login |

Ransom: kezdett a 2. évad

2018. 04. 09. 20:05 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

A tavalyi túsztárgyalós krimisorozat, a Frank Spotnitz-féle Ransom teljesen vállalható volt (pilotkritika, finálékritika), de sajnos annál nem több, inkább “semmi extra”-kategóriás egyetlen érdekes karakterrel, egyetlen izgalmasabb dinamikával, és pár színtelen-szagtalan, de pár rész után minden bizonnyal megkedvelhető megszokható figurával.

Gondoltam, azért kapjon egy esélyt az S2 is, hátha, meg aztán kompenzációként behozták Magyarországot forgatási helyszínnek. Azonban a premier után még nem tudok nyilatkozni az új szezonról, mert hiába zárkóztatták fel az esetleges új nézőket elég hamar, sajnos az S1 cliffhanger-jét varrták el, az pedig engem nem izgatott annyira, ráadásul túsztárgyalásból sem kaptunk sokat. Akkor meg?

Oké, értem én, hogy el kell varrni a szálakat, miközben felvezetnek (vagy még jobban megalapoznak) egy olykor a jövőben is visszahozásra kerülő átívelést, egy főgonoszt, de igazán próbálkozhattak volna egy random esettel a kedvemért. Persze csak viccelek, mert szerintem egy rajongónak az évadnyitóval a világon semmi gondja nem volt. Akadt benne macska-egész játék, versenyfutás az idővel és még baljós hepiend is.

Más kérdés, hogy ha bármiféle rejtély komponens is akadt (mire akart utalni a bezárt csaj?), akkor annak a megoldása elég esetleges lett, és egy Frank Spotnitz-tól azért többet várna az ember – nem feltétlenül a The Man In The High Castle, hanem a krimis múltja miatt. Itt egy-két erőltetett utalás révén vezette nyomra Eric Beaumont társait, s bár adott némi mentális párbajt, de inkább csak üres lózungokat sütögetett.

A Ransom ezzel a nyitánnyal továbbra is maradt elfogadható sorozat, amire nehéz beindulni, és ami csak egy-egy random üggyel képes megrázni magát. Azzal pedig nem megyek semmire, ha csak néha sül el az írók keze, a többi alkalommal vagy luftot rúgnak, vagy csak biztonsági játékot produkálnak. Ennél több kéne.

Egyelőre nem sok Budapestet láthattunk, mert a legtöbb jelenet belsőkben játszódott, valamint gyárépületekben, maximum egy parkolóház és egy mozgólépcső lehetett ismerős a fenti látképen és némi odavetítésen, valamint utcarészleten kívül, remélem, azért a később több szabadban játszódó jelenetet is látunk. (Egyébként a fővárosunk most Varsó, Montreál és Washington volt – utóbbi csak egy elmegyógyintézet erejéig, aminek a helyszíne a The Alienist-ben is szerepelt.)

3 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2018. 04. 10. 17:09

úúúristen, ebből tényleg lett 2. évad? (lemaradtam a hírről…)
winnie kritikájával egyetértek, sőt talán még szigorúbban is értékelném. Egyébként még nyáron ment ez nálam szinkronnal “háttérben rádiózva”, csak arra nem emlékszem hogy azért kezdtem bele mert előtte végigtoltam a már régóta tervezgetett guilty pleasure Kidnapped-et (tudom, és évekkel ezelőtt elolvastam már róla itt az oldalon a kritikákat és a kommenteket, és természetesen valóban nem egy nagy megfejtés, de mégicsak Delroy Lindo meg Jeremy Sisto, meg volt még egy-egy jó zene, meg néhány apróság, szóval egyáltalán nem akarom védeni mert nincs rajta mit, de hát a guilty pleasure már csak ilyen :))
Szóval valamelyik miatt megnéztema másikat, és a Ransom-ot egy teljesen felejthető ártalmatlan de mégiscsak nulla sorozatnak találtam.
(és végül harmadikként még a vanished-et is letekertem utánuk amúgy :))) azt is régóta terveztem, olyan “jókat” olvastam itt a junkien :) Vártam tökre a fordulatot :)) Megerősíthetem hogy tényleg rosszabb mint a Kidnapped, plusz a hatalmas rejtélyt még csak le sem zárták, de ezzel együtt is, ez legalább egy valami a Ransomhoz képest)

winnie - 2018. 04. 10. 21:00

hááááá! királyság, kidnapped/vanished double bill! de jó olvasni ezekről.

de vártam azokat a sorozatokat, ehh, de ha eltűnés, akkor maradok az epizodikus without a trace-nél.

bvr - 2018. 04. 10. 22:04

“without a trace” – azt is elkezdtem utánuk :)))) Pont azert mert azok utan keresgeltem itt a junkie-n emberrablos sorozatokat es jokat olvastam rola. Es valoban jo sorozat, mindenkinek tudom ajanlani kiprobalasra.
Sajnos viszont nekem annyira nem jott be (nem kaszaltam amugy, csak az elso evad fele utan elmaradt hogy folytassam, talan egyszer. Meg hat az is sok evad, biztos voltak valtozasok) Szoval az epizodikus sorozatoknal, ha mar ativelo sztori nincs, akkor ott nekem extrem fontos hogy valamifele pozitiv viszonyulas kialakuljon legalabb egy-ket karakterrel (vagy akar szinesszel) Es egyebkent minden abszolut korrekt volt, csak valahogy elmaradt hogy igazan erdekelni kezdjenek.
De majd szerintem iden nyaron folytatom :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz