login |

High Maintenance: vége a 2. évadnak

2018. 04. 06. 20:25 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Nem érdekel, most elszállok: eszméletlen ez a sorozat, simán top 3 eddig idén. Aranykor, platinakor, minden. Az HBO-s High Maintenance-nél még az se semmi, hogy honnan álltak fel a 2. évadjukra.

Idén vagy háromszor is előfordult, hogy egy jobb rész után nekiültem az első évad letolásának, mert nekem több kellett a hangulatából. Aztán koppantam, mert nem tudták megadni amire vágytam. Már csak ebből a szempontból is érdekes nézni, hiszen a sorozatkészítők a szemünk előtt lettek jobbak.

Még ezer éve a legelső résznél felhoztuk, hogy olyan, mintha több különálló rövid kis történet lenne összehozva eggyé, amit csak egy fűdíler személye köt össze valamennyire. Szeletek pár New York-i életéből, de hiányzik valami plusz. Mostanra bebizonyosodott, hogy az igazi ritmus hiányzott, amit megtaláltak a 2. évadra.

Továbbra is részleteket kapunk pár ember életéből, de most szinte minden epizódnak van valami fő témája, amire a kisebb sztorik ügyesebben illeszkednek. És pár fontosabb kérdésnél be is áldozzák a 23 percet csak a központi történetnek. Sokkal organikusabb az egész, megvan a flow.

Arról nem is beszélve, hogy a komolyabb témák mellett, vagy pont miattuk, a feelgood pillanatok hatalmasat ütnek. Amikor a főszereplő visszakapja a bringáját és újra úgy érzi, hogy kezébe vehette az irányítást az életében. Vagy épp az évadzáró, amit szinte végig mosolyogtam. Idén az első rész bemutatta, hogy miképp sújtja le egy rossz hír az embereket, a finálé pedig újra összehozott mindenkit egy mosolygós napfogyatkozással.

Pár napja kifakadtam Twitteren, hogy ez olyasmi, mint a Master of None, amire eléggé hasonlít, csak a “nagyot akarok mondani, figyeljetek, ez komoly!” pillanatok nélkül. Itt mindenki nyugisan együtt él, nem bemutatja, hogy milyen rosszak az emberek, hanem kiemeli, hogy milyen sokszínűek, de egyformák. És emellett kiállva zárnám is ezt az írást egy sima 9/10-zel. Mondom, úgy, hogy az első évadot nem tudtam végignézni.

4 hozzászólás Ne habozz!

mitsesejt - 2018. 04. 07. 00:29

Szintén nagy kedvenc. Én az első résznél éppen fordítva, úgy éreztem mintha hirtelen túl sok idő szakadt volna rájuk amit ki kell tölteni, és néhol kevésbé tűnt szertelenül őszintének és természetesnek. Mintha frappánsabb lett volna az első évad, de aztán abszolút beért szerintem is.
Érdekes volt olvasnom a készítőkről, ahogy a magánéletük utalást kapott a sorozatban.
Bírom.

Malachi - 2018. 04. 07. 09:37

volt benne egy-két jó rész, sőt valójában nincs gond az egésszel csak valahogy túl new yorki. sokszor nem tudom beleélni magam a szereplők gondjaiba, egyszerűen csak idegesítenek. túl idegen, túl speciális problémák – viszont a guy központú részek mindig remekek. a begombázott, a kórházas… szóval még mindig ezerszer jobb, mint a hasonló broad city.

morty - 2018. 04. 09. 14:00

Az új évad miatt neveztem be a HBO Go-ra playstationön és a gombás rész mindent vitt. Ez a sorozat is definiálhatatlan számomra ez a feel good, egy érzést közvetít amiből magyarországon is tanulhatnának az emberek. Sokszor annyira naturális talán túlságosan is, igen rondák is tudunk lenni fehérek, feketék hupililák de ez az élet sava borsa a sokszínűség és megtanulni együtt élni és élvezni, hogy nem mindenki egyforma nem mindenki ugyanúgy gondolkodik mint mi de emiatt nem gyűlölködni hanem elfogadni vagy ha valamilyen magatartás tarthatatlan akkor összefogni kell ellene… Egy szelet amerikát láthatunk hitelesen első kézből tálalva valószínűleg ennek szellemiségét még nagyon sokáig csak a tengerentúlon tudjuk megtapasztalni sajnos de hátha átültet néhány gondolatot az itthoni fejekbe is…

pody - 2018. 04. 10. 14:18

Zsenialis, daraltam a 2 evadot szinte megallas nelkul. Azert kicsit haragszom, mert elso evadnal irt kritikatok miatt nem kezdtem bele korabban :) de magamra vessek.
Retegsorozat, azert csodalkoznek ha itthon nagyobb kozonsegre talalna, az meg az o bajuk :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz