login |

Survivor – 36×07: Bad juju

2018. 04. 05. 18:25 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

The curse is gone.

Én is meg vagyok lepve, de jelen pillanatban még nagyon sok olyan játékos áll, akik győzelmét szívesen venném. Persze ez annak köszönhető, hogy lehetőség híján bőven akadnak, akik játékstílusát még nem láthattuk, így van, akinek szimpátia, másnak pedig a benne lévő esetleges potenciál miatt szurkolok. Vagy természetesen azért, mert látni rajta, hogy jó játékos.

A mostani rész tipikus epizód volt, klasszikus felépítéssel, némi suspense-szel, bizonytalansággal és remek pillanatokkal. A tovább mögött folytatom spoilerekkel. És hátha ér valamit, ezért jelzem, hogy elég kiterjedt, überspoileres flashback van a részben a 16. és a 34. évadra, szóval, aki nem látta azokat, és még meg akarja nézni, az majd tekerjen.

Bradley esett ki.

Nyilván nem találtam őt szimpatikusnak, de szívesen tovább néztem volna, ahogy menetel a vége felé, ahová talán el is jutott volna, de a döntőben nem lett volna egyszerű nyernie. Szóval sajnálom a kiesését, mert hiszem, hogy ha marad, akkor érdekesebb lett volna a szezon. Bár az is igaz, hogy talán ő a dominancia oldaláról közelített volna, és így talán kiszámíthatatlan lesz a folytatás, nem annyira lekottázott.

Persze minden überrajongóért kár, és Bradley mentségére legyen mondva, hogy ő is tisztában volt azzal, hogy paraszt, csak az nem tudatosult benne, hogy már mostanra elért arra a pontra, ahol vissza kellett volna fognia magát. Önkontroll-hiba, nem tudta elnyomni a személyiségét és rajtavesztett.

Picit a másik két táborban is rajzolgatták az erővonalakat, de tudjuk, hogy ezek annyira nem érdekesek, mert nyakunkon a merge, és ott az első szavazás sok mindent meg fog határozni.  Előnycunami is volt az epizódban, most bele sem gondolok inkább abba, hogy a két idol és a plusz szavazat melyik post-merge oldalon landolt, remélem, hogy nem ugyanazon. (Kíváncsi leszek, hogy lesz-e valami hatása a fucking stick-nek!)

Nem is nagyon akarok kombinálni a merge miatt, inkább csak jelzem, hogy nem tudtam nem szurkolni Michael-nek, hogy legyen meg az a fránya siker, mint ahogy szimpatikus Kellyn is, Wendell is, Donathan és Laurel is, és természetesen Domenic, és még a semlegesek közül is felléphetnek ide páran, ha esetleg húznak egy-két jót.

Szóval szimpátia, és az abból fakadó nézői élmény szempontjából eddig elégedett vagyok az évaddal, nem panaszkodom. Most már csak abban bízok, hogy a merge után nem a nagy stratégák lesznek először kihajigálva.

   

4 hozzászólás Ne habozz!

haruka - 2018. 04. 05. 22:25

Szegény Michaelt már rendesen sajnáltam, hogy állandóan a rossz végén van annak a bizonyosnak. Nem is értettem, miért nem ő állt neki eleve a karikákat dobálni, de a végén csak behúzták.
Bradley nem fog hiányozni, én nem láttam benne semmi érdekeset, meg nagy stratégát.Viszont Wendell meg Dom egyre szimpatikusabb (utóbbi számomra meglepő, mert az elején abszolút nem volt az).
Egyébként a GI-nek volt eddig bármilyen hatása a játékra? Mert én túl nagy értelmét nem látom, oké, jó visszanézni a régebbi évadok nagy pillanatait, de amúgy…
Donathant pedig kérem továbbra is feliratozni, mert néha nem értem. :D

Enzo - 2018. 04. 06. 00:05

36×07
Csak egyszer ne találna valaki idolt, amikor mutatják, hogy elkezdi keresni, ez most már komolyan idegesít. Kellyn GI-s előnytalálása tök korrekt volt (én is játszottam volna 2/3 esélynél), Wendell még egész szépen kiszúrta a fura fát a clue-val, de Michael idoltalálása eléggé felhúzott, nem mintha nem bírnám a csávót. Remélem megmutatja valakinek erődemonstráció gyanánt, és nem hiszik el, hogy az egy idol, az lenne az igazi curse visszafordítás!

A “bármelyik másik törzsből küldhettek GI-re embert” jelenetre felkaptam a fejem, de végül nem szívattak meg senkit a reward előtt való elküldéssel, hanem a szopóágon levő Malolo-ból választottak. Apropó Malolo, milyen szépen illeszkedik az évad tematikájához, hogy elégették a kis zászlót, és meg is szűnt a challenge-átok!

Nézzétek vissza, Dom arca egy tanulmány végig a tanács alatt, ahogy Bradley csak pofázik és pofázik… annyira szép volt, ahogy a csávó elásta magát egyre jobban a rész során, és végül az összes lehetséges szavazatot megkapva ment haza :D Az előző részhez hasonlóan (oda is kommenteltem ám: http://www.sorozatjunkie.hu/2018/03/30/survivor-36×05-whats-up-probst/#comment-2519190 ) most is volt egy név a pikszisben, akit jobban bírtam, és egy aki good television – de most az utóbbi ment haza.

Darabkák:
– Egyensúlyozós reward: az vajon ért volna, ha a kocka felrakásakor a szemben levő játékos is besétál, így megtartva az egyensúlyt?
– Immunity: Chris ilyenben már alázott korábban, most Wendell meg Michael volt a nagykirály, a sárgáknál fogalmam se volt, hogy miért a hótt ügyetlen Desiree dobált egy ideig.
– @winnie, úgy látom, ugyanazok szimpatikusak mindkettőnknek :)

JRC - 2018. 04. 08. 12:13

Az egyensúlyozós játék már volt korábban is, és ott elég hamar rájött az egyik csapat a trükkre, hogy hárman tartják a tálcát középen stabilan, míg a negyedik beviszi a kockát. Furcsa, hogy senki nem követte ezt a stratégiát a kezdetektől. Végül a lilák ugye ezzel nyertek.

Kíváncsi leszek, mennyire marad kiszámíthatatlan az évad, mert ha Bradley a dominancia oldaláról játszott volna post-merge, akkor ez szerintem még jobban igaz Chrisre.

sdby - 2018. 04. 10. 17:55

Végre kitették Bradley-t, öröm volt nézni mekkorát koppant, miután észre sem vette, mekkora tahó a többiekkel szemben. :D

SPOILER

Következő epizód már a merge, kíváncsi vagyok, hogy alakulnak majd a szövetségek. A Dom-Chris ellentét az előzetes alapján újabb szintre lép, de remélem nem csak erről fog szólni az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz