login |

9 hozzászólás Ne habozz!

mrmackey - 2018. 04. 09. 23:07

Szánalmas, hogy három hét telik el az első és a második epizód adásba kerülése között. Vagy ez jelent valamit? Gondolkodtak a kaszán rögtön az első után? Az imdb-n nagyon langyosra értékelik.

Sokat gondolkodtam azon, hogy miért kezd filmgyártásba egy cég, producer, stúdió, amikor már előre lehet tudni, hogy a film vagy sorozat nem fogja megugorni a lécet. Ez nem olyan, mint az országgyűlési választás, hogy reménykedünk a számokban az utolsó pillanatig. Már az első kocka leforgatása előtt lehet tudni, hogy együtt van-e minden: eredeti script, eredeti karekterek, akiknek a sorsa érdekli a nézőket, jó színészek, jó zene, megfelelő utómunka, kellő pénz stb.

A Lostot soha semmi nem fogja felülmúlni a saját műfajában, egyszeri és megismételhetetlen bravúr volt. Száz év múlva is valószínűleg az lesz az etalon, minden nyilvánvaló hibája ellenére. Nevetséges ezeket a konténeres tucatszarokat hozzá mérni, szerintem maguk a készítők se vetemednek erre.

winnie - 2018. 04. 10. 06:36

“Szánalmas, hogy három hét telik el az első és a második epizód adásba kerülése között”

mútl héten volt a premier. csak premier előtt elérhetővé tették a pilotot online platfornokon a promóció miatt.

és nem hiszem, hogy mondanom kell, de pont azért kezdenek el készíteni egy sorozatot, mert annyira bíznak benne, hogy siker lesz, hogy más lesz, stb. egy produkciós cég szkriptek százai közül választja ki azt, amiben annyira bízik. és többek között azért, mert a készítőktől ük pontosan megtudják, hogy miről fog szólni a sorozat, s ennek a néző csak a töredékét tudja egy rész megnézése után. egy készítő vagy gyártó nyilván abszolút meg van győződve arról, hogy minden eredeti, a karakterek nagyon jó, stb. hallgasd meg itt is, hogy milyen lelkesen beszélnek a színészek a karakterükről, akik közül nem egyet csak egy-két jelenetre láttunk az első részben.

és biztos van olyan is, aki szerint a lostot már felülmúlták:) de sokan így tartják, hogy műfajában nem lesz jobb az oznál, a friendsnél vagy a deadwoodnál. szerintem meg műfajában nem lesz jobb a monknál. (én is szeretem a lostot, de hiszem, hogy simán felül tudják múlni. nem azért, mert nem jó, hanem azért, mert törvényszerű, hogy időről időre jöjjenek jobbak.)

krapek - 2018. 04. 10. 08:03

unalmasak ezek a szörnyű a jövő időutazos sorik

winnie - 2018. 04. 10. 08:13

ha nem lenne szörnyű a jövő, akkor nem lenne értelme időutazni belőle:) de mivel elég kevés van, ezért szerintem nehéz megunni őket, ráadásul mind elég különböző. plusz csak az tudja, aki mindet nézi – aki nem nézi őket, az meg nem tudja megunni sem.

de gyorsan számba véve ezeket a sorozatokat, szerintem inkább a jók vannak többségben. meg aztán nem egy közülük nem nagyon foglalkozik időutazással és szörnyű jövővel, mert itt játszódik a jelenben, mint bármelyik másik sorozat.

krapek - 2018. 04. 10. 09:07

a travelers is ilyen

krapek - 2018. 04. 10. 09:08

ráadásul sokszor ugyanazok a b-s szinészek vannak bennük :C

mrmackey - 2018. 04. 10. 17:25

@winnie: az imdb alapján írtam, a pilot eszerint 03.19-én volt, az e02 pedig 04.09-én. Nem a torrentből indultam ki.

Nyilván a gyártónak nagyobb rálátása van az egész alkotói folyamatra, én mint néző egyedül arra alapozom a véleményem, hogy pár rész után (illetve lehetőleg az első után) beszippant-e a sorozat, érdekelnek-e a szereplők, szenvedek-e a cliffhangertől, van-e benne valami misztikus, ami feldobja a sztorit és nem csak karakterdrámát látok stb. És főleg hogy komolyan veszi-e magát a sorozat, elég gritty-e vagy olyan gyerekes. Az utóbbira sokkal több példa van, főleg ebben a scifi/mystery műfajban, és ezek számomra nézhetetlenek. YA mint műfaj eleve kiesik. Így csak nagyon kevés nézhető marad, és egyiknek a vége után sincs olyan hiányérzete az embernek, mint a Lost után volt.

Amíg nincs egy hasonló, nagyformátumú sorozat, addig ezeknél a tucatsorozatoknál teljesen elfelejtem két szezon között, hogy kik a szereplők és mit csináltak eddig (sajnos pl az expanse esetén is ez volt a helyzet). A lostnál meg pár hasonlónál pedig minden jelenet megmarad, beleég az ember retinájába. Van valami titkos összetevő, amitől egy sorozat nem csak jó, hanem sokáig emlékezetes lesz.

winnie - 2018. 04. 10. 18:09

ezért nem szabad az imdb-vel foglalkozni, hiszen azt bárki szabadon szerkesztheti:) a pilot 04.02-án ment le az ABC-n.

a témához: azt tartom egyébként, hogy a sorozatok megvannak, csak meg kell találni őket. amíg még a sorozatrajongókra is igaz, hogy 2/3-uk csak 5-10 új sorozat első részét látja egy évben, addig nem csoda, hogy úgy érzik, hogy hiányoznak ezek a sorozatok, hiszen a maradék 300-400-at nem próbálják be. (nyilván nem is lehet.) nem azt mondom, hogy vannak ilyen sorozatok, csak azt, hogy sokaknak nagyon kicsi a rálátásuk a kínálatra, és abból indulnak ki, amiket ők látnak, főleg a hype-os dolgokra, pedig azokon kívül is lehet élet.

mrmackey - 2018. 04. 10. 19:29

Ha egy sorozat igazán jó, elhanyagolható az esélye, hogy nem beszélnek róla. Találtam már pár olyat is (utopia pl., sőt nekem a bron/broen S01 is ilyen volt), de nem ez a jellemző. A nagyköltségvetésű sorozatokhoz pedig komoly promó is jár (a Lostot pl még nálunk is kiplakátolták hetekkel a kezdés előtt 2006-ban).

Megadom az esélyt ennek a crossingnak is, de az nyilvánvaló, hogy nem kult-esélyes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz