login |

Második blikk: Alex Inc

2018. 04. 11. 18:10 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2017/18, kritika,

Pár hete az ABC két új komédiát mutatott be, a családi Splitting Up Together-t Jenna Fisher és Oliver Hudson főszereplésével, valamint a családi/munkahelyi Alex, Inc.-et Zach Braff-fel és Michael Imperioli-val.

Mindkettőről írtunk pilotkritikát, mindkettőt human követte el, és bár mindkét sorozatról nagyvonalakban ugyanazt gondoltuk, egymáshoz képest ellentétesen értékeltük őket. Az tiszta sor, hogy egyik sem az erős poénokra, a nagy nevetésekre épít, mindkettő érzelmesebb, de human az Alex-ben érezte a potenciált, inkább az jött be neki, a Splitting-et leírta az első rész után, annak a stílusa nem vált be nála. Na, én pont ellentétesen gondoltam, szóval ezért mindkettő kap is egy második posztot.

Mondjuk az egy dolog, hogy írok egy posztot az Alex-ről, csak azt nem tudom, hogy mit írjak róla, mert már kommentben is kifejtettem, hogy valami tudhat ez a sorozat, hogy már a 2. percben nem érdekelt, hogy mi történik benne. Komolyan nem tudom, de rém érdektelennek tűnt már a kezdés is, pedig csak annyi történt benne, hogy a főhős megpróbált pénzt szerezni a vállalkozására egy pénzembertől.

Utána persze megismerjük a családját, és kiderül az is, hogy az egész sorozat kvázi arról fog szólni, ahogy Alex arról készít podcastet, hogy hogyan indít be egy podcastes vállalkozást (pedig a nagy vágya valami true crime széria volt, oknyomozással), de valójában az, hogy mi a vállalkozása tárgya érdektelen, csak random, vállalkozós sztorikat kapunk: befektetőt akarsz szerezni, meg egy munkatérben dolgozik más idióta startupokkal.

A munkahelyi csetléseket botlásokat (amiket egy fogalmatlan rokon-üzlettárssal és egy nagyon teperő producerrel követ el) némi családi szállal dobják fel (vagy húzzák le), de az még a munkahelyi sztoriknál is kevésbé működik. Lehet, hogy azért, mert Braff-et nem érzem hiteles apának? Nem tudom. Pedig a pilotban, amikor a rádiós előadási stílust prezentálja a gyerekeinek, az nagyon jópofa, szóval érzi a dolgot, de valami mégsem stimmel. A színészet?

Nyilván nem egy röhögős sorozat akar lenni az Alex, Inc., hanem inkább mosolygós, aranyos, érzelmes, szerethető darab, de nálam hiányzott belőle minden hiteles szívközeli dolog. Alex kislányának a stílusa azért jópofa, Deirdre, a producerlány (Hillary Anne Matthews) zseniálisan aranyos és vicces, de még ők sem képesek feldobni a totálisan érdektelen körítést.

A sorozat semmi rosszat vagy hajmeresztőt nem csinál, de országos komédia pilotot az évadban ennyire még nem utáltam, és a kezdés 2/10-e után a folytatás sem volt sokkal jobb (3/10), szóval részemről ennyi volt ez a sorozat.

1 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2018. 04. 11. 21:48

A második képet nézve:
– Mit keres Lázár János a sorozatban? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz