login |

Scoobynatural, avagy a Supernatural – 13×16

2018. 04. 10. 15:00 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, ,

Dean, you are not a talking dog.

Ahogy ígértem, tényleg visszanéztem a Supernaturalbe kicsit, annyira idiótának tűnt a Scooby-Doo-val történő crossover. Hát, megérte!

Erről eszembe is jutott, hogy milyen piaci rés van a természetfelettis, sokszor heti ügyes sorozatok piacán, ha az 5. évadjában szinte sorozatfinálét szállító Supernatural még ennyi éven át életben maradt. Én konkrétan akkor szálltam ki, és azóta sem tudtak visszacsábítani, pedig 1-2 évadról hallottam, hogy jobbak lettek. De nem is ez a lényeg.

I think this cartoon is haunted.

Hanem akkor mi? Hogy jó volt a rész? Ez annyira nem meglepő, hiszen a meta dolgokat feszegető kalandjaik elég sokszor sülnek el jól. Itt sincs másként. A srácok valami átok miatt egy Scooby-Doo-kalandba kerülnek, ami eleinte csak egy ismert epizód újrázásának tűnik, de aztán a szellem nem úgy viselkedik, mint ahogy azt kéne neki. Konkrétan nem ártalmatlannak tűnik, hanem a vérengzést sem veti meg.

A rész pont a tipikus Scooby-pillanatok kiforgatásakor a legjobb, amikor menekülnek, amikor Dean ráhajt a csajra és Sam felhúzza a szemöldökét, amikor a gonosz nagyon tipikusan nevet… és amikor Cass is feltűnik? Mondjuk teljesen Supernatural-szűznek nem tudom mennyit jelent ez az egész, de nosztalgia gyanánt jó volt újra látni a srácokat, még ha többnyire csak rajzolva is. Annyira tipikusan nyomták rá a bélyegüket egy másik franchise-ra.

A vége lehetett volna a legnagyobb kacsintás, az ügy mögötti indíték… eléggé Scooby-Doo-szintű lett. És itt rögtön be is jött a sorozat egyik hibája: túlmagyarázták. Semmit sem bíznak a rajongókra?

Nyilván nem fogok visszatérni, az élőszereplős részekről üvöltött a fáradtság és a low budget, de ez a rövid kaland megmosolyogtatott párszor.

8 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2018. 04. 10. 15:17

Kölyök koromban legalább annyira odavoltam ScoobyDoo-ért, mint Dean, úgyhogy SupNat rajongás ide vagy oda, féltem ettől a résztől, nehogy lábbal tiporja a fiatalságomat.
De nem kellett volna. Iszonyat királyul nyúltak hozzá, rengeteget röhögtem, és nosztalgia-fátyolos szemmel ültem előtte, néha azon imádkozva, hogy engem is szippantson be a tv.
Különben kíváncsi vagyok, hogy vajon az alkotókat az a régebbi, netén keringő kép ihlette-e meg, amin egy parkolóban egymás mellett áll egy Impala és egy Mystery Machine.

mSO - 2018. 04. 10. 15:36

Jaja, az nagyon kool kép!

https://data.whicdn.com/images/255531705/large.jpg

Amúgy a 12. évad egész jó lett összességében, amikor már azt hittem, tönkrement minden. A vége mondjuk ennek is összecsapott lett, de a 13. évad – főleg a Scooby-s rész miatt – nagyon érdekel!

Orso-borso - 2018. 04. 10. 17:32

Soha nem néztem Scooby-Doo-t, nem vagyok valami nagy animáció-fan, nem is jött be a rész. Ez volt a sorozat első olyan epizódja amit képtelen voltam végignézni. Pedig volt pár, főleg az 5. évadban, amitől csomókban téptem a hajam. Az elmúlt 3 évadon többé-kevésbé egész jól szórakozom, de ez nagyon nem az én műfajom volt. :D

Jessie - 2018. 04. 10. 19:27

Első évadot néztem meg a Supnat-ból csak, de a Scooby-s részre visszatértem, mivel kiskoromban imádtam. Hát nem bántam meg, szerintem jó kis egyveleg lett. :D

LuPuS - 2018. 04. 10. 20:47

Én vagyok az egyik aki kifejeztten rüheli a Scooby-Doo-t
Maga a rész is ebből kifolyólag irritált kissé… a folyamatos megfelelés a SD világnak/nosztalgiának.

John Doe - 2018. 04. 12. 01:15

Jót szórakoztam rajta, rendben volt a rész.

pilota - 2018. 04. 17. 14:11

Király volt, vicces, ötletes :)
Vége kicsit tényleg túl lett magyarázva, de ez a Supnat..

Silver-sama - 2018. 05. 25. 16:15

Eszméletlenül zseniálisan jó volt :D 10/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz