login |

Pilot-mustra: The Crossing – 1×01

2018. 04. 08. 21:13 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika, pilot-mustra,

Nice to be back on top of the food chain.

A beharangozóban már leírtam a fő gondomat ezzel az ABC-sorozattal: ha 10 évvel ezelőtt érkezett volna, akkor oda meg vissza lettem volna a koncepció hallatán, és szerintem a pilot is nagyon bejött volna. Ma csak vállvonogatva vártam a sorozatot (azért enyhén érdekelt), és az 1×01-gyel sem volt gondom, maximum annyi, hogy a világon semmit nem kínált, ami alapján azt kéne gondolnom, hogy nem a hasonló high concept sorozatok kliséit fogják újramelegíteni benne.

Nem akarok spoilerezni sokat a kritikában, mert aki nem ismeri az alapsztorit, annak legalább lesz felfedeznivaló a pilotban. Az időutazós aspektus említése mondjuk kikerülhetetlen, főleg, hogy nem fognak utazgatni benne, csak most került sor egy exodus-ra, azonban van egy kiemelt szál, amit kifehérítve még leírnék, mert tudom, hogy sokak számára válóok lehet, míg mások talán épp ezért kezdenek majd bele: genetikailag felturbózott emberek, vagyis kvázi szuperképességek. Na?

THE CROSSING – 1×01 – 6/10

Egy tengerparti kisvárosban vagyunk, ahol a seriffet riadóztatják valami furcsaság miatt, a víz ugyanis egy holttestet sodort a partra. Kisvártatva azonban kiderül, hogy nem csak egy test, hanem több tucat (száz?) járt így. És az is, hogy némelyik test tulajdonosa nem halt meg, van 47 túlélő. A nagyon furcsa jelenségre pedig még furcsább magyarázatot adnak: egy háború elől menekültek. Egy háború elől, ami Amerika területén zajlik. 150 évvel később, a jövőben.

A rengeteg halott és túlélő persze a Nemzetbiztonság figyelmét is felkelti, szóval helyszínre is küldik az embereiket, akik a törvény helyi őreit arrébb tessékelik, mondván ők is boldogulnak az üggyel. A menekülteket pedig elhelyezik egy táborban. Mi eközben némelyiküket jobban is megismerjük (persze így is elég felületesen csak), és elmondásaik alapján kialakulhat egy kép is a 2170-es évekről – már persze akkor, ha nem hazudnak.

Ennyi az alaphelyzet, amit még azzal egészítenek ki, hogy egy gyerekét kereső menekülő nő a part helyett egy halászhajón tér magához, így neki önállóan kell alkalmazkodnia a jelen világához. Persze már a fentiekből lehet sejteni, hogy mindez nem ilyen egyszerű, nem szólhat a sorozat az együttélés problémáiról, kell valami “gonosznak” is lennie, így kerül képbe egyrészt az összeesküvés, másrészt pedig az, ami elől menekültek a jövővilágból.

Újdonság? Az nincs. Nyilván el lehetne intézni azzal a sorozatot, hogy a Resurrection (Les Revenants / The Returned) is ugyanezt csinálta, csak halottaiból feltámadó emberekkel, vagy hogy a The 4400-ben is a semmiből tűntek fel emberek (csak nem a jövőből, hanem a múltból, viszont…, khmm), de csak a hasonló alaphelyzet nem jelenti azt, hogy a folytatás is ugyanazon a csapáson fog haladni.

Na, de akkor merre tart a sztori? Az időutazásos aspektus nyilván ennyi volt, ez egyirányú útnak tűnik, maximum még mások is jöhetnek a jövőből, de a fő konfliktus a jelenre kell, hogy szorítkozzon. Kérdés, hogy ez mennyi érdekes sztorit rejt magában, azon kívül, hogy a karakterek próbálnak egymás mellett élni és megismerni egymást, azon agyalva, hogy kit mozgathat esetlegesen hátsó szándék.

Oké, nyilván a kiemelt szál a menekültekhez fog kapcsolódni, hiszen ez igencsak aktuális téma manapság. Ki tudja, talán arra sem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön a származásuk a közvélemény előtt, akkor pedig láthatjuk azt a pikáns alapfelállást, hogy miképp áll hozzá Amerika az amerikaiakhoz, akik nem máshonnan, hanem egy másik korból érkeztek. Az egésznek lehetnek érdekes politikai vetületei is (milyen jogok illetik őket?), de szerintem, aki befizet a sorozatra, azt nem ez a vonal fogja beindítani.

Viszont az ígéreteken (és a megannyi kérdésen) kívül másba a The Crossing esetében nem nagyon lehet kapaszkodni. Kapaszkodjunk a karakterekbe? Igen, Steve Zahn mindig is szimpatikus arc volt, tipikus kisember, akit el akarnak nyomni, de majd összeszedi magát, neki biztos, hogy lehet szurkolni, Natalie Martinez és Sandrine Holt pedig elég sok helyről ismerős lehet, a többiekből viszont még csak morzsákat kaptunk, ők biztosan nem fognak megtartani egyelőre senkit.

Akkor most mi legyen? Már csak a hangulat miatt is nyilván kap még két részt a sorozat, és remélem, hogy fognak valami olyasmit villantani benne, amire felkapom a fejem, de nagyon kétlem, mert rengeteg kiemelt szereplőjük van (csekk a stábfotót), ami jó pár szál mozgatását kívánja meg, ami viszont lassabb építkezést, és még lassabb infóadagolást tesz csak lehetővé, így kisebb az esély arra is, hogy hamar kerüljön sor “villantásra”.

Mint írtam korábban, ez a rákfenéje ennek a rejtélyes, összeesküvős high concept műfajnak, ha valaki rögtön kezdésnél nem törekszik arra, hogy a sorozata más legyen, mint a többi: hiába vannak mondjuk új és eredeti ötletei, az ember megnézi az első részt és azt mondja, hogy been there, done that, ezt már ezerszer látta, és a generikus kezdés miatt nem fog kitartani, hogy lássa, tényleg valami újszerűt kap az első évad végére. Egyszerűen túl sokszor égettük meg magunkat azzal, hogy ilyesmiben bíztunk, és koppantunk.

45 hozzászólás Ne habozz!

csekov - 2018. 04. 03. 15:52

20 perc után lelőttem a pilotot. Egyszerűen unalmas volt. Mit lehet ebből a sztoriból kihozni, amit még nem láttunk?! Nagy társadalmi kérdések boncolgatása a kisember drámáján keresztül? Plusz néha elhintenek valami rejtélyes dolgot, amit majd lehet rágni?! Kösz, de nem.

winnie - 2018. 04. 03. 16:15

csekov: “Egyszerűen unalmas volt. Mit lehet ebből a sztoriból kihozni, amit még nem láttunk?!”

de ez az a kérdés, amit nem lehet értelmezni – amellett, hogy én is pontosan ezt gondolom. mi nem tudjuk, mit lehetne, de ők lehet, hogy pontosan azért csinálják a sorozatot, mert valami olyasmit akarnak kihozni belőle, amit nem láttunk:)

az első rész persze nem erre utal, és jó eséllyel én sem fogok maradni, hogy kiderítsem, de ki tudja, mi a tervük.

hummel - 2018. 04. 03. 19:44

A pilot után mindenképpen maradok még, eddig jónak tűnik.

Thomas - 2018. 04. 08. 22:25

Nekem nagyon bejött, sokkal jobban elkapott ez a pilot, mint mondjuk a Salvation, meg nem is tudom, milyen országos sci-fik voltak még mostanában. Szimpatikus a legtöbb szereplő, gyönyörű a fényképezés, csak itt lehet, hogy jön a szokásos, hogy a pilot után vissza kell fogni a költekezést, és kiveszik belőle minden egyediség, majd kiderül.

Szuperképességek ide vagy oda, ebből nem lesz szuperhősös sorozat szerintem, azt sem hiszem, hogy eltérőek lennének ezek a képességek. Szóval én bizakodó vagyok, és Georgina Haig még nem is jelent meg, őt nagyon várom! Úgy látom, valami orvos lesz, remélem állandó szereplő:)

energy - 2018. 04. 09. 02:04

Nem tetszett, nem fogott meg… Valaki losthoz, más 4400-hoz hasonlította… Nekem a Terminátor jutott az eszembe visszaküldtek embereket, hogy változtassák meg a múltat, de a mutáns gén is már ott van a múltban… Ami elindít mindent…

winnie - 2018. 04. 09. 04:37

“Szuperképességek ide vagy oda, ebből nem lesz szuperhősös sorozat szerintem, azt sem hiszem, hogy eltérőek lennének ezek a képességek. ”

ennek kapcsán egyébként eszembe jutott, hogy ezzel a szállal mi lehet a cél? nyilván használni akarják a jelenben (mármint az írók), de mire? nyilván nem csak menekülésre.

krapek - 2018. 04. 09. 07:51

ez is kanadai tucat sci fi?

winnie - 2018. 04. 09. 08:22

nem. a kanadai sorozatokat itt találod a kanadai címke alatt: http://www.sorozatjunkie.hu/category/kanada-odavag/

és kisebb kábelcsatornákon, általában a syfy-on, negyedekkora költségvetéssel, pár százezres tábort mozgatva, nem több milliósat.

krapek - 2018. 04. 09. 09:25

:O

Thomas - 2018. 04. 09. 12:41

Talán, hogy nagyobb legyen a veszély, ha majd egyszer kitudódik, az emberek jobban be legyenek tojva:) De biztos lesz más is a menekülésen kívül, valami céljuk van, hogy megváltoztassák a történelmet, majd biztos cselekvésbe lendülnek.

Nagyon messze van a tucat kanadai sci-fiktől, éppen a szöges ellentétük, ez a jó kis régi, országos kinézetű sci-fikhez hasonlít, amin meglátszik a pénz:) Legalábbis a pilot ilyen volt, remélem, nem vették vissza utána se nagyon a költségvetést:) Éppen ezért nem is a 4400-hoz hasonlítanám (max történetben egy kicsit), pláne nem a Losthoz, nekem egyelőre inkább a The Event ugrik be róla, ami nagy kedvencem volt:)

stargatelost - 2018. 04. 09. 14:28

Az ABC promózta a Lostot emlegetve. Egyébként simán lehetett volna Lostosan felépíteni, ha mondjuk tényleg annak mintájára készítik el. Pl. flashbac..öhm…forwardolhatnák a rész felét a jövőről, karakterekre fókuszálva, aztán későbbi évadokban átkerülnének a jövőbe, stb…

Ez viszont gyenge volt…

winnie - 2018. 04. 09. 14:33

stargatelost: megtehetnék, de nyilván egyrészt nem akarnak másolni, másrészt nem azt a sorozatot akarják elkészíteni, szóval nem lenne értelme. nekik gondolom, megvan, hogy mit akarnak elmesélni és ahhoz igazítják a dolgokat, bár ki tudja, lehet, hogy belenézünk a jövőbe is, kérdés, hogy ők mit találnak érdekesnek. az tény, hogy megnevezték a jövőbeli céget, szóval azt akarják, hogy valamennyire kézzel fogható legyen. adja magát, hogy valahol a jelenben tegyék le az alapokat, de az ilyesmi akkor működnek, ha egy-két főhősös lenne a sorozat, mert akkor lehetne konkrét célt adni nekik (ugye a future man vagy a continuum is ilyen jövőből visszautazós, a gyökereket kitépős elvre épült, mint az említett terminátor), de gondolom a sok szereplő miatt nem ez lesz, hanem valami komplexebb.

stargatelost - 2018. 04. 09. 15:24

winnie: persze, világos, hogy a készítőknek valószínűleg eszébe se jutott a Lost, csak az ABC próbált ezzel nézőket csalogatni, csak én tovább gondoltam, hogy ezt a sztorit simán meg lehetett volna így is csinálni :)

hummel - 2018. 04. 09. 22:29

“nekem egyelőre inkább a The Event ugrik be róla, ami nagy kedvencem volt”
+1, a mondat mind két felére.

winnie - 2018. 04. 10. 04:56

az event eleje nekem is tetszett, de szerencsére gyorsan kaszáltam, aminek örültem, mert sikerült a végén a tömeggyilkost pozitív szereplővé tenni:)

viszont nem nagyon látom a kettő között a hasonlóságot a high conceptségen kívül, hiszen nincs esemény, nincs jason ritter-szerű karakter, van egy csomó jövevény, stb. oké, összeesküvés, rossz ember (bár itt nem öl) van, de furcsa az összehasonlítás. (hahh, most látom, hogy majdnem minden epizódról írtunk kritikát, akkor felelevenítem őket, lehet, hogy később több a hasonlóság.)

szerintem ennél jobban adja magát a promóban említett lost (csak itt 47-en vannak), vagy az általam is említett 4400, ahol ugyancsak egy csomó ember jelenik meg random, akik közül némelyiknek szuperképessége van – ez két elég konkrét egyezés, már csak ezért is kíváncsi leszek, hogy az itteni képességek többszörösek-e, illetve, hogy mindenki távolugrik, vagy mindenki mást tud?

plusz a legjobban tényleg a resurrection-ra hajazott (ebben megerősített egy twitteres reakció, ami a les revenants-ra utalt), mert tényleg itt is arról van szó, hogy egy kisvárosban oda nem való idegenek tűnnek fel, akik egy része agresszívebb, de a fő vonás az, hogy miképp lehet integrálni őket a társadalomba annak ellenére, hogy nem rendelkeznek gyökerekkel. (és nálam azért resurrection, mintsem revenants, mert ott is jöttek a hatóságok, ott is összeszedték a jövevényeket, ott is egy helyen tartották őket, mint itt, ott is helyi hatóság és az fbi próbálkozott a végére járni, stb.)

Ace - 2018. 04. 10. 08:12

Azért én reméykedek ,hogy lesz egy jó kis darálós sorozatom. Sokan azt felejtik el ,hogy pl a Lost mögöt olyan promóciós marketing gépezet volt ,hogy eszméletlen, telenyomtak mindent vele még a bevásárló kocsiról is a szereplők néztek ,hogy Eltüntek. Pár másodperces spot-ok stb… JJ-ék még a premier elött felcsigázták rá a népeket persze aztán érdekes karakterek és jó részekben sem volt hiány de azért az indítás sem mindegy.

winnie - 2018. 04. 10. 08:23

ace: és ezt mind a 2004-es éned tapasztalta meg amerikában?:) nyilván, ha ott voltál, akkor elhiszem, meg egyébként is nyilván volt marketingje, de jj-ék ugye semmit sem csináltak, csak az abc, másrészt pedig akkor elég sok nagy dobása volt a csatornának, amiket nyomtak, szóval a lost sikere őket is meglepte, bár gondolom, azért sejtették, hogy jól fog szerepelni, még közösségi oldalak nélkül is.

a lényeg, hogy szerintem nem volt arról szó, hogy annyira kiemelt lett volna. arról nem is beszélve, hogy azért az abc-nek akkor volt egy sokkal nagyobb sikere is, mint a lost, ami ugyanabban az évben indult, szóval bőven több vasat tartottak a tűzben.

antares69 - 2018. 04. 10. 11:59

Számít a marketing (ami nekem leginkább a sorozatjunkie.hu), ha itt jót olvasok már meg is vettem, ha nem akkor is bele-belekukk, de kevesebb elánnal. Nem szabadna több pilotot néznem, mert mindig ottragadok, így jártam a The Crossing-al is, persze, hogy nézni fogom, kellően misztikus, érdekel mit hoznak ki belőle, Martinez pedig gyönyörű nő, márcsak miatta is nézős.

Ace - 2018. 04. 10. 13:30

Winnie: Régebben olvastam valahol ha jól emlékszem ,hogy furcsa figyelemfelkeltő marketingje volt a Lost-nak Amcsiban. De lehet ,hogy neked van igazad és nem jól emlékszek már nagyon régen volt. Szerintem sokat számít a marketing főleg ezeknél a high concept sorozatoknál jobban mint egy sima nyomozós sorozatnál ahol azért tudja az ember mire számítson persze nem csak ezen múlik biztos. A lényeg ha jót csinálnak biztos elterjed majd ha meg rosz egy sorozat azt egy jó marketing sem menti meg.

hummel - 2018. 04. 10. 15:29

winnie: Máshonnan érkezett idegenek, akik egy része a kormány fennhatósága alatt végzi, míg más részük ‘alvó’. Plusz az érkezők sem egységesek. Nekem ezért ugrott be a The Event.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 10. 16:40

Szerintem @winnie már kezdi jól kiismerni a junkie-kat: “van egy kiemelt szál, amit kifehérítve még leírnék, mert tudom, hogy sokak számára válóok lehet”

Erre csak bólogatni tudtam. Miért kell egy scifi-be is már szuperképességű ember? Az nem elég, hogy a jövőből jöttek?
Ez most elvette a kedvemet a sorozattól nem kicsit (na jó, meg az is, hogy országos :-P)

Snoopyzit30 - 2018. 04. 11. 11:11

Csak megnéztem a pilotot. Ha nem tolják túl ezeket az ugrálós, szupererős dolgokat, akkor kap pár rész esélyt.

winnie - 2018. 04. 11. 22:53

1×02: ez még mindig semmi extra, azt meg nem nagyon értem, hogy miért nem fedték fel a pilotban, hogy lesznek flashback-ek a jövőre, sőt, tippre karakterflashback-ek a’la lost.

minden más…, nem tudom. bajom nincs vele, de továbbra sem látok sok mindent mellette. járvány, multi, szuperképesség, árnyékban tartott rosszfiú (ha nem mutatják az arcát, akkor szereplő, ha szereplő, akkor nem lehet sok mindenki, de semelyiknek nem lenne értelme, ergó később fog jönni), a végét nem is értettem, hogy az cliffhanger akart lenni, vagy csak nem vettem észre valamit a jelenetben?

és akkor az 1×03-ra be kéne indulnom, hogy jön jude kirándulása a fiával?

hummel - 2018. 04. 12. 07:54

“a végét nem is értettem, hogy az cliffhanger akart lenni, vagy csak nem vettem észre valamit a jelenetben”
A lényeg az volt, hogy most már tudja Reece merre induljon, nem kell neki a seriff mankónak.

Sejthető volt, és most gyakorlatilag megerősítésre került, az APEX is tud/tudott az időutazásról, vagyis várhatóan a saját embereik is itt vannak. Várhatóan Reece miatt ők is kimozdulnak majd az árnyékból.

Vajon a vírus mennyire fertőző? Páran kapcsolatba kerültek a gyerekkel, a seriff van a lista élén, plusz ők is tovább adhatták. Akár egy járvány is kitörhet.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 14. 18:47

1×2

Én is szkeptikus vagyok. Valahogy nem érdekelnek az APEX motivációi. Tudjuk, hogy a jövőben mit értek el, hogy ők kerekedtek felül az átlagos embereken, tehát hogy mit szenvednek össze a jelenben számomra nem túl érdekes. Ha már most kitör egy járvány, akkor az megint a jövőbeni dolgokat húzza csak alá, azzal az APEX elérte a célját még korábban, mint ahogy akarták. Nem mondom, hogy rossz sorozat ez, mert lehet hogy lesznek jó pillanatai, de valahogy nem rántott be. Még 1 rész esélyt kap, de ha az nem tetszik, akkor kasza.

hummel - 2018. 04. 18. 13:16

Rebecca egy pillanatra lefagyott, majd tagadásra váltott, amikor a hitvilága ütközött a logika által vázolt valósággal. Szívesen látnék egy jelenetet közte és Reece között.

Cat - 2018. 04. 18. 19:44

Snoopyzit30
Most vagy én láttam rosszul, vagy téged értelek félre, nem tudom,mert a hsz-ből azt értelmezem, hogy az Apex ügynökei a jelenben vannak. De én úgy vettem le, hogy az Apex 1 személyben-Reece (ez most vezeték vagy keresztnév? Mindegy végül is, de mondjátok, hogy a második hasonlít a Kyle-ra, mert nem emlékszem, hogy mondták volna :D )- van jelen a jelenben, és a többiek, akik közé Ren ügynök felettese is tartozik, olyan átlagos emberek, akik azért jöttek vissza, hogy megakadályozzák az Apex létrejöttét. Pont azért akarják elpusztítani Receet, hogy semmi ne maradjon belőle ami veszélyeztethetné a tervet. (Meg nagyon utálják azért ami.)

Leah bajáról úgy vélem, még nem fertőz. Ha jól emlékszem a nő akinél volt azt mondta a betegeket egy idő után kellett csak hátrahagyni, és Reece is mondta, amikor dokit hívott, hogy amíg nincs láz, addig van remény. Leah pedig még nem lázas, és ha megkapja Reece vérét talán még le is győzheti a fertőzést.

Jude jó figura, nekem nagyon tetszik, bár elég gyorsan megemésztette ezt az egész jövős dolgot. Sőt, mindenki elég gyorsan megemésztette. Az én gyomrom nehezebben fogadta volna be. Én várom a következő rész.

winnie - 2018. 04. 19. 15:20

crossing – 1×03: wow, ez határtalanul izgalmas volt, NEM! 3? 4? tök mindegy, nálam kasza. de most komolyan.

– jude és fia fieldtrip (hány érdekes jelenet volt ebben? kábé egy, az utolsó, amikor inkább ott hagyja a fiát egyedül – az apex komolyan erre számított?)
– a jövőcsaj kocsikázik (világlátás + egy rejtély, semmi más.)
– jövőcsajt fenyegetik, mert KOLLABORÁNS volt! (hát, taps, izgalmas. nem.)
– doktornéni gyógyít (totális közömb)
– apex fogócska az erdőben (egy darabot nem haladt a sztori, egy pillanatig nem volt érdekes)
– szakállmatyi kavar (kit érdekel? még szerencse, hogy szimpatikus. ja, nem.)

lehet, hogy még volt szál (sandrine holt a nemzetvédelmis), de ez az 1×03 totál érdektelen lett. nem mondanám rá, hogy rossz (kivéve a szörnyű, “hagyjuk ott a gyereket”-jelenetet, ahol az íróknak más nem jutott eszébe az elrablásra, csak az, hogy az apa, aki pont előtte ecsetelte, hogy csak a fiát akarja védeni, csak ő a fontos, lazán ott hagyja őt. ez totál wtf – nyilván szülői szemmel így látom), de féltávnál éreztem, hogy semmi értelme maradnom a rész után.

winnie - 2018. 04. 19. 15:20

azért remélem, valaki majd beírja, hogy a folytatásban milyen nagyobb fejlemény lesz.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 23. 20:42

@Cat

Még nem néztem meg a 3. részt, de szerintem az Apex emberei már itt vannak a jelenben. Ren ügynök főnöke (Craig Lindauer – ezt most az imdb-ről lestem le, mert kb. senkinek a nevét nem bírtam még megjegyezni) például szerintem apexes. Azért akarják kinyírni Reece-t, mert megtartotta a gyereket és még ki is nyírt pár embert, ha jól emlékszem. Szóval ő ezért közellenség most az Apex-nél. De lehet hogy félreértettem.
Mondjuk az kérdés, hogy ha Reece a gyerek miatt közellenség volt a jövőben, akkor hogy nem kapták még el, a lánya már valami 7 vagy 8 éves, szóval akkor elég jól tartotta magát. Na mindegy, megyek inkább megnézni a következő részt ahelyett, hogy találgatnék.

Snoopyzit30 - 2018. 04. 24. 08:52

1×03

Máris módosítok az álláspontomon. Én azt hittem az Apex az annak a csoportnak a gyűjtőneve, aki a jövőben átveszi a hatalmat és én úgy gondoltam, hogy köztük vannak átlagos emberek és pár szuperképességű. Most azonban – a hivatkozások alapján – úgy tűnik, hogy az Apex az egy az egyben a szuperképességű emberek csoportja, tehát köztük nincsenek átlagos emberek. Vagy lehet hogy ez mégsem így lesz, akkor az majd kiderül.
A serifftől valóban marhaság volt, hogy otthagyta a gyereket, simán kézen foghatta volna, aztán átcibálja a tömegen és maga mellett tartja pár lépésre. Durván alá volt rendelve a jelenet a dramaturgiának, én is utálom az ilyen izzadságszagú megoldásokat.
Én még maradok a sorozattal 1-2 rész erejéig biztosan. Meglátjuk merre viszik a sztorit.

hummel - 2018. 04. 24. 10:18

Az egy dolog, hogy Ren forrásai korlátozottak, mivel nem tudja kiben bízhat, de így besétálni egy lehetséges célpont otthonába, …. rossz volt nézni. Mikor Ren nem jelenik meg a megbeszélt találkozón Jude nyilván nyomozni fog, a helyében, ha akcióra kerül a sor vinném Reece-t is.

Sophie nyilván megmenti a kislányt, de szerintem nem csak Leah miatt segít. Vagy szívátültetése volt, vagy szívbeteg, talán egy új perspektívát is keres a saját egészségének megőrzése, felerősítése végett.

Hannah körül is zajlik az élet, a táborban és a táboron kívül egyaránt.

Tyberius06 - 2018. 04. 24. 22:55

Valahogy hasonlóan bizsergető érzés fogott el mint a Krypton nézése közben, csak azt elkezdtem átpörgetni és 20 perc alatt letudtam a 40 percet (az első 10 percet még normálisan néztem) a legutóbbi részénél, itt azért végig néztem a részt némi megszakításokkal.
Azért bosszantó, hogy ennyire kiszámíthatóra írták meg a vége jelenetet, főleg annak tükrében, hogy Rennek azért kellett volna annyi életösztönének lenni, hogy amikor a csaj elkezdett hadoválni a kultuszról, aminek egyébként még lett is volna értelme, még hihető is lett volna, ha nem lenne egy “még” nem létező halálos vírussal fertőzött lány a táborban meg egy szuperképességekkel rendelkező nő a táboron kívül… Szóval ennyire azért nem álldogáltam volna nyugodtan. De igazából az sokkal bosszantóbb, hogy az írók ennyire lusták és ugye adnak nekünk egy információt, de a főszereplőt azt kinyírják pont mikor összeköti a pontokat… ez a 2000-es évek elején még hatalmas húzás lett volna, itt inkább fájdalmas volt. Sokkal tökösebb húzás lett volna, ha Ren is lelövi a nőcit. Persze majd a serifet gondolom így tudják jobban visszarántani a fősodorba, viszont én azt lehet már nem várom meg…
Nemtom, hogy most kaszáljam e el, vagy csekkoljam a köv rész elejét. Valahogy nem vagyok rá kíváncsi, hogy vajon többször fogják e elrabolni a seriff gyerekét, mint Kimet a 24-ben.

Thomas - 2018. 04. 29. 21:07

Nekem a 4. rész tetszett, ha úgy vesszük, most sikerült nagyjából visszajönni a 2. rész baromságai után a pilot végi szintre, hogy tudnak majd együtt dolgozni a főszereplők:) Mondjuk pont lelőtték az egyiküket, ez nem olyan jó:) Nyilván a sheriff majd megmenti valahogy, de azért hiteltelen lenne, ha a rész végére már semmi baja nem lenne, szóval ő egy időre biztos mellékvágyra kerül.

Jó lenne ha Hannah is kikerülne a táborból, és csinálnának valami értelmeset azzal a sráccal, aki ki akarja hozni, mert a tábori élet unalmas. Ráadásul van ott egy pár totál érdektelen figura, akiknek nem is akarom megismerni a hátterét. Szerencsére a flashbackeket nem erőltetik, hogy minden szereplőt lássunk a jövőben, de érezhetően mindegyikükkel foglalkozni akarnak. Georgina remek virológusnak is, most kb. az érdekel a legjobban, hogy mit fognak ők csinálni Reece-szel:)

Tyberius06 - 2018. 05. 01. 23:50

1×05
Szóval akkor játszunk el azzal a moralizálós kérdéssel, ha az első érkezők a genetikai jegyek alapján akarják kiírtani a lehetséges APEX-eket (fajírtás), az ugyan miben különbözik attól, amit az APEX csinált a normál emberekkel. És a végén a megjelenő “jegy” alapján ez a tervük már egy kicsivel sikeresebb lesz, nekem meg kicsit jobban elment a kedvem a sorozattól. Mert akkor itt most van a seriff, aki nyomoz az első migráció után, vannak a második migráció tagjai, akiknek perpill semmi szerepük nincs, van Reece, akinek szintén semmi szerepe nincs és vannak a gonosz első migránsok. Ez a sorozat így ebben a formában el van késve vagy 10 évet legalább. Nem mondom, hogy a Heroes és 4400 környékén jobb lett volna, de hogy most kifejezetten idejét múlt az biztosnak tűnik számomra. Igazából még csak nagyon WTF momentumok sincsenek, nagy felismerések, mert a kis összekötő kapocs (Marshall) is baromi silány lett.

Snoopyzit30 - 2018. 05. 07. 08:23

@Tyberius06

+1

A 4. rész még bennem is fenn tudta tartani az érdeklődést annyira, hogy megnézzem az 5. részt, de minden erőmre szükségem volt, hogy ne aludjak el rajta.

Kasza.

Geza Kovacs - 2018. 05. 08. 23:36

Azt hittem, és erre minden esély ki is nézett az elején, hogy valami “high concept” sori lesz, legalább a Travelers szintjén. De a sima amcsi nagy tv csatornás esti zombulva nézős félgagyi lett belőle, mint a heti gyilkosság nyomozós CSI vagy a Castle vagy A mentalista. Oké, ez összefüggő sztorit mesél, de ez ezen a színvonalon csak ront rajta.

Tyberius06 - 2018. 05. 09. 22:14

+1 Geza Kovacs

1×06

Ennyire semmerre nem haladni 45 perc alatt… Mármint apró dolgok voltak, de olyan csiga tempóban zajlanak az események, hogy az fáj. Plusz baromira nem vágom mi köze volt a flashbacknek akármihez is. Oké, előjött a végén a paranoiája a sheriffnek, de oszt ennyi, mert ha ezzel próbálták mélyíteni, hát nem jött át. Reese megint rúgdalózott egy kicsit meg a végére szerzett egy mordályt, gondolom megy Rambosat játszani, vagy lehet inkább Takeneset, a táboron belül meg tovább megy a semmit tevés.

De a legnagyobb kérdés, hogy miért nézem????

winnie - 2018. 05. 10. 04:51

azért, hogy olvashassam, hogy épp mi a helyzet a sorozatban:)

Snoopyzit30 - 2018. 05. 12. 20:18

Így hogy el van kaszálva már cseppet sem bánom, hogy én is elkaszáltam.

Tyberius06 - 2018. 05. 15. 22:38

Bocsi winnie, részemről eddig tartott…

1×07
Ebben a részben (legalábbis a múltkori rész végi haladás után) megint látványosan nem haladtak semerre, csak hogy a végén 5 perc “normalizálódott” szituáció után ismét ugyanott tartsunk mint az első két rész után… Plusz elkaszálták a sorozatot és ha az első 7 részben nem történtek érdekes dolgok, nehezen hiszem, hogy a maradék 4 részre összeraknénak valami húbazmeget. Mondjuk jelen tempóban, amit el tudok képzelni, hogy az évadzáró cliffje az lesz, hogy megszöknek a táborból a jövőből jöttek…

Max az utolsó részbe bele nézek, hogy mi lett a végkifejlett…

winnie - 2018. 05. 21. 07:36

kár:(

:) azért a finálés véleményt várom, főleg, hogy tervezek írni róla, ha nem lesz vendégblogger, és ilyenkor kommentek alapján hozom némiképp képbe magam.

hummel - 2018. 06. 10. 14:11

Szívesen elnéztem volna a sorozatot több évadon keresztül. Voltak hibák, de ezzel együtt szívesen ültem le a gép elé. Az évadfináléban jó pár kiszámítható fordulat volt, egy-két dolog volt, amivel sikerült meglepniük, úgy mint Caleb lánya, meg a seriff neve a falon. Na meg, hogy Diana gépe az bizonyíték raktárban nem jelzett be, ezt tippeltem volna zárásra, de ehelyett Sophiet kaptuk. Ez utóbbi viszont kiszámítható volt, de ezzel együtt ütött az irónia – Eve és társai megteremtették a lehetőségét, hogy az Apex, mint faj megszülethessen.

Thomas - 2018. 06. 13. 19:14

8. rész után vagyok, és nekem egyre inkább a Continuumra hasonlít:) Itt is egy elcseszett jövőből jöttek a jelenbe az emberek, nem válogatnak a módszereikben, hogy megelőzzék azt, és közben azt hiszik, hogy jót tesznek, aki meg a jövőben a rossz oldalon volt (ott Kira a rendfenntartók közt volt, itt Reece Apex), az all velük szemben. De nincs igazam? Csak itt nem a gonosz nagyvállalatok, hanem egy felsőbbrendű faj vagy mi az ellenség.
És most pontosan annyira izgalmas a sztori, mint a Continuum 3-4. évada környékén:) Ott legalább az elsőt még végig élveztem, és talán még a második elejét is.

winnie - 2018. 06. 15. 09:41

“meg a seriff neve a falon.”

csak a vezetékneve volt, nem? akkor lehet, hogy a seriff fiára utalnak:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz