és vége
annak is örülök, hogy Lenny (remélem) ismét önmaga lesz
már ha egyáltalán létezett valaha is…
de én úgy hiszem létezett és a pszihón találkozott Davidel

Aredhel - 2018. 04. 26. 12:56

Lenny és David románca fura lenne. Sztem volt rá utalás, hogy Lenny leszbikus. Bár lehet, hogy csak a Shadow King beszélt a szájával. Nem tudom.
Ez az utóbbi rész kicsit daályos volt. Túltolták ezt ismétlős cuccot. Közben próbáltam itt analizálgatni, mint David, hogy akkor mit is akar közölni, de hogy ennyi az egész, “survival”, egy kicsit csalódáskeltő volt. Még szerencse, hogy a 3. részre csak 2 napja volt időm, és így élénken élt bennem. Na ez zseniális volt (a tehénen minden alkalommal hangosan röhögtem). A mostani csak időhúzás hozzá képest.

Aredhel - 2018. 04. 26. 12:57

eltűnt a kommentem:-(

Mistress - 2018. 04. 26. 13:15

Irgum76: Na ez volt a másik teóriám nekem is, de a többi karakter reagál Sydre akkor is ha David nincs jelen (lsd: amikor David az első szezonban elmegy megkeresni a nővérét és a többiek Sydtől tudják meg hogy nem találja Davidet. Syd és Melanie beszélgetnek + a 2. szezonban is van interakció bőven Kerryvel és Melanie-val)

irgum76 - 2018. 04. 26. 18:00

Mistress:

nem úgy értettem, hogy cakompakk téveszme Syd
hanem jövőbeli és a labirintusos Syd téveszme hiszen mindkét esetben azt mondják, hogy mindenáron segítse David a Shadow kinget

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 04. 27. 11:51

a téveszmék alapján elgondolkodtam, mi van akkor, ha gyakorlatilag minden, amit látunk, csak david elméjében van?

akár azért, mert még mindig a gömbben van, vagy pedig a monk valamikor őt is megfertőzte és a saját “maze”-ében szenved? a kiutat pedig a tojás jelentené számára?

nade - 2018. 04. 29. 00:00

Mistress névvel megbotránkozni azon hogy Syd egy mistress, ironikus:)

@Kiváncsi Fáncsi
hát ez az első évadban is mindig a leveggőben volt, hogy “mivan ha az egész csapat David többi személyisége?” De ha ez a sorozatzáróban derül ki, elég Bobby Ewingos, “az egész csak egy álom volt” bicskanyitó húzás lesz.

Mistress - 2018. 05. 01. 08:19

Sőt, lehet hogy Syd az egyik titkos személyiségem. ☺

irgum76 - 2018. 05. 02. 13:09

2×05

az ember azt hinné, hogy már kezd valamit érteni és akkor kiderül, hogy fogalma sincs az egészről

amennyire élveztem az első évad minden percét annyira kiábrándultam ebből a szériából
pedig talán ez volt a legérdekesebb, legtöbb történést tartalmazó rész
de így is túl elvont számomra :(

irgum76 - 2018. 05. 02. 17:57

ja pozitívum viszont végre visszatértek a zenés betétek

irgum76 - 2018. 05. 02. 17:59

“pedig talán ez volt a legérdekesebb, legtöbb történést tartalmazó rész”

természetesen a második évadból

Mistress - 2018. 05. 02. 19:21

A “mi van a tehénnel?” című kérdésem mellé most felkerült a listára a “mi van a csirkével?” és a “mi van a szamárral?” kérdés is.

HONNAN JÖNNEK EZEK? ÉS MIÉRT?

Gatts - 2018. 05. 02. 21:57

Uhh, a vége eléggé ütött, ha visszagondolok előtte Oliver monologjára arról, hogy mi miből lett és mennyire értelmetlen az élet és halál egész koncepciója…

Geza Kovacs - 2018. 05. 02. 22:10

Ez a mai kivételesen rendelkezett történettel, de bár ne így lett volna. Olyan volt, mint a legbetegebb videóklipek valamelyike a ’90-es évek végén, 2000-es évek elején (vagy talán ma is). Simán horrorfilmbe való. Viszont nekem nem illett bele a szokásos LSD-trip Tarr Bélás dadaista koncepcióba. Vége lehetne valami mutánsos akciózás, különben elveszünk itt a kafkai meg ki tudja még miféle átalakulások közepette a nagy filozófiai(?) mélységekben, nekem meg ehhez nincs agyam. De nem is volt soha, nekem olyan jelenetek kellenek, mint amikor futottak kifelé az intézetből az első évad elején.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 02. 22:37

megvolt ez is… egyre nyomasztóbb, teljesen nélkülözi az első évad báját – talán ez a koncepció lényege, de nekem akkor is hiányzik

és iszonyú lassan halad a sztori – de tényleg jó lett volna szemétkuka tábornok fejét látni az előző részben :)

irgum76 - 2018. 05. 02. 22:49

“Uhh, a vége eléggé ütött”

SPOILER

az amikor David nővéréhez a sivatag közepén lévő fegyveresekkel őrzött házba megérkezik a tengeralattjárós hotdogos kocsival a férje és elmeséli a fura álmát a kosárfejű izéről miközben bajusszal énekelt
és belesugározzák Lenny egy foszlányát?
(akit mellesleg szintén a sivatagban a senki földjén ástak el jó mélyre miután kibányászták egy betonfalból)

erre én azt mondom inkább érdekes mint ütős

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 02. 23:18

olyan számomra ez a második évad,mint amikor jól telezabálva elalszik az ember, és egy rohadt nyomasztó álom keríti hatalmába

dark és nyomasztó, semmi élvezet nincs benne

nincsenek már szép képek, se szép víziók, a szerelmet is kiölték és az izgalmat is… shadow king árnyéka beteríti az egész évadot és rothadás van mindenfelé – nem ad már pozitívumot nekem ez az évad (eddig), megnézem,mert érdekel a sztori, de az egyedisége már nem vonz, hanem taszít inkább

irgum76 - 2018. 05. 09. 11:13

2×06

Na végre!

az ilyen részekért szeretem ezt a sorozatot

az elején kapunk egy nagy adag WTF-ot
de fel is oldják azt a megfelelő időben
aztán egy csettintés és bumm libabőr

I’d Love to Change the World meg baromi jól illett hozzá
pláne ebben a feldolgozásban

a 6. részre végre magukra találtak a készítők
már ideje volt

Aredhel - 2018. 05. 09. 11:53

Eddig nem tartoztam a fanyalgók közé, de ez a mostani rész bűnrossz volt. Egyszerűen teljesen felesleges volt erre pazarolni egy epizódot. Bár a Syd gyerekkorát/életét boncoló rész is ebbe a kategóriába tartozik, de az legaláb nézhető volt. Ez egyszerre volt unalmas és idegesítő. De annyira, hogy kénytelen voltam közben a mobilommal játszani, anyira nem bírtam.
Nagy tisztelője vagyok a showrunnernek, de most egy kicsit túltolta szerintem…

Mistress - 2018. 05. 09. 13:35

Ez annyira de annyira Kubrikos volt, hogy hűha. Ez az epizód segített nekem megérteni sok mindent. Nagyon sok mindent.

Röviden összefoglalva úgy hogy ne spoilerezzek túlságosan:

David élete 1000 féleképp alakulhatott volna, attól függően, hogyan áll a betegségéhez. A legjobban a gyógyszerszedős Davidet sajnáltam. Tisztára olyan az epizód, mint a Mr. Nobody és valami Kubrik film keveréke.

Jó, Dan Stevens olyan szintű alakítást ugyan nem hozott mint Tatiana Maslany, de azért elgondolkodnék neki egy Emmyn.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 09. 17:48

mintha már nem is sorozatepizódokat látnánk, hanem csak víziókat, egy egy elmejátékot, egy kiragadott mondatból szőtt 50 percnyi látványt

néztem, néztem, és végig az járt az eszemben, hogy értem, hogy közvetlenül mit akarnak mondani, de az elmevízión túlmenően a sorozat szempontjából van ennek bármi értelme?

a syd-es résznél is már fészkelődtem, hogy ezt így minek, de ennél aztán főleg

és közben a legjobban az zavar, hogy még gugli se hoz fel külföldi fórumokat se kerry orbjával kapcsolatban, mintha mindenkinek természetes lenne, hogy kerry vizsgálja azt, csak nekem akadt be a lemez – meg a tehén :D

Mistress - 2018. 05. 09. 19:06

Nekem is becsípődött a tehén, meg a szamár, meg mostmár az egér is :D ja és a CSiiiiiiiiiiiiiirke

Geza Kovacs - 2018. 05. 09. 22:43

Ez most nem volt rossz. Mintha egész értelmes lett volna. A furcsán belül követhető, voltak történet szálak, lehetett érteni, hogy miért mondják el (azt persze nem értem, miért a 2. évad közepén teszik, hamarabb kellett volna). De az előző rész nincs megbocsátva. Se a korábbi elmebaj nagy része, miután most kiderült, hogy tudnának ők felfoghatót is gyártani.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 09. 23:49

kicsit olyan, mintha már nem is történetet mesélnék, hanem szeretnék überelni az első évadot, aztán kitalálnak ilyen “töltelék” epizódokat, hogy jó elvont legyen

mondjuk a bolero-némafilm jelenetet, meg oliver első jégkocka-oduját tényleg nehéz überelni :)

Lajos67 - 2018. 05. 10. 02:56

még annyit kérdeznék, hogy csak engem emlékeztetett a hajléktalan David a Colin Morgan-féle Emrys/Merlinre?

irgum76 - 2018. 05. 10. 04:40

“Nagy tisztelője vagyok a showrunnernek, de most egy kicsit túltolta szerintem…”

hát pont, hogy visszavettek az elvontságból

“David élete 1000 féleképp alakulhatott volna, attól függően, hogyan áll a betegségéhez”

egy kis pontosítás nem alakulhatott volna hanem alakult
David el is magyarázza az elméletet miszerint minden egyes döntésünkkel végtelen számú párhuzamos dimenzió keletkezik amiben másképp döntünk
most nem találom ezt a teóriát de ha jól emlékszem még a 20-as években dolgozta ki egy fizikus aki később bele is őrült ennek a gondolatmenet hatására

“néztem, néztem, és végig az járt az eszemben, hogy értem, hogy közvetlenül mit akarnak mondani, de az elmevízión túlmenően a sorozat szempontjából van ennek bármi értelme?”

esetleg például azt, hogy amit most láttunk az előző részekben az nem a korábbi dimenzió folytatása hanem David a gömbbel átkerült egy másik dimenzióba?

Nekem is becsípődött a tehén, meg a szamár, meg mostmár az egér is :D ja és a CSiiiiiiiiiiiiiirke

a tehén stb szerintem csak poén de a csirke abszolút el lett magyarázva tök érthetően

“Eddig nem tartoztam a fanyalgók közé, de ez a mostani rész bűnrossz volt. Egyszerűen teljesen felesleges volt erre pazarolni egy epizódot”

hát mer eddig ez a kesze-kusza katyvasz tök jó volt mi?
végre egy olyan rész ami érthető és akár magyarázatot is adhat az eddig történtekre

irgum76 - 2018. 05. 10. 04:50

ja és még annyi, hogy egyik univerzumban sem volt a Syd által megjósolt apokalipszis

winnie - 2018. 05. 10. 06:22

““néztem, néztem, és végig az járt az eszemben, hogy értem, hogy közvetlenül mit akarnak mondani, de az elmevízión túlmenően a sorozat szempontjából van ennek bármi értelme?”

ezt éreztem a második (vagy a harmadik?) rész után – bele sem merek gondolni, hogy mostanában milyen lehet, ha olyan is feladja vagy feladáson gondolkodik, aki sokáig all in volt. (én akkor azt éreztem, hogy ha le is kötne, tudnék is figyelni arra, amit látok és egy hullámhosszon lennék a készítővel, akkor sem lennék oda azért, amit mesélni akar.)

ilyen szempontból úgy tűnik, jó döntés volt kiszállni, de mindez persze nem tett fanyalgóvá, még mindig szurkolok a sorozatnak, nincs még egy ilyen zseniálisan, őrülten kreatív valami. nagyon remélem, hogy az a berendelt plusz egy rész nem valami lezárásnak van szánva.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 10. 11:12

Én speciel nem gondolkodom a feladáson, de nem bírom rávenni magam a darálásra, pedig az sokat segítene talán.

Annyira erős és összerakott volt az első évad, hogy szerintem szenvednek az alkotók ezzel a 2. évaddal.

Nem akarják ismételni magukat, ezért újabb és újabb csavarokat tesznek be, de szinte már Mr. Robot szintre jutottak a se füle se farka elvontságban.

Lehet, a végére össze fog állni az egész, de most egyáltalán nem ezt érzem.

Aredhel - 2018. 05. 10. 12:36

“hát mer eddig ez a kesze-kusza katyvasz tök jó volt mi?
végre egy olyan rész ami érthető és akár magyarázatot is adhat az eddig történtekre”

Nos igen, az eddigieket élveztem. Talán egyedül a Syd-es részt találtam kissé túlnyújtottnak. Összességében mindegyik rész vagy a történetet vitte előre, vagy valamelyik karakter jellemét bontotta ki mélyebben.
A mostani rész összefoglalható kb 1 mondatban:
“Mi lett volna ha…”
Ez a sorozattörténelemben nagyon sokszor felbukkanó téma. Amivel persze nincs baj, sok sorozatnak van bottle epizódja, vagy bankrablásos, vagy időutazós. Valójában a kivitelezés a lényeg ugye, meg hogy megtudunk-e belőle valamit.
Ez a rész jelen pillanatban annyit kommunikált(persze csak számomra), hogy igen, Davidnek ezer élete lehetett volna, ha bizonyos pontokon másképp dönt. Mint mindenkinek.

Aredhel - 2018. 05. 10. 12:37

Egyébként én a sokat szidott 3. részt élveztem a legjobban, és minden alkalommal, amikor megjelent a tehén, hangosan felröhögtem. :-D

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 10. 14:59

“Ez a rész jelen pillanatban annyit kommunikált(persze csak számomra), hogy igen, Davidnek ezer élete lehetett volna, ha bizonyos pontokon másképp dönt.”

ez rendben is volna, de erre egy egész részt “elpazarolni”???

mert én sehogy nem tudom a fő történethez kötni ezt az epizódot – itt elvileg nem “mi lett volna ha” történeteket láttunk, hanem tényleges alternativ létezéseit, amiben tán a milliárdos életében shadow king átvette az uralmat felette, a boldog kertvárosi életben meg nem volt megzakkanva, a többiben meg bolond volt

ami érdekes gondolatkísérlet, de minek?

a syd-es részben ugyanez volt a bajom, hogy oké, érdekes, érdekes, de minek?

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 10. 14:59

még csak nem is arra akartak kilyukadni, hogy a saját döntései játszottak szerepet az alternativ létezéseiben, tisztán a kezdőkörülmények eredményezték a “kimeneteket”

Aredhel - 2018. 05. 10. 17:54

Teljesen egyetértek. Írtam is fentebb, h felesleges rész volt.

Mordekai - 2018. 05. 11. 10:41

Egyáltalán nem volt felesleges rész, minden egyes alternatív David rengeteget tett hozzá a karakteréhez és annak bemutatásához, hogy milyen mélységből kell “visszatalálnia” a valóságba. És ha még csak két mondattal is, de a történet is haladt. “You decide what is real and what is not. Your will.”

Szívfacsaró volt ez is és a Syd-es rész is.
Ez a Legion valami egész más szint.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 12. 00:36

önmagában mind a syd-es, mind a davides rész érdekes volt, de a sorozathoz hozzátettek bármit is? főleg a davides?

oké, a színésznek jutalomjáték ugyanazon karakter különböző változatait eljátszani, de mivel alternativ univerzumokról volt szó kb., különböző karakterek is voltak, nem ugyanaz a david

láttuk, hogy egy másik világban létezik egy ugyan hasonló, de mégis másik david – és?

igen, bemutatták, mennyire ragaszkodott hozzá a nővére, akit, jobb szót nem tudok mondani, elimináltak az előző rész végén – de még mindig ugyanazt kérdezem, és?

tényleg az az érzésem van, hogy az alkotók nem tudják “kiheverni” az első évadot, annyira überbrutál lett a tavalyi – próbálják mégfeljebb tekerni a david lynch feliratú potit, de ez nem biztos, hogy jót tesz a sorozatnak

nade - 2018. 05. 12. 16:47

visszatérve a Sydes epizódra. A végén a monológja igen beteg és undorító mentség arra hogy életeket tett tönkre. És káros, ha ezt a nézetet néző lányok is így gondolják/átveszik

winnie - 2018. 05. 12. 17:22

káros, de a sorozatok nem arról szólnak, hogy példát mutatnak, hanem épp ellenkezőleg, akár tanmeseként is használhatóak.

Mistress - 2018. 05. 12. 22:09

Visszanéztem pár epizódot és csak most fogtam fel hogy 2 db Lenny van mostmár… Azért beletellett pár hétbe, mire leesett. Az egyik Faroukkal és Oliverrel van, amásik meg szamárháton a pusztában…

Általában gyorsa a felfogásom, de ehhez idő kellett.

irgum76 - 2018. 05. 13. 05:11

Mistress:

nekem meg lehet lassú de nem értem mit mondasz

Farukék kiásták Lennyt a sivatagban átültették David nővérébe majd az új testet visszatették a gödörbe
ahonnan kimászott és szamárháton Davidékhez került
közben a holteste meg tovább rohad valószínűleg

Mistress - 2018. 05. 13. 10:41

irgum76:

Lenny azt mondta hogy a “boncasztalon” ébredt.
A gödörből kimászó Lenny és az asztalon felébredő Lenny két külön személy az én szememben. Az amelyik a szamárháton nekivágott a pusztának az Lenny maradék része, amit meg Farouk és Oliver felhasznált az a másik testben van. Tudom, hogy sok minden van ebben a sorozatban, aminek látszólag nincs értelme, de miért ásták volna vissza Faroukék Lennyt ha már egyszer felélesztették?

A teóriám szerint amikor testet adtak a pisztollyal Lennynek, akkor az újraélesztés felélesztette Lenny maradék testét is kinn a sivatagban (kb mintha Deadpoolt kettévágnák és lenne két Deadpoolunk)

Lehet hogy tévedek, amúgy, mert egy snitt erejéig mutatják, ahogy Farouk és Oliver autókáznak és a kocsiban nincs Lenny, de valahogy itt nekem akkoris az az érzésem, hogy 2 Lenny van. Ha meg visszatették a sírba a csajt, mi lett a többi részével?

nade - 2018. 05. 13. 13:46

@Mistress
én meg először azt hittem hogy Amy és Lenny elméje és teste fel lett cserélve. Farouk által, kicseszésből.

Aztán később hogy a szamaras jelenet csak az új Lenny hamis emléke az újjáéledéséről, a házban történt meg a mi történt.

Nem egyértelmű, de majd köv. részekből kiderül. Amy-t megölése, Amy-Lenny pszichéjének-túszcseréje, Amy-Lenny testcseréje végülis mind logikus lépés lenne Farouktól, ha a célja hogy kicsesszen Daviddel.

De lenny teste meglepően jó állapotban volt ahhoz képest hogy több mint egy éve rohad a sivatagban … szóval valószínűbb inkább a hamis emlék, szerintem.

Mistress - 2018. 05. 13. 14:28

@nade:
Ez se rossz. Erre nem is gondoltam. :O

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 13. 15:33

én úgy értelmeztem, hogy “összevonták” a két testet, és a sírból az 1db lenny jött ki

persze, ezen még csavarhatnak, és inkább csavarjanak, mint mellékepizódokkal töltsék az időt :)

Shannen - 2018. 05. 13. 23:25

“mintha már nem is sorozatepizódokat látnánk, hanem csak víziókat, egy egy elmejátékot, egy kiragadott mondatból szőtt 50 percnyi látványt”

Van ebben a meglátásban valami, de engem valamiért ez cseppet sem zavar. Tavaly még úgy-ahogy tudtam követni a sztorit, idén már viszonylag hamar elengedtem, és inkább önmagukért nézem a részeket, nem várom tőle feltétlenül azt, hogy a végén összeálljon egy egésszé(mármint azért remélem kifuttatják valahova ezt a sok őrültséget). Egyszerűen annyira őrülten kreatív a megvalósítás, hogy öröm nézni. Kicsit úgy vagyok vele, mint hogy “nem a végállomás a lényeg, hanem az utazás”. Ez szerintem itt maximálisan igaz. Hiába is van Hawley-éknak elképzelésük, hogy hova akarják kifuttatni az egészet, ezt baromi döcögősen teszik, egyáltalán nem nézőbarát módon. Szóval a történetmesélés nehezebben megy hosszútávon nekik, mint egy 50 perces részben, de nekem jelenleg ez most így rendben is van.

wondorog - 2018. 05. 16. 16:58

Shannen: Nálam még mindig nem akkora káosz, mint a TP 3. évad volt, ott azt éreztem, hogy minden koncepció nélkül dobálják egymás után a random jeleneteket (ez van, ha Lynch mellett nincs ott Frost), itt legalább (legalábbis úgy tűnik), hogy kronológiailag, rendben van minden, még ha egy óriási katyvasznak is tűnik az egész.

Mistress - 2018. 05. 16. 19:19

Na a mostani csirkeszörnyes vergődés következtében még tisztább lett a kép. A Shadow King oltári jót alakított, a fordulaton meg meghökkentem kicsit.

De most hiányérzetem volt erősen. Még mindig szerelmes vagyok a sorozatba, de amilyen sok mindent megmagyarázott ez az epizód, annyi is maradt megválaszolatlanul.

Ha valaki ki tudná nyomozni nekem hogy mi volt az a zene az epizódban, amikor Ptomomy körbejárt a Division 3-ben azt megköszönném.

Mistress - 2018. 05. 16. 19:33

Ne fáradjatok, Megtaláltam: Nicolas Jaar – Mi Mujer

nade - 2018. 05. 16. 20:55

hát… mosst visszatértek a sztorihoz, mégis inkább fillernek tűnt mint az előzőek

nade - 2018. 05. 17. 00:26

… Bár lehet csak azért éreztem fillernek mert már korábban sejthető volt, hogy jövőSyd Davidet gondolja veszélyesnek, és így az a jelenet, akárcsak az évad elég szájbarágós lett (még ha van is pár nem egyértelmű szál is).

Amúgy vicces hogy egyre több hasonló mozzanat van az évadban és az Avengers: Infinity Wars moziban. Buborékot lövő pisztoly, hamuvá váló emberek, és most a csettintés.

Mistress - 2018. 05. 17. 06:15

Engem a következő dolgok zavartak:

– Hol van Melanie?
– Hol van Oliver?
– Future Syd elvesztette a képességét?
– Kerryben bennemaradt a csirkeszörny?
– Hol van a TEHÉN???

nade - 2018. 05. 17. 10:37

:D ja ezek nagyját én is feltettem magamban. Kettő közülük szerintem:
Oliver gondolom egy rekeszben/alaksorban Farouk világában, amiről Lenny is beszélt.
Future Syd-del csak gondolatban játszódtak az események szerintem, azért nem történt testcsere. (mint amikor szexelni szoktak jelen Syddel)
A többi? passz. Kerryékből lehet már csak simán gondolatban kiszedte a csirkét.

wondorog - 2018. 05. 17. 11:12

Én még arra is gondoltam, hogy “FutureSyd” a jelenlegi hostja SK-nek, és csak manipulálni akarja Davidet, hogy megfelelően alakuljon a jövő.

irgum76 - 2018. 05. 17. 12:49

Wondorog:

előző résznél én is ezt írtam
de a mostani rész szerintem erre rácáfolt hiszen minek beszélgetne Shadow king egy téveszmével a jövő alakulásáról

A. - 2018. 05. 17. 14:03

nade: nekem ezek fel sem tűntek, de a közepén volt egy jelenet, ami tiszta Doctor Who wheeping angels volt (ahogy a bajszos nénik közeledtek, még pislogás is volt)

Geza Kovacs - 2018. 05. 17. 14:34

A szokásosnál is erősebb dadaista beütéseket mutatott. Ha így folytatják, bedöglik a sorozat szerintem.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 18. 21:31

jaj, ebből kasza lesz – mármint nem az én részemről (én még kitartok), hanem a megrendelő stúdió részéről

nyomasztó, kissé gusztustalan elemekkel megtüzdelt fosra kezd hasonlítani – bár látványra egyedi, az fix

pár dolgot szeretne csak elmondani, de ehhez 7 epizód kellett a készítőknek – nem lesz ez így jó

Mistress - 2018. 05. 18. 23:03

Sajnos egyet kell értenem. Zseniális de valószínűleg elveszti lassan a közönségét. Lehet azért toldották meg a szezont egy plusz epizóddal hogy lezárják szépen.

symor - 2018. 05. 22. 01:14

Az első évadnál még voltak fenntartásaim, 2×05-től itt le vagyok nyűgözve :)

fv - 2018. 05. 22. 20:10

Szerintem, a Syd-es rész azért kellett, hogy legyen egyértelmű, hogy ha Syd akar valamit, akkor lelkifurdalás nélkül hazudik, és átver bárkit. Ergo: a jövőbeli Syd-nek nem kell hinni. A David-es rész pedig azért kellett (talán), hogy tudjuk, hogy sok párhuzamos világ van, és a jövőbeli Syd valószínűleg egyáltalán nem annak a világnak a folytatása, amit nézünk. Persze, lehettek volna rövidebbek is. De én nem bántam.

Azt valaki viszont mondja már meg, hogy az a Clockwork Orange jelenet, az mi a jó isten faxa volt? Valami évforduló volt, vagy mi? Mert csak poénnak kicsit durva lett volna. :-)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 22. 21:32

akkor nem csak nekem ugrott be a clockwork orange :D

fv - 2018. 05. 22. 21:58

Kiváncsi Fáncsi: Nem csak Neked! Az összes beállítás, a fények, és a szöveg is szó szerint ugyanaz volt.

irgum76 - 2018. 05. 23. 08:58

2×08

na végre nem egy helyben topogás volt
végre haladt a sztori valamerre
és nem folyamatos WTF volt

mondjuk én az admirálist múltkor a monknak néztem mikor levette a kosarat a fejéről
nem is értettem miért kezdik úgy, hogy a monk halott

de úgy tűnik ő is egy monk csak nem az a bizonyos monk

Néma Harcsa - 2018. 05. 23. 15:50

A C. Orange csak egy szokásos Hawley-féle kulturális kikacsintás (a Fargo-t is meg szokta szórni hasonlókkal), itt annak az ürügyén, hogy ha végtelen számú valóság van, akkor az egyikben akár ez is megtörténhet.

Néma Harcsa - 2018. 05. 23. 15:59

Bevallom, ezt a sorozatot csak a pazar audiovizuális ötletek miatt nézem, a 2. évad végképp tobzódik bennük. Inkább várom a 4. Fargo-t, sokkal jobban bejön a “hétköznapian” groteszk, ám végül mindig triviális erkölcsi tanulságokra kifutó Coen-hommage vonulat, ha már Hawley, mint a mutánsokra épülő stlye-over-substence.

Claire8310 - 2018. 05. 23. 18:04

Nekem ezek a kis oktató filmek a legjobbak az évadból.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 23. 19:32

végre haladtunk valamennyit, vagy legalábbis azt érezhettük :)

az új twin peaks évadhoz még nem gyűjtöttem össze az erőmet, de ez a legion 2.évad ledarál annyira, hogy ne is akarjam :)

Geza Kovacs - 2018. 05. 23. 22:40

Borzalmas a 8. rész is. Amikor már majdnem történik valami érthető esemény, pl. Malanie lecsapja a botos figurát, akkor azt is annullálják rögtön valami beteges csavarintással, hogy még ennyi történést se lehessen kötni egy logikai láncolathoz. Vagy ha mennek a sivatagban, többen, keresnek valamit (egy eltünedező buddhista kolostort :-/), akkor ott egy fúrt kút a semmi közepén…

Amúgy vajon a forráshivatkozás nélküli barlanghasonlat meg a többi ilyen az évadból hogy illik bele a részekbe? Némelyik egész látványos volt, talán ha összevágnák az egész évadból mindet, kijönne 1 jó részre való. Ha hozzáadjuk a David életvariációit tartalmazó részt, min. 2 elfogadható része lehetne az évadnak.

Mistress - 2018. 05. 24. 06:39

Végre előtűnt a becsavarodott Melanie a maga Minotauruszával. Minden tervbe kell egy glitch hogy legyen izgalom. Remélem a következő rész róla szól, mert feltűnően hanyagolták.

Mistress - 2018. 05. 24. 18:30

Amúgy tudtátok hogy a kicsi David benne van a Deadpool 2 ben? Én majdnem bezuhantam a moziban a meglepetéstől az előző sorba.

Néma Harcsa - 2018. 05. 24. 19:15

@Kíváncsi Fáncsi: megtéveszt a Legion, a 3. TP eléggé más, mint ez, elég ritkán coolkodik, sőt. És nem mindfuck, hanem mindrape. Persze ügyesen egyensúlyoz sokszor az is, viszont senki sem lehet rá felkészülve. Tényleg sebki, Felejtsd el a Legiont, mielőtt nekiállsz. (Nekem tetszett.)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 24. 23:04

@Néma Harcsa: elvont TP is, még ha totál máshogy is :)

de Legion kezd rohadt fárasztó lenni a túlcsavarással, hogy szinte már milimétereket sem akar előre haladni a történet egyenesen, közben összevissza ugrálnak

mondjuk Syd sivatagi belépőjén röhögtem, az már tökéletesen beleillett a sorozatba, egy vadászgépből kiugrik ejtőernyővel a semmi közepén mint a leghétköznapibb dolog egy perlekedni vágyó feleség részéről

és visszatért, még ha egy pillanatra is a TEHÉN! :D

Mistress - 2018. 05. 25. 07:12

Hol volt a tehén? Lemaradtaaaaam :'(

irgum76 - 2018. 05. 25. 09:03

ja az ejtőernyős poén volt :)

nekem még a támadás tervező jelenet jött be nagyon

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 25. 10:27

@Mistress: asszem a kisfilmben épp állatokról van szó, és ott jön be egy harmadik opcióként, hogy “COW” :)

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 25. 22:30

Cool chicken.

WTF? It’s a duck.

Chicken!

Duck!

You’re both high. It’s a cow.

Mistress - 2018. 05. 26. 05:49

Megnéztem és tényleg 😁 Éljen a tehén!

Mistress - 2018. 05. 26. 19:40

Azért megnéznék egy Legion / Westworld crossovert. Egyre több olyan szimbólum tűnik fel a Westworldben, ami a Legionban is megvan. (az útvesztő – Maze, a hatszög minta, a kosár a sógunok fején, stb…)

jesustomer - 2018. 05. 27. 20:20
A. - 2018. 05. 28. 06:24

Kosár? A tradicionális kalap ha arra gondolsz, kicsit előbbi találmány, mint a legion…

nade - 2018. 05. 30. 13:16

az a jegyzettömb-tapéta kemény munkát jelenthetett pár kellékesnek:D de marha jól nézett ki. Akárcsak Lenny, a nője, meg a fiatal Melanie.

Lassan haladunk a finishbe, szépen lépésről lépésre látjuk a végső csata (?) előkészületeit.
Jó hogy nem (sokáig) feledkeznek el régi karakterekről. Multhor Clark és Syd csajos estéje, most Kerry és Carry jelenete.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 30. 21:09

már nincs kedvem fanyalogni – csak magamat korholom, miért nem darálva néztem inkább :)

jöjjön már a finálé, mert baromi fárasztó ez a nyakatekert vargabetűs történetvezetés

irgum76 - 2018. 05. 31. 01:55

én meg már azt sem értem miért néztem
9 rész és semmi érdekes nem volt benne
most komolyan a tíz körmömet kéne rágnom, hogy lelövik-e Farukot vagy sem?
vagy nem értem mi koncepció

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 05. 31. 13:14

de legalább ismét volt tehén :)

amúgy igen, zéró izgalom és érdektelenség párosul a már-már agyzsibbasztóan k.vajó vizuállal

csak én kezdek belefáradni abba, hogy az LSD álom mögött gyakorlatilag nincs semmi – lehet, bebeszélem magamnak, de az első évad nem volt ilyen, vagy nem ennyire, ott mintha összhangban lettek volna a dolgok

itt meg nagyon elmásztak az elvont vizualitás irányába

hmm, a titkos fegyver mi lehet amúgy? shadow kinget berakják a gömbbe aztán elküldik a jövőbe? :D

dzsoker76 - 2018. 06. 01. 14:01

Valaki megírhatná,hogy milyen tudatmódosító szerek hatása alatt íródott a második évad,hogy én is beszerezzem,hátha akkor egy újranézés alkalmával ez az egész érthetőbbé és élvezhetőbbé válik. :(

BalinT55 - 2018. 06. 02. 13:18

Ahogy olvasom a kibeszélőt jól döntöttem hogy 2. rész után pihenőre raktam a Legiont, hogy majd ledaráljam, tudtam én hogy húzott-nyúzott lesz a story, de akkor még jobban az mint sejtettem :D Na sebaj majd nyáron darálom és meglátjuk lesz-e a végére story belőle.

nade - 2018. 06. 02. 20:58
Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 03. 09:04

bízzunk benne, hogy aki berendelte, az látta a maradék részeket is és számára (és talán a mi számunkra is majd) egy érthető zseniális valamivé állt össze a végére :)

irgum76 - 2018. 06. 06. 12:15

2×10

jaj de utálom az időutazást

ha most itt ok-okozati láncot kéne felállítani hát beledzsondzsulnék
nem is töröm rajta magam

Mistress - 2018. 06. 06. 19:09

Csak most kezdtem el nézni de találtam egy bazi nagy bakit :D Oliver Danielnek hívja Davidet 0:11 -nél. :D Ez hogy nem tűnt fel nekik :D :D :D

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 06. 20:21

hijjj… hát én erre most mit mondjak?

se nem jó, se nem rossz, se nem ütős, se nem gyenge, se nem szélsőséges és se nem középszerű

semmilyen, de mégis valamilyen

az introban a képregényes legion designért nagy pacsi, a mellény és a haj ütött :) de ezt leszámítva, csak néztem, néztem, próbáltam kiigazodni a tonnányi szimbólum között, de nem jártam sikerrel

egyszerre értem, és találom egy értelmezhetetlen hulladéknak

de ha már idáig kibírtam, akkor jöjjön az utolsó rész

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 06. 20:42

amúgy mennyire gáz már, hogy ehhez az egészhez képest az első évad asztrál síkjában a levegőbe rajzold S-H-I-E-L-D betűk alkotta pajzs egy logikus tudományos értekezésnek számított :)

todie - 2018. 06. 07. 09:45

atyaisten Lenny mennyire szexi, reszrol reszre egyre jobban <3

nade - 2018. 06. 07. 10:55
todie - 2018. 06. 07. 12:09

nade: ez a nő…:D

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 07. 13:37

a vizuál mindig 100 pontos volt ebben a sorozatban :)

irgum76 - 2018. 06. 08. 06:50

Lennyt visszahozták de minek?
semmit nem kezdtek vele (nagy sajnálatomra) pedig közönség kedvenc

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 08. 14:36

@irgum76:

Legion S02-ben kezdtek bármit is bármivel? :) Jól felcsavarták a DavidLynch feliratú potmétert, pattintották a cigiket meg nyalták a bélyeget és mi most ennek a végeredményét bámuljuk… Vagy inkább már csak várjuk a végét.

irgum76 - 2018. 06. 08. 18:29

Kiváncsi Fáncsi:

na jah ott a pont

Mistress - 2018. 06. 08. 19:54

irgum76 és Kiváncsi Fáncsi: Én épp az ellentétes oldalon állok. Nem szeretem a kiszámítható dolgokat. Jó, nem volt az a katarzis, amit előző évadban érezhettünk de azért én sorolnám inkább ami TETSZETT:

– A John Hamm “oktató videók”
– David medencéje, meg a hangok a fejében
– FrankenLenny
– A TEHÉN!
– Multiverzum Davidjei (főleg a begyógyszerezett David és a milliomos David)
– A kifordított Kerry/Carri jelenetek
– A Freddy Mercury nénik
– A táncjelenet (mondjuk más zenével kellett volna, de mindegy)
– A szex a plafonon meg a falon
– A tank és a szamuráj csatája
– Lenny “menekülési kísérletei”
– Melanie labirintusa
– Syd és Farouk titkos párbeszéde
– Ptonomy kommunikációja Daviddel (La Désolé)
– A kikacsintás a képregénykarakterre

Ami egyáltalán nem tetszett:
– A Betépett Melanie
– Az insanity bug eltávolítása
– Az egész Sydes epizód az értelmetlen előtörténettel és a zuhanyzóban történt események
– Lenny szeme
– David és Oliver

Ennél spoilermentesebben nem tudok spoilerezni, de lényeg hogy sokat adott ez a sorozat nekem a látványon kívül. Lehet hogy most még nem érthető mindent, de nem is kell. Szeretem az ilyen innovációt. Tudom hogy újat manapság nem lehet már kitalálni, de azért néha sikerült elkerekíteniük a szememet. Ez szerintem csak a kezdet, de továbbra is tartom a véleményem hogy sok nézőt fognak veszteni ha nem teszik még érthetőbbé a történet szálait. Én maradok 3. évadra is

nade - 2018. 06. 09. 04:47

K.Fáncsi
Lassan halad, el lett nyújtva, de azért csak igyekeztek mindenkivel kezdeni valamit. Még az elfeledett húgot is visszahozták, meg összehoztak karaktereket akik amúgy nem feltétlen lett volna szükséges hogy foglalkozzanak egymással. Syd-Clark, Lenny-Kerry. Alternatív jövők, ahol David egyszer prof X-szé, másszor Magnetóvá válik.
Nem annyira unalmas azért, na.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 09. 13:55

amiket írtok, mint pozitívumok, ezek mind-mind igazak – a gond azzal van, hogy ezek “darabkák”, és a sok kis darabka nem akar összeállni egy egésszé

de azért elég érdekes a sok kis barabka önmagában is :)

Mistress - 2018. 06. 09. 15:15

Kíváncsi Fáncsi: Igen, kicsit olyanok mint a szétszórt gyöngyszemek, amik nincsenek még nyakláncba fűzve.

Csavarlazito - 2018. 06. 11. 14:06

Sziasztok!

Hány részes a második évad? Mert a 10. rész végén nem úgy tűnt, hogy bármi is befejeződött.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 11. 14:57

@Csavarlazito:

11 részes, holnap lesz az évadzáró (http://epguides.com/Legion/)

F - 2018. 06. 12. 09:53

A látvány és elborultság rejszolgatás a készítők részéről a történet rovására ment teljesen. Ugyanezt éreztem a handmaid’s tale-nél is. Viszont a berendelt évadok bizonyítják, hogy van erre igény.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 12. 16:02

@F: Elborult egy cucc, az biztos :)

Én azért bízom az utolsó részben, hogy összerántja az évadot egy kicsit és nem csak egy nagy cliffhanger felvezetés lesz az egész

irgum76 - 2018. 06. 13. 12:37

na ez a nap is elérkezett

s2e11 finálé

hát ez f@sza rész volt!

a nyitó jelenetnél lúdbőröztem a Behind Blue Eyes-os belépőnél
és aztán az animált elmepárbaj fú ezt nagyon megcsinálták

de a széria maga csalódás volt gyakorlatilag elég az első és utolsó két részt megnézni a többi teljesen érdektelen így a záróepizód tükrében is

az ok-okozati láncot még mindig nem akarom kibogozni
viszont ez a megváltoztathatlan jövő koncepció mindig is a legszimpatikusabb időutazós teória volt számomra

nade - 2018. 06. 13. 16:19

@Mistress: “D Oliver Danielnek hívja Davidet 0:11 -nél.”
??? pontosan hol, mert én nem találom?

2×11
k*va jó volt.

és még ilyen bedrogozós!erőszak témát is bedobnak, ami rogatul nem ilyen egyszerű. Ugy SK-Melanie “drogozta be” Sydet először, D csak max kitörölte azt a hablatyot. Másrészt nem is szexeltek fizikálisan. Harmadrészt a Syd epizód rávilágított hogy Syd nem épp egy ártatlan bárányka, képes tönkretenni embereket a saját kedvéért.

Future Syd szerintem nem erre at SK vs David harcra gondolt, hogy itt öli meg SK-t és válik gonosszá. Emlékeim szerint azt mondta 2 héttel korábban halt meg SK és utána változott meg D., de Syd évekel tűnt idősebbnek..

Mistress - 2018. 06. 13. 18:37

Annyira igazam volt! Hivatkozás magamra: (Mistress – 2018. 04. 25. 21:21)

nade: a 2X10-ben David rátalál Oliverre és így szól abban a jelentben a párbeszéd (szóval SPOILER):

O: Here you are! Have you always been this slow?
D: Where is she?
O: Chill, baby, theres no boo-hoo here I just thought we can talk in private
David ellöki Olivert a székkel és áthúzza a másik szobába a hajánál fogva.

O: Au… The hair! (David felülteti a székre erőből) Careful DANIEL, don’t hurt the vessel, it’s not his fault.
D: Shut up!

irgum76 - 2018. 06. 13. 18:53

Mistress:

Szerintem nincs igazad abban, hogy Syd egy manipulatív érzéketlen számító p*csa lenne

Shagow King megvezette, az “igazi” Davidet olyan embernek állította be akiket gyűlöl és ezt a Davidet nem is szerette volna soha

mondtam, hogy nem akarom boncolgatni az okozati láncot

de a lényeg az, hogy jövő Syd a világ pusztulásáért Davidet teszi felelősé és ez azért történik így mert ők teremtették meg azzal, hogy meg akarták akadályozni

Mistress - 2018. 06. 13. 20:15

irgum76: Akkor Future Syd mit tett? Felhasználta Davidet, hogy a jelenben lévő Syd megölhesse. A jövőben mindenki ezen a terven dolgozott (különben Carry miért csinálta volna az orbot? Mert Syd meggyőzte hogy kell)

Ha Future Syd nem manipulálja Davidet, ahogy David tette a múltban, akkor sosem kapják el. Vannak itt azért plot hole ok, de mindenesetre Syd megmutatta az igazi arcát, hogy önmagában jobban bízik mint bárki másban és simán busz alá löki azt is, aki közel áll hozzá elviekben.

Nehéz eldönteni hogy kinek van téveszméje, de az biztos hogy nálam az igazi ellenfél Syd, de nem most óta hanem 1X01 óta. Nekem ellenszenves, érzelemmentes, önző dög és napról napra erősebben érzem az ellenszenvet.

Ez nem az első szitu hogy Syd “megerőszakolós” szituációba keveredik úgy hogy a másik fél azt hiszi hogy ő beleegyezett és hamisan tanúskodik. Mi szükség volt erre? Ez a szórakozása? Még ha a Shadow King manipulálta hogy hazudjon, azért durva hogy mennyire könnyen meg tudták vezetni őt látszat alapján. Ő a barlangba rekedt ember, akiről a Platón-os barlanghasonlat szólt. Csak az alapján ítélt, amit felszínesen látott.
Az agyába furakodott a gondolat hogy David hazudik neki. Ezt a gondolatot szimbolizáló “csirkelényt” ugyan eltávolította David, de a károk megmaradtak benne, Clarkban és Carryben. Az a gondolat hogy David hazudik elnyomta azt a gondolatot hogy David egy jó ember. Davidben a tévképzet milyen értelmes gondolatot nyomott el?

Sok a kérdés. Nekem főleg az hogy mi lett a tehénnel…

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 13. 20:41

hijj… a rész önmagában végre tetszett, de hát ez az évad egy nagy kuka…

de legalább értelmet nyert az előző rész kezdőképe, ahol comic-legion-david ül, előtte meg a barna hajú csajszi terhesen fekszik

Néma Harcsa - 2018. 06. 13. 21:54

Ötletes volt vizuálisan, izgalmas viszont sajnos más szempontból nem. Várom inkább a Fargo s04-et.

Geza Kovacs - 2018. 06. 13. 22:24

Nahát, megint faék egyszerűségű volt a sztori: David a gonosz igazából a csapat szerint, ő meg pont úgy viselkedik emiatt, mintha igazuk lenne. Ezért elkezd mindenféle erőszakos dolgot tenni, majd meglóg előlük. Hú. Nagyon eredeti. Ezért aztán kellett a sok orbitális baromság. Simán lehetne színpompás a sorozat agybaj nélkül is. Ez a gömbforma a végén pont megfelelő volt, ilyen jellegű látványosságok kellenének, nem az a förmedvényes képregényesdi a rész elejéről. Mind1, majd kiderül a 3. évadban, hogy visszavesznek-e.

nade - 2018. 06. 14. 07:20

@Mistress
Nem Danielt mond ám
00:11:02,416 –> 00:11:04,483
Careful, daddy-o.

magyar feliratban apukámnak fordították

Abban viszont igazad van, hogy Syd genya. A Syd-epizódban nem is egyszer demonstrálta, és még a végkövetkeztetése is szociopatikus. hogy is mondta kb? Isten a romlottakat szereti? hmm itt isten alatt akár az istenkomplexusos Faroukot is értheti/jük

irgum76 - 2018. 06. 14. 08:44

Geza Kovacs.

“Ez a gömbforma a végén pont megfelelő volt, ilyen jellegű látványosságok kellenének, nem az a förmedvényes képregényesdi a rész elejéről”

az a gömb egy teljesen snassz effekt volt ami akármelyik marvel filmben CW sorozatban láthatsz
ha erre vágysz mindenféle bántás nélkül nézd azokat

az a “förmedvényes képregényesdi” teszi (tette) egyedivé a sorozatot nem egy átlag képregény sorozattá
én azt mondom ilyenekből kellett volna több mint az első széria szinte minden részében volt (a bolywoody tánc a néma jelenet a néma filmes jelenet a kréta animáció) nem a mindfuckból

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 14. 10:42

hagytam ülepedni kicsit a dolgokat

de még így is ugyanazt érzem, hogy túl sok felesleges csavart és zsibbasztást vittek bele

most már talán értem, mi volt a szándék a syd és a david különrészekkel, hogy megalapozzák a fináléra a dolgokat, hogy érezzük, mennyire igazságtalan a szituáció, hiszen syd milyen köcsög tud lenni, david meg sosem akart világpusztítóvá válni

nagyon fárasztó valahol ez a stílus, amit ebben az évadban erőltettek – az egyensúly eltolódott nagyon, nem szeretem az ennyire elvont dolgokat, főleg, ha ezzel akarnak pótolni valamit

bár lehet, csak attól féltek a készítők, hogy nem tudják az első évadot felülmúlni

nem tudnám és nem is szeretném pontozni az évadot, mert felesleges, szerintem nem volt jó, még ha egyes elemei roppant egyedi és kiemelkedőek is voltak

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 14. 17:11

egy furcsa dolog jutott még eszembe az egész évadról – olyan volt, mint valami kis kamara dráma

alig voltak külső helyszínek a történetben, szinte végig bent vannak valahol, egy szobában, egy teremben – és a belső helyszínek is viszonylag kevés helyen voltak

ezen kívül még voltak a sivatagban, a homokos és a növényes részén, aztán szevasz…

david saját epizódjában voltak külső helyszínek, meg syd-nél még, de ezen kívül nem vitték túlzásba

nade - 2018. 06. 15. 16:59

nekem meg pont az volt az erzésem néhány résznél hogy mennyivel több külső helyszín volt az első évadhoz képest. A belső helyszínek viszont tényleg elég repetitívek voltak, főleg az a nyilas folyosó a D3 bázison (amihez hasonlót valamelyik főzőműsorban láttam egyszer. nem tudom már melyik volt az, nem szoktam nézni. az étel hozzávalókért kellett szaladniuk egy nagyon hasonló folyosón:D)
Az évadra összességében lehet mondani hogy el lett nyújtva, de ezzel együtt így mélyebb színezetett kaptak a szereplők. Pl David akárhány alternatív valóságban volt, csak akkor borult ki a bili ha nem hagyták nyugton. ellenben Syd a saját anyját felhasználva erőszakolta meg annak pasiját és tette tönkre életét.
Az utolsó részes nemi erőszak témával Hawleynak sikerült most is belecsapni a PC/SJW/gender/feminizmus lecsóba, aminek hála pörögek a viták a fórumokon pro és kontra. Hasonló volt szerintem a halmozott hátrányos helyzetű Clarke az első évad végén, bár az nem kavart ekkora port mert nem főszereplő.

Maradok annál hogy Syd sajnos genya volt gyerekként is, és mindemellett még buta is hogy Melanien keresztül Farouknak sikerült közvetetten manipulálnia. Ugyanez igaz a “barátokra” is, akik hirtelen elfelejtették hogy Farouk 30 évig erőszakolta Davidet, ellenben hogy David Sydről levette Farouk/Melanie rontását már bedrogozásnak gondolják.
nem egyszerű a moális helyzet

nade - 2018. 06. 15. 19:09

*morális helyzet

(duh, pont az utolsó mondatot rontom el?)

Mardred - 2018. 06. 16. 09:39

Az ahogy nézem senkinek sem esett le, hogy Farouk szarrámanipulált mindenkit David ellenében, miközben tudta azt is, hogy David felől milyen ellenlépésekre számíthat. Az egyetlen idióta itt leginkább David, aki azt hitte, hogy egy több száz éves, hihetetlenül intelligens mutánst akit még Prof X-nek sem sikerült legyőznie, csak elzárnia, felülmúlhat egyedül. David nem bízott a barátaiban és az egész terve ezért mr a legelején dugába dőlt. A jelenlegi kiutat talán majd Olivér machinációi jelenthetik, mivel ő nagyon alapos és apró lépésekkel a háttérben elkezdett építeni egy saját tervet, amire lehet Farouk nem figyelt. Együttműködött vele, igen, de eközben Melanie-t szépen kiszabadította Farouk hatása alól (legalábbis a fináléban őket egyáltalán nem láttam, úgy tűik Farouk kb. tojik azokra, akik neki már nem kellenek.)

Syd “elveszem az emlékeid, hogy szeress megint” manipulálása pedig az egyik leggusztustalanabb húzás volt eddig alapvetően pozitív karaktertől, amit eddig észleltem. Tény, hogy ő sem egy tiszta karakter, de maga a Legion többek között a különféle lelki betegségeket mutatja be baromi gyönyörűen, ott van David nagyon komoly személyiségzara, Syd pl. apakomplexusos (a zuhanyzós jelenetet nem igazán tudom megérteni, bár lehet az is egy nagyon morbid jel erre)
És remekül ábrázolják ezeket a dolgokat. Talán a sorozatok újabb hullámát ezért bírom leginkább, mert amellett, hogy valóban szórakoztató történetet nyújtanak és az is megmozgatja az agyat, még kapunk különféle, valós világban is aktuális társadalmi problémákat, elég itt csak arra gondolni, hogy tulajdonképpen David konkrétan megerőszakolta Syd-et, akit a szerelmébe visszarángatott, így végleg megmérgezve az egész kapcsolatot.

irgum76 - 2018. 06. 16. 12:28

Mardred:

az egész badarság amit írtál

nem akarom sorról sorra kielemezni de nem érted az adott szituációt

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 17. 01:43

a szerelmes lány érzelmeit manipulálták (farouk), majd ezen manipuláció eredményét david elnyomta…

nem tudom eldönteni, hogy végeredményében ez mennyire baj

Mistress - 2018. 06. 17. 10:50

Kíváncs Fáncsi: Ez a csaj sose volt szerelmes. Ez nem szerelem. Nekem nem annak tűnik. David szerelmes, az igaz, de a csaj csak birtokol, irányít, parancsol. Vagy legalábbis nekem nem hihető. Aki nyitva hagyja a szemét csók közben az tuti nem szerelmes.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 18. 10:11

azt tudja valaki, melyik volt az extra rész, amit forgattak az évadhoz?

Dave - 2018. 06. 18. 19:43

Szerintem így évad végére nyilvánvalóvá vált, h mind Syd mind David a problémáik elől menekültek ebbe a kapcsolatba( az első találkozásáos flasback- David ott és akkor bármilyen belépő nőbe beleszeretett volna) de mivel mindketten nyugalmat kerestek, és a másik legalább olyan zűrösvolt mint önmaguk, ezért a kapcsolatuk nem működött már kezdetektől. Syd errre a 2. évad folyamán rájött, és felhozta az eltávolodás , esetleges szakítás ötletét, Farouk ezt erősítette fel, Syd ezért támadt Davidre.
Az utolsó 2 rész nekem nagyon tetszett, kár, h a többire ezt nem mondthatom el. De így legalább várós lett a 3. évad, kíváncsi vagyok David mennyire lesz őrült a 3. évadban.

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 19. 09:12

@Dave:

tetszik ez a gondolatmenet, hogy csak egymás “szerelem/szeretet igényét” elégítették ki

azt viszont továbbra se tudom megemészteni, hogy farouk szabadon mászkálhat a tárgyaláson, miután lemészárolta a fél divison3-at és mindenki őt üldözte

és miért? mert a képzeletében syd dugott david-del

Mistress - 2018. 06. 19. 22:34

Oké, eddig is tudtam hogy Dan Stevens tud énekelni, de azt nem értem hogy miért nem foglalkozik ezzel jobban? Baromi jó volt tőle ez a Behind Blue Eyes feldolgozás. Engem szinte megtévesztett. Alig várom mikor énekel legközelebb :D

Jó hangja van a csávónak, na!

nade - 2018. 06. 20. 18:01

nah megnéztem már a promókat, teasereket utólag. Durva elborultak. Az évad kevésbé volt az szvsz. De jó hogy nem néztem meg, ha mást nem is, Farouk színészét elspoilerezték volna.

@KiviFáni
nem tom biztosan. a sok-Danieles rész előtt jelentették be be hogy lesz plusz egy részt. Vagy az volt az, vagy (pl a den-of-geeks szerint) az utolsó (bár sztem ezt elnézték, mert a 10. rész nem tűnik épp finálénak), máshol meg azt mondták a Melanies rész (maze-es?).

Gondolom sokat nem segítettem:D

Mistress - 2018. 06. 21. 06:07

@ nade: Ki az a Daniel? 😁

nade - 2018. 06. 21. 21:44

bakker belém szugeráltad :D kikelt a tojásból a téves gondolat, amit elültettél

Mistress - 2018. 06. 22. 08:39

Muhahahahahaha *evil laugh*

Zseniális vagyok 😂 🤣😂

vata - 2018. 06. 23. 22:52

csak egy kérdés: lesz ebből szinkronos verzió, vagy a foxxal együtt ennek z esélye is eltűnt ??

winnie - 2018. 06. 24. 09:37

szerintem van rá esély. de nincs semmi hírünk róla.

nade - 2018. 06. 24. 11:27

és ‘Véget ért a Légió 2. évada’ cikkre?

winnie - 2018. 06. 24. 12:28

arra is, ha ir human vagy vendegblogger

Kiváncsi Fáncsi - 2018. 06. 25. 11:41

vendogblogger az egy személy, vagy egy gyűjtőkategória? :)

winnie - 2018. 07. 12. 13:48

azt jelenti, hogy “valaki más, aki olvasó”:)

Enzo - 2018. 08. 21. 23:46

2×01 (pótlás szombatról)

Na végre elkezdtem az évadot. Hát nem lett kevésbé mindfuck a sorozat :D Azon kívül, hogy kis csapatunk összeállt a D3-mal, és hogy az egészen értelmetlen befejezés előtt mintha kiderült volna, hogy Syd küldte a gömböt, nem tudok nem felsorolásszerűen reagálni:
Szóval:
– Qrva creepy-k ezek a fogcsattogtatós jelenetek.
– Syd testet cserélt egy cicával. Oké, akkor ilyet is tud, wow.
– Mi az isten ez a fonottkosárfejű admirális a két bajszos autotune nővel? Inkább pont az ő fejükre kéne kosarat húzni.
– A “Lazarus affair”-ről azt hittem, hogy tudni kéne, és valami ismert X-Men dolog, de ahogy utánaolvastam, még kicsit kiaknázatlan.
– A Division magyarázás az osztálybemutatásokkal nagyon tetszett.
– Ezek a bejelentések a hangosbemondóban zseniálisak :D
– Az elefántos füstölő izé (Melanie-nál) visszautalás az első évados békára?
– Ez a kiscsibés-téveszmés-láblevágós betét…W.T.F.
– Ha kívánhatnék egy spinoffot, az Cary/Kerry-ről lenne. De nagyon.
– A David-Oliver-Lenny táncpárbaj tényleg zseniális.

#hétidézete:
“-The fluid is 80% glucose, 15% bicarbonate, and it’s 5% strawberry extract.
-Why…
-It’s for conductivity. Also to give it a pleasant aroma and taste, in case you should swallow any, which, do not swallow any.
-So, I’m supposed to find the Shadow King from inside a daiquiri?” :DDD

Mistress - 2018. 08. 25. 10:18

@Enzo: Megtaláltad a kedvenc idézetem az egész évadban :D :D :D Fenomenális :D

mSO - 2018. 08. 29. 23:32

Nagy nehezen sikerült megnézni az első évadot. Nem könnyű darab, de minden perce képileg, hangilag is valóban arany! Bámulatos! Jó lenne, ha folytatnák szinkronnal, mert jól sikerült Zámbori Somával és a többiekkel – de ha nem lesz, az sem nagy baj…

Enzo - 2018. 09. 07. 16:35

2×02 (pótlás múlt hét szerdáról)

Volt itt minden: zseni táncjelenet megint, körhintán nyalókázás, idegesítő creepy zene, kullancsos-vérebes betét, felülről vett jelenet… Cary meg beleragadt Kerrybe (WTF), fura volt ez így fordítva, de hagyhatták volna még egy darabig – helyette némi tralalázással Cary kijött, Kerry meg öregedett egy kicsit (vagyis még fog is, hogyha nem tud visszamenni).
Kicsit lassan folyik az egész történet, de ha jól értettem, kell Farouknak segíteni, mert jön vmi veszélyesebb szörny, vagy mi. A legjobb jelenet meg az volt, amikor David átváltozott tankká a harcjelenetben Farouk ellen, felröhögtem :DD a klasszik “don’t bring a knife to a gun fight” szituáció :D
Ja és volt egy Shi’ar említés, aminek utána lehet nézni.

#hétidézete:
“Is he…sh-she…are they…I don’t know what to call them.” :D /David a bajszos nőkről/

Mistress - 2018. 09. 29. 22:02

Mistress - 2018. 09. 29. 22:03

Próbáltam képet betenni, de elbénáztam. Azt akartam betenni amikor Legion találkozik Deadpoollal.

Enzo - 2018. 10. 04. 01:37

2×03 (pótlás régről)
1. Érdekes, ahogy végigviszik ezt a kiscsirkés rossz ötlet metaforát.
2. Kerry életében először eszik meg vécézik, hát ez kész, eddig ez a kedvenc jelenetem, rohadt szürreális :DDD
3. Melanie agyában vicces hogy sötét van :D
4. A laborban mászkáló tehén csak nekem volt tiszta Fringe utánérzés?
5. Ez a “David szerzetes lesz” álom nem teljesen jött át.
6. A végén elég furán lett elvágva a jelenet… megnéztem, hogy egyben adták-e a következő résszel, de nem.

2×04 (pótlás kb 2 héttel ezelőttről)
…ja hogy most folytatják a havas jelenetet, és Syd-nek egy ilyen igluból szexin kimászós-megszületős metaforája lett belőle.
Érdekes, majdhogynem fillernek nevezhető rész volt (a főcímmel a végén, mert miért ne), de határozottan hangulatos, nekem átjött az újraélős Daybreak / EdgeOfTomorrow stílus. Remekül játszotta a tinilány a múltbeli Syd-et, és hát láttam jönni az anyuci pasijával kavarós jelenetet, amit ugye mesélt is a csaj az első évadban :D
Még egy gondolat: elég vicces lehetett forgatni a múzeumban csókolózós párnak :D

A #hétidézete egy Syd-monológ a rész végéről, mert nagyon betalált:
“Love isn’t gonna save us. It’s what we have to save. Pain makes us strong enough to do it. All our scars, our anger, our despair It’s armor. […] Baby, God loves the sinners best ’cause our fire burns bright, bright, bright. Burn with me.”

Enzo - 2018. 10. 23. 22:06

2×05 (pótlás 2 héttel ezelőttről :D)

1. “Apparently on Legion” a “previously” helyett, hát ez kész, felnyerítettem rajta :D
2. Aha, szóval Lenny valójában Lenore-ról lett elnevezve. Jó tudni.
3. Most tűnt fel, hogy mindig a “fejezetek” elején van a mondóka (most épp a mintakeresésről és az összeesküvés-elméletekről)?
4. Szokásos WTF beszélgetések voltak a részben, meg Dead Sea Donuts tengeralattjáró-autó, mi van itt?
5. A pucér Aubrey Plaza-s jelenetek viszont határozottan tetszettek :P
6. David nővérének a csávóját ki támadta meg, Thanos? Ott volt hamuként a maradványa az ajtóban :D Oliver meg Lennyt csinál Amyből, what the…

Enzo - 2018. 11. 12. 01:45

2×06 (pótlás kb 2 héttel ezelőttről)

Na ez a rész mi az isten volt? Most a rossz értelemben. 15 percnél azt hittem, hogy végre megértettem, mire akarnak kilyukadni, de aztán tovább robogott az acidvonat a párhuzamos valóságokban egyfajta félresikerült Felhőatlasz-utánérzésként (de legalább a maszkmestereknek járna valami díj, mert ahogy ezt a rengeteg különféle Davidet megalkották, az zseniális).
Az lejött, hogy ez alapvetően egy flashback az intézet előttre, de a 2×04 (amúgy ennél sokkal jobban sikerült) fillere után most megint nem haladtunk előre a sztoriban: a rész végén kaptunk egy gyors átismétlést az eddig történésekről, de csak épphogy… és hopp, vége.

Darabkák:
– A meetinges rész legalább önmagában tetszetősen érthető volt a nagy káoszban.
– Zeneileg jár a pluszpont a résznek, az “I’d love to change the world” betét király!
– Egész kis állatsereglet tűnik fel az évadban, most épp éneklő egeret láttunk, oké…

Enzo - 2018. 12. 15. 00:14

2×07 (pótlás kb. 3 héttel ezelőttről)

Esküszöm, az első évad ehhez képest egy dokumentumfilm. Ptonomy tojásokkal suttog, amikből téveszme-csirkék másznak be mindenkinek az agyába, de David kiszedi őket, Ptonomyból meg kijött egy nagyobb csirkepók, amit para villódzós jelenetek után végül David kreatívan lekicsinyítve elpusztít. Ptonomy meg a mainframeben találkozik a kötögetős suttogós néger nénivel, aki már Fukuyama ágyánál is ott volt (vagy nem). Ja és láttuk az admirálist a fejkosár nélkül.
“Köszönöm, hogy most már mindent értek.”
Még jó, hogy legalább a “mit tanultunk” részről van recap, néhol kicsit szájbarágós, de legalább valami érthető ebben a sorozatban.

– A bajszos nő Ptonomy takarója alatt mennyire félelmetes japánhorroros jelenet volt már…
– Az álombéli déja vu-ról szóló jelenet nagyon betalált, nagyon gyakran szokott ilyenem lenni.
– A Farouk-Syd és David-Syd beszélgetéseket érdemes visszanézni majd a főszállal kapcsolatban, úgy gondolom.

#hétidézete már megint az első mondat:
“Ostensibly on Legion…” behalok ezeken a kezdéseken :D

Enzo - 2019. 01. 06. 01:22

2×08 (pótlás 1 héttel ezelőttről)
A Legion hármas egysége az érthető részek / vizuális pluszpontok / abszolút mindfuck.
Érthető rész, tetszett: Fukuyama háttérsztori, hogy belőle legyen a kiolvashatatlan elme ; megtudtuk, hogy a monk is benne van a mainframe-ben ; az aktuális téveszmés rész, hogy mindenki más az az árnyék, ami a barlang falára vetül, és amit valóságként érzékelünk, elég keményen társadalomkritikus volt, bejött.
Vizuális őrültködés: most az osztott képernyőzés dominált, meg még a sivatagi hadművelet előkészítése is tetszett a makettekkel.
WTF faktor: a vége – Davidék 2x mennek be a sátorba (elsőre nem sikerült?), Melanie fejbeverős akciója visszatekerődik (It’s Rewind time!), meg ez a minótaurusz(?) talán valami labirintus-utalás?…eh.

Enzo - 2019. 01. 12. 21:03

2×09 (pótlás múlt vasárnapról)
Na, legalább kaptunk egy Melanie flashback-et, hogy mi vezetett az égett arcú fickó (képtelen vagyok megjegyezni a nevét) leütéséhez, és a végén eljutottunk ugyanoda, ahol eddig tartottunk, hurrá. Közben Lenny Amy-t hallucinál, egy nagyon baba szőke csajjal hancúrozik (Vanessa Dubasso, megkerestem), és egy kocsi amolyan zsupszkulcsként elteleportálja őt a sivatagba. OK. Amúgy attól is rossz az évad, hogy kevesebb Cary/Kerry tartalom van benne, most ezen legalább javítottak kicsit.

Enzo - 2019. 02. 12. 19:23

2×10 (pótlás kb. 3 héttel ezelőttről)

1. Elég horroros rész volt, főleg a Minotaurusz miatt, de a szokásos WTF elemek is jelen voltak: óriási káddugó, nyuszis csapda Syd számára, széffejű emberek, bazinagy hangvilla…
2. Ha jól értettem, Syd elbizonytalanítása zajlik, főleg Melanie által, hogy akkor most David valójában a rosszfiú.
3. Na, kimondták a sorozat nevét, mármint hogy Davidből “Legion, the world killer” lesz.
4. Kerry megkapta a harcát, örülhet :D
5. Tetszett a csavar, hogy Oliver testében már önmaga volt.
6. Parafaktor legjava: Minotaurusz evolúció, meg hát úgy az egész lény, a mennyezeten mászó szörnyként.
7. És akkor jöhet a finálé…Farouk-David standoff, meg gondolom megtudjuk, hogy Sydet elkapta-e a minotaur, vagy mi van.

Balfars - 2019. 03. 09. 15:49

Az előző évad nekem is jobban tetszett. Ez olyan randomra sikerült, hogy bár egybe kvázi darálva kezdtem el nézni a 8. rész után tartottam egy 3 hónapos szüntet. Egyszerűen pont bejött pár sorozat ami jobban lekötött. Azután elővettem a Legiont megint és befejeztem 2 hét alatt. Várom a 3. évadot de ide nem +1 rész kell hanem -3.
Amúgy meg tényleg? Faruk legyilkol kb 150 embert de azért szabadon flangál míg David kb egy bemondás meg kettő ráutaló tényező miatt mehet a zöldségeskertbe?

Enzo - 2019. 03. 16. 13:21

2×11 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

Na jó, azt meg kell adni, hogy a Behind Blue Eyes-os teljesen elborult animált karaktercsata az elején rendesen odavágott. Kicsit olyan RetroShock Herkules 2 érzésem volt, csak kevésbé gagyin (köszönöm, hogy most már mindent értek :D).

Hát, szóval…nehéz fogalmazni így, hogy egy katyvasz az egész, pláne olyat mondani, amit még nem írtatok le. A csavar elég erős volt a végén, hogy Farouk helyett David tárgyalása fog zajlani. Ezek szerint Syd agymosása sikerült, és a többiek is meg vannak győzve, David viszont szintet lépett és elmenekült Lennyvel. Teljes WTF volt ez a “3 évvel később” jelenet (Melanie-ékkal), Lenny meg messziről lövöldöz és pont eltalálja a golyót, aha…

Nem tudok újat írni, borzasztóan vontatott és érthetetlenül agyfasz volt az egész évad, miközben persze egy vizuális csoda, de ennyire nem kéne mindent feláldozni a művésziesség oltárán. A 3.évaddal még nem tudom, mit csináljak…ha ilyen lesz, mint ez, akkor nem szeretném vele az időt húzni, ugyanakkor a kreatív vizualitás és az utolsó évad miatt mégis csábító lenne, hogy megnézzem.

#hétidézetei:
“-We’ve been here for about an hour. No. What’s the word?
-Um…”soup”?
-No, don’t think it’s soup. We’ve been here longer than that.” :DD /Melanie+Oliver/

“-I’m reconstructing what happened on the hill from available sensor data.
-Did I tell you I cut off the head of a Minotaur?
-Yes, you did. In graphic detail.
-Do you know what its blood smelled like?
-Oh, please, Kerry…
-Okay, this is weird. You remember those, like, beef bouillon cubes – from when we were kids?
-Stop.
-The kind that you would pour boiling water onto?
-Stop.
-It didn’t taste like that, though.” :DDD /Imádom Kerry-t, amikor nem tud másról beszélni, csak a harcról :D/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz