login |

The Walking Dead – 8×15: Pojácaság OFF?

2018. 04. 09. 14:55 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Azzal talán még a legnagyobb TWD-fanatikusok is egyetértenek, hogy a sorozat írói nem feltétlenül a legzseniálisabbak. De még ha azok is lennének, akkor is veszélyt hordoz magában a 15-20 kiemelt karakter kezelése, mert még a legjobbak sem képesek minden szereplőt ugyanolyan jól megírni. Amíg kevesebben voltak, addig a legtöbb új karakter szerintem elég jól betalált, mostanság viszont akadnak luftok.

A luftok általában a hebehurgyán megalkotott figurákat jelentik, a nagyon vékonyakat, és persze azokat is, akik valamiért irritálják az egyszeri nézőt. Persze irritáló karaktereket még a legjobb írók is képesek alkotni, nyilván teljesen szubjektív, hogy kinek melyik jön be, és melyiket fogja rühellni és a mielőbbi halálát kívánni.

A The Walking Dead-ben sok a kiemelt karakter, és gyakran szétszedik őket, hogy némelyiket kiemeljék egy-egy epizód erejéig. És igen, ezzel a hosszas felvezetéssel oda akartam kijutni, hogy lehet bármilyen jó egy rész sztorija, ha annak előterében olyanok vannak, akiket nem túlságosan kedvelünk, vagy akik totál hidegen hagynak. A félévad első felében például ott volt a Gabriel-es rész a random ágyútöltelékkel mellette, nyilván egy pillanatig sem érdekelt a sztorijuk.

Szóval a mostani epizódot nekem sajnos elég komolyan befolyásolta, hogy épp Eugene és Negan került a középpontjába (meg A-Aaron), nem túlságosan kötött le az, ami velük kapcsolatban történt, míg tippre mások számára épp az dobta fel az epizódot, hogy őket emelték ki, hiszen azon kevesek közé tartoznak, akiken lehet mit kedvelni.

De lássuk, hogy mi is történt. Spoilerekkel folytatom a tovább mögött.

KeményNegan > PojácaNegan. Ennyi. Köszöntem.

Komolyan nem tudom, hogy miért kellett ennyire elvinni az elején Negan-t a pojáca irányba, egészen addig, hogy már attól rázott a hideg, hogy megszólalt. Nem általánosítok, hogy másnak is ez a baja vele, de valamit sikeresen elszúrtak a készítők ennek az ikonikus gonosznak a megalkotásával, hiszen a TWD nézettségileg az ő megjelenését követően indult zuhanásnak és állt bele a földbe.

Pedig a nézők szeretik a jó gonoszokat, és Jeffrey Dean Morgan is elég népszerű, legalábbis marha jó szerepekből ismerjük őt, de valami oka kell, hogy legyen annak, hogy Negan megítélése ennyire ellentmondásos – szerintem ezt még az a többség is elismeri, akinek a világon semmi baja Negan-nel, sőt, szereti őt utálni. Vagy szeretni.

A lényeg, hogy Negan most megmutatta. Nem pojáca volt, hanem taktikus. Többszörösen is leszámolt az ellenzékével. Aminek örültem is, annak ellenére, hogy az iránta való averzióm miatt a Simon > Negan-reláció is igaz nálam, szívesen megnéztem volna, hogy ő mire megy Rick-kel. (Megint csak nem tudom, hogy az íróknak köszönhetően jött be nekem sokkal jobban a karakter, vagy Steven Ogg tette magát oda ennyire.)

Simon-nak (akiről kiderült, hogy nagyobb szemét, mint gondoltuk, ld. Oceanside) tehát annyi, kapott is egy kiérdemelt búcsút. És jó eséllyel Dwight-nak is annyi, ami nálam csak vállvonogatás inkább, sosem volt képes a szememben érdekes figurává nőni, és nem csak azért, mert patkányként kezdte.

Lám, Gregory is patkányként kezdte, mégis karakteresebb, és most is kapott némi szerepet (mert a Sanctuary-ben kötött ki a szökése után – mennyi idő telt el?). Komolyan azt hittem, hogy a küldetése külön történetszálat fog jelenteni, már el is kezdtem kombinálni, hogy mit fog tenni, segít-e, vagy valahogy a saját javára fordítja a helyzetet, erre a következő jelenetben már fel is oldották a dolgot. Pff. Nyilván nem baj, csak többre számítottam.

Mi volt még, az ebben az egyébként kifejezetten szószátyár részben? Aaron harcolt. Eugene hányt (azok után, hogy Daryl-t rém sután eltávolították a jelenetből, hogy megszökhessen – igazi írói bravúr volt). Rosita kényeskedett. Az eredmény? Nem tudom. Aaron ezzel a rémisztően sovány szállal, akkor mindenkit meggyőzött volna, és jön majd a nagy egymásnak borulás, hogy Oceanside lakói önként vonuljanak a halálba?

Egy ilyen, kiemelten a taktikára és a helyezkedésre, valamint a verbális dolgokra épülő, nagyon feszült rész sokkal jobban is elsülhetett volna, megkockáztatom, hogy akár az évad legjobbja is lehetett volna nálam, de ezúttal nem volt szerencsém, hiszen Eugene és Negan előtérbe helyezésével nagyon mélyről kellett indulnia, és egyszerűen nem kötött le az ő monologizálásuk.

De szerintem a többségi vélemény ennél sokkal jobb lesz, ami jó előjel a szezonzáró előtt. Talán tényleg az évad legjobbja volt?

A nagy kérdés most már tényleg csak az, hogy alig több, mint 40 percben hogy fogják innen összecsapni a finálét? Mert nem hiszem, hogy valami nagyon epikus dologra számíthatunk, így marad a cselvetés. Utána pedig nyer az egyik oldal (lehet tippelni, hogy meg merik-e ölni Rick-et vagy Negan-t), majd pedig jöhet az, amire már nagyon sokan várnak, az időugrás. Gondolom.

30 hozzászólás Ne habozz!

valee - 2018. 04. 09. 15:59

Kár Simonért, már csak megszokásból nézem a TWD-t főleg kaja közben, ő volt a kevés értékelhető karakter egyike, aki nem idegesített. Steven Ogg pedig a tökéletes pszichopata, szerintem sokat adott a karakterhez (mostanában van kis időm GTA-zni és egyszerűen zseniális a faszi, pedig ott csak szinkronizál).

PopEye - 2018. 04. 09. 19:09

tehát Negan tehet a csökkenésről? szerintem inkább a gyatrább részek. persze, megértem, ha valaki utálja, de volt, amikor 5-6 részig fel se bukkant.

ez a rész most jó volt. végre.

winnie - 2018. 04. 09. 19:19

PopEye: ez nyilván nem egzakt dolog, de amikor megjelent, bedőlt a sorozat – mielőtt persze majdnem sorozatcsúcsot hozott. nyilván nem miatta konkrétan, hanem azért, mert amióta van. nem tudnak olyat írni, ami sokaknak tetszett volna-

trollkodni jöttem - 2018. 04. 09. 21:11

A múlt heti kibeszélőben éppen azon siránkoztam, hogy
– a készítők akármilyen sötétségbe is taszítják Ricket, egy epizódon belül mindig vissza nemesítik hőssé,
– a túlélés-megbékélés között őrlődő szereplők kizárólag csak a két szélsőértéket tudják felvenni: napsütéses napokon a hülyeségig joviális, hogy aztán egy rész múlva elboruljanak és kiskutyákat belezzenek ki egy óvodás csoport szeme láttára.

Erre tessék, a Rick egyetlen egy zenés snittben megvilágosul (a múlt héten hátba lőtt együttműködő embereket), Negan egyszer csak elhatározza hogy mindenkinek meg kell halni (két hete az se zavarta hogy kb. 100 emberét megölték).

Mate - 2018. 04. 09. 21:11

A nezettsegzuhanasnak 3 oka van:

1. Igen, a 7. evad nem volt a legjobb, de nem ez volt az igazi ok

2. A 6. evados cliffhanger-el ( barmilyen negativ visszhangja volt) alaposan felpumpaltak az embereket, es a 7. evad elso resze a sorozat masodik legnezettebb resze volt. Innen mar csak lefele vezethetett az ut,es elkoptak azok az emberek aki csak emiatt neztek a reszt.

3. Abszolut erthetetlen modon sok ember azt mondta hogy a 7. evad premierje tul brutalis volt. Szerintem csak azert mondtak ezt, mert szeretett karaktereket oltek meg brutalis modon. A szint nem volt feljebb egy atlag Walking Dead resznel, es a kivegzesek is szinte jelenetrol jelenetre masoltak a kepregenyt, arra viszont erdekes modon nem panaszkodott senki

winnie - 2018. 04. 09. 21:12

mate: “erthetetlen modon” + “Szerintem csak”

igen, a gondok mindig ott vannak, amikor egyrészt (ezt ne sértésnek vedd, mert bár úgy hangzik, de csak a te szavaidat használom:) valaki, aki nem érti, meg akarja magyarázni, hogy más mit gondol, de főleg ott, hogy tudni véljük, mi a gond.

az utóbbi kapcsán: ld. amit írtam fent. tudjuk, hogy mikor történt a gond, de konkrét válasz nem lehet rá, ahány ember, annyi szokás. nyilván a színvonal lehet a fő ok, de más sorozatoknál is esik, és nem mindig szokott ekkora mértékű elvándorlás lenni – és itt ugye 2/3-os. sok tényező jöhetett össze, de mindenkinél más és más, hogy pont a 7-8. évad tette be a kaput.

az előbbi kapcsán pedig csekk a kritikámat, leírtam, hogy mit gondolok, és egyvalamiről biztosíthatlak, hogy nem szerettem egyik karaktert sem. oké, abraham jó arc volt, de glenn már rég kifutotta magát, sőt, megkockáztatom, hogy nagyon sokaknál elfáradt, már a kamuhalálánál sem volt akkora mécsesgyújtási őrület.

nyilván mindenki mást gondol, neked nem volt brutális, másnak lehet, hogy az, nem tudom, de ahogy utaltam is rá, az america horror story 6. évadjában sokkal, de sokkal durvább és grafikusabb jelenetek voltak, és ott nem volt felháborodás. mindenki tudta, hogy mire fizet be, az erőszakot vártuk. én azt emeltem ki, hogy a “kínzáspornó” értelmetlen volt, a lelki terror elnyújtása, vagyis annak éreztem. tudta mindenki, hogy valaki meghal, talán szurkolt is, hogy valami nagy halál legyen, de a prezentáció szerintem nagyon gáz volt, ezerszer jobban is meg lehetett volna oldani, de kötve hiszem, hogy az okozott volna nagy elvándorlást, mert utána csak visszaesett nagyjából az előző finálé szintje alá a nézettség. de a gondolataimat ennek kapcsán leírtam a kritikában, és akkor még nem tudtuk, hogy zuhanás lesz, sőt, azt írtam, hogy sokan imádni fogják a részt.

Csilla0422 - 2018. 04. 09. 21:35

Ahogy sejteni lehetett nem Negan tehetett az óceáni férfiak haláláról sem. Úgy tűnik, hogy Simon sokkal brutálisabb, mint ő. Simon is szembesült a karmával… Tényleg jó karakter és Steven Ogg ebben a szerepében is zseniális volt.

Eugene viszont egyre inkább unszimpatikusabb lesz. Rosita jól beolvasott neki, válaszként kapott egy nagy adag rókát.

S7-ben eltolták Negant a pojáca stílussal, most viszont egyre jobb lesz. JMD-nek is jobban áll ez a szerep.

Dwight nem volt jelen, amikor az észt osztották. Két szék közül a pad alá esett. Ha túl is éli a harcot, ebből nehezen fog kijönni.

Carl levele meg… ezt a világot csak összefogással lehet túlélni. Ha az emberek egymás ellen harcolnak csak a zombik lesznek többen.

Jó rész volt ez is.

sasfioka - 2018. 04. 09. 21:49

Csak nekem tunt fel hogy morgenre mondta a hosszu haju savior hogy sajat kezzel folytotta meg a sajat emberet? Mintha ugyanaz tortent volna a masik oldalon ebben a reszben. Micsoda veletlen.

Gábor - 2018. 04. 09. 22:24

“lehet tippelni, hogy meg merik-e ölni Rick-et vagy Negan-t”: Nem gondoltam volna,de az utóbbi évad szerkezetének/hangulatának van egy olyan beütése, mintha éppen Ricket készülnének kiírni :/

Shred - 2018. 04. 09. 22:41

A random ágytöltelék miatt percekig gondolkodtam, milyen nője volt az atyának, aki felett elsiklottam:)

winnie - 2018. 04. 09. 22:45

oh, my:))

Titan - 2018. 04. 09. 23:01

Sajnos már a rész elején egyértelmű volt, hogy mire fog kifutni a végén a Negan és égett arcú gyerek párosa. Így nem volt semmilyen csattanó.

Kissur - 2018. 04. 09. 23:10

Nem volt rossz ez a rész, de valami hiányzik és nem tudom mi. Tény, hogy végre tudnak olyan 50 perces részeket hozni, amiket nem unok. Remélem az utolsó részben több fő karakter is elhullik, mert különben semmi értelme nem lesz a háború kifejezésnek.

Hegedda - 2018. 04. 09. 23:22

Jó, hogy van kétszeres sebesség a tv-n, így egész jó a tempója a dumálós részeknek.

Flyvik - 2018. 04. 09. 23:46

Az a baj, hogy tudtam a térképes résznél hogy ez nem lesz egyszerű.

Nem volt ez rossz, de ami a bajom Negan felbukkanása óta, hogy egy helyben toporog a sztori. A 6. évadig mindig volt egy-egy olyan szál, ami végig, párhuzamosan vitte az egyik karaktert, vagy többet, majd a végén összeértek
a fő storyline-nal. Az, hogy Simon és Dwight mesterkedése kiderült egy piros pont (ahogy Simon sorsa is, de valahol az is várható volt valahol), de ha ott van Lucille, dolgozni akar. :-)

Nagyon kíváncsi vagyok az évadzáróra, mert megkockáztatom, hogy vagy dobunk egy hátast vagy a tévét dobjuk ki az ablakon. Közönnyel senki nem fog reagálni.

Jacques - 2018. 04. 10. 02:08

Hogy lehet, hogy ilyen könnyen átverte Eugene Darylt, a nagy nyomolvasót? Visszalépkedett a saját lábnyomán és betakargatta magát a hamuval? Hogy szórta magára a kupacot olyan tökéletesen, hogy nem maradt nyoma? Daryl nyomolvasó tulajdonsága az első évadokban hogy ki volt hangsúlyozva, most meg…

Az ilyenekkel is csak rontják a színvonalat.

dexike3 - 2018. 04. 10. 08:33

nem tudom, hogy Eugene pártfordulása mennyire valós, úgy tűnik már ő is 100% Negan. rájött mit tett a korábbi csapatával, vagy csak bosszúszomjas a történtek miatt? neki is kijárna már egy jó nagy pofára esés.

Sheriff Hood - 2018. 04. 10. 09:36

Érdekes dolog, hogy ki honnan nézi a Walking Dead-et. Hirtelen nem is tudom, hogy már a sorozat előtt olvastam -e Kirkman eredetijét vagy csak a berendelés idején lettem kíváncsi rá, de azóta is olvasom, mert érdekes, jól megírt, jól felépített sztoriszálakkal. Ennélfogva sok esetben kifejezetten várom, hogy egyes karakterek felbukkanjanak és hogy mihez kezdenek velük. Ezzel párhuzamosan érdeklődve figyelem az “alternatív”, a képregényt ismerők érdeklődését fenntartani hivatott történéseket – illetve figyelném, ha nem az lenne a személyes véleményem, hogy ezek kevés kivétellel sokat rontanak az összhatáson, nem egyszer nettó baromságok.

Negant Kirkman ilyennek írta meg: egy pojácának, egy színpadias, szószátyár, a káromkodást a végletekig eltúlzó antagonistának, aztán később elkezdte árnyalni a karaktert, még egy külön eredetsztorit is kapott, amit egy semmiből jött, rosszul időzített félmondattá silányítottak a szeméttelepen, mikor Negan ott feküdt, egyik kezében pisztollyal, a másikban fáklyával (fuck ya!)

Eugene ugyanakkor maga az alternatív történetszál, nehezen tudom eldönteni, hogy ez most jó -e vagy rossz – tegnap üde színfolt volt a a hányós-hamvas menekülése a látványos időhúzás közepette.

A Negan-Simon-féle leszámolást én pont színpadiasnak éreztem, volt már a rovásán, lebukott megint, erre beiktatnak egy gladiátormeccset, mikor Negan már mozgásba hozta az áruló Dwight várható segítségével az anti-Hilltop tervet. És ha elveri Simon? Na mindegy, Negan tökös, intézzük el ennyivel, de ha minjárt az udvaron egymásnak esnek, egy fokkal hitelesebb lett volna, mint hogy kiállnak az egész csőcselék elé egy nehézsúlyú címegyesítő mérkőzésre. Kár, hogy fogadni nem lehetett rá.

Aaron “történetszála” és ez az egész Oceanside dolog akkora kapufa, hogy nem igaz. Nem elég az a bizonyos 15-20 karakter, Alexandria, Hilltop, a Királyság és a Szentély, behoznak még két közösséget egy amúgy is zsúfolt fejezetbe. Mit adtak nekünk a kukások? Semmit, néhány filler-félórát, és legfeljebb Jadist, akiről igazából még mindig nem tudunk semmit. Rajta kívül egyetlen említésre méltó arcra sem emlékszem, legfeljebb a gladiátor zombira. Erre még rátesznek egy lapáttal Oceanside-dal, ahol van a kiscsaj meg rövid hajú harcos amazon, meg az arctalan massza. Ha legalább a finálé előtt kifutott volna valahova az egész, azt mondanám, ám legyen, de ha ebből megint egy utolsó pillanatos deus ex machina lesz, amikor szomorú Aaron vezetésével hátba támadják az épp valamelyik főhőst kinyírni készülő Megváltókat, az ismét egy “Ne már, baz’meg!” pillanat lesz, mint a tigrissel tavaly. De az is megér egy misét, hogy az örök taktikus Gregory, aki mindent háromszor megrág, mielőtt kisüti, hogy jöhet ki belőle a legjobban, első szóra rohant “haza” és mindenféle alku nélkül átadta a legjobb tudása szerint akkor még kulcsinfónak vélt utasításokat…

Ami meg már running joke kezd lenni: Thug Daryl, aki agresszíven rámordul valakire valamiért. Oké, hogy redneck ösztönlény, de pszicho Simonban több taktikai érzék és logika volt ebben a szezonban. Ha már szarul írt karakterek, nagy kár érte, hogy ide silányították az egyik közönségkedvencet.

A másik meg Morgan és Carol, akik most épp nem szerepeltek, de ha esik, ha fúj, reggel, délben, este taktikai páncélban, felfegyverkezve láthatóak.

A finálétól igazán semmit nem várok, mert jó szokás szerint addig nyújtották a rétestésztát, amíg dél-amerikai sorozatokba illó módon mindent egy rész alatt kéne összerántani. Rick-Negan leszámolás, Daryl-Dwight konfliktus, Aaron és a csipet csapat, Jadis (?), Eugene és Rosita. Vagy Eugene lesz az új Negan jövőre! :)

flexsteel - 2018. 04. 10. 10:33

Úgy gondolom, hogy Eugén sétája kijózanította picit. Az elrablása előtt kispadra ültette a papot, mert olyan lőszereket csinált, ami visszafele sül el és berobban még a fegyverben. Amint visszatért és kiderült, hogy másnap mennyire szükség lesz a töltényekre, visszatette a papot az ellenőrzés élére. Én itt szándékosságot vélek felfedezni, ami eredményezheti a csapda sikertelenségét.

dexike3 - 2018. 04. 10. 10:37

@flexsteel:
én is valami hasonlóra gondolok, viszont a promo videóból ez nem következik. inkább azt sugallja Eugene veszi át Dwight és Simon helyét. szóval nagyon kifordul, de valahol sejtettem…

flexsteel - 2018. 04. 10. 10:43

@dexike3:
A promó nem mutatja, hogy mennyire sikerült az akció. Ha nem is durrannak szét a fegyverek a kezeikben, de azt el tudom képzelni, hogy totál hatástalanok és nem sülnek el. Pont abból kiindulva, hogy a pap maga mondta el sírva nyilván átvitt értelemben, hogy képtelen olyan golyókban segédkezni, ami árthat az embereknek. Ezt Eugén biztosan megjegyezte és kell, hogy ennek a jelenet részletességének legyen valami jelentősége.

dexike3 - 2018. 04. 10. 11:06

@flexsteel:
lehet benne valami, de nem tudom. végül is azután rakta be a csapatba Gabriel-t, mikor közölte Negan, hogy csapdába csalja Ricket. viszont válogatni tette be, nem ugyanoda.

flexsteel - 2018. 04. 10. 11:15

@dexike3:
Persze. Viszont mostmár Gabriel pontosan tudja, hogy milyennek kell lennie egy hibás tölténynek.

Quantumleap - 2018. 04. 10. 14:31

Amúgy Lucille hogyan lehet még ép? Bár bevallom, kettes voltam kémiából. :)

Im91 - 2018. 04. 10. 17:04

A készítők kicserélték Lucille-t, logikusabb sorozaton belüli megoldás szerintem nincs. :D

Nézőke - 2018. 04. 10. 22:49

ez a nyomolvasós-hamus dolog tényleg gyatra volt,de a megmenekülés badass,és nemhittem volna,hogy van az a Eugene hányás,amit szívesen takarítanék fel, de ez pont ilyen volt.

Oceanside azért kell,mert egyébként honnan a fenéből ígérhetnének majd nőket Rickék,ha leigázzák a megmaradt saviorokat és a béke jegyében befogadják őket?

..és ha tényleg Simon nyert volna? Felesleges volt így kiállni.

irgum76 - 2018. 04. 11. 11:21

nekem ez a két utolsó rész bejött

múltkor Rick mocskos húzásával a készítők igen csak megleptek és kizökkentettek az apátiából
mondom ezt már megint elkapták megint a szavát adja mondom neki bazz Rick te már annyi mindenre adtad a szavad, hogy már kijönne belőle egy komplett lexikon
de mikor lehentelte az aktuális bajtársat az ütött

most meg végig pörgött, érdekes, izgalmas volt számomra
voltak zombik is
egy csomó olyan kérdésre választ kaptunk amit itt írogattak sokan
Pl.: hogy lehet Negan vezető ilyen habitussal és mért nem lázadoznak ellene

igen Eugene elbújása Daryl elől nekem is szúrta a szemem de végül is poén volt és ha csak ilyen apró bakik lenének jellemzők a sorozatra kevesebben fikáznák

Wendie - 2018. 04. 11. 22:03

Nekem tetszett ez a rész, izgalmas volt. Én végig azt gondoltam, hogy Dwight meg fogja úszni a Negan ellen elkövetett árulást. Tetszik, hogy hezitálok sokszor, Negan és Rick elvei között, mivel mindkettő kegyetlen, már nem tisztán a jó és a rossz küzdelme. Szerintem ezt a feszültséget felerősíthették volna, esetleg azzal, hogy bevonják az átlagembereket, mutathattak volna egy-egy hétköznapi pillanatot, hiszen mi nem tudjuk, hogy ők mit gondolnak, vagy mit tudnak ezekről az eseményekről. Örülnék, ha kiírnák Michonnet, egyre feleslegesebbnek látom a szerepét. Darylnek jó lenne valaki, aki a lelki társa lenne, esetleg átadhatná a tapasztalatait. Szerettem azokat a részeket, amikor kóborolt Maggie tesójával.

winnie - 2018. 04. 11. 23:01

“bevonják az átlagembereket, mutathattak volna egy-egy hétköznapi pillanatot, hiszen mi nem tudjuk, hogy ők mit gondolnak, vagy mit tudnak ezekről az eseményekről.”

szerintem nagyjából tudjuk, hogy mit gondolnak azok az eseményekről. az egyik oldalon ott vannak, akiket negan rettegésben tart, folyamatosan meglop, fenyeget és megölette jó pár hozzátartozójukat (míg rick társként kezeli őket, és megpróbál véget vetni a kiszolgáltatott életnek), a másik oldalon meg ott van a sok rabszolga, akik talán nem is tudnak rickről, ezért nem sokat gondolnak róla, ellenben neganról vannak gondolataik, amik akkor sem pozitívak, ha ellátja őket. nyilván a kiemelt katonák ki akarják nyírni a másik oldalt (ha simon elveit vallják), vagy igába zárni (elég sok veszteséget okoztak már nekik), szóval nem sok jót gondolnak rickről, neganről már inkább, már rühellik, hogy folyton térdelniük kell előtte, de eszükbe nem jutna lázadni. most meg már főleg nem fog eszükbe jutni:)

Enzo - 2018. 04. 12. 00:20

8×15
Ez egész jó volt:
végre megtudtuk, mi áll Carl Ricknek és Negannek címzett levelében, kaptunk is rá két ellenkezőnek ható reakciót, és megint nagy háború ígérkezik az évadzáróra, most remélhetőleg nem utolsó pillanatos tigrissel.

A Dwight-Simon-Negan tandem dinamikája vitte a részt a hátán, ezen a szálon különösen tetszett a duplacsavar: Dwight csőbe húzta Simont, ebből következett egy menő leszámolás, ám jól sejthetően mégiscsak Laura volt Negannál az anyósülésen, úgyhogy Dwightyboy is meg lett szívatva, hát még a Hilltop népe…ráadásul most így Dwight-ot és Gregory-t is árulónak fogják tartani (szerintem Negan ezért hagyta életben előbbit, hogy amaz még érezze, ahogy csalódnak benne Rickék).

Darabkák:
– Tényleg nem akarok politizálni, de pont most hallani a “juice and momentum can change the game” mondatot Gregorytól… nem tudtam nem asszociálni :D
– Apropó Gregory…amikor megpróbált beolvasni Simonnak, akkor csak nekem tűnt úgy, mintha Negan stílusát akarta volna utánozni?
– És még egy Gregory: hogy ért át a Hilltopba ilyen gyorsan? Dwight bemártása mintha kb ezzel párhuzamosan kellett volna legyen…
– Eugene hányótámadása teljes WTF, mondjuk azt értékelem a karakterben, hogy következetesen a leggusztustalanabb dolgokra is képes néha, hogy mentse a bőrét – átvitt és szó szerinti értelemben is.
– Pluszpont, hogy láttuk Simont zombiként, egész kevés nevesített szereplő kapja meg ezt a lehetőséget.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz