login |

Pilot: The Last O.G.

2018. 04. 06. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A TBS új komédiája csak akkor fog tetszeni, ha bírod Tracy Morgant. Akármilyen az írás, Morgan előadása annyira kilóg, hogy ha a falra mászol tőle, akkor nem is érdemes belenézned a sorozatba. Pedig jó. Valamennyire.

A történet egy drogdílerről szól, akit lesittelnek 15 évre. Szabadulása után rádöbben, hogy a régi lepusztult brooklyni környéket, ahol terjesztette az anyagot, közben megszállták a hipszterek. Ami egyesek számára biztosan negatív jelentéstartalommal bír, de furcsa divat, a bio meg a többi mellett valójában fel is virágoztatták a helyet. Így el is veszti a főszereplőnk a lába alól a talajt, hiszen “jobbá teszem a lakhelyem”-mottóval jött ki, csakhogy ezt már nem kell megtennie.

Ezen kívül még a régi csaját is felkeresi, ahol kiderül, hogy pont a börtönbe kerülése előtt teherbe ejtette, aki utána nem várt rá ilyen sokat. Itt kicsit csaltam, mert belenéztem az előzetesbe, és megnyugodhatunk, mert nem a tipikus módon lesz ez a háromszög megoldva. Legalábbis remélem, itt is az újrakezdéses tematika lesz erősebb, bár az évad végére adja magát valami fordulat a szálon.

Már a leírásból is látszik, hogy a The Last O.G. is a tipikus dramedy-k felé hajlik. De pont Tracy Morgan miatt mégsem lesznek túl nyálasak az érzelmes pillanatok, egyszerűen meg olyan… Shrekes az előadása. Gondolkoztam, hogy írjam körbe, de komolyan mondom, hogy ez ugrott be. Amikor megtudja, hogy vannak gyerekei, na az, mintha a rajzfilmből jött volna.

Egyelőre a mellékszereplők is erősnek tűnnek, de ugye alig kaptak időt. Egyrészt el kellett mesélni az alapokat, ami vagy 10 percet felszippantott a részből, másrészt annyira sok új humor nincs egy börtönből szabadult ember első napjaiban. Viszont később jobban összeütközhet majd a 15 év alatt megváltozott világgal, és hozhat valami káoszt is bele. (Konkrétan ezek voltak a pilot legjobb pillanatai, a buszról leszállós első döbbenet és a “mindig káosz követ” közbeni történések.)

Nem tudom, hány komédia-rajongó van itthon, ezek a posztjaink nem szoktak jól muzsikálni, de ez a sorozat még a tipikus dramedy-k közül is kilóg. Nem egy Alex, Inc., hanem teljesen kábeles, még kevésbé poénokra kihegyezett. Pontszám? Legyen 6/10. Meglátjuk, mi sül ki belőle.

6 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2018. 04. 06. 16:50

XD ez a Tracy = Shrek hasonlat nagyon találó!

wirth6 - 2018. 04. 06. 17:04

Én komédia-rajongó vagyok, de Tracy Morgantól falra tudnék mászni, úgyhogy ezt biztos kihagyom.

heidfeld - 2018. 04. 06. 17:31

Amint elérhető németül, vagy magyar felirattal, már nézem is.

Dregnarr1 - 2018. 04. 06. 19:41

Nekem bejön Morgant, 30Rockban sem irritált, pedig tudom, hogy sokakat nagyon is.

FrankLuck - 2018. 04. 08. 16:11

A második rész dönt, mert megnéztem az előzeteseket, így a pilot túl sok újat nem hozott. Nem vagyok nagy Tracy Morgan rajongó, de a bajom nem is vele volt igazán. Néhol valahogy olyan bénának, amatőrnek tűnt az egész, nem állt teljesen össze, mintha egy relatíve jó ötletet egy zs kategóriás színjátszókörrel adtak volna elő.

FrankLuck - 2018. 04. 30. 16:19

Jaj, nem, nagyon nem. Kb. ugyanaz a véleményem, mint a pilotnál, csak a második részben már nem volt poén sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz